میرنیوز
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، افشین ملایی در نشست خبری با موضوع انجمن توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان، گفت: شیوع کمتحرکی در کشور به دلیل تغییر سبک زندگی در حال وقوع است و همه سازمانها باید حساس باشند. با وجود انجمنهای متنوع به خصوص انجمن توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان به این موضوع پرداخت. با تعاملات با مراکز علمی به سمت کارهای کاربردی پیش رفتیم تا ببینیم چه برنامههایی میتواند از تاثیر منفی خانهنشینی در کرونا در کودکان بکاهد.
وی افزود: با توجه به اهمیت سلامت کودکان در توسعه کشور در آینده، تلاش شد در این مسیر گامهای مثبتی برداشته شود. در حال حاضر این اتفاقات در مسیر رشد کودکان ایجاد شده و برای همه کسانی که نسل آینده برای آنها مهم است، این یک زنگ خطر محسوب میشود.
رئیس فدراسیون ورزش همگانی با بیان اینکه ما این خبر را اعلام میکنیم تا مسئولان حساس شوند و اگر این مسیر ادامه داده شود دچار خسران ملی میشویم، تصریح کرد: حتی اگر هیچ سازمان دولتی پای کار نباشد، نقش والدین نیز بسیار مهم است و با گذاشتن وقت کافی و استفاده از محتوای علمی که انجمن در اختیار آنها قرار میدهد، سلامت زیستی فرزندان خود در آینده را تضمین میکنند. فقط کافی است که والدین نسبت به آینده فرزندان خود حساس باشند. باید اعلام کنم که در بحث تحرکات بدنی فرزندان ما در مقایسه با کشورهای توسعه یافته دو بر صفر عقب هستند، یعنی دو سال از نظر فعالیتهای بدنی از آنها عقب هستند.
ملایی تاکید کرد: انجمن و فدراسیون آماده است تا با توجه به تربیت متخصصین و با حمایت وزارت ورزش، وزارت آموزش پرورش و رسانهها این خطرات را کاهش دهد تا کودکان به استاندارهای بین المللی نزدیک شوند.
رئیس فدراسیون ورزش همگانی درباره اینکه در حال حاضر مجلس بودجه زیادی را به ورزش قهرمانی اختصاص داده، با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به ورزش همگانی، بودجه زیادی به آن اختصاص داده نمیشود، تصریح کرد: با وجود فرمایشات رهبری درباره اولویت ورزش همگانی، به هر دلیلی اولویت مدیران ارشد همگانی نیست. عمده اعتبارات به سمت رشتههای قهرمانی میرود و ورزش حرفهای اولویت کشور است. تا زمانی که این نگرش هست ورزش همگانی نمیتواند در مسیر مناسب حرکت کند.
وی با بیان اینکه نگاه به ورزش همگانی غیرموثر است، وقتی به توسعه ورزش قهرمانی میپردازیم این گفتمان طنزآلود است که به ورزش همگانی توجه داریم، گفت: به خوبی مشهود است نگاه حکمرانی به ورزش قهرمانی است و فرمایشات رهبری عملیاتی نشده است. طرحها اگر از پشتیبانی مالی برخوردار باشد چندین برابر منافع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارد.
ملایی ادامه داد: اگر از نظر منابع مالی به ما کمک شود زندگی مردم دچار تغییر خواهد شد. منابع مالی که داریم امکان اجرای گسترده طرحها را نداریم؛ به عنوان مثال برای ارائه یک طرح ملی برای کودکان متناسب با عوارضی که در مسیر آن وجود دارد حداقل به 10 میلیارد تومان نیاز داریم اما در یکی دو سال گذشته کمتر از 100 میلیون تومان کمک کردیم که بسیار ناچیز است. ورزش همگانی با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری اولویت دولت نیست.
به گزارش تسنیم، صالح رفیعی، رئیس انجمن توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان نیز گفت: دو سال گذشته درگیر پاندومی کرونا شدیم که 7 میلیون بیمار و 141 هزار کشته به همراه داشت. قرنطینه های خانگی تاثیر منفی بر سلامت حرکتی و روانی کودکان داشت. قبل از آن هم در جامعه شاهد کم تحرکی بودیم که با کرونا این موضوع افزایش یافت. در کنار آن استرس نیز به بخش روانی کودکان آسیب زد. شاید بزرگسالان از این تهدیدها با آسیب کمتری عبور کنیم ولی بچهها در سن رشد هستندو آسیب بیشتری دیدند.
وی با بیان اینکه در قالب یک طرح علمی اثربخشی مهارت های مختلف در خانه را بررسی کردیم. در 15 استان با 80 ارزیاب رشد حرکتی کار ارزیابی خود را انجام دادند و در دو بخش کودکان 3 تا 7 سال و بالای 7 سال آمار خوبی نداشتیم و این نشان داد باید کارهای زیادی انجام شود، تصریح کرد: در ادامه لازم بود برنامهریزی شود تا با کمترین فضای موجود، بچهها به فعالیتهای هدفمند حرکتی بپردازند. طبق آمار 19.4 درصد در وضعیت رشدی بسیار ضعیف و 19.3 درصد ضعیف بودند.
رفیعی با اشاره به اینکه 10 نفر از متخصصان دور هم جمع شدیم و بیش از 120 ساعت فیلم برداری و 160کلیپ تمرینی برای خانوادهها آماده شد، افزود: خوشبختانه نتایج علمی خوبی هم به دست آورد. در ادامه نتایج در سه گروه بررسی شد. گروه اول اصلا تمرینات را انجام ندادند. گروه دوم نیمی از تمرینات و گروه سوم تمام تمرینات را انجام دادند و در نهایت مشخص شد بچههایی به ارتقای مهارت آنها کمک شده بود کسانی بودند که کار را به صورت کامل انجام دادند.
در گروه دوم آمار یعنی کودکان بین 7 تا 9 سال شرایط سخت تر بود. و بچهها بعضا دو سال عقب افتاده بودند و که این موضوع در رشد فعالیتهای حرکتی به خاطر قرنطینهها و نبود امکانات مناسب برای ورزش شدیدتر بود و این خطر بزرگی برای نسل آینده ما خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
استقلال برابر پاختاکور آبیپوش شد
انوشیروانی: به دنبال نسل سازی و پیشبرد اهداف قهرمانی هستیم
مناف هاشمی: انوشیروانی و سلیمی با شهامت قول موفقیت میدهند
منچسترسیتی بدترین تیم انگلیسی در ۶۸ سال اخیر شد
تیموری: رقابت با نایب قهرمان جهان کار دشواری است
رئیس فدراسیون والیبال دچار مشکل قلبی شد
نام رئیس فدراسیون دوچرخه سواری ایران در سایت جهانی ثبت شد
پیکلبال به تنیس واگذار شد
اعلام زمان جلسه هماهنگی، نشست خبری و آخرین تمرین پرسپولیس در قطر
محک جدی ملی پوشان در قلب روسیه؛ قدرت نمایی ایران در کشتی دنیا
واکنش رسانه هلندی به محبوبیت جهانبخش در ورزشگاه فاینورد
کارشناس فوتبال: اگر میخواهیم در جام جهانی زنگ تفریح باشیم به سرمربی تیم ملی دست نزنیم!
مدال برنز مسابقات اسکواش هند به فرشته اقتداری رسید
تاج: اسپانیا و آرژانتین بعد از تیم ملی فوتبال ایران قرار گرفتند
بازگشت قهرمان فوتبال هفت نفره جهان با استقبال مهدی تاج
گاریدو و هویت تاکتیکی پرسپولیس با ترکیب ۲-۴-۴
آمار خوب رفیعی در پرسپولیس/ ۵۴۰ دقیقه بدون گل خورده
آخرین وضعیت تیم فوتبال استقلال برای دیدارهای آسیایی
سپاهان صاحب بهترین خط دفاعی لیگ برتر
دست برتر پرسپولیس برای دیدار با الریان و خاطره سازی دو سرخ پوش
وزنه زدن کیانوش رستمی زیر پرچم کوزوو در هالهای از ابهام
پیروزی مقتدرانه زارع؛ ایران فاتح لیگ کشتی آزاد پادوبنی شد
پیروزی دلچسب مجتبی گلیج برابر حریف روس
پیروزی امیرحسین فیروزپور با چاشنی اعتراض به داوری
کامران قاسمپور مقتدرانه حریف روس را شکست داد
تیم ملی کومیته ایران با شکست ژاپن فینالیست جام جهانی شد
کامران قاسمپور مقتدرانه پیروز میدان شد
یوسفی اولین چراغ را روشن کرد؛ پیروزی برابر حریف روس
امیرمحمد یزدانی حریف قهرمان المپیک نشد
صنعت نفت با حذف آلومینیوم صعود کرد