میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چهارمین رویداد ملی صنعت دانشبنیان امروز با حضور دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، دکتر عباس علیآبادی؛ وزیر صمت و دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
دکتر عیناللهی؛ وزیر بهداشت در چهارمین رویداد ملی صنعت دانشبنیان اظهار کرد: اهمیت دادن به شرکتهای دانشبنیان و اقتصاد دانشبنیان و محور قرار دادن دانشگاهها در تولید بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: ایجاد یک شبکه بزرگ از شرکتهای دانشبنیان میتوانند با تحقیق و توسعه، فناوریهای پیشرفته را در دنیا کشور ایجاد کنند. یکی از مشکلات بزرگ در شرکتهای دانشبنیان موضوع تجاریسازی است یعنی ایدهها را تولید کرده و در کشور دانش ایجاد میکنند اما در تجاریسازی به مشکل میخورند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: مردم باید سرمایههای خود را به سمت تولید بیاورند و مسئولان باید بدانند تولید کالاهای سلامت محور به اندازه کالاهای دیگر حائز اهمیت است.
عیناللهی گفت: ما 67 دانشگاه علوم پزشکی، 22 هزار عضو هیئت علمی و 270 هزار دانشجو در همه مقاطع داریم. کشور در 45 سال بعد از انقلاب وضعیت بسیار خوبی دارد. ما در ابتدای انقلاب فقط چند دانشکده داروسازی داشتیم اما امروز تعداد دانشکدهها بسیار گسترش پیدا کرده است. ما باید با مردمیسازی یک حرکت بسیار خوبی در جهت رفع نیازها انجام بدهیم.
وی ادامه داد: بنده به 20 وزرای کشورهای خارجی صحبت کردم که از ما تجهیزات میخواهند اما ما واقعاً چقدر میتوانیم در اختیار آنها بگذاریم؟! چرا که اولویت اول ما داخل است.
وزیر بهداشت افزود: بیش از 46 میلیون در پویش ملی سلامت شرکت کردند و باید یک پوشش ایجاد کنیم تا از استعدادها به خوبی استفاده کنیم. اگر مردم سرمایههای خود را در صنعت دارو و تجهیزات بیاورند شاهد یک تحول بزرگی در ایران خواهیم بود.
عیناللهی اظهار کرد: وظیفه ما در دانشگاه تبدیل دانش فنی به ایده و محصول است. ما 85 مرکز تحقیقاتی در کشور داریم اما متاسفانه بر اساس تولید مقاله عمل میکنند در حالی که مراکز تحقیقاتی باید محصول محور باشند.
وی تأکید کرد: ایران در رشته پزشکی جدای از تجهیزات دارای مرجعیت علمی در منطقه است قویترین حوزه سلامت منطقه را دارد. امروز کشورهای منطقه برای درمان به ایران میآیند و سال گذشته یک و نیم میلیون نفر به ایران آمدند و مراکز گردشگری ما نیز از 130 مرکز گردشگری به 280 مرکز گردشگری رسیده است. ما بایستی بازار بزرگ سلامت منطقه را با تولید کنندگان داخلی ایجاد کنیم.
وزیر بهداشت گفت: امروز 15 درصد شرکتهای دانشبنیان مربوط به سلامت است در حالی که 23 درصد کل اقتصاد دانشبنیان را به خود اختصاص دادهاند که نشان میدهد بهرهوری در حوزه سلامت بسیار بالا است.
عیناللهی گفت: ایران در بهداشت جهانی منطقهای رتبه اول را در زمینه پیشگیری و درمان کرونا کسب کرده است. امروز 60 درصد از تولیدات ما در بخش خصوصی است و این جزو راهبردهای وزارت بهداشت است و حرکت بخش خصوصی باید به سمت نیازها باشد.
عیناللهی افزود: ما یک جهش در علوم پزشکی داریم که با همراهی دانشبنیانها در همه رشتهها کار میکنند. امروز در حوزههای بایوتکنولوژی نانوتکنولوژی و سلولهای بنیادی تحول جدی ایجاد شده است.
وزیر بهداشت گفت: سلامت و درمان منحصر به دارو نیست متاسفانه شرکتهای بزرگ دارویی دنیا امروز اجازه نشر اطلاعات علمی را نمیدهند در حالی که دومین صنعت تجارت دنیا بعد از نفت دارو است.
وی تأکید کرد: ما با سلولهای بنیادی مرحوم آشتیانی بسیاری از بیماریها را درمان کردهایم. صنعت سلامت صنعت مقرون به صرفهای است امروز کشور سوئیس یکی از مهمترین کارهای اقتصادیاش در حوزه شرکتهای دارویی است.
عیناللهی گفت: ما 26 دانشکده داروسازی داریم و دانشجویان باید بخشی از آموزش خود را در شرکتهای دانشبنیان بگذرانند. بیش از 16 هزار داروخانه در کشور وجود دارد در حالی که این تکثیر داروخانهها در کشور مشکلات را حل نمیکند.
وزیر بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت قادر است نیازهای خود را از داخل تامین کند که این دستاورد در سایه انقلاب اسلامی ایجاد شده است.
وی گفت: نسل سوم چهارم دانشگاهها، دانشگاههای کارآفرین هستند یعنی رویکرد علمی دارند و نیازها را حل میکنند. امروز بسیاری از کارهای مهم در دنیا توسط دانشجویان انجام میشود و ما باید از حالت اسمبل به سمت انجام کارها توسط خودمان حرکت کنیم.
عیناللهی خاطرنشان کرد: ما در ایران به ازای هر 10 هزار نفر 3.8 داروساز داریم و 12 هزار دانشجوی داروسازی داریم که باید در صنایع وارد شوند. در ایران 1444 شرکت دانشبنیان در حوزه سلامت وجود دارند که 45 درصد در حوزه دارو و واکسن، 40 درصد در حوزه تجهیزات پزشکی و 15 درصد در حوزه مکملهای غذایی است.
وی ادامه داد: در پویش ملی سلامت که 46 میلیون نفر در کشور شرکت کردهاند بیش از 880 هزار نفر فشار خون داشتند و 460 هزار نفر دارای دیابت بودند.
وزیر بهداشت گفت: گسترش مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در دستور کار است. ما 15 پارک علم و فناوری، 114 مرکز رشد، 14 مرکز نوآوری و 1444 شرکت دانشبنیان داریم. بیش از 5000 محصول تولید شده است که 1303 محصول با مجوز غذا و دارو تولید شده و 740 محصول نیز تجاریسازی شده است. همچنین در یک سال گذشته 335 پتند جدید ثبت شده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص