میرنیوز
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مخالفت رسمی شرکت فولاد مبارکه با حضور امیر قلعهنویی، سرمربی سپاهان در تیم ملی بار دیگر فدراسیون فوتبال را به بنبست رساند. فدراسیون فوتبالی که یک سال است هنوز نتوانسته انتخاب مطمئنی برای تیم ملی داشته باشد و هر روز با یک چالش مواجه است.
پس از جدایی کارلوس کیروش و در حالی که فدراسیون از 8 سال حضور متوالی او در تیم ملی نتوانسته بود بهرهای برای پرورش مربی ببرد، چالش برای انتخاب سرمربی تیم ملی آغاز شد. رفتن کیروش از تیم ملی پس از جام ملتهای 2019 امارات شکل گرفت و سرمربی پرتغالی 11 بهمنماه 97 با سفر به کشورش آخرین حضورش در ایران را ثبت کرد. پس از رفتن او نامهای مختلفی از سراسر دنیا به عنوان گزینه برای تیم ملی مطرح شدند و هرکسی با تحلیلی مربیان نامآشنا یا گمنامی را برای جانشینی مرد پرتغالی معرفی میکرد که در نهایت پیشنهادها و مذاکرات به انتخاب مارک ویلموتس انجامید.
سرمربی بلژیکی تیم ملی با تجربه مربیگری در لیگ بلژیک، بوندسلیگای آلمان، دستیاری در تیم ملی بلژیک و تجربه سرمربیگری بلژیک در جام جهانی 2014 برزیل و پس از آن حضور ناموفق در ساحلعاج به ایران آمد. با این امید که بتواند همچون نسلی که در بلژیک ساخت، فوتبال ایران را هم به سمت جلو سوق بدهد. فدراسیون فوتبال پس از حضور ویلموتس تمام تلاش خود را کرد تا اتفاقات منفی زمان کیروش در تیم ملی رخ ندهد، اما همه چیز بیشتر شبیه به افراطی بیحد و حصر بود.
«اخلاقمداری، محجوبیت، بیحاشیه بودن» و القابی از این دست مسائلی بود که فدراسیونیها از جمله مهدی تاج درباره ویلموتس مطرح کردند. با این حال شاید رئیس وقت فدراسیون فکرش را هم نمیکرد با پرداخت نکردن دستمزد ویلموتس، این مربی بتواند طبق قوانین فیفا قراردادش را یک طرفه فسخ و پیش از بازی حساس با عراق دست فدراسیون فوتبال را در پوست گردو بگذارد. هر چند فدراسیون در تلاش بود شرایط را طور دیگری جلوه دهد، خواستار بازگشت ویلموتس و بارها اعلام کرد قرارداد ادامه دارد، اما طولی نکشید که مشخص شد ویلموتس قراردادش را پیش از بازی با عراق فسخ کرده و در نهایت با خواهش و پرداخت پولش برای این بازی روی نیمکت نشست و در نهایت نیز شکست حاصل آن بازی بود. (لینک مطلب)
مطرح کردن نام برانکو ایوانکوویچ برای جانشینی ویلموتس، اولین تصمیم فدراسیون فوتبال بود. شاید بهترین نسخهای که فدراسیون میتوانست در آن بازه زمانی بپیچد، آوردن برانکو بود که مذاکرات آغاز شد و حتی این مسئله مطرح شد که حضور او در تیم ملی قطعی شده است. با این حال با ارائه پیشنهاد 200 هزار یورویی مشخص شد مطرح کردن نام برانکو بیشتر شبیه یک بازی بوده است. (لینک مطلب)
حضور برانکو در تیم ملی منتفی شد تا نام علی دایی مطرح شود. در فدراسیون فوتبال هم انتخاب دایی به عنوان سرمربی تیم ملی تصمیم نهایی بود، اما به یکباره منتفی شدن این انتخاب هم به گوش رسید. این بار فدراسیون در تصمیمی عجیب به سمت امیر قلعهنویی رفت که در حال حاضر هدایت سپاهان را به عهده دارد. دومین گزینه امتحان پس داده در تیم ملی که تیمش در لیگ برتر جزو مدعیان است و هفته آینده باید در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کند. این مسئله شاید برای فدراسیون فوتبال اهمیت زیادی نداشت، اما چالشی بزرگ برای باشگاه سپاهان بود که در این مقطع سرمربی خود را از دست بدهد. از باشگاه سپاهان مخالفت و از فدراسیون فوتبال اصرار اما در نهایت شرکت فولاد مبارکه به عنوان مالک باشگاه سپاهان مخالفت رسمیاش را با جدایی قلعهنویی و حضورش در تیم ملی اعلام کند.
از آنجایی که تجربه نشان میدهد هیچ مسئلهای قطعی نیست، همانطور که حضور برانکو در تیم ملی قطعی نبود و او در نهایت راهی عمان شد، هم اکنون هم نمیتوان گفت پرونده حضور قلعهنویی در تیم ملی به طور کامل بسته شده است. با این حال آنچه تا این لحظه رخ داده و شواهد نشان میدهد، بعید به نظر میرسد شرکت فولاد مبارکه و باشگاه سپاهان پس از این قاطعیت رأی به جدایی سرمربیشان بدهند.
حالا فدراسیون شرایط جدیدی را پیشرو دارد و این بار نام وحید هاشمیان برای سرمربیگری تیم ملی به میان آمده است. بازیکن پیشین تیم ملی با 50 بازی ملی، 11 سال تجربه حضور در بوندسلیگا و تجربه حضور در جام جهانی 2006؛ هاشمیان که در زمان حضور در پرسپولیس دورههای مربیگری را آغاز کرده بود، پس از پایان دوران فوتبال خود مدرک پرولایسنس اروپا را از فدراسیون فوتبال آلمان دریافت کرد و دورههای مختلف مربیگری را پشت سر گذاشت که کارآموزی در بایرنمونیخ در زمان حضور پپ گواردیولا از جلمه این تجربهها بود. با این حال هاشمیان تجربه سرمربیگری در تیمهای هالستنبک، نیندورفر و تیمهای پایه باشگاه هامبورگ را به عنوان تمرین دهنده و کمک مربی پشت سر گذاشت تا پس از حضور ویلموتس به عنوان دستیار در تیم ملی انتخاب شد.
نام وحید هاشمیان در حالی به عنوان گزینه سرمربیگری تیم ملی مطرح شده که هنوز هیچ چیز رسمی نیست. فدراسیون فوتبال در حال رایزنیهایی است تا به این سمت حرکت کند که مذاکراتی انجام دهد و در صورت توافق شرایط حضور هاشمیان در تیم ملی فراهم شود. حتی صحبتهایی در فدراسیون مطرح شده و پیشنهاد حضور حشمت مهاجرانی به عنوان مدیرفنی در تیم ملی به میان آمده است. با این حال تا زمانی که هیچ چیز به صورت رسمی اعلام نشود، نمیتوان به گمانهزنیها توجهی داشت و باید امیدوار بود که فدراسیون بتواند به زودی تصمیمی قطعی برای نیمکت تیم ملی بگیرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
کاروان پرسپولیس در دوحه ماندگار شد
امیدواری پرسپولیسی ها به حضور ارونوف در بازی با الشرطه
تاکید پرسپولیس بر طلب ۱۲۷ میلیاردی از وزارت ورزش و جوانان
حضور گهرزمین در جمع مدعیان و فرصتسوزی مس سونگون
درخواست دروازه بان الریان از هم تیمی ها درآستانه بازی با پرسپولیس
تثبیت صدرنشینی تیم ملی بسکتبال پیش از دیدار با قطر
ناظمی: برائت در سه پرونده سنگین حاصل عدالت در قوه قضائیه است
شکست تلخی که صدای هواداران تراکتور را درآورد
هافبک پرسپولیس به بازی با الریان رسید
انتقاد قطری ها از سرمربی حریف آسیایی پرسپولیس
پیام واضح کاراته ایران در جام جهانی و تلاش برای کسب عنوان قهرمانی
صعود اقتداری به جمع ۴ بازیکن برتر مسابقات اسکواش هند
چهار اسکیتباز ایران در ورلدگیمز چین ۲۰۲۵ سهمیه کسب کردند
اسامی بازیکنان تیم ملی بسکتبال ایران برای دیدار با قطر مشخص شد
تیم ملی بسکتبال ایران با ۱۳ بازیکن عازم قطر شد
ژوائو و امیدواری پرسپولیس به عملکرد مهاجم آفریقایی
دبیر: مسابقات روسیه تدارکاتی و هدف محک خوردن کشتیگیران بود
افتتاح حساب ویژه وزارت ورزش برای ۳۷ مدال آور بازیهای پاریس
تمرین ارونوف در کنار دو بازیکن دیگر زیر نظر کادر پزشکی
قهرمانی ایران در جام جهانی فوتبال هفت نفره بدون گل خورده
قدرت نمایی فرنگی کاران ایران در مسکو؛ شاگردان رنگرز قهرمان شدند
تیم ملی فوتبال هفت نفره ایران قهرمان جام جهانی شد
کومیته تیمی مردان به نیمه نهایی صعود کرد
صعود سپاهان از جم به یک هشتم جام حذفی فوتبال کشور
پیروزی مس رفسنجان مقابل شناورسازی در جام حذفی
حذف بانوان کاتا از دور مسابقات
بازگشت دوباره تکواندوکاران نیروی زمینی به صدر جدول
تیم تنیس روی میز جوانان از مسابقات جهانی حذف شد
روحیه بخشی مهدی طارمی به ملی پوشان فوتبال هفت نفره پیش از فینال جهانی
حضور ملی پوشان بسکتبال در زمین برای اعلام رسمی باخت فنی قزاقستان