میرنیوز

به‌جای دستکاری "طرح ترافیک" باید به سمت مدیریت تقاضای سفر حرکت کنیم!

 به‌جای دستکاری "طرح ترافیک" باید به سمت مدیریت تقاضای سفر حرکت کنیم! 2023-10-08T11:35:19+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اخیراً تغییراتی در محاسبه میزان عوارض طرح ترافیک ایجاد شده و قرار است براساس معیارهایی همچون طول پیمایش در هر سفر، مدت انجام سفر، وضعیت آلودگی هوا، میزان ازدحام ترافیکی معابر و وضعیت معاینه فنی خودرو مبلغ نهایی تعیین شود.

هدف از ایجاد تغییرات، اینگونه ذکر شده است که پرداخت عوارض عادلانه‌تر خواهد شد. در گذشته پرداخت‌های عوارض مبتنی بر زمان ورود و خروج و بسته به نوع معاینه فنی خودرو بود که طبیعتاً در روش درست باید به گونه‌ای محاسبه عوارض انجام شود که علاوه بر دو آیتم فعلی یعنی زمان ورود و خروج و همچنین نوع معاینه فنی خودروها، میزان پیمایش و عوارضی که هر خودرو برای شهر ایجاد می‌کند را مشخص کرد تا میزان پرداختی متناسب با عوارضی باشد که برای شهر ایجاد می‌کند!

گفته شده است ابزارهای مدیریت ترافیک بر اساس سیستم‌های آی تی در سال‌های اخیر توسعه قابل توجهی پیدا کرده است اما چگونه ممکن است؟ آیا بر روی خودروها سیستم جی پی اس نصب و فعال است که میزان پیمایش و مسافت طی شده و مدت تردد  به صورت دقیق رصد شود؟ از سوی دیگر این عادلانه‌تر شدن به چه مفهوم است؟ آیا در سال‌های اخیر پرداخت عوارض موجب بهبود وضعیت آلودگی و ترافیک و ارتقای زیرساخت‌ها و کاهشی شدن تردد خودرو در مناطق طرح ترافیکی شده است؟

طرح LEZ (Low Emission Zone) یا به بیان دیگر طرح منطقه انتشار کم آلایندگی نیازمند پیش‌بینی و ایجاد زیرساخت‌های اساسی است و نکته مهمتر آنکه باید تمهیداتی در نظر گرفته شود که شهروندان اجرای طرح محدوده ترافیک را به مثابه روش کسب درآمد برای مجریان طرح تلقی نکنند و در کنار اجرای طرح، رضایت ساکنان و مشاغل این محدوده بایستی کسب گردد و تدابیری جهت استفاده مطلوب‌تر از این طرح در نظر گرفته شود!

وضعیت نابه‌سامان هوای شهرها ماحصل کم‌کاری و ترک فعل 23 دستگاه متولی به صورت همزمان است اما با توجه به ملموس بودن و سهم چشمگیر وسایل نقلیه، همیشه اوج توجه‌ها به سمت آخر این چرخه، یعنی مردم و خودروهاست. وضعیت بلاتکلیف و کلاف سردرگم مدیریت آلودگی هوا و ترافیک، کنترل و مدیریت‌ها را معطوف به تعریف منطقه انتشار کم آلایندگی (LEZ) کرده است.

اجرای این قبیل طرح‌ها، با عدم ارتقای زیرساخت‌ها و با تمام کمبودها، نواقص و عدم مطلوبیت در بحث حمل و نقل عمومی و ناتوانی در ایجاد عدم میل و رقبت به استفاده از خودروی شخصی، نه تنها بار آلودگی و ترافیک را کم نکرده است و اتفاق مثبتی را رقم نزده است، بلکه با اجحاف و تضییع حقوق ساکنین و مالکین این مناطق و عدم برابری میان ساکنان مناطق مختلف حدود 22 سال، راه را برای خرید طرح ترافیک و تشویق به پرداخت هزینه در ازای ورود به مناطقی تعریف شده باز کرده است.

ثانیاً اگرچه به دلیل شرایط توپوگرافی در برخی مناطق مدت ماندگاری آلودگی و به دام افتادن آن، وجود دارد، اما بسیار واضح است که آلودگی هوا قابلیت جابه جایی دارد و  می‌تواند در نقطه دیگری از شهر تولید و در مناطق چاله مانند به دام افتد، به عبارتی کل شهر در تولید آلودگی سهیم هستند و نگاه جزیره‌ای به آن جای تعجب دارد!

بر اساس ماده هفت قانون هوای پاک، شهرداری‌ها، نیروی انتظامی، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط موظف شدند نحوه تردد وسایل نقلیه موتوری و سیستم حمل و نقل شهری را به صورتی طراحی و ساماندهی کنند که ضمن کاهش آلودگی هوا جوابگوی سفرهای روزانه شهری باشد البته بر اساس ماده 5 آیین‎ نامه اجرایی ماده (7) قانون هوای پاک شهرداری‌ها موظفند پیش از اعمال محدوده‌های ممنوعه تردد، سامانه حمل و نقل عمومی متناسب با تقاضا را در این مناطق پیش بینی و تأمین کنند! به طوری که از ابتدای برقراری این محدوده‌ها اختلالی در تردد شهروندان ایجاد نشود! نکته‌ای که چندان مورد استقبال قرار نگرفته است و بیشتر منافع مالی به چشم می آید و گویی منافع مالی در اولویت است!

اگرچه در دنیا از این مدل طرح‌ها اجرا شده است و در برخی شهرها تا حدودی توانسته است در حل بحران آلودگی هوا و ترافیک اثربخش باشد اما توصیه نمی‌شود بدون مطالعه جامع، جامعه‌شناسی، ساختار فعلی و نیاز شهر و بدون در نظر گرفتن مسائل زیرساختی هر طرحی در کشور اجرایی شود!

مثلاً طرح ترافیک لندن که امسال با وجود اعتراضات فراوان، در قالب شکلی تکاملی و تسری یافته به کل پهنه شهر که شامل همه خیابان‌ها و بزرگراه‌ها سطح شهر می‌شود، از 7 شهریورماه 1402 اجرایی شد.

طرح ترافیک جدید لندن دست‌‌کم به دو علت یک جسارت تمام‌عیار برای جراحی ساختار حمل و نقلی پایتخت انگلیس به شمار می‌‌آید؛ یکی اینکه به دنبال اجرای این نسخه از طرح مذکور در همه جای شهر استفاده از خودروی شخصی محدود می‌شود و دوم اینکه هزینه استفاده از خودروی شخصی به حدی افزایش می‌‌یابد که عملاً واجد بازدارندگی موثر خواهد بود و مردم را به سفر سبز با ناوگان پاک تشویق می‌کند.

اگرچه این طرح در لندن با توجه به مطلوبیت نسبی ناوگان حمل و نقل عمومی و زیرساخت‌ها، طرحی خوب و با در بر گرفتن تمام اقشار جامعه به عدالت اجتماعی بسیار نزدیک‌تر است اما با همه نقاط قوت و مثبت، جالب است که در آنجا هم مخالفانی اساسی دارد! مثلاً رانندگان خودروهایی که با استانداردهای سختگیرانه مناطق بسیار کم‌‌انتشار یا یولز (ULEZ) Ultra Low Emission Zone مطابقت ندارند و ناگزیر به پرداخت عوارض یا تعویض خودرو در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی هستند (بالغ بر 200 هزار خودرو با استانداردهای یولز مطابقت ندارند)، طبق قوانین یولز(طرح آلودگی هوای لندن)، خودروهای دیزلی مدل 2016 به پایین و بنزینی زیر مدل 2006 فاقد استاندارد لازم برای رانندگی در این محدوده هستند؛ تورم بالا در انگلیس، بودجه کم خانواده‌های کم‌بضاعت جهت تعویض خودروهای فرسوده، افزایش پنج و نه دهم درصدی هزینه تردد با وسیله نقلیه عمومی و عدم اطمینان مردم به حسن نیت شهرداری لندن نسبت به درآمدهای حاصل از طرح و استفاده جهت مقابله با آلودگی هوا و از همه مهمتر اینکه این تصمیم پیشتر به نظرسنجی عمومی گذاشته شد و 60 درصد مردم با آن مخالفت کرده بودند!

از سوی دیگر نتایج مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد اجرای این طرح تاثیر چندانی بر کاهش سطح آلودگی شهر نداشته و نتیجتاً درآمد حاصل از آن، طبق محاسبات صورت گرفته، میلیون‌ها پوند برای شهرداری لندن منفعت مالی داشته و این مسئله حسن نیت بانیان طرح را زیر سوال برده است! دارندگان خودرو‌های مدل قدیمی که اغلب از قشر کم درآمد و کارگران هستند نمی‌توانند روزانه از پس این هزینه‌ها برآیند، آن هم در شرایطی که هزینه‌های زندگی در انگلیس به ویژه در پایتخت به بالاترین میزان در حدود چهاردهه اخیر رسیده است.

این اقدام تحمیلی و اجباری باعث شده است، مخالفان این طرح از همان آغاز اجرای آن با پاشیدن رنگ بر روی لنز این دوربین‌ها، پوشاندن آن با وسایل مختلف و شکستن و کندن پایه‌ها یا قطع سیم‌های آن و برپایی تظاهرات مخالفت خود را با این اقدام شهرداری نشان دهند.

در این خصوص پلیس انگلیس تایید کرده است که در پنج ماه اخیر 511 دستگاه دوربین ثبت پلاک خودرو‌ها در لندن تخریب یا سرقت شده است. با این حال صادق خان شهردار لندن نه تنها مصمم به اجرای این طرح است بلکه گفته است که در انتخابات سال آتی شهرداری شرکت خواهد کرد و قصد دارد که تدابیر سختگیرانه‌تری را برای مقابله با آلودگی هوا به اجرا بگذارد. یکی از طرح‌های جنجالی او، تحمیل هزینه تردد به ازای طی کردن هر کیلومتر مسافت است؛ طرحی که اگر اجرا شود، عملاً رانندگی در لندن را به امری لوکس و گران تبدیل می‌کند.

اینکه اجرای طرح ترافیک تا چه میزان طی این سال‌ها در ایران کارایی و اثربخشی داشته است موضوعی است که شهرداری باید پاسخگو باشد و اطلاعات را در اختیار محققین قرار دهد! تنها اطلاعاتی که در این خصوص موجود است مطالعه دانشگاه تهران در سال 1398 است که نشان داده است طرح کاهش آلودگی هوا و ترافیک توانسته حدود 6 الی 7 درصد آلودگی هوا را کاهش دهد.

با این وجود آنچه مشخص است آن است این طرح در کشورهای دیگر نیز راهکار قطعی نبوده و با بسیاری از چالش‌ها روبروست. کلانشهرهای ایران در بحث زیرساخت مشکلات اساسی دارد ضمن آنکه حجم تقاضای سفر در محدوده‌های مشخص شده نه تنها کاهش نداشته است بلکه به دلیل کمبود زیرساخت حمل و نقلی عمومی نتوانسته از شکل خودرو محوری (خودروی شخصی و یا تک سرنشین یا حتی تاکسی های اینترنتی) به شکل های اتوبوس، مترو و تاکسی تبدیل و تغییر شکل یابد.

به بیان دیگر در این سال‌ها ترافیک و نیاز ترافیکی افراد از بین نرفته و کاهشی نبوده اگرچه می‌تواند از شکلی به شکل دیگر تغییر کند که این اتفاق به دلیل زیرساخت ضعیف رخ نداده است. در این میان عده‌ای هم هستند که تمایل به تردد با وسایل نقلیه شخصی در محدوده‌های طرح ترافیک را دارند اما از آنجایی که تمایل به پرداخت هزینه ندارند در زمانی خارج از ساعات طرح به محدو‌ده وارد یا خارج می‌شوند که در هر صورت با تردد خود آلودگی ایجاد می‌کنند!

پروژه‌های ترافیک شهری و حمل و نقل تنها هنگامی عادلانه است که در طراحی سیاست‌ها و اتخاذ تصمیم‌های اثرگذار، ذی‌نفعان شهری و افرادی با سطح درآمد و طبقه اجتماعی پایین‌تر، کانون اولویت قرار گرفته و توجه به عدالت شهری و کاهش طرد و محرومیت و مسائل اجتماعی به مثابه بخشی جدانشدنی از چرخه برنامه‌ریزی حمل و نقل ترافیک شهری مدنظر قرار بگیرد. لذا «توزیع عادلانه امکانات و تسهیلات در محدوده های ترافیکی و بسط و توسعه خدمات متناسب با نیازهای واقعی ذ‌ی‌نفعان، مسئله قابل توجهی در حکمرانی شهری است».

ایجاد محدوده طرح ترافیک یکی از روش هایی است که با اعمال محدودیت در استفاده از تمام یا بخشی از شبکه خیابان‌های شهری، درصدد مقابله با بحران‌های ناشی از حمل و نقل شهری و کاهش ترافیک و پیامدهای ناشی از آن است. دیدگاه کلی در این زمینه آن است که آورندگان وسیله نقلیه شخصی در این مناطق باعث شلوغی، ترافیک و آلودگی می‌شوند و لذا باید بهای آن را نیز بپردازند اما اینکه به چه میزان این قبیل طرح های پولی توانسته به کاهش شدت آلودگی هوا و ترافیک کمک کند هنوز جای سوال است!

البته ابعاد گسترده موضوع باعث شده است که در خصوص این جنس اجحاف و تبعیض، رساله‌ای انجام شود و به این موضوع پرداخته شود. مزیدی شرف آبادی و همکاران در سال 1400 در مقاله‌ای با عنوان مطالعه کیفی مناسبات بین ذی‌نفعان طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا در شهر تهران (مطالعه موردی بازار بزرگ تهران)؛ به بررسی اینکه مردم در مواجهه با این 2 طرح چه مناسباتی را اتخاذ کرده‌اند پرداخته است! نتایج این پژوهش نشان داده است سیاست شهری با ارائه سیاست یکسان، نوعی اجبار به اطاعت را بر ذی‌نفعان تحمیل کرده است.

با وجود شواهد عینی و برخی مطالعات در دسترس و تخمین بی اثر بودن طرح زوج و فرد مشخص نیست چرا همچنان اجرایی شدن مدل‌های ارتقایی آن در حال پیگیری است! دولت و شهرداری به جای اینکه برای کاهش آلاینده‌ها و ارتقای زیرساخت‌ها تلاش کنند و ابتدا از خود شروع کنند، فشار و تحمیل هزینه‌ها بر مردم را سرلوحه برنامه‌های خود در این باره قرار داده‌اند.

با توجه به پافشاری شهرداری بر روی فقط این مدل پر دردسر و تقریباً بیهوده از نظر ترافیکی و آلودگی هوا، پیشنهاد می‌شود این مدل به کل پهنه کلانشهرهای آلوده تسری یابد تا حداقل همگان خود را مسئول و سهیم در حل این بحران بدانند زیرا که استفاده از خودرو‌های شخصی در هر زمان، حق مشروع شهروندان در بهره‌گیری از منافع مالکیت خود است.

آلودگی هوای حاصل از وسایل نقلیه جزء آلودگی‌های متحرک است و قابلیت انتشار از بخشی از شهر به بخش دیگر را دارد و ممکن است در منطقه‌ای خارج از طرح آلودگی هوا تولید و انتشار یابد و در مناطق واقع در طرح آلودگی هوا به دام افتد. این طرح با شیوه فعلی به محدودیت و اختلال در تردد ساکنان مناطق محدوده آلودگی هوا و طرح ترافیک منجر شده است.

مناطق خارج از محدوده آلودگی هوا و طرح ترافیک حق تردد آزادانه و همه‌روزه و همه‌ساعته با اتومبیل شخصی را دارا هستند، مگر اینکه قصد ورود به محدوده ذکرشده را داشته باشند که با محدودیت مواجه خواهند شد اما افراد ساکن در محدوده، با محدویت تردد از درب منزل دست‌وپنجه نرم می‌کنند لذا بهتر است شهرداری به جای پافشاری بر روی این مدل که تا زیرساخت فراهم نشود مسئله همچنان پابرجاست.

اگر بخش قابل توجهی از متخصصان باور دارند که طرح های کنترل آلودگی هوا و ترافیک فعلی کارآمد نیست زیرا این طرح، راهکاری تک بعدی است. اگر روزی برسد که تمام خودروهای کلانشهرهای آلوده، برقی و هیبریدی شوند بازهم مسئله ترافیک برایمان حل نخواهد شد! بنابراین به شدت نیاز است که شهرداری و سایر سازمان های متولی به سمت طرح های مدیریت تقاضای سفر مانند توسعه سیستم حمل و نقل عمومی انبوه بر و سریع، دولت الکترونیک، فعالیت غیر حضوری و دورکاری، همسفری و سرویس‌های اشتراکی و... گام بردارند.

الهه پهلوان؛ عضو بنیاد حفاظت از محیط زیست و حیات وحش ایران

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)