میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، گروهی از اهالی میان محله پاپکیاده از روستاهای شهرستان لنگرود با ارسال عکس و فیلمهایی از پروژه احیای آببندان مرداب 35 هکتاری این روستا خواستار دخالت سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت صمت برای جلوگیری از نابودی آب و خاک این روستا از بین رفتن اکوسیستم این ناحیه شدند.
این اهالی با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری برای حساسیت مسئولان بر موضوعات زیست محیطی و مبارزه با زمینخواری، کوهخواری، جنگلخواری و دریاخواری و حفظ حریم هریک از این مواهب طبیعی اظهار داشتند: اختیار بهرهبرداری از این مرداب زیبا و بینظیر که با وساطت امام جمعه وقت شهرستان لاهیجان در سال 1366 بین سه روستا تقسیم شده بود با مردم محلی است که برای ورود دهها کامیون به آن از بهمن سال قبل تاکنون با آن هیچ هماهنگی صورت نگرفته است.
70 هکتار از این مرداب عملا از بین رفته و این 35 هکتار که در اختیار میان محله پاپکیاده بوده و محل تجمیع آب شالیزارها و زیستگاه دهها گونه گیاهی و جانوری است از نظر معدنی و خاک شناسی دارای خصوصیات ویژهای است که در مزایده لایروبی هم ارزش و هم حساسیت مسئله مد نظر نبوده است.
بر اساس این گزارش، به عقیده اهالی پیمانکار این پروژه در حالی از 6 ماه قبل شروع به فعالیت کرده است که مجوز محدود این عملیات حدود یک ماه است صادر شده است. بر اساس تحقیقات منابع محلی این پیمانکار فاقد درجه لازم برای اجرای این پروژه است و پس از اعتراض وسیع اهالی مجبور شده بعد از 6 ماه انتقال خاک به اخذ مجوز بپردازد.
این اهالی با ارائه مستنداتی از اجرای پروژه در سه هکتار مرداب، اعتقاد دارند، گودبرداری غیر اصولی به جای لایروبی، هستههای خاک مرداب را به هم زده و خاک سیاه ارزشمند مرداب که دارای استفاده زیاد در زمینه تجهیز گلخانه و باغ است در این حفاریها از لایههای زیرین به بالا آورده شده که مقداری از حجم دپو شده آن در جای جای پروژه مشاهده شده است.
این حفاریها همچنین به جای خاشاک و گیاهان مزاحم آببند، با ایجاد گودی به عمق 2 تا 4 متر در برخی از بخشها، طراز آب زمینهای منطقه را نیز دچار تغییر میکند به نحوی که بیم آن میرود با اجرای بخش عمده ترین از این پروژه به نحو کنونی، بسیاری از شالیزارهای اطراف مرداب نیز دچار تنش آبی شوند.
اهالی این ناحیه که تاکنون به دلیل ممانعت از کار پیمانکار و طلب مجوز، بعضا دچار مشکلات انتظامی و قضایی نیز شده اند معتقدند اگر مسئولین منطقهای به نامههای متعددی که از سوی روستا و شورای آن برای آنان ارسال شد پاسخ میدادند و کار را برای بررسیهای علمی و مطالعات زمین شناسی به متخصصین میسپردند، نیازی به پیگیریهای مختلف برای احقاق حق مردم این روستا نبود.
به عقیده اهالی معترض، فعالیتهای آب منطقهای و پافشاری عجیب و غریب آن روی این پروژه در حالی است که این اداره از تامین یک ساعت آب آشامیدنی پایدار در شبانهروز در سراسر این ناحیه به دلیل ضعف بودجه و منابع و اختلافات داخلی خود با شهرستانهای آستانه اشرفیه و لاهیجان ناتوان بودند و به خاطر ضعف شدید مدیریتی مزمن این منطقه و حفر چاههای غیر مجاز، سرنوشت بدی در حوزه آب و خاک در انتظار سفرههای زیر زمینی روستاهای بین لنگرود و چاف است و این موضوع مهمی است که باید در کنار حفاظت از محیط و معدن منطقه مد نظر نهادهای زیست محیطی باشد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد