میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی انصاری؛ مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو امروز در یک برنامه برخط درباره رایجترین تقلبات در حوزه محصولات غذایی اظهار کرد: چای، عسل، آبلیو، بستنی و ربگوجهفرنگی محصولاتی هستند که بیشترین تقلبات در آنها صورت میگیرد.
وی افزود: یکی از روشهای تشخیص چای تقلبی، پخش کردن چای در یک سطح سفید است؛ اگر دانههای زردرنگ شبیه چوب در چای باشد چای تقلبی است.
انصاری با بیان اینکه "در زمینه چای کیسهای بیشترین تقلبات را شاهد هستیم"، گفت: در حیطه تولید ربگوجهفرنگی و رنگهایی که به کباب و جوجهکباب اضافه میشوند متأسفانه تقلب زیاد است.
وی استفاده از باقلا بهجای پسته در بستنی را از دیگر تقلبات عنوان و تصریح کرد: استفاده از باقلا بهجای پسته در خوراکیها بهویژه برای مبتلایان به فاویسم (نوعی بیماری خونی که در آن مبتلایان در صورت مصرف باقلا دچار بیماری میشوند) بسیار خطرناک است.
وی همچنین به تقلبات صورتگرفته در حوزه تولید عسل اشاره و بیان کرد: تقریباً یکچهارم عسلهای بازار اصالت دارند و مابقی تقلبی هستند. اگر میخواهید بدانید عسلی که استفاده میکنید، طبیعی است و آنچه بهروی برچسب ذکر شده است با خود فرآورده مطابقت دارد، یکی از مهمترین راهها آن است که آن فرآورده و محصول شناسنامه داشته باشد و بدانید که در کدام مزرعه و با کدام منابع طبیعی در ارتباط بوده و چه فرآیندی برای استحصال و بستهبندی و عرضه به بازار را طی کرده است.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: تقلب میتواند تغییر یا جایگزینی مواد اصیل در ماده غذایی یا دادن اطلاعات غلط باشد. تقلبات معمولاً مواقعی رخ میدهند که اختلاف قیمت ماده تقلبی با ماده اصلی و دارای اصالت، زیاد است بهطوری که افراد را ترغیب میکند که از مواد تقلبی و جایگزین استفاده کنند و یا گاهی نیز دسترسی به یک ماده کم است و جهت تأمین در بازار از راههای جایگزین و تقلبی استفاده میشود.
وی ادامه داد: در همه دنیا تقلبات یک موضوع مهم است و در حوزه غذا گردش مالی بسیار زیادی دارد. شناخت اصالت فرایندها از تولید تا توزیع کالا میتواند به ما در پرهیز از مصرف کالاهای تقلبی کمک کند.
انصاری گفت: اضافه کردن برخی از افزودنیها برای جذابیتبخشی به مواد غذایی مانند برخی رنگها و طعمدهندهها صدمات جانی برای مصرفکننده دارد و ممکن است سرطانزا باشد.
وی تأکید کرد: محصولات مورد تأیید سازمان غذا و دارو قابل اعتماد است؛ وقتی یک محصول فرآیند قانونی را برای دریافت مجوز طی میکند احتمال تقلب در آن کاهش مییابد بنابراین توصیه ما استفاده از محصولات دارای سیب سلامت است؛ البته منکر این موضوع نیستیم که در محصولات دارای سیب سلامت نیز ممکن است تقلب رخ بدهد.
انتهای پیام/+
منبع : خبرگزاری تسنیم
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی