میرنیوز
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، خودکفایی در زمینه تولید پرتابگرهای داخلی یکی از موارد کلیدی در توسعه صنعت فضایی کشورهاست. فرآیند ساخت ماهوارهبر بومی فرآیندی پیچیده و پرفرازونشیب است که بسیاری از کشورهای دنیا با وجود سابقه طولانی حضور در فضا، هنوز به آن دست پیدا نکردهاند.
این درحالی است که ایرانی اسلامی علیرغم سابقه نهچندان طولانی حضور در فضا، پیشرفتهای زیادی در ساخت ماهوارهبرهای داخلی با دقت بالا دارد که ماهوارهبر قاصد، امید، طلوع، نوید و... با ثبت پرتابهای موفق توانستهاند پیشرفتهای اخیر ایران در عرصه فضا را رقم بزنند.
یکی از این ماهوارهبرهای مهم موفق ایرانی، "سیمرغ" است که در گذشته پرتاب موفق را تجربه کرده است و قرار است امسال نیز با پرتابهای جدیدی، مسیر ایران در فضا را هموارتر کند. سیمرغ ماهوارهبر چندمرحلهای ساخت سازمان هوافضا وزارت دفاع است که در تاریخ 14 بهمن 1388 رونمایی شد و در تاریخ 31 فروردین 1395 برای نخستینبار از پایگاه فضایی سمنان برای یک پرواز تحقیقاتی زیرمداری پرتاب شد.
این ماهوارهبر تاکنون 5 پرتاب داشته است که در آخرین پرتاب در دی ماه سال 1400، سیمرغ سه ماهواره تحقیقاتی را به مدار تزریق کرد. این ماهوارهبر با سرعت 7350 متر بر ثانیه و از پایگاه فضایی امام خمینی(ره) پرتاب شد.
سیمرغ در دولت حسن روحانی، در تاریخهای 5 مرداد 1396، 29 دی 1397 و 20 بهمن 1398 نیز 3 پرتاب دیگر داشت که البته این پرتابها با موفقیت همراه نبود، با وجود این، نشانههایی از پیشرفتهای تدریجی در ضریب اعتماد و قابلیت اطمینان به سیمرغ در این پرتابها دیده میشود، برای مثال، یک مأموریت موفق برای تزریق ماهواره با سیمرغ، نیاز به 490 ثانیه عملکرد موفق موتورها، توربوپمپها و دیگر زیرسامانهها را دارد.
لحظه پرتاب ماهوارهبر سیمرغ
در پرتاب دوم سیمرغ، فقط 120 ثانیه از پرواز گذشته بود که نقص در مرحله دوم باعث شکست پرتاب شد اما در پرتاب سوم از 490 ثانیه عملکرد مورد نیاز، ماهوارهبر 450 ثانیه بدون نقص عمل کرد و در پرتاب سوم این عدد حتی به 475 ثانیه هم رسید و ماهوارهبر فقط در 15 ثانیه آخر عملکرد خود دچار اشکال شد. این ارقام بهترتیب به پرتابها ضریب موفقیت 25، 92، و 97 درصد را میدهد، که نشانه واضحی در بالا رفتن میزان قابلیت اطمینان به عملکرد سیمرغ است.
توسعه این ماهوارهبر در دولت سیزدهم شتاب بیشتری گرفته است و بهگفته رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، ماهوارهبر سیمرغ بهعنوان یک ماهوارهبر نسل جدید در کشور مطرح است و ساخت نسلهای بعدی آن نیز برنامهریزی شده است.
ماهوارهبر سیمرغ اخیراً بخش عمدهای از مراحل تحقیقاتیاش را سپری کرده است، دادههای حاصل از پرتابهای تحقیقاتی آن احصا شده است و احتمالاً در ادامه سال، پرتابهای نهایی این ماهوارهبر را خواهیم داشت.
ایران با این ماهوارهبر توان پرتاب ماهوارههای تا 250 کیلوگرم در فاصله 500کیلومتری را به دست خواهد آورد که میتواند در قالب یک ماهواره یا چندین ماهواره باشد. اگر ابعاد و اندازه ماهوارههایی را که با سفیر یا قاصد پرتاب میشد، در نظر بگیریم 10 عدد از این ماهوارهها را میتوانیم با سیمرغ پرتاب کنیم.
انتهای پیام/+
منبع : خبرگزاری تسنیم
میدری: امکانات خدماتی و درمانی برای کمک به زلزلهزدگان خوزستان بسیج شود
امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیتزدایی میدانست
الگوی امام موسی صدر در محرومیتزدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود
ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد
آمادهباش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور
روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی
القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
فرماندهی یگانهای حفاظتی تکیهگاه دستگاهها و سازمانها است
درگیری فراجا با اشرار مسلح
بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
اعتبارات تکمیل تصفیهخانههای فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
روشهای مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکهای
اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان
بازدید سفرا و دیپلماتهای خارجی از جاذبههای گردشگری تهران
روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی
راهاندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران
کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان
هشدار به پلتفرمهای ثبت آگهی درباره کلاهبرداریهای حوزه وام
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان
آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست
همکاری نیروهای متخصص غار علیصدر با کشورهای خارجی