میرنیوز
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، بیست و ششمین دوره رقابتهای تکواندو قهرمانی جهان در شرایطی شب گذشته (دوشنبه – 14 خردادماه) به پایان رسید که شاهد عملکرد پرانتقادی از سوی ملیپوشان کشورمان در این رقابتها بودیم.
این در شرایطی بود که بعد از نتیجه ضعیف دوره گذشته که سال گذشته در مکزیک برگزار شد، کادر فنی تیمهای ملی و مسئولان فدراسیون تکواندو در توجیه نتایج ضعیف از عدم پشتوانهسازی در سالیان گذشته و کمبود زمان صحبت و وعده بازگشت به روزهای خوب برای دوره بعد را دادند اما نه تنها نتایج تیم ملی در بخش مردان بهتر نشد که 3 مدال برنز جهانی مکزیک در باکو به 2 برنز کاهش پیدا کرد تا تیم کشورمان در بخش مردان با 3 پله سقوط نسبت به دوره گشته در جایگاه دوازدهم قرار بگیرد.
در بخش بانوان نیز با کسب یک مدال طلای تاریخی در حالی برای اولین بار در جایگاه پنجم قرار گرفتیم که عملکرد تیم ملی تا روز پایانی با کسب تنها 3 برد با انتقادات و حرف و حدیثهای زیاد همراه بود. در مجموعِ مسابقات نیز تیم کشورمان در آخرین دوره مسابقات جهانی پیش از المپیک پاریس با کسب یک مدال طلا و 2 مدال برنز در جایگاه ششم قرار گرفت.
نادیده گرفتن ضعفها زیر سایه مدال طلای تاریخی
در بخش بانوان تیم ملی کشورمان با 7 تکواندوکار در مسابقات حاضر شد و در نهایت با کسب مدال طلا توسط ناهید کیانی و کسب عنوان پنجم تیمی، موفق به تاریخسازی شد. طلایی که برای اولین بار در تاریخ تکواندو بانوان کسب شد و بعد از کسب 2 مدال نقره و یک مدال برنز در ادوار گذشته در نهایت کیانی به حسرت 20 ساله مدال طلای تکواندوی بانوان در مسابقات جهانی پایان داد، اما نباید این مدال و جایگاه پنجمی باعث شود که چشمهای خود را روی عملکرد بسیار ضعیف و پرانتقاد سایر نمایندگان کشورمان ببندیم.
تیم کشورمان در حالی با کسب تنها یک مدال طلا و به خاطر مرغوبیت رنگ مدال پنجم شد که رتبه ورزشکاران روسیه که موفق به کسب یک طلا و 3 مدال برنز شد، در جدول مسابقات محاسبه نشد. با این شرایط نیز به هیچ عنوان نباید کسب عنوان پنجمی دختران کشورمان را زیر سوال برد اما نباید نقاط ضعف و عملکرد پر انتقاد سایر نمایندگان کشورمان زیر کسب این عنوان نادیده گرفته شود.
سعید نصری، غزل سلطانی، تینا مدانلو، زینب اسماعیلی و زهرا پور اسماعیل، پنج تکواندوکاری بودند که در باکو با شکست در دور اولین مسابقه از دور رقابتها کنار رفتند. این در حالی است که غیر از حریف تایلندی سعیده نصیری که به مدال نقره مسابقات دست یافت، هیچ کدام از رقبای دختران کشورمان موفق به کسب مدال نشدند تا توجیهی برای کادر فنی تیم ملی وجود داشته باشد که آنها مغلوب نفرات سکونشین مسابقات شدند.
نرگس میرنوراللهی دیگر نماینده کشورمان در این مسابقات بود که موفق به کسب 3 برد شد و تا مرحله یکهشتم نهایی صعود کرد، اما او نیز در نهایت مقابل نماینده بلژیک شکست خورد. تکواندوکار بلژیکی نیز در دور بعد از مسابقات حذف شد تا او نیز مانند چهار حریف نمایندگان کشورمان دست خالی به کشورش بازگردد.
این در حالی است که از 7 ملیپوش اعزامی به مسابقات جهانی، 5 تکواندوکار کشورمان سابقه حضور در این رویداد معتبر را داشتند و تنها مدانلو و نصیری برای اولین بار مسافر مسابقات جهانی شده بودند. در اینکه کیانی در چهارمین حضور خود در رقابتهای جهانی دستاورد و عملکرد بینظیری داشت هیچ شک و شبههای وجود ندارد، اما کسب تنها سه برد که توسط میرنوراللهی کسب شود به هیچ عنوان جای دفاعی برای کادر فنی و مسئولان فدراسیون باقی نخواهد گذاشت و قطعا زنگ خطر را برای تیم بانوان کشورمان به گوش خواهد رساند. آن هم در شرایطی که تیم بانوان ما سال گذشته موفق به قهرمانی آسیا شده بود و بعد از این اتفاق از آرزوهای بزرگتر در این رشته صحبت میشد، اما به نظر با این عملکرد پیشرفت محسوسی در عملکرد بانوان کشورمان دیده نشده است.
فرسنگها فاصله تا بازگشت به جمع مدعیان
در بخش مردان اما داستان و اوضاع وخیمتر بود و تیم کشورمان با نمایشی که در باکو به نمایش گذاشت، نشان داد همچنان فرسنگها کیلومتر با بازگشت به جمع مدعیان فاصله دارد. تیمی که قرار بود بعد از نمایش نه چندان قابل قبول مسابقات جهانی گذشته در باکو باعث امیدواری شود و دوباره امیدهای تکواندو ایران را زنده کند، این بار حتی یک مدال نیز کمتر کسب کرد و به سقوط خود از جمع مدعیان این رشته ادامه داد.
در شرایطی شاگردان مقانلو موفق به کسب دو مدال برنز شدند که با توجه به سوابق این مربی توانمند در تکواندو کشورمان انتظار میرفت شاهد عملکرد بهتری از سوی شاگردان او در دومین دوره مسابقات جهانی از زمان بازگشتش باشیم.
در این بین نباید فراموش کرد که این شکست در شرایطی برای تیم ملی حاصل شد که کادر فنی و مسئولان فدراسیون تکواندو پس از بحرانی که به دنبال مثبت اعلام شدن نمونه تست دوپینگ دو تکواندوکار کشورمان ایجاد شد، نه تنها سعی در کنترل شرایط، پذیرفتن مسئولیت و آرام کردن اوضاع نکردند، بلکه با مطرح کردن تئوری توطئه و اظهار نظرهای مختلف در رسانهها، خود خواسته به حاشیهها در آستانه اعزام دامن شدند؛ تئوریای که در روزهای گذشته با منفی شدن تست سایر ملیپوشان ابطال شد و مشخص شد که پروپاگاندای رسانهای و مجازی فدراسیون تکواندو تنها برای منحرف کردن ذهنها از نقش خود در مثبت شدن تست دوپینگ دو ورزشکار بوده است و باز هم به دنبال دشمن فرضی گشتند. تفکری که نتیجه آن در میدان باکو ضربهای بزرگ به تیم ملی وارد کرد و نتیجه آن تنها 2 مدال برنزی بود که یکی از آنها نیز توسط متین رضایی کسب شد که در فاصله چند روز به مسابقات جایگزین دانیال بزرگی شد و در یک وزن بالاتر عملکردی فراتر از انتظار داشت.
در این بین احتمالاً در بازگشت تیم ملی عنوان خواهد شد که عملکرد ملیپوشان راضی کننده بوده است و تنها قدرت رقبا و قرعه بد دلیل این نتایج بسیار ضعیف بوده است. برای این ادعا نیز از شکست مهدی حاجی موسایی، فرزان عاشورزاده و میرهاشم حسینی مقابل قهرمان و نایب قهرمان مسابقات صحبت خواهد شد اما کادر فنی و مسئولان فدراسیون میدانند با این تفکر قطعاً نه تنها شرایط بهتر نخواهد شد که روز به روز تکواندوی ایران به سقوط خود ادامه خواهد داد. موضوعی که در فدراسیون گذشته به آن توجه نشد و هر بار به بهانههای مختلف برای سقوط تکواندوی ایران دلیلی تراشیده شد و به نظر میرسید در فدراسیون فعلی نیز اوضاع نه تنها بهتر نشده که کار حتی خرابتر شده است.
برای تکواندوی ایران که سالها شانه به شانه کرهایها برای کسب سکوی نخست رقابت میکرد به هیچ عنوان رضایت بخش نیست که مهدی حاجی موسایی، فرزان عاشورزاده و علیرضا نادعلیان در دور اول و علیرضا حسینپور در دور دوم از رقابتها کنار بروند. حداقل باید امیدوار بود که فدراسیون تکواندو قدر سرمایهها و نیروهای جوانی مانند آرین سلیمی و متین رضایی را بداند تا این نفرات نیز مانند ستارههای گذشته پس از مدتی از آسمان تکواندو ایران محو نشوند.
با عملکرد تیم ملی تکواندو در دوره اخیر کار برای کسب چهار سهمیه المپیک پاریس سختتر خواهد شد اما فقط میتوان امیدوار بود که فدراسیون به کادر فنی تیم ملی در فاصله کوتاه تا المپیک 2024 اعتماد کند و با قبول ضعفها و بدون بهانهتراشی اقدامات لازم را برای بازیهای آسیایی، رقابتهای گرندپری و گرنداسلم انجام داده تا مجدداً تکواندو ایران به جایگاه اصلی خود بازگردد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیروزی مقتدرانه زارع؛ ایران فاتح لیگ کشتی آزاد پادوبنی شد
پیروزی دلچسب مجتبی گلیج برابر حریف روس
پیروزی امیرحسین فیروزپور با چاشنی اعتراض به داوری
کامران قاسمپور مقتدرانه حریف روس را شکست داد
تیم ملی کومیته ایران با شکست ژاپن فینالیست جام جهانی شد
کامران قاسمپور مقتدرانه پیروز میدان شد
یوسفی اولین چراغ را روشن کرد؛ پیروزی برابر حریف روس
امیرمحمد یزدانی حریف قهرمان المپیک نشد
صنعت نفت با حذف آلومینیوم صعود کرد
سینا خلیلی چهارمین شکست ایران برابر روسیه را رقم زد
رحمان عموزاد نتوانست از حریف روس انتقام بگیرد
برادران مومنی لیگ پادوبنی را با باخت شروع کردند
تمرینات اختصاصی دو بازیکن خارجی پرسپولیس پیش از دیدار با الریان
مردان کاتارو با شکست برابر ایتالیا حذف شدند
آخرین وضعیت تیم فوتبال جوانان ایران تشریح شد
پیروزی سخت پیکان مقابل استقلال خوزستان و صعود به یک هشتم نهایی
سپاهان صدرنشین لیگ برتر والیبال زنان شد
صعود شاگردان مهاجری به یک هشتم نهایی جام حذفی
روزبه چشمی به اردوی استقلال ملحق شد
تعامل دلخواه باشگاه ها با تیم ملی جوانان ایران ایجاد شد
استقلال هم صاحب تیم فوتبال بانوان شد
صعود بعثت به یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال
بانوان استقلال هم از دسته دوم استارت می زنند
یک روز زندان در انتظار ستاره مشهور فوتبال به خاطر ۶۵ یورو!
داوران دیدار استقلال و پاختاکور مشخص شدند
تداوم قعرنشینی «اونبورگ» با شکست برابر «زنیت»
انتقاد تند «انریکه» از «دوناروما» و به خطر افتادن جایگاه او
رئیس جمهور: توزیع عادلانه امکانات اولویت وزارت ورزش باشد
بلیت بازی استقلال و پاختاکور؛ از یک میلیون تا ۳۰ میلیون تومان
در دیدار رئیس جمهور با مسئولان ورزش کشور چه گذشت؟