میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد عبدهزاده امروز، یکشنبه، در نشست خبری سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینکه "طرح دارویار و تبدیل ارز 4200تومانی صنعت دارو به ارز نیمایی با هدف کاهش قاچاق معکوس دارو و رفع مشکلات تخصیص و تأمین ارز شرکتهای داروسازی و رونق تولید دارو در کشور اجرا شد اما امروزه بهدلیل تأخیر در پرداخت مطالبات زنجیره تأمین دارو، صنعت را با مشکل و کشور را با کمبود دارو مواجه کرده است؛ آیا میتوان گفت که عدم تحقق اهداف طرح دارویار منجر به شکست این طرح شده است؟" اظهار کرد: ما قبول نداریم که طرح دارویار شکست خورده است زیرا معتقدیم اگر این طرح اجرا نمیشد وضعیت صنعت دارو بیش از الآن دچار مشکل میشد و بحران شدیدتر میشد. تمام تلاش ما این است که برای بهبود وضعیت صنعت بهترین عملکرد را داشته باشیم و در این راستا نیز باید هر دستگاه تکالیف قانونی خود را بشناسد و به آن عمل کند تا دچار مشکل نشویم.
وی افزود: وقتی بودجه طرح دارویار کمتر از میزان موردنیاز تعیین میشود و بهطور کامل تخصیص نمییابد مردم و زنجیره تأمین دارو از صنعتگران و داروخانهداران تا داروخانهها و مراکز درمانی متضرر میشوند.
تولیدکنندگان التماس و نهادهای متولی فقط نظاره میکنند!
عبدهزاده با ابراز اینکه زنجیره تأمین دارو اعم از تولید، توزیع و عرضه، دچار مشکل است و برای حل این مشکل به کمک دولت در همه قسمتها از سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت، بهداشت، بانک مرکزی و مجلس شورای اسلامی نیاز است، ادامه داد: الآن در حوزه دارو، تولیدکننده و فعال زنجیره تأمین التماس میکند که برای تأمین داروی مورد نیاز کشور، تسهیلات و وام دریافت کند و داروخانهها درخواست میکنند که سازمانهای بیمهگر به تعهدات خود عمل کنند تا داروی مردم را تأمین کنند و در این میان نهادهای متولی تنها متوقع و نظارهگر هستند.
وی با اعلام اینکه "در سال 1402 با کسری بودجه برای طرح دارویار مواجه هستیم"، ادامه داد: در عین حال بودجه در نظر گرفتهشده برای دارویار در سال 1403 نیز کافی نیست و صنعت داروسازی را دچار مشکل نقدینگی خواهد کرد.
طلب ماهانه 6.5هزار میلیارد تومانی داروخانهها از دولت بابت اجرای دارویار
در ادامه بهمن صبور؛ نایبرئیس انجمن داروسازان تهران نیز در پاسخ به تسنیم گفت: ماهانه 6.5 هزار میلیارد تومان بابت اجرای طرح دارویار از سوی بیمهها و دولت باید به داروخانهها پرداخت شود؛ در سه تا چهار ماه ابتدایی اجرای طرح دارویار، پرداختیها بهروز بود اما با گذشت چندماه از اجرای این طرح، فاصله بین پرداخت مطالبات از بیمهها به داروخانهها افزایش یافته و به چهار تا پنج ماه رسیده است که حتی منظم هم نیست؛ این موضوع باعث میشود داروخانهها توانایی خرید داروهای موردنیاز مردم را از شرکتهای پخش نداشته باشند.
وی افزود: مشکل این است که برای طرح دارویار منابع پایدار در نظر گرفته نشده و بودجه نیز نشاندار نیست که این پول، در قسمت دیگری خرج نشود.
صبور ادامه داد: یکسری از کسریهایی که داریم بهدلیل کمبود دارو نیست بلکه به این دلیل است که داروخانه بابت عدم دریافت مطالبات خود از بیمهها، توان خرید دارو را ندارد.
خطر تعدیل نیروی انسانی صنعت داروسازی
پویا فرهت؛ عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در تکمیل این اظهارات بیان کرد: در شرایطی که صنعت داروسازی با مشکل نقدینگی مواجه میشود شرکتهای تولیدکننده و پخش دارو، معضلات شدید پرسنلی خواهند داشت زیرا بهدلیل کمبود نقدینگی مجبورند تعدیل نیرو انجام دهند.
وی اضافه کرد: این تعدیل نیرو جدا از وضعیت اقتصادی شرکتها یک بحران سیاسی و اجتماعی نیز ایجاد میکند.
دولت کسری بودجه خود را به بخش خصوصی منتقل کرده است
در ادامه این نشست خبری، مهدی پیرصالحی؛ عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی بیان کرد: دولتها برای اینکه امور جاری کشور را پیش ببرند دچار کسری بودجه میشوند که این موضوع امری طبیعی است اما احساس میکنیم دولت در زمان حاضر کسری بودجه خود را به بخش خصوصی منتقل کرده است بهطوری که الآن بسیاری از شرکتهای داروسازی ما عملاً امکان ادامه تولید را بهدلیل مشکلات مالی ندارند.
رفع کمبود دارو زمانبر است
وی با بیان اینکه اگر تصمیم سریعی برای حل بحران کمبود نقدینگی زنجیره دارو گرفته نشود، بحران کمبود دارو قطعی خواهد بود، گفت: وقتی کمبود دارو ایجاد میشود حل آن زمانبر است. اگر میخواهیم این کمبودها ایجاد نشود امروز باید به فکر آن باشیم زیرا در صورت زمان کمبودهای دارویی، تقاضا برای آن افزایش مییابد و برطرف شدن احساس کمبود زمان زیادی میبرد.
شرکتهای پخش 1300 میلیارد تومان چک برگشتی دارند
سید ابراهیم هاشمی؛ رئیس هیئت مدیره انجمن پخش دارو با بیان اینکه شرکتهای پخش دارو از بازار دارویی کشور بیش از 65 هزار میلیارد تومان طلب دارند، تصریح کرد: با تمام توان در حال تلاش هستیم تا زنجیره تأمین دارو بتواند به حیات خود ادامه دهد اما در زمان حاضر بیش از 1300 میلیارد تومان چک برگشتی در شرکتهای پخش داریم که یک ماه نیز از برگشت خوردن آنها گذشته است!
وی با بیان اینکه "در طول 30 سال گذشته تاکنون این تجربه را نداشتیم که چهار شرکت پخش اصلی صنعت داروسازی، دچار مشکلات نقدینگی و چک برگشتی باشند"؛ افزود: شرکتهای پخش، دارو را از مجموعههای تولیدی میگیرند و به داروخانه تحویل میدهند؛ الآن اوضاع شرکتهای پخش بهدلیل مشکلات مالی و عدم تأمین نقدینگی، بسیار بحرانی است و حتی پیشبینی روشنی از بازار سال آینده وجود ندارد.
انتهای پیام/+
منبع : خبرگزاری تسنیم
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی