میرنیوز
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ زهرا عبداللهی با بیان اینکه پیروی از رژیم غذایی متناسب و متعادل میتواند نیازهای روزانه را برآورده کند، اظهار کرد: مکملهایی که برخی گروههای خاص مانند مادران باردار و کودکان زیر دو سال مطابق با بخشنامههای جاری وزارت بهداشت باید مکملهایی را مانند گذشته روزانه مصرف کنند و به جز این افراد، اگر افراد دیگر از هرم غذایی پیروی کنند، هیچ نیازی به مکملهای ویتامینی ندارند.
وی افزود: دادن قطره A+D و آهن به کودکان زیر دوسال، مصرف مکملهای توصیه شده در دوران بارداری و شیردهی و ... مطابق با همان برنامه قبلی باید صورت بگیرد؛ همچنین افراد میتوانند هر ماه یک مکمل ویتامین دی با دوز 50 هزار واحدی مصرف کنند و افراد دچار کمبود ویتامین دی که این کمبود قبلاً با نتایج آزمایشگاهی مشخص شده است، همان دوز توصیه شده توسط متخصص معالج خود را ادامه دهند.
وی تأکید کرد: ویتامین c نیز بر تقویت سیستم ایمنی موثر است اما باید این ویتامین را از منابع غذایی دریافت کرد تمام سبزیجات و میوههایی که به صورت خام خورده میشوند ویتامین C دارند و برخی میوهها و سبزیجات مانند لیمو و پرتقال و ... میزان بالاتری از ویتامینC را دارند و اگر این قرص به صورت خودسرانه و با دوزهای بالا مصرف شود میتواند اثرات نامطلوبی داشته باشد.
نقش مهم کارشناسان تغذیه
وی با بیان اینکه پس از اجرای طرح تحول سلامت کارشناسان تغذیه در مراکز بهداشتی و درمانی به کار گرفته شدند، تصریح کرد: پوشش خدمات تغذیهای توسط بیمهها یکی از مباحث قابل پیگیری است و اگر بیمه تعرفه خدمات تغذیهای را پوشش دهد مردم خیلی بیشتر از خدمات کارشناسان تغذیه استفاده میکنند.
وی ادامه داد: کارشناسان تغذیه در مراکز جامع سلامت مناطق محروم مشغول ارائه خدمات رایگان به مردمی هستند که ممکن است امکان مراجعه به بخش خصوصی نداشته باشند و آموزش و فرهنگسازی تغذیهای برای مردم و ارائه مشاورههای فردی و گروهی توسط متخصصین تغذیه بسیار بر کنترل و پیشگیری از بیماریها موثر است.
عبداللهی تأکید کرد: 80 درصد دیابت، 30 درصد سرطانها و 50 درصد بیماریهای قلبی و عروقی با تغذیه سالم قابل پیشگیری هستند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اضافه کرد: در بیمارستانها بر اساس پروتکلهایی که برای حمایتهای تغذیهای تهیه شده کارشناسان تغذیه به برنامه غذایی بیماران توجه میکنند. در شرایط فعلی که با بحران کرونا مواجهیم، امنیت غذایی افراد آسیبپذیر ممکن است دچار مشکلاتی شوند و درخواست حمایت تغذیهای از اقشار آسیبپذیر طی مکاتبهای با ریاست جمهور انجام شده و این کمکها به صورت یارانههای معیشتی و سبدهای غذایی رایگان برای مادران باردار مبتلا به سوءتغذیه و خانوادههای دارای کودکان زیر 5 سال دچار سوءتغذیه مطرح است و امیدواریم با دقت بیشتری اجرا شود تا از ابتلا به سوءتغذیه پیشگیری شود.
وی ادامه داد: دولت بستههای کمک معیشتی را برای دهکهای پایین به صورت نقدی پیشبینی کرده است و در کنار این امر، ظرفیت سازمانهای حمایتی برای گروههای پرخطر سبدهای غذایی تعبیه شده است. بعد از کرونا نیاز است تمهیدات ویژهای در مناطق کم برخوردار داشته باشیم. در وزارت بهداشت برنامه کمکهای غذایی را تدوین و خانوارهای دچار ناامنی غذایی را شناسایی و سپس به سازمانهای حمایتی معرفی میکنیم و این سازمانها سبد غذایی که ترکیبش را ما مشخص میکنیم تأمین میکنند و در اختیار این خانوادهها قرار میدهند.
بخور و نخورهای کرونایی
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف غذاهای بیرون از خانه توصیه نمیشود، تصریح کرد: فست فودها و غذاهای پرچرب و پرادویه مناسب افراد نیستند و غذاها باید به صورت آبپز، تنوری و بخارپز تهیه شوند. مصرف زیاد نمک و مواد قندی توصیه نمیشود زیرا باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند و رعایت یک برنامه غذایی سالم و اجتناب از خوردن غذاهای فلهای توصیه میشود.
وی اضافه کرد: افرادی که به بیماری مبتلا شدند و دوره نقاهت را میگذرانند از مایعات گرم مانند چای کم رنگ و سوپ و غذاهای آبکی استفاده کنند و از مصرف فست فودها و غذاهای چرب بپرهیزند و از غذاهای سهلالهضم استفاده کنند.
عبداللهی با اشاره به اینکه در فضای مجازی مصرف مادههای غذایی خاص به صورت تکی مانند سیر و لیموترش و ... مطرح میشود، تأکید کرد: مصرف تکمادههای غذایی درست نیست و هیچوقت بر مصرف ماده غذایی خاصی تأکید نمیشود؛ همچنین اگر مکملهای ویتامینی خودسرانه مصرف شود تناسب بدن از نظر مقدار این مواد مغذی بر هم میخورد و سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند؛ حتی آب که مایه حیات است اگر بیش از اندازه مصرف شود موجب مشکل میشود.
وی با بیان اینکه تجارب تغذیهای کشورهای دیگر توسط مراکز علمی بینالمللی جمعآوری شده است، یادآور شد: این تجارب به صورت دستورالعمل تدوین شده است و ما نیز از این راهنماها استفاده میکنیم و این را در اختیار کارکنان بهداشتی و درمانی قرار دادهایم.
نحوه ضدعفونی کردن میوه و سبزی
وی در خصوص نحوه شستن سبزی و میوهها خاطرنشان کرد: پس از خرید میوه و سبزیجات کیسه آن را دور بیندازید و سبزی با پرکلرین یا محلولهای شوینده یا مایع ظرفشویی شسته شود و میوهها نیز کاملاً شسته شوند و بعد سینک ظرفشویی که در آن میوه و سبزی شسته شده است ضدعفونی شود.
عبداللهی با بیان اینکه پس از شیوع کرونا مصرف میوه و سبزیجات کمی کاهش یافته است، تصریح کرد: میوه و سبزیجات روزانه باید با رعایت اصول بهداشتی و ایمنی در برنامه غذایی باید قرار داشته باشند و در میان وعده و وعدههای اصلی از آنها استفاده شود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد