میرنیوز
دکتر فرشاد سلیمانی؛ معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان به دستور مقام معظم رهبری و با تدبیر ایشان صورت گرفته است. امروز 18 سال از تأسیس بنیاد میگذرد و علت سرپاماندن بنیاد تا بهامروز نیز فقط به خاطر حمایتهای رهبری بوده است. مقام معظم رهبری فارغ از اینکه چه دولتی برسرکار حضور دارد همیشه بر روی کارکردهای بنیاد ملی نخبگان تأکید داشتند.
سلیمانی گفت: رهبری تأکید دارند که بنده عمیقاً نخبهباور هستم و اگر مملکت بخواهد پیشرفت کند قاعدتاً نخبگان پیشران این پیشرفت هستند. ما نیز در بنیاد ملی نخبگان همین موضوع را به عنوان محور فعالیتهای خود قرار دادیم یعنی "نخبگان پیشران پیشرفت" هستند.
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: مقام معظم رهبری در 18 سال گذشته جلسات سالیانه ثابتی را در آذرماه با نخبگان کشور برگزار میکنند که هم ایشان صحبتهای نخبگان شنید و هم رهنمودهایی را به نخبگان کشور میفرمایند. تأکید رهبری این بوده است که بنیاد ملی نخبگان وظیفه این را دارد که از یک طرف دیگر حرفهای نخبگان را شنیده و انتقال دهد. نکته بعد اینکه از طرف دولت و حاکمیت از نخبگان و مستعدین برتر حمایت کند، یعنی کارکرد دوجانبهای برای بنیاد ملی نخبگان مد نظر مقام معظم رهبری است.
جلسات هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان در دوره روحانی به مدت 8 سال تشکیل نشد!
وی خاطرنشان کرد: در برخی از دولتها رئیس جمهور و دولت همراه با بنیاد بودند که یکی از این دولتها دولت آقای رئیسی بوده است. خود آقای رئیسی اعتقاد بسیار زیادی به بحث نخبگان دارند و تاکید زیادی نیز بر روی مسئله نخبگان دارند اما در دوره آقای روحانی به مدت 8 سال جلسات هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان تشکیل نشد! در واقع بنیاد ملی نخبگان برای آنها هیچ ارزشی نداشت!
سلیمانی با اشاره به جزئیات هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان گفت: رئیس هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان، رئیس جمهور است و قانوناً سالی دوبار این هیئت امنا باید تشکیل جلسه دهد و حداقل سالی یک بار باید تشکیل جلسه میداده است. محل تشکیل این جلسات نیز ریاست جمهوری بوده و اعضای آن نیز رئیس جمهور به عنوان رئیس هیئت امنا، وزیر بهداشت، وزیر علوم، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون اداری و استخدامی ریاست جمهوری، اساتید برجسته دانشگاهی و ... هستند. جلسات هیئت امنا در دوره آقای رئیسی به صورت منظم و دائمی تشکیل شده است.
بودجه بنیاد ملی نخبگان برای سال 1402 نزدیک به 430 میلیارد تومان بوده است
وی ادامه داد: سال گذشته بودجه بنیاد ملی نخبگان تقریباً نزدیک به 430 میلیارد تومان برای سال 1402 مصوب شده بود. بنیاد ملی نخبگان از بچههای المپیادی، نفرات برتر کنکور، نفرات برتر دانشگاهی، اساتید و ... حمایت میکند که این حمایتها در بخشهای مختلف از جمله بیمه، توانمندسازی، مسکن و اشتغال است. بخشی از بودجه کشور مربوط به دستگاهها و نیروهای انسانی و حقوق و دستمزد کارکنان است که تقریباً 20 تا 25 درصد کل بودجه است.
سازمان برنامه و بودجه فقط 28 درصد از بودجه بنیاد ملی نخبگان را محقق کرده است!
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه تا انتهای دیماه فقط 28 درصد از بودجه بنیاد ملی نخبگان را محقق کرده است که رقم آن 120 میلیارد تومان میشود! به همین دلیل بسیاری از طرحهای بنیاد ملی نخبگان متوقف مانده است و امروز حتی برای تأمین هزینه بیمه تکمیلی نخبگان و مفاخر ایران نیز به مشکل برخوردیم.
حمایتهای معاونت علمی؛ عامل سرپاماندن بنیاد ملی نخبگان
وی ادامه داد: در این مسیر معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از بنیاد ملی نخبگان حمایت کرده است و خود آقای دکتر دهقانی که معاون علمی رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان است، حمایتهای لازم از بنیاد ملی نخبگان را در قالب بودجههای ابلاغی به بنیاد انجام داده و به همین خاطر بنیاد توانسته است تا به امروز سرپا باقی بماند.
سلیمانی تصریح کرد: بودجههای ابلاغی به این معناست که معاونت علمی از منابع خود به بنیاد ملی نخبگان تزریق کرده است؛ سازمان برنامه و بودجه به شدت در این موضوع پشت بنیاد ملی نخبگان را خالی کرده است و در همین راستا جلسات بسیار زیادی از شهریورماه با سازمان برنامه و بودجه برگزار شده است.
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان با تشریح فعالیتهای بنیاد و نیاز مبرم این بنیاد به بودجه گفت: امروز بنیاد ملی نخبگان بسیاری از دانشجویان ایرانی را بورسیه میکند تا مهاجرت نکرده و دلگرم شوند؛ بنیاد، نخبگان را درگیر پروژههای مسئله محور کرده تا در مسائل کشور نقشآفرینی کنند. اگر ما موفق به این کار نشویم نخبگان کشور مهاجرت خواهند کرد.
سلیمانی گفت: دیدگاه سازمان برنامه و بودجه این است که بنیاد ملی نخبگان نیز مانند سایر دستگاهها و ارگانها است. این ادعای سازمان برنامه و بوجه در حالی است که بودجه سایر نهادها و دستگاهها بالای 65 درصد محقق شده است! صحبت سازمان برنامه و بودجه این است که ما حقوق پرسنل را در سایر دستگاهها و همچنین در بنیاد ملی نخبگان پرداخت میکنیم اما حرف بنیاد ملی نخبگان این است که ما یک سازمان مأموریتمحور هستیم!
وی تأکید کرد: امروز در پرداخت حقوق بچههای بورسیه صنعتی بعضاً تا یک ماه اخلال ایجاد شده است و نارضایتیهای بسیار زیادی در این زمینه ایجاد شد که در این زمینه نیز با حمایت دکتر دهقانی فیروزآبادی، یک بودجهای اختصاص داده شد و ما به کمک آن توانستیم این مشکل را حل کنیم.
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به این سوال که تعدادی از ستادهای معاونت نیز ظاهراً با این مشکل مواجه هستند گفت: بعضی از ستادهای معاونت علمی نیز ممکن است با این مشکل مواجه باشند اما تفاوت این کار آن است که طرف حساب ستادهای معاونت علمی، شرکتها هستند. تمرکز معاونت علمی بر روی شرکتهای دانشبنیان است اما تمرکز بنیاد بر روی افراد و نخبگان است و تکتک این افراد و نخبگان برای ما حکم طلا را دارند.
سلیمانی با بیان اینکه حمایتهای بنیاد، خیلی قابل توجه نیست تصریح کرد: به عنوان مثال ما از یک دانشجوی پسا دکترا ماهانه 15 میلیون تومان حمایت میکنیم و اگر چند ماه در پرداخت حقوق آنها دچار مشکل شویم این دانشجو از کنار ما خواهد رفت.
دو راهحل مقام معظم رهبری برای پایین آمدن نرخ مهاجرت
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از نخبگان گفت: رهبری در اجلاس اخیر نخبگان تأکید کردند که اگر نخبگان دو چیز برایشان مهیا باشد نرخ مهاجرت به شدت پایین خواهد آمد که نخست درگیر شدن و اشتغال در مسائل کشور و دوم امکان ادامه تحقیقات است یعنی نخبه بتواند استعداد خود را شکوفا کند.
سلیمانی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان در همین دو راستا برنامهریزی کرده است و اگر بودجه وجود داشته باشد در همین دو راستا هزینه خواهد شد و هزینهها نیز به صورت شفاف اعلام خواهد شد؛ به عنوان مثال اینکه در کجا از پسادکترا و در کجا از مستعدان برتر حمایت میشود به صورت مستند ارائه خواهد شد. بودجه بنیاد ملی نخبگان در 1402 فقط 28 درصد محقق شد!
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان بسیار از مفاخر کشور را بیمه تکمیلی کرده است که این مفاخر خدمات بسیار زیادی را برای ایران داشتهاند. بنیاد تمام افرادی را که جایزهای دریافت کردهاند را بیمه تکمیلی کرده و هزینههای درمانی آنها را پوشش میدهد که این جایزه شامل، جایزه المپیاد، جایزه کنکور و جوایزمرتبط با اختراع است.
بنیاد ملی نخبگان 4000 نفر را سالانه بیمه تکمیلی میکند/ 35 میلیارد تومان هزینه بیمه تکمیلی نخبگان
سلیمانی با ارائه آماری از بیمه تکمیلی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان 4000 نفر از نخبگان را بیمه تکمیلی کرده است که هزینه این بیمه تکمیلی، 30 تا 35 میلیارد تومان است که برای تأمین این هزینه، با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
هزینه 70 میلیارد تومانی سالانه بنیاد ملی نخبگان برای بورسیههای صنعتی
وی با اشاره به هزینههای بنیاد برای بورسیههای صنعتی گفت: بنیاد، سالانه 70 میلیارد تومان برای بورسیههای صنعتی هزینه میکند. بورسیه صنعتی بدین صورت است که دانشجویانی که در منطقه خودشان رتبههای خوب کنکور را داشتند دیگر به استان تهران برای کار و اشتغال مراجعه نمیکنند بلکه بنیاد با کارخانهای در محل زندگی آن نخبه رایزنی میکند که بعد از فارغ التحصیلی در آنجا مشغول به کار و فعالیت شود و در همان دانشگاه محل تحصیل خود بماند. بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان بورسیه صنعتی، حقوق وزارت کار میدهد که رقم آن چیزی بالغ بر 8 میلیون تومان است که البته اسم حقوق را نمیتوانیم بر روی آن بگذاریم و درواقع کمک هزینه است.
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این طرح چند آورده دارد تصریح کرد: از یک طرف دانشجویان و نخبگان دیگر به شهرهای بزرگ مهاجرت نمیکنند و دوم اینکه دانشگاههای آنجا از نخبگان و افراد مستعد خالی نمیشود؛ نکته مهم دیگر این است که آن دانشجوی استعداد برتر در استان محل زندگی خود باقی مانده و در استان محل زندگی خود خدمت میکند.
راهاندازی 1000 کانون مردمی در سراسر کشور
سلیمانی با اشاره به راهاندازی کانونهای مردمی در سراسر کشور گفت: بنیاد ملی نخبگان 1000 کانون مردمی را در سراسر کشور با محوریت مساجد فعال کرده و به آنها گفته است که وظیفه شما این است که افراد نخبه و استعداد برتر را در جاهای مختلف کشور شناخته و به ما معرفی کنید و سالانه به هر کدام از این کانونها نیز 50 میلیارد تومان کمک میکنیم که این رقم در استانهای بزرگتر به 100 میلیارد تومان نیز میرسد؛ کانونها این پولها را خرج هزینه خود نمیکنند بلکه هزینه برنامه با محوریت استعدادها میشود یعنی به عنوان مثال استادی دعوت کرده و برای آن دانشجویان کلاس برگزار میکند یا کلاسهای فرهنگی برگزار میکنند، سخنرانی ترتیبداده و یا برنامه بازدید فراهم میکنند.
وی ادامه داد: این امر باعث شده است که عدالت اجتماعی در آمایش سرزمینی کشور یک مقداری تحقق پیدا کند و بودجهها صرفاً در تهران مستقر نشود چرا که در سیستان بلوچستان خوزستان و استانهای دیگر نیز استعدادهای زیادی وجود دارند.
فقط 6 درصد از بودجه برنامههای مأموریتگرای بنیاد ملی نخبگان محقق شده است
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان در پایان تأکید کرد: تمام حرف سازمان برنامه و بودجه برای محقق نشدن بودجه بنیاد ملی نخبگان این است که ما در موضوع بودجه ناترازی داریم و قادر به تأمین بودجه نیستیم و اولویت سازمان برنامه و بودجه نیز پرداخت حقوق پرسنل است بنابراین برای برنامههای مأموریتی چشماندازی متصور نیستیم در واقع بودجه مأموریتی بنیاد ملی نخبگان فقط 6 درصد محقق شده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
واژگونی پژو ۲۰۷ در مسیر شمال به جنوب بزرگراه شهید باکری تهران
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود