میرنیوز

ابهامات فراوان در پرونده اسکی‌باز ایران/ ساوه شمشکی دوپینگ کرد یا دوپینگی شد؟

 ابهامات فراوان در پرونده اسکی‌باز ایران/ ساوه شمشکی دوپینگ کرد یا دوپینگی شد؟ 2022-02-14T08:49:28+03:30

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، «تست دوپینگ حسین ساوه شمشکی پرچمدار ایران در بازی‌های المپیک زمستانی 2022 پکن مثبت شد.» این خبری بود که رسانه‌های ایرانی چهارشنبه شب به نقل از آژانس جهانی تست‌گیری (ITA) و خبرگزاری‌های معتبر خارجی منتشر کردند.

انتشار این خبر در حالی صورت گرفت که عاطفه احمدی یکی از ورزشکاران اعزامی ایران به میدان رفته بود و دانیال ساوه شمشکی نیز قرار بود روز جمعه مسابقه‌اش را برگزار کند.

* چهارشنبه تلخ برای ساوه شمشکی

ساوه شمشکی به همراه دیگر ورزشکاران ایران روز 14 دی ماه تست دوپینگ داده و جواب آن نیز منفی شده بود، با این وجود جواب تست او در پکن مثبت شد. در واقع مسئولان کمیته بین‌المللی المپیک و همچنین مسئولان برگزاری بازی‌ها تصمیم گرفته بودند که برای اولین بار در تاریخ از همه 2900 ورزشکار شرکت کننده در المپیک زمستانی تست دوپینگ بگیرند و بالطبع ساوه شمشکی نیز یکی از آنها بود.

نماینده ایران در واکنش به این اتفاق درخواست نمونه B داد که جواب آن هم مثبت شد تا دوپینگ او قطعی شده و این ورزشکار مجبور به ترک دهکده بازی‌ها در اولین فرصت شود.

* اظهار نظر دبیرکل نادو و رئیس فدراسیون اسکی

به دنبال این اتفاق کم‌سابقه، افراد مختلفی از ورزشکار و مربی گرفته تا رئیس فدراسیون و مسئولان ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) صحبت‌های مختلفی را مطرح کنند.

غلامرضا نوروزی دبیرکل نادو گفت: «قبل از شروع بازی‌ها، ما در 14 دی ماه از همه اعضای تیم ملی اسکی که او هم در آن لیست بود، تست گرفتیم و نمونه‌ها را به کلن آلمان فرستادیم. یک هفته قبل از اعزام جواب تست را گرفتیم که همگی منفی بود. ما تلاش‌مان را کردیم که جواب تست‌ها را زودتر بدهند تا مطمئن شویم ورزشکاران اعزامی چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ آنتی دوپینگ پاک باشند. به هر حال در مسیر بعد از این پروسه اتفاقاتی افتاده که مسئولیت اصلی با شخص ورزشکار است. ورزشکار باید مبنا را بر این بگذارد که هر دارو و مکملی آلوده است، مگر آنکه خلافش ثابت شود.»

عباس نظریان رئیس فدراسیون اسکی نیز عنوان کرد: «موضوع پیش آمده بسیار ناراحت کننده و پیچیده است؛ چرا که ما در نزدیک‌ترین فاصله به اعزام تست دوپینگ از ورزشکاران داخل اردوی اسکی گرفتیم و این تست به آزمایشگاه کلن آلمان فرستاده شد و پاسخ آن نیز منفی بود. به همین خاطر با موضوع پیچیده‌ای روبه‌رو هستیم. باید پس از بازگشت به تهران کمیته‌ای با حضور کارشناسان متخصص در این حوزه تشکیل دهیم، موضوع بررسی شود و نتیجه به اطلاع همه برسد.»

* اظهار نظر عجیب رقیب ساوه شمشکی

در حالی که خانواده اسکی در شوک بسر می‌برد، مرتضی جعفری رقیب اصلی ساوه شمشکی در مسابقات انتخابی، صحبت‌هایی را در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها مطرح کرد که بوی خوبی از آنها به مشام نمی‌رسید. وی گفت: «هر کاری که می‌کردم حسین باز یک پله خودش را از من جلوتر می‌کشاند. این کمی برایم عجیب بود که کسی با 36 سال سن امسال و در شرایطی که خیلی در تمرینات هم شرکت نمی‌کرد، اینگونه کار کند. ساوه شمشکی از 13 مسابقه در 11 مسابقه اول شد. این خیلی داستان سوال برانگیزی بود. این داستان آنقدر قوی بود که فدراسیون اسکی به اصرار ورزشکاران مجبور به گرفتن تست دوپینگ شد.»

جعفری عنوان کرد: «ماده استروئید از دو هفته تا 6 ماه در بدن می‌ماند. از طرفی تیم اسکی ایران اختلاف فاحشی با نفر اول دنیا دارد و هیچ امکانی وجود ندارد که جزو 10 نفر اول دنیا باشد، یعنی ما نفر 1300 دنیا هستیم اما چون در المپیک هر کشور سهمیه محدودی دارد، می‌توانیم جایگاه‌مان را تغییر بدهیم، یعنی از نفر هزار به 30 یا 40 برسیم. پس فقط شرکت در المپیک برای ما اتفاق بزرگی است و برای نتیجه گرفتن در المپیک نیازی به دوپینگ نداریم. دوپینگ هم بکنیم در بهترین حالت از 30 به 28 می‌رسیم اما جنگ بزرگ در ایران اتفاق می‌افتد تا تنها سهمیه را بگیریم. بنابراین تنها دلیلی که برای دوپینگ وجود دارد، انتخاب شدن در داخل ایران است. نفر بعد حسین بودم  و 8 امتیاز با او اختلاف داشتم اما الان حقم ضایع شده است.»

این صحبت‌ها به نوعی عنوان می‌کرد که ساوه شمشکی در همان مسابقات انتخابی دوپینگ کرده، اما برخی اتفاقات در جریان پاسخ‌دهی تست دوپینگ باعث شده تا او نماینده ایران در المپیک زمستانی باشد. در واقع دست‌هایی در کار بوده تا ساوه شمشکی حتماً به المپیک برود.

* پاسخ دکتر شارکی به ابهام اول

این صحبت‌ها، واکنش دکتر فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل نادو را به دنبال داشت. شارکی گفت: ماندن ماده‌های مصرف شده در دوپینگ بستگی به آن ماده‌ای دارد که مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی ممکن است این ماده استروئید آنابولیک تا یک سال نیز در بدن فرد وجود داشته باشد. ما روز 14 دی ماه از این ورزشکار تست دوپینگ گرفتیم که پاسخش نیز منفی بود. این بدان معناست که هیچ ماده ممنوعه‌ای قبل از روز 14 دی ماه وارد بدن او نشده است.

در همین باره حسین کلهر ملی‌پوش سابق اسکی در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها عنوان کرد: «حسین اهل دوپینگ نیست، چون ما اسکی کردنش را می‌دانیم و قوی‌تر از بقیه بود. قبول ندارم دوپینگ کرده است. دکترای فیزیولوژی دارم و در جریان تمام مکمل‌هایی که حسین مصرف می‌کرد، هستم. تاییدیه تمام آنها را گرفته بود. نمی‌دانم چه چیزی وارد بدنش شده که تست مثبت شده است، باید برگردند و کارشناسی شود اما می‌دانم که دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد.»

* ساوه شمشکی: عامدانه مواد مصرف نکردم/ چرا باید دست به این کار بزنم؟

پس از سکوت چند روزه ساوه شمشکی از چهارشنبه به بعد، او بعدازظهر شنبه ویدئویی را در صفحه اجتماعی خود منتشر کرد و توضیحاتی را ارائه داد. او گفت: «بعد از آن هم دلیل یا انگیزه ای نمی‌توانست وجود داشته باشد که من دست به چنین کاری بزنم. قطعا این موضوع عامدانه نبوده است. به هر حال هر ورزشکاری در ارتباط با موادی که وارد بدنش می شود مسئولیت دارد. مسئولیت به صورت کامل به عهده من است و بابت این سهل انگاری از همه ملت ایران عذرخواهی می کنم چرا که باعث ناراحتی و رنجش خاطر آنها شدم. توقعی از من برای کسب مدال نبود و همه می دانند حتی با دوپینگ هم نهایتا می شود 50 صدم یا نهایتا یک ثانیه بهتر عمل کرد. من می خواستم بهترین عملکردم را داشته باشم و برای آن هم چند سال ورزش کردم و زحمت کشیدم و الان به هرحال نتیجه تمام زحماتم به باد رفته است. من تمام سعی ام را کردم که بهترین باشم واقعا این بحث عامدانه نبوده و کسانی که من را می شناسند می دانند که من چنین کاری را هیچوقت نکردم. در تمام این سالها از من تست دوپینگ به عمل آمده است و در تمام سال‌هایی که در عضویت تیم ملی بودم در تمام مسابقات بین المللی و معتبری که شرکت کردیم از ما تست به عمل آمده است در المپیک های گذشته و در مسابقات بازی های آسیایی در آلمانی قزاقستان من چهارم شدم و هم تیمی من سوم شد و مدال گرفت ولی از من تست دوپینگ گرفتند. مطمئنا نمی‌توانستم عمدا چنین خطایی انجام دهم. از تمام اختیارات قانونی کمک خواهم گرفت تا متوجه شوم این مواد از چه راهی و چطور وارد بدنم شده است.»

* ساوه شمشکی دوپینگ کرد یا دوپینگی شد؟

طی روزهای اخیر ابهامات زیادی پیرامون این پرونده مطرح شده است. یکی از ابهامات مربوط به دوپینگی کردن ساوه شمشکی است. شنیده می‌شود برخی افراد به دلیل اختلافاتی که با این ورزشکار دارند، دست به این کار زده‌اند. البته این مسئله در حد شنیده‌ها ست و هیچکس تایید نمی‌کند، اما به نظر می‌رسد مسئولان می‌توانند بررسی‌های بیشتری انجام بدهند تا صحت و سقم این حرف‌ها مشخص شود.

برای این موضوع می‌توان به یک نمونه اشاره کرد؛ گفته می‌شود سجاد گنج‌زاده و ذبیح‌الله پورشیب رقیب یکدیگر در مسیر کسب سهمیه المپیک بودند. آنها به قدری مراقب بودند که حتی از دست یکدیگر آب هم نمی‌گرفتند تا نه کسی متهم شود و نه برای کسی اتفاق خاصی بیفتد. اینکه چه کسی ممکن است چنین اقدامی را علیه ساوه شمشکی انجام بدهد، سوالی است که شاید سال‌ها بعد مشخص شود، البته شاید هم این فقط یک توهم توطئه باشد.

* در کرونایی شدن ستار صید هم دست‌های پشت پرده وجود دارد؟

ابهام درخصوص دوپینگی شدن ساوه شمشکی یه ابهام دیگر را نیز به وجود آورد؛ آیا ستار صید هم به دلیل کرونا به المپیک اعزام نشد؟

ستار صید که قرار بود در ماده صحرانوردی مسابقه بدهد، در فاصله دو روز تا اعزام به پکن، تست کرونایش مثبت شد. برخی مدعی شدند که صید در روزهای پس از این تست، باز هم آزمایش کرونا داده و جواب آنها منفی شده است. در واقع او می‌توانسته با فاصله یکی دو روز نسبت به سایر اعضای کاروان، کمی دیرتر به پکن برود، اما دست‌های پشت پرده مانع از این کار شده و با اصرار روی همان تست اول، جلوی این سفر را گرفته است.

به گزارش تسنیم، فدراسیون اسکی این روزها با اتفاقات و حواشی زیادی روبرو شده و به نظر می‌رسد باید در اولین فرصت پاسخ مناسبی به ابهامات داده شود و خاطیان نیز مجازات شوند تا دیگر شاهد چنین اتفاقات تلخی در ورزش ایران نباشیم.

 

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار ورزشی

فرنگی‌کاران ایران در بلغارستان قهرمان شدند

فرنگی‌کاران ایران در بلغارستان قهرمان شدند
2025-02-16T21:49:37+03:30
تیم منتخب کشتی فرنگی جوانان کشورمان قهرمان رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال جام سیراکوف بلغارستان شد.

پایان کار ۷ شناگر اعزامی ایران به دوبی با ١٣ مدال

پایان کار ۷ شناگر اعزامی ایران به دوبی با ١٣ مدال
2025-02-16T21:36:18+03:30
تیم ۷ نفره اعزامی شنا ایران به رقابت های جام آزاد دوبی صاحب ١٣ مدال شامل ۳ مدال طلا، ۶ نقره و ۴ برنز شد.

پایان کار ١٣ شناگر اعزامی ایران به دوبی با ١٣ مدال

پایان کار ١٣ شناگر اعزامی ایران به دوبی با ١٣ مدال
2025-02-16T21:09:38+03:30
تیم ١٣ نفره اعزامی شنا ایران به رقابت های جام آزاد دوبی صاحب ١٣ مدال شامل ۳ مدال طلا، ۶ نقره و ۴ برنز شد.

پیولی: بازی با پرسپولیس برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است

پیولی: بازی با پرسپولیس برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است
2025-02-16T19:51:58+03:30
سرمربی تیم فوتبال النصر گفت: بازی مهمی مقابل پرسپولیس داریم و به دلیل فشردگی مسابقات برخی از بازیکنان را همراه با خود نداریم.

النجار: تیم های ایرانی قدرتمند هستند و بازی سختی مقابل پرسپولیس داریم

النجار: تیم های ایرانی قدرتمند هستند و بازی سختی مقابل پرسپولیس داریم
2025-02-16T19:51:48+03:30
دروازه‌بان تیم فوتبال النصر گفت: از تیم های ایرانی شناخت دارم و آنها در رقابت های آسیایی عملکرد خوبی داشته اند.

فرزانه فصیحی مصدوم شد

فرزانه فصیحی مصدوم شد
2025-02-16T19:51:40+03:30
قهرمان دونده سرعت ایران در آستانه حضور در مسابقات مهمی چون قهرمانی آسیا و رقابت‌های داخل سالن جهان با مصدومیت مواجه شد.

قهرمانی تیم ملی فوتسال بانوان ایران در تورنمنت کافا

قهرمانی تیم ملی فوتسال بانوان ایران در تورنمنت کافا
2025-02-16T19:11:09+03:30
تیم ملی فوتسال بانوان ایران با شکست میزبان عنوان قهرمانی این تورنمنت را کسب کرد.

رفیعی: از لحاظ ذهنی آماده رویارویی با النصر هستیم

رفیعی: از لحاظ ذهنی آماده رویارویی با النصر هستیم
2025-02-16T18:56:24+03:30
هافبک تیم فوتبال پرسپولیس گفت: شرایط خوبی داریم و تیم النصر را آنالیز کرده این و برای رویارویی با این تیم آماده ایم.

جدول رده‌بندی تیم‌ها در لیگ برتر والیبال

جدول رده‌بندی تیم‌ها در لیگ برتر والیبال
2025-02-16T18:43:02+03:30
تیم‌های فولاد سیرجان ایرانیان، شهداب یزد، پاس گرگان، شهرداری ارومیه و طبیعت در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر مردان موفق به شکست حریفان خود شدند.

فرار «فن پرسی» از شکست با گلزنی علیرضا جهانبخش

فرار «فن پرسی» از شکست با گلزنی علیرضا جهانبخش
2025-02-16T18:43:02+03:30
تیم فوتبال «هیرنفین» با گلزنی علیرضا جهانبخش در هفته بیست و سوم لیگ برتر هلند برابر «زووله» متوقف شد.

لیگ برتر والیبال؛ دبل پیروزی ارومیه مقابل چادرملو

لیگ برتر والیبال؛ دبل پیروزی ارومیه مقابل چادرملو
2025-02-16T18:30:30+03:30
تیم شهرداری ارومیه با شکست چادرملو اردکان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر مردان دبل پیروزی مقابل چادرملو ثبت کردند و به صدرنشینی یک ساعته شهداب پایان داد.

کارتال: فوتبال رو به جلو و هجومی را دوست دارم و بازیکنان هم راضی هستند

کارتال: فوتبال رو به جلو و هجومی را دوست دارم و بازیکنان هم راضی هستند
2025-02-16T18:30:27+03:30
سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس با تاکید بر این که بازیکنان این تیم از روش های تمرینی‌اش رضایت کامل دارند، گفت: من فوتبال رو به جلو را دوست دارم و در همین رابطه ب...

تیم ملی جودو مردان ایران قهرمان مسابقات کاپ آزاد آفریقا شد

تیم ملی جودو مردان ایران قهرمان مسابقات کاپ آزاد آفریقا شد
2025-02-16T18:16:34+03:30
ملی پوشان جودو ایران در رقابت‌های کاپ آزاد آفریقا ۲۰۲۵ تونس عنوان قهرمانی بخش مردان را از آن خود کند اما در مجموع آقایان و بانوان سوم شد.

اسامی نهایی نامزدهای هیئت فوتبال استان تهران اعلام شد

اسامی نهایی نامزدهای هیئت فوتبال استان تهران اعلام شد
2025-02-16T18:16:33+03:30
هیئت فوتبال استان تهران اسامی نهایی کاندیدهای پست ریاست را اعلام کرد.

لیگ برتر والیبال؛ طبیعت امیدی برای نصف جهان نگذاشت

لیگ برتر والیبال؛ طبیعت امیدی برای نصف جهان نگذاشت
2025-02-16T18:16:33+03:30
تیم والیبال طبیعت با شکست گیتی‌پسند اصفهان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر مردان امید کمرنگ این تیم برای صعود را کاملاً از بین برد.

طعنه فلیک به بلینگهام؛ انرژی خودت را صرف اعتراض نکن!

طعنه فلیک به بلینگهام؛ انرژی خودت را صرف اعتراض نکن!
2025-02-16T18:16:32+03:30
اخراج بحث‌برانگیز جود بلینگهام در دیدار اخیر رئال مادرید، واکنش‌های زیادی در اسپانیا به دنبال داشته است. این بازیکن مدعی است که توهین نکرده، اما گزارش داوری ...

کاروان النصر بدون رونالدو به تهران رسید

کاروان النصر بدون رونالدو به تهران رسید
2025-02-16T18:02:58+03:30
کاروان تیم فوتبال النصر عربستان برای دیدار برابر پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا وارد تهران شد.

درخواست باشگاه پرسپولیس از هواداران برای جلوگیری از محرومیت آسیایی

درخواست باشگاه پرسپولیس از هواداران برای جلوگیری از محرومیت آسیایی
2025-02-16T17:36:21+03:30
باشگاه پرسپولیس در آستانه دیدار با النصر عربستان در پیامی از هواداران خود درخواست کرد قوانین کنفدراسیون را رعایت کنند.

پیروزی شهداب و فولاد سیرجان و ناامیدی سایپا در لیگ برتر والیبال

پیروزی شهداب و فولاد سیرجان و ناامیدی سایپا در لیگ برتر والیبال
2025-02-16T17:22:59+03:30
در هفته دوازدهم دور برگشت رقابت‌های لیگ برتر والیبال تیم‌های شهداب و فولادسیرجان برابر حریفان خود پیروز میدان شدند.

امیدواری پاس گرگان با شکست پیکان برای کسب سهمیه پلی آف والیبال

امیدواری پاس گرگان با شکست پیکان برای کسب سهمیه پلی آف والیبال
2025-02-16T17:22:59+03:30
تیم پاس گرگان با شکست پیکان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر مردان برد ارزشمندی در تهران به دست آورد تا حریف جدی صنعتگران برای کسب سهمیه هشتم پلی آف شود.

عکس رسمی استقلالی ها پیش از دیدار با الریان بدون سرمربی موقت!

عکس رسمی استقلالی ها پیش از دیدار با الریان بدون سرمربی موقت!
2025-02-16T17:22:58+03:30
اعضای تیم فوتبال استقلال پیش از دیدار با الریان و سفر به قطر عکس دسته جمعی ای را گرفتند که در آن تصویری از سهراب بختیاری زاده سرمربی موقت آبی ها دیده نمی شود.

پیروزی محمدنژاد و مصباحی در تورنمنت بوکس روسیه

پیروزی محمدنژاد و مصباحی در تورنمنت بوکس روسیه
2025-02-16T17:09:38+03:30
روز نخست تورنمنت بین‌المللی بوکس روسیه با برتری محمدنژاد و مصباحی برابر حریفان همراه شد.

عبدی: اواخر بازی با یمن را مدیریت کردیم

عبدی: اواخر بازی با یمن را مدیریت کردیم
2025-02-16T17:09:38+03:30
سرمربی تیم فوتبال جوانان گفت: یمنی‌ها خانواده دارند و در سن حساسی هستند و به همین دلیل خواستیم اواخر بازی با این تیم را مدیریت کنیم.

رسول خطیبی از مدیرعاملی پیکان استعفا کرد

رسول خطیبی از مدیرعاملی پیکان استعفا کرد
2025-02-16T16:30:02+03:30
مدیرعامل باشگاه پیکان تهران از سمت خود استعفا کرد.

رنگرز: ایران مشتاق کشتی است و آینده روشنی خواهد داشت

رنگرز: ایران مشتاق کشتی است و آینده روشنی خواهد داشت
2025-02-16T15:49:37+03:30
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران گفت:آینده کشتی ایران بسیار روشن است چون ایران مشتاق کشتی است. یکی از آرزوهای من این است که مثل سال‌های ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ بتوانیم یک...

شکست نوجوانان فوتبال ایران در اولین گام مقابل حریف اروپایی

شکست نوجوانان فوتبال ایران در اولین گام مقابل حریف اروپایی
2025-02-16T15:36:24+03:30
تیم فوتبال نوجوانان ایران اولین بازی خود در تورنمنت توسعه بلاروس را با شکست پشت سر گذاشت.

کاپیتان تیم فوتبال جوانان‌ ایران: همیشه برد می خواهیم

کاپیتان تیم  فوتبال جوانان‌ ایران: همیشه برد می خواهیم
2025-02-16T15:36:23+03:30
مدافع تیم فوتبال جوانان ایران گفت: با نهایت احترام به تیم حریف به بردی پرگل دست یافتیم و صعود مقتدرانه ای داشتیم.

رئیس فدراسیون تیراندازی: در حال ساماندهی شکارچیان هستیم

رئیس فدراسیون تیراندازی: در حال ساماندهی شکارچیان هستیم
2025-02-16T15:36:23+03:30
رئیس فدراسیون تیراندازی گفت: در حال ساماندهی شکارچیان هستیم و می‌خواهیم ۲۰۰۰ هزار روستا را با تفنگ، سیبل و ساچمه و با کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر تجهیز کنیم.

پرسپولیس فاتح دربی امیدهای تهران

پرسپولیس فاتح دربی امیدهای تهران
2025-02-16T15:23:02+03:30
تیم فوتبال امید پرسپولیس موفق شد در دربی استقلال تهران را شکست دهد.

نیمه نهایی لیگ بسکتبال زنان؛ نفت مغلوب آکادمی سحر شد

نیمه نهایی لیگ بسکتبال زنان؛ نفت مغلوب آکادمی سحر شد
2025-02-16T14:56:20+03:30
مرحله نیمه نهایی لیگ برتر بسکتبال زنان با پیروزی تیم آکادمی سحر برابر نفت آبادان آغاز شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)