میرنیوز

صفر تا صد انقلابی که "آنتی بیوتیک‌سازی ایران" در تولید مواد ماده موثره آنتی‌بیوتیک‌ها و قطع واردات ایجاد کرد

 صفر تا صد انقلابی که "آنتی بیوتیک‌سازی ایران" در تولید مواد ماده موثره آنتی‌بیوتیک‌ها و قطع واردات ایجاد کرد 2023-11-20T12:42:52+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سیداحمد موسوی؛ مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک‌سازی ایران در جریان حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه در تور علمی و فناورانه معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در استان مازندران و بازدید از شرکت آنتی بیوتیک‌سازی ایران اظهار کرد: شرکت آنتی بیوتیک‌سازی ایران شرکتی است که از سال 1380 در استان مازندران وارد فرایند تولید شد. این شرکت زیرمجموعه شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تأمین اجتماعی و در نهایت شستا و سازمان تأمین اجتماعی است.

موسوی با بیان اینکه شستا دارای هلدینگ‌های مختلفی است که یکی از آن‌ها، هلدینگ‌های دارویی تأمین اجتماعی است، تصریح کرد: ما سه دسته کلی شرکت در این هلدینگ‌ها داریم؛ نخست شرکت‌های تولیدکننده مواد اولیه دارویی هستند که شرکت ما جزو این شرکت‌هاست. دسته دوم؛ شرکت‌های تولید محصول نهایی و دسته سوم شرکت‌های توزیع دارو است. در حال حاضر بالای 30 درصد توزیع دارو و بالای 50 درصد تولید مواد مؤثره دارویی کشور در هلدینگ دارویی تأمین اجتماعی انجام می‌شود.

تولید 5 محصول آنتی‌بیوتیک در شرکت آنتی‌بیوتیک‌سازی ایران

وی با اشاره به فعالیت‌های این شرکت اظهار کرد: عمده محصولات این شرکت، تولید مواد اولیه آنتی‌بیوتیک مورد نیاز کشور است که چهار ماده اصلی آن شامل آموکسی‌سیلین، سفالکسین، سفکسیم و آزیترومایسین است که مواد موثره آن را تولید می‌کنیم همچنین مواد مؤثره آمپی‌سیلین نیز است اما مصرف آن کمتر شده و جمعاً ماده مؤثره پنج محصول آنتی‌بیوتیک تولید می‌کنیم. محصولاتی که اینجا تولید می‌شود در پکیج‌های 20 تا 25 کیلویی برای شرکت‌های محصول‌ساز در سطح کشور ارسال می‌شود و چه در گروه خودمان و چه خارج از هلدینگ دارویی فروخته می‌شود و همکاران ما در شرکت‌های محصول‌ساز دوزیج فرم‌های مختلف محصولات برای آنتی‌بیوتیک‌ها شامل سوسپانسیون به صورت کپسول یا قرص تولید می‌کنند ضمن آنکه  ما محصولات استریل نداریم و به صورت اورال (خوراکی) است.

ظرفیت تولید این شرکت در تولید آموکسی‌سیلین 900 تن در سال، سفکسیم و سفالکسین جمعاً 250 تن و آزیترومایسین بالای 100 تن

مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک‌سازی ایران ادامه داد: تأسیس این شرکت در سال 1376 بوده و تولید آن از سال 1380 آغاز شده و به تدریج محصولات اضافه شده است. ظرفیت‌های تولیدی این شرکت در سال‌های گذشته تغییر کرده و این ظرفیت‌های فعلی شرکت به این شرح است: ظرفیت تولید آموکسی‌سیلین 900 تن در سال، سفکسیم و سفالکسین جمعاً 250 تن و آزیترومایسین بالای 100 تن است.

موسوی درباره میزان نیاز کشور برای آموکسی‌سیلین گفت: در آمارنامه‌ها 700 تا 800 تن نیاز ذکر شده اما نیاز واقعی کشور به 1000 تن آموکسی‌سیلین است. آزیترومایسین 150 تا 200 تن که در دوره کرونا بیشتر شده و قبلاً 120 تن بود. سفالکسسین حدود 150 تن مصرف کشور طبق آمارهاست. شرکت ما در کنار دیگر شرکت‌هایی که تولیدکننده مواد مؤثره آنتی بیوتیک‌ها هستند و در صورت برطرف شدن مشکلات ارزی و ریالی قادر به تأمین کل نیازهای کشور است.

دانش‌بنیانی با تولید محصولات آنتی‌بیوتیک به روش آنزیماتیک و بایوکاتالیستیست

وی گفت: ظرفیت تولید مواد اولیه دارویی برای آنتی بیوتیک‌ها در کشور مشخص است و ما از سال 1396 به عنوان شرکت دانش‌بنیان صنعتی شناخته شدیم و علت آن هم ورود به تولید محصولات آنتی‌بیوتیک به روش آنزیماتیک و به روش بایوکاتالیستیست است.

موسوی ادامه داد: قبل از آن، روش ما کِمیکال و سنتز شیمیایی بود. از سال 1396 با همت و تلاش دوستان در مجموعه شرکت آنتی بیوتیک‌سازی ایران و با همت کارشناسان و متخصصان خودمان توانستیم روش تولید آنزیماتیک را پیاده‌سازی کنیم که نسبت به روش‌های شیمیایی مزیت‌های خوبی داشته است و قیمت تمام‌شده‌ 15 درصد کاهش پیدا کرد و تا 90 درصد باعث کاهش بار آلودگی زیست محیطی شد و از 100 به 10 رسیده و کاهش حجم پساب‌های صنعتی و کاهش آلودگی محیط کار را داشتیم.

وی ادامه داد: ورود بعدی نیز ارتقای کیفیت محصول بود یعنی در فرآیندی که کار می‌کنیم از حلالی استفاده نمی‌کنیم، واکنش در حضور یک آنزیم در بستر و محیط آبی انجام می‌شود و بنابراین safety محصول بالا رفته است یعنی باقیمانده حلال‌هایی که در فرآیند‌های شیمیایی، مواد شیمیایی مثل پیریدین یا متیلن کلراید که در کل دنیا استفاده می‌شد اما از سال 1396 کل این فرآیند را کنار گذاشتیم و فرآیند آنزیماتیک تمام این مواد حذف شدند. محصولاتی که تولید می‌شود عاری از این حلال‌هایی است که می‌توانست در محصول وجود داشته باشد.

مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک‌سازی ایران افزود: این فرآیند آنزیماتیک را برای محصول سفالکسین و آمپی‌سیلین هم پیاده‌سازی کنیم که هم به لحاظ پایداری و  هم کیفیت در رده کیفی محصولات اروپایی ارتقا پیدا کرده‌اند. در راندمان هم ارتقای زیادی داشت که منجر به کاهش قیمت تمام شده شد. ما برای محصولات آموکسی‌سیلین و سفالکسین و آمپی‌سیلین به عنوان شرکت دانش‌بنیان صنعتی شناخته شدیم و امروز 5 محصول صنعتی و 7 محصول در گرید تحقیقاتی جزو محصولات دانش‌بنیان ماست. اینها ناشی از زحمات دوستان ما در شرکت آنتی بیوتیک‌سازی ایران است.

تولید محصول دارویی جدید در مقیاس نیمه‌صنعتی تا پایان سال 1402

وی تصریح کرد: از سال 1397 به محصولات غیرآنتی‌بیوتیکی ورود پیدا کردیم مثل ماده اولیه والزارتان است که داروی قلبی و عروقی است، سیتوگیلیپتین که آنتی‌دیابتیک است، آسیکلوویر آنتی ویروس، کوتیاپین که جزو دارو‌های اعصاب و روان است و تا پایان سال جاری 6 داروی جدید که در پایپ‌لاین ما بوده حداقل 4 مورد آن را در مقیاس نیمه صنعتی ورود کنیم و سال جدید جزو محصولات اصلی تولیدی‌مان خواهد بود.

موسوی گفت: در صنعت ماده اولیه، آمار‌هایی که داده می‌شود 72 درصد مواد اولیه مورد نیاز و 97 درصد محصول نهایی در داخل تولید می‌شود. واقع‌بینانه‌تر اگر بخواهیم بگوییم از این 72 درصد ماده‌ اولیه‌ای که ما تولید می‌کنیم یکسری حد واسط‌هایی برای تولید آنهاست که در داخل تولید نمی‌شود و وارداتی است یعنی در کشور 72 درصد تولید واقعی مواد اولیه انجام می‌شود اما همچنان برای تولید این 72 درصد، نیاز به تولید مواد حدواسط داریم که من فکر می‌کنم مراکز علمی، دانشگاهی و خود معاونت فناوری که به محصولات حدواسطی که ارزبری بالایی دارند ورود پیدا کرده‌اند و لیست آنها اعلام شده که اگر دانشگاه‌ها، مراکز علمی صنعتی، شرکت‌ها تمایل داشته باشند این حد واسط‌ها را تولید کنند تا حد ممکن نیاز کشور به ورود حدواسط‌های دارویی و ارزبری کاهش یابد.

وی ادامه داد: گام‌های خوبی برداشته شده و‌ امیدوارم در این حوزه تولید حدواسط کشور گام‌های بزرگی بردارد. حد واسط دارویی عمدتاً در چین و هند تولید می‌شود و برای کل دنیا و ما هم است و  علت آن نیز این است که آنها یک زنجیره تولید از A تا Z است که باید در یک فرآیندی تولید شود. شاید مواردی را ما بتوانیم در داخل تولید کنیم همانطور که قبلاً حد واسط‌هایی را تا N منهای 6 تولید کرده‌ایم اما مشکلاتی مثل قیمت تمام شده وجود دارد و برای اینکه برای خودمان با اسکیل پایین تولید می‌کنیم در مقایسه با چین و هند که جهانی برای دنیا تولید می‌کنند برای ما، قیمت تمام شده توجیه ندارد و مانع می‌شود که شرکت‌ها ورود پیدا کنند. ممکن است نیاز به یک سیاست‌گذاری کلی داشته باشد که وزارت بهداشت یا مجموعه سازمان غذا و دارو تصمیم بگیرد ورود پیدا کند و حتی اگر منجر به افزایش قیمت تولید هم شد آن را بپذیرد.

افتتاح یک خط تولید تا دهه فجر

مدیرعامل شرکت آنتی بیوتیک‌سازی ایران گفت: در سه، چهار سال گذشته ظرفیت‌های تولیدی‌مان را حداقل دو برابر کردیم در بعضی از محصولات بیش از دو برابر بوده است. عمدتاً در سال گذشته با تغییراتی که در فرآیند‌های تولیدی انجام دادیم، ممکن شده است. البته سرمایه‌گذاری بالایی در افزایش ظرفیت انجام ندادیم و عمدتاً بحث‌های تکنولوژی بوده که منجر به افزایش سرمایه شده است. همچنین در سه سال گذشته سه خط تولیدی‌ را بر اساس آخرین استاندارد‌های دارویی دنیا بازسازی کردیم و تأییدیه GMP دو ساله را از سازمان غذا و دارو اخذ کردیم و پروژه یک واحدمان تا دهه فجر به اتمام می‌رسد و کلیه خطوط‌مان آخرین تأییدیه GMP غذا و دارو را کسب می‌کند و استاندارد‌های مدنظر را به طور کامل دارد.

وی گفت: 4 خط تولیدی اصلی داریم و همچنین یک واحد تولید و بازیافت حلال و یک واحد نیمه‌صنعتی تولیدی هم داریم که به عنوان پایلوتِ تولید و برای اسکیل آپ تولید می‌شناسیم که جمعاً 6 خط تولیدی می‌شود.

قسمت‌ "های‌تک" دارو، تولید مواد مؤثره دارویی است

موسوی گفت: قسمت‌ "های‌تک" دارو، تولید مواد مؤثره دارویی است، در قسمت بعد که تولید محصول نهایی می‌شود، اینکه دارویی باکیفیت و بااثرگذاری بالا باشد و مولکول‌هایی که با روش بایوتکنولوژی تولید می‌شوند قسمت مهمش، تولید مواد اولیه دارویی است.  اول انقلاب تولید ماده اولیه نداشتیم و کاملاً صفر بوده است! اما امروز 72 درصد در داخل کشور تولید می‌شود که گام بزرگی است و بتوانیم گام‌های بعدی را برای تولید حدواسط‌های دارویی برداریم تا حد ممکن نیاز کشور را به واردات کاهش دهیم.

موسوی درباره صادرات گفت: در دو سال گذشته به دلیل مشکلات ارزی که وجود داشت، تناژ‌های تولید در حدی نبود که به صادرات ورود کنیم. درخواست صادراتی وجود دارد و سال گذشته از کوبا بازدیدکننده داشتیم که سفیر کوبا حضور داشت و خط را تأیید کردند و درخواست برای 100 تن داشتیم اما از آنجایی که نیاز کشور بالاست و تأمین نیاز کشور وجود دارد سازمان غذا و دارو در مورد صادرات سخت‌گیری می‌کند. از لحاظ کیفیت محصولات صددرصد قابل رقابت هستیم چراکه برخی از حد واسط‌ها را از خارج وارد می‌کنیم و در بحث قیمت تمام‌شده باید بیشتر کار کنیم.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

تفاوت عمده پرتابگر "سلمان" با خانواده پرتابگرهای قبلی چه بود؟/ عملکرد بسیار موفق "سلمان" با وجود پیش‌بینی ۱۰ ریسک

 تفاوت عمده پرتابگر "سلمان" با خانواده پرتابگرهای قبلی چه بود؟/ عملکرد بسیار موفق "سلمان" با وجود پیش‌بینی ۱۰ ریسک
2023-12-07T19:11:29+03:30
سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع گفت: یک تفاوت عمده پرتابگر سلمان نسبت به خانواده پرتابگرهای قبلی این بود که برای نخستین بار قسمت محموله دارای قطری بیشتر از خود...

ماده مهمی که مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تصویب کرد چه بود؟

 ماده مهمی که مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تصویب کرد چه بود؟
2023-12-07T19:11:29+03:30
دومین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول برگزار شد و مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه ماده یک این طرح مورد ...

مشکلات تأمین "شیرخشک" کاهش یافت/ شرایط تأمین دارو پایدار است

 مشکلات تأمین "شیرخشک" کاهش یافت/ شرایط تأمین دارو پایدار است
2023-12-07T19:11:28+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این که مشکلات در حوزه تامین شیرخشک تا حد بسیار زیادی مرتفع شده است، گفت: در حوزه تامین دارو شرایط پایدار است.

تصاویر تله‌متری از پرتاب کپسول زیستی کاووس با پرتابگر سلمان

 تصاویر تله‌متری از پرتاب کپسول زیستی کاووس با پرتابگر سلمان
2023-12-07T19:11:28+03:30
تصاویر تله متری از پرتاب موفق کپسول زیستی کاووس با پرتابگر سلمان منتشر شد.

روایت‌ از‌ دیدار رئیس قوه قضائیه با دانشجویان اردبیلی/‌ آیا پای وزیر معزول در فساد واردات نهاده‌های دامی گیر است؟

 روایت‌ از‌ دیدار رئیس قوه قضائیه با دانشجویان اردبیلی/‌ آیا پای وزیر معزول در فساد واردات نهاده‌های دامی گیر است؟
2023-12-07T15:11:31+03:30
رئیس قوه قضائیه در نخستین برنامه سفر استانی به اردبیل ‌به مناسبت روز دانشجو به دید‌ار دانشجویان در دانشگاه محقق اردبیلی رفت.

پیگیری اقدامات حقوقی و قانونی درخصوص رفع آلودگی پالایشگاه نفت تهران

 پیگیری اقدامات حقوقی و قانونی درخصوص رفع آلودگی پالایشگاه نفت تهران
2023-12-07T14:31:38+03:30
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: اقدامات حقوقی و قانونی درخصوص رفع آلودگی برخی از واحدها همچون پالایشگاه نفت تهران انجام شده و در حال پیگیری است.

چرا گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران پاسخ‌ رسمی به اتهامات را نادیده می‌گیرد؟

 چرا گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران پاسخ‌ رسمی به اتهامات را نادیده می‌گیرد؟
2023-12-07T14:31:37+03:30
شورای حقوق بشر مدعی است که ارسال سؤال به کشورها در مورد اتهامات، از روش‌های راستی‌آزمایی مسایل مختلف است؛ اما گزارشگر ویژه ایران علی‌رغم دریافت پاسخ‌ها به ا...

نظارت اصحاب رسانه بر "نیروگاه بعثت تهران"؛ خبری از مازوت‌سوزی نبود

 نظارت اصحاب رسانه بر "نیروگاه بعثت تهران"؛ خبری از مازوت‌سوزی نبود
2023-12-07T14:31:37+03:30
درحالی که اعضای شورای شهر تهران عامل اصلی آلودگی هوای پایتخت را مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها می‌دانند، در بازدید که خبرنگاران از نیروگاه بعثت تهران داشتند، این ...

انتخابات هیئت رئیسه شورای عالی استان‌ها به تعویق افتاد

 انتخابات هیئت رئیسه شورای عالی استان‌ها به تعویق افتاد
2023-12-07T14:31:37+03:30
در حالی امروز جلسه انتخابات هیئت رئیسه شورای عالی استان‌ها برگزار شد که پس از به کشیده شدن این جلسه به حاشیه، انتخابات به تعویق افتاد.

۱۰ سامانه اصلی "کپسول زیستی ایران" کدام است؟/ کپسول زیستی ایران حامل کیت‌های زنده زیستی و سلولی

 ۱۰ سامانه اصلی "کپسول زیستی ایران" کدام است؟/ کپسول زیستی ایران حامل کیت‌های زنده زیستی و سلولی
2023-12-07T14:31:36+03:30
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ۱۰ سامانه اصلی در کپسول زیستی به کار رفته است، گفت: معمولاً در پرتاب‌های اولیه به سراغ موجود بزرگ نمی‌رویم و از کیت‌ها...

دیدار رئیس قوه قضائیه با دانشجویان اردبیل/ آیا پای وزیر معزول در فساد واردات نهاده‌های دامی گیر است؟

 دیدار رئیس قوه قضائیه با دانشجویان اردبیل/ آیا پای وزیر معزول در فساد واردات نهاده‌های دامی گیر است؟
2023-12-07T14:31:36+03:30
رئیس قوه قضائیه در نخستین برنامه سفر استانی به اردبیل ‌به مناسبت روز دانشجو به دید‌ار دانشجویان در دانشگاه محقق اردبیلی رفت.

تشریح ناکارآمدی قانون جدید چک در کاهش پرونده‌های ورودی به دستگاه قضا/ یک دعوا کم شد و ۷ دعوای دیگر اضافه!

 تشریح ناکارآمدی قانون جدید چک در کاهش پرونده‌های ورودی به دستگاه قضا/ یک دعوا کم شد و ۷ دعوای دیگر اضافه!
2023-12-07T14:31:35+03:30
یک حقوقدان به تشریح چرایی نارکارآمدی قانون جدید چک در کاهش پرونده‌های ورودی به دستگاه قضا پرداخت و گفت: عنوان دعوایی به نام مطالبه وجه چک کم شده اما در عوض ...

طراحی و تولید آنتن‌های مخابراتی پارابولیک در کشور

 طراحی و تولید آنتن‌های مخابراتی پارابولیک در کشور
2023-12-07T09:51:34+03:30
برای نخستین بار در کشور، انواع آنتن پارابولیک از سایز ۳۰ تا ۴۵۰ سانتی متر در فرکانس کاری یک تا ۷۰ گیگاهرتز توسط شرکت دانش‌بنیان امواج ارتباط پردا، طراحی و ت...

سفر رئیس قوه قضائیه به استان اردبیل/ تشریح اهداف سفر از سوی اژه‌ای + تصاویر

 سفر رئیس قوه قضائیه به استان اردبیل/ تشریح اهداف سفر از سوی اژه‌ای + تصاویر
2023-12-07T09:51:34+03:30
رئیس قوه قضاییه در بیست و هشتمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی وارد استان اردبیل شد.

وضعیت هوای تهران ۱۴۰۲/۰۹/۱۶؛ ناسالم برای گروه‌های حساس

 وضعیت هوای تهران ۱۴۰۲/۰۹/۱۶؛ ناسالم برای گروه‌های حساس
2023-12-07T09:51:33+03:30
هوای امروز شهر تهران در شرایط "ناسالم برای گروه‌های حساس" قرار دارد.

بازار اغواکننده "رمز ارزها‌" همچنان قربانی می‌گیرد/ راه‌های تشخیص "رمز ارز" تقلبی

 بازار اغواکننده "رمز ارزها‌" همچنان قربانی می‌گیرد/ راه‌های تشخیص "رمز ارز" تقلبی
2023-12-07T09:51:33+03:30
با توجه به افزایش کلاهبرداری از شهروندان با روش فروش رمز ارزهای تقلبی، نیاز است تا راه‌های شناسایی رمز ارز معتبر از تقلبی را بشناسید.

یقه مسئولان را فقط برای آموزش رایگان می‌گیریم!/ از دیوان عدالت اداری گلایه داریم

 یقه مسئولان را فقط برای آموزش رایگان می‌گیریم!/ از دیوان عدالت اداری گلایه داریم
2023-12-06T10:51:33+03:30
معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یقه مسئولان را فقط برای آموزش رایگان می‌گیریم، گفت: از دیوان عدالت اداری به دلیل افزایش سن استخدام معلمان گلایه ...

آغاز فعالیت واحدهای کنترل کنار جاده‌ای وسایل نقلیه از امروز

 آغاز فعالیت واحدهای کنترل کنار جاده‌ای وسایل نقلیه از امروز
2023-12-06T10:51:33+03:30
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: ناوگان سنگین به علت فرسودگی و پایداری در حفظ شرایط مورد تایید در مراکز معاینه فنی، نیاز به کنترل مضاعف در سطح ش...

تمدید ۳۰ روزه ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع و مهاجرین خارجی

 تمدید ۳۰ روزه ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع و مهاجرین خارجی
2023-12-06T10:51:33+03:30
ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع و مهاجرین خارجی در سامانه سهما سازمان ملی مهاجرت به مدت ۳۰ روز تمدید شد.

هیچکدام از نیروگاه‌های تهران مازوت‌سوزی ندارند

 هیچکدام از نیروگاه‌های تهران مازوت‌سوزی ندارند
2023-12-06T10:51:32+03:30
خبرنگاران حوزه محیط زیست در بازدیدی حضوری از نیروگاه‌های تهران از عدم مازوت‌سوزی در این نیروگاه‌ها اطمینان حاصل کردند.

جزئیات پوشش بیمه‌ای خدمات "کاشت حلزون" در صندوق بیماران صعب‌العلاج

 جزئیات پوشش بیمه‌ای خدمات "کاشت حلزون" در صندوق بیماران صعب‌العلاج
2023-12-06T10:51:31+03:30
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، جزییات خدمات کاشت حلزونِ تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج، خاص و نادر را تشریح کرد.

میراث فرهنگی در بنای " تخت درگاه قلی بیگ " مالکیت ندارد/ امکان استقرار نگهبان نیست

 میراث فرهنگی در بنای " تخت درگاه قلی بیگ " مالکیت ندارد/ امکان استقرار نگهبان نیست
2023-12-06T10:51:31+03:30
معاون میراث‌ فرهنگی استان کرمان با بیان اینکه مرمت تخت درگاه قلی بیگ به قید فوریت انجام می‌شود گفت: مشکل این بنا با استقرار شبانه روزی نگهبان حل می‌شود.

تدوین نظام آموزش و پرورش رایگان ویژه ایتام/ آموزش رایگان فعلاً برای تمام دانش‌آموزان امکان‌پذیر نیست

 تدوین نظام آموزش و پرورش رایگان ویژه ایتام/ آموزش رایگان فعلاً برای تمام دانش‌آموزان امکان‌پذیر نیست
2023-12-06T10:51:31+03:30
معاون قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری با اشاره به طرحی برای تدوین نطام آموزش و پرورش رایگان برای ایتام گفت: آموزش رایگان فعلاً برای تمام دانش‌آموزان ا...

گلایه پلیس از عدم اجرای یک قانون/ چرا اختیار "دستگاه‌های X-RAY" را به پلیس نمی‌دهید؟

 گلایه پلیس از عدم اجرای یک قانون/ چرا اختیار "دستگاه‌های X-RAY" را به پلیس نمی‌دهید؟
2023-12-06T10:51:30+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: طبق قانون باید در گمرکات و محورهای منتهی به شهرها دستگاه‌های "ایکس ری" نصب و اختیار این دستگاه‌ها به پلیس داده ...

دستور محسنی‌اژه‌ای به مسئولان قضائی برای آغاز کنترل هوشمند سارقان سابقه‌دار

 دستور محسنی‌اژه‌ای به مسئولان قضائی برای آغاز کنترل هوشمند سارقان سابقه‌دار
2023-12-06T08:24:51+03:30
محسنی اژه‌ای به مسئولان قضائی دستور داده است با همکاری فراجا، مقابله با سرقت سازوکارهای مناسبی اتخاذ شود و دادستان‌ها و مقامات ذی‌صلاح قضایی هم در قبال این ...

کمبود "سمعک" همچنان در کشور وجود دارد/ واردات سمعک یک‌چهارم نیاز کشور است

 کمبود "سمعک" همچنان در کشور وجود دارد/ واردات سمعک یک‌چهارم نیاز کشور است
2023-12-05T20:45:05+03:30
رئیس نوزدهمین کنگره شنوایی‌شناسی ایران با بیان این‌که مشکل کمبود سمعک کماکان در کشور وجود دارد، گفت: سالانه نیاز به ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار سمعک داریم.

مریخ‌نورد استقامت ناسا دوباره در سطح کره مریخ به پرواز درآمد

 مریخ‌نورد استقامت ناسا دوباره در سطح کره مریخ به پرواز درآمد
2023-12-05T20:45:04+03:30
هلیکوپتر مریخ ناسا استقامت (Ingenuity) پس از یک وقفه یک ماهه در ارتباطات با زمین، دوباره در سطح کره مریخ به پرواز درآمد.

ایران جزو ۵ کشور برتر دارنده فناوری تولید محصولات نانولیپوزومال

 ایران جزو ۵ کشور برتر دارنده فناوری تولید محصولات نانولیپوزومال
2023-12-05T20:45:02+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان فناوری تولید محصولات نانولیپوزومال و سوکرولیپوزومال خوراکی را برای نخستین بار در ایران بومی‌سازی کرده‌اند و ایران جزو ۵ کشور دارن...

چین دو ماهواره با کاربرد هواشناسی و سنجش از دور به فضا پرتاب کرد

 چین دو ماهواره با کاربرد هواشناسی و سنجش از دور به فضا پرتاب کرد
2023-12-05T20:45:01+03:30
یک استارتاپ چینی دو ماهواره با کاربردهای هواشناسی و سنجش از دور را به فضا پرتاب کرد. این شرکت چینی قرار است تا پایان سال ۲۰۲۷ بیش از ۱۰۰ ماهواره هوشمند برای...

راه‌اندازی نرم‌افزار "نوماند" برای جمع‌آوری پسماند خشک تهرانی‌ها

 راه‌اندازی نرم‌افزار "نوماند" برای جمع‌آوری پسماند خشک تهرانی‌ها
2023-12-05T20:45:00+03:30
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران گفت: نرم‌افزار کاربردی "نوماند" به منظور جمع‌آوری پسماند خشک شهروندان در سه منطقه شهرداری تهران آغاز به کار ک...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)