میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ آزمون اعزام معلمان برای فعالیت در مدارس ایرانی خارج از کشور چند سالی است که برگزار نمیشود و آخرین دوره آن مربوط به سال 97 بود که 25 هزار معلم در این آزمون شرکت کردند و 400 نفر پذیرفته شدند.
البته هنوز هم 100 نفر از معلمان پذیرفته شده در آزمون اعزام به خارج از کشور سال 97 همچنان منتظر هستند تا نوبت اعزام آنها برسد و دلیل کُندی روند اعزام ناشی از کاهش جمعیت دانشآموزان ایرانی در خارج از کشور است.
آنگونه که ابوالفضل کمالی سرپرست مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور گفته است: سال 92 حدود 38 هزار دانشآموز در مدارس خارج از کشور تحصیل میکردند که تعداد آنها با رشد بسیاری کاهش یافت و طی دو سال گذشته به 6800 نفر رسید همین موضوع موجب شد تا اعزام معلمان از 300 نفر در سال به 10 تا 20 نفر برسد.
برگزاری آزمون اعزام معلمان به خارج در سال 1403
با این حال با روند جزئی رشد دانشآموزان ایرانی در مدارس خارج از کشور و رسیدن تعداد آنها به 14 هزار نفر قرار است مجدد آزمون اعزام معلمان به خارج از کشور برگزار شود و تابستان سال 1403 این آزمون پس از 6 سال وقفه مجدد برگزار خواهد شد.
به گفته مسئولان مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش، تا پایان امسال بخشنامه برگزاری آزمون اعزام معلمان به خارج به استانها ارسال خواهد شد و اعزام معلمان از مهر 1403 آغاز میشود و تلاش بر این است تا معلمان بیش از دو سال در انتظار اعزام نمانند.
پیش از این، داشتن حداقل 14 و یا حداکثر 26 سال سابقه خدمت، داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی (لیسانس) و آشنایی لازم با یکزبان خارجی (عربی، انگلیسی، فرانسه یا آلمانی) در حد خواندن، درک مطلب و مکالمات روزمره جزو شروط اعزام معلمان به خارج از کشور بود البته قرار است در بخشنامه جدید تغییراتی ایجاد شود.
هماکنون 4 گروه از معلمان در مدارس خارج از کشور فعالیت میکنند، گروه نخست، 250 نفر از معلمان تبعی که به تبعیت از همسر خود که کارگزار جمهوری اسلامی است در مدارس مشغول به کار هستند و حقوق ریالی دریافت میکنند. گروه دوم، دانشجویان یا افراد ساکن خارج از کشور که حقوق ریالی دریافت میکنند.
گروه سوم، معلمان بومی یا محلی که حقوق ارزی دریافت میکنند اما مبلغ آن همانند حقوق ریالی است و گروه چهارم معلمان اعزامی از ایران هستند که حقوق ارزی دریافت میکنند و طرفداران بسیاری هم دارد.
ایران، 76 مدرسه در خارج از کشور دارد که 59 مدرسه دولتی در 39 کشور فعالیت میکنند و 17 مدرسه غیردولتی هستند.
علاوه بر فعالیت مدارس ایرانی در خارج از کشور، 14 مدرسه بینالملل در کشور وجود دارد که با هدف پذیرش فرزندان دیپلماتهای خارجی، اتباع سایر کشورها و افرادی که بخشی از تحصیلات خود را در خارج از کشور گذرانده و اکنون وارد کشور شدهاند، فعالیت میکنند.
به گفته ابوالفضل کمالی سرپرست مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور، سه مدرسه تطبیقی در تهران فعالیت میکنند که رویکرد آنها ثبتنام از دانشآموزانی است که میخواهند وارد مدارس کشور شوند اما به زبان فارسی تسلط ندارند، این گروه از دانشآموزان به مدت یک تا سه سال در مدارس تطبیقی تحصیل میکنند و پس از آن به مدارس عادی میروند.
22 مدرسه ویژه اتباع خارجی
هماکنون 600 هزار دانشآموز اتباع در مدارس ایران تحصیل میکنند و به گفته سرپرست مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور، سال گذشته با توجه به اتفاقاتی که در افغانستان رخ داد، 250 هزار دانشآموز جدید افغانستانی وارد کشور شدند که نیاز به مدارس مختلف داشتند و وزارت آموزش و پرورش با فرهنگ مهمان پذیری توانست این تعداد را مدیریت کند، هم اکنون دانشآموزان اتباع خارجی در کنار دانشآموزان ایرانی در مدارس مشترک تحصیل میکنند همچنین 22 مدرسه ویژه اتباع خارجی داریم که به سرعت در حال افزایش است.
فعالیت 10 مدرسه سفارتخانههای خارجی در ایران
به گفته کمالی، هم اکنون 10 مدرسه مربوط به سفارتخانهها در کشور فعال هستند که نظارت بر مدارس سفارتخانهها بیشتر و بازدیدها آغاز شده است البته هیچ مدرسهای را تعطیل نکردیم اما فعالیت مدارس سفارتخانهها را قانونمند کردیم، اگر هدف سفارتخانه، دیپلماتهای کشور خود باشد، مشکلی نیست اما اگر خارج از قوانین به ثبتنام دانشآموزان ایرانی اقدام کند مثلاً 400 تا 500 نفر را ثبتنام کنند با آن برخورد میکنیم.
او بیان کرد: تا کنون هیچ مدرسه وابسته به سفارتخانه خارجی را تعطیل نکردیم البته به آنها تذکر دادیم و گفتیم اجازه نمیدهیم که دانشآموزان ایرانی را ثبتنام کنید به همین دلیل تعداد دانشآموزان آنها کاهش یافت چون قبل از این 400 دانشآموز جذب کرده بودند و به هیچ وجه دیگر نامهای برای ثبتنام دانشآموزان ایرانی حتی با گذرنامه خارجی را نمیدهیم و اکنون تعداد دانشآموزان برخی از این مدارس به 40 یا 50 نفر رسیده است و خودشان میگویند که برای ما به صرفه نیست با این حال مدرسه سفارت ژاپن با تعداد 7 دانشآموز در حال فعالیت است.
سفارتخانه کشورهایی همچون فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا و پاکستان در ایران مدرسه دارند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص
۵۰ درصد مددجویان بهزیستی بعد از رهسپاری مستاجر میشوند