میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر کیانوش جهانپور در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، گفت: به دنبال اجرا و گسترش طرح بسیج ملی مقابله با کرونا و ثبت نام و مشارکت خوب مردم در این بسیج ملی از طریق خوداظهاری در سامانه Salamat.gov.ir تاکنون بیش از ۵۷ میلیون نفر در این سامانه ملی مشارکت کردهاند و مورد غربالگری و بر حسب ضرورت مورد ارزیابی و مراقبت قرار گرفته اند و اطلاعات و دادههای قابل توجهی به دست آمده است.
وی افزود: باید توجه کرد که تشخیص و مداخله زودهنگامی که از مسیر این بسیج عمومی و مشارکت مردم و به همت همکارانمان در نظام سلامت اتفاق افتاده، قاعدتا بر روند بیماریابی ما تاثیر مثبت گذاشته و بر کاهش و مدیریت بیماری تاثیر مثبت میگذارد، همانطور که در روزهای اخیر گذاشته است.
جهانپور با بیان اینکه عملا در فاز مدیریت بیماری کووید-۱۹ در کشور قرار داریم، افزود: مقایسه وضعیتمان با آمار و اطلاعات سایر کشورها حتی کشورهای توسعه یافته، به خوبی این امر را نشان میدهند و متخصصان و کارشناسان اذعان دارند که اگرچه بیماری هنوز وارد فاز مهار در ایران نشده، اما به یمن این طرح و مشارکت مردم، در فاز مدیریت قرار گرفته است و با امتداد این فاز وارد فاز مهار بیماری در هفتههای آتی شویم.
وی ضمن تشکر از همه مردم به دلیل مشارکتشان در روزهای اخیر و همراهی شان در رعایت نکات بهداشتی و ... گفت: از بامداد روز گذشته عملا با تشدید و اعمال محدودیتها در حوزه فاصلهگذاری اجتماعی روبرو هستیم و پیش از آن نیز به دنبال شناسایی اولین مورد بیماری در کشور اقدامات لازم نظیر تعطیلی دانشگاهها، مدارس و... اعمال شده بود. بر همین اساس ظرف ۴۸ ساعت اخیر با مصوبات ملی مدیریت و مقابله با کرونا این مصوبات تشدید یافته و حداقل تا ۲۰ فروردین با تایید رییس جمهور با همین سطح ادامه خواهد یافت. امیدواریم این مشارکت ادامه داشته و با خودمراقبتی و دیگر مراقبتی بتوانیم در روزهای آتی در مسیر مقابله با این بیماری یاری رسان نظام سلامت باشیم.
جهانپور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نامه وزیر بهداشت مبنی بر استفاده کمکی از طب ایرانی در مقابله با کرونا ویروس، گفت: باید توجه کرد که طب ایرانی در کنار طب رایج کاربرد دارد. بنابراین با حوزه پیشگیری و حفظ سلامت و مواردی که ممکن است بن بستهای طب مدرن تلقی شود، طب ایرانی میتواند کاربرد داشته باشد. بر این اساس سالهاست که این موضوع از سوی سازمان بهداشت جهانی هم مورد توجه قرار گرفته و ما جزو 10 کشوری هستیم که واجد تاریخ، دیرینه و مکتب طبی سنتی هستیم که در دنیا هم به رسمیت شناخته شده است. وزارت بهداشت هم اداره کلی را تحت همین عنوان برای این موضوع ایجاد کرده و دهها گروه آموزشی طب ایرانی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور وجود دارد و دهها نفر ظرف چند سال اخیر به عنوان متخصصین یا دکترای تخصصی از میان پزشکان فارغالتحصیل شده و دانشآموخته این رشته هستند. حتی مطالعات آنها در حوزه سلامت کارآمد خواهد بود.
وی افزود: آنچه که وزیر بهداشت مطرح کردند، استفاده از این توان و استعداد در کنار طب رایج است تا وضعیت سلامت عمومی ارتقاء یافته و بتوان در جهت پیشگیری، مهار، کنترل و حتی بر اساس شواهد علمی به درمان بیماری کووید-19 هم کمک شود. بنابراین موضوع جدید نیست. طب سنتی یک اداره کل مستقل در وزارت بهداشت بوده و به عنوان طب مکمل ارائه خدکمت میکند. البته این موضوع با آنچه که ممکن است عدهای سودجو، فرصت طلب و دانشناآموخته و مدعی دروغین تحت عنوان طب اسلامی و.. در سطح جامعه، بدون مجوز و سابقه تحصیلات، مبادرات به درمان و دخالت غیرمجاز در درمان داشته باشند، متفاوت است. اینکه برخی افراد با عناوین مختلف و بدون تحصیلات و اطلاعات لازم به سرکیسه کردن ملت در این زمینه میپردازند، جداست. دستور وزیر هم در جهت روشن شدن این مرزبندی و حفظ هویت و ارتقاء طب ایرانی به عنوان طب مکمل بوده است و ارتباطی با برخی افراد مدعی در این زمینه که برخی از آنها مکررا مورد پیگرد قانونی هم بودهاند، ندارد.
جهانپور درباره وضعیت مراکز مراقبت بالینی که قرار بود برای قرنطینه بیماران کرونایی که یا نیاز به بستری در بیمارستان ندارند و یا از بیمارستان ترخیص شده و باید مدت بیشتری تحت مراقبت باشند، ایجاد شود، گفت: تاکنون بیش از 10 هزار تخت در سراسر کشور، به خصوص استانهایی که شیوع بیماری در آن ها بیشتر بود با امکانات رفاهی ایجاد شده است و در این زمینه نیروی بسیج، جمعیت هلال احمر، ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران همکاری و مشارکت داشتند. بعضا ممکن است این اقدام با برخی الگوها و رفتارهای فرهنگی ما خیلی مطابقت نداشته باشد و ممکن است پذیرش آن در جامعه ما که حمایتهای خانوادگی بالا است، مقداری سخت باشد. در هر حال موارد قطعی که نیازی به بستری در بیمارستان ندارند یا افرادی که از بیمارستان ترخیص میشوند و همچنان نیاز به مراقبت دارند، در این مراکز مراقبت بالینی پیش بیمارستانی مورد مراقبت قرار میگیرند. در عین حال برای اجرای این کار شاید نیازمند اعمال مقررات و محدودیتهایی باشیم که از امروز با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا این موضوع عملیاتی میشود. ممکن است در مواردی مجبور باشیم برخی عزیزان را به جهت حفظ سلامت خانواده و اطرافیانشان برای چند روز به اجبار در این مراکز مراقبت کنیم. امیدواریم اجباری که امروز برای حفظ سلامت عمومی است را درک کرده و با دانشگاههای علوم پزشکی همکاری کنند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت تستهای کرونا در کشور، گفت: ما مانند هفتههای اولیه آغاز طغیان این بیماری در کشور، لزوما به طور کامل به انجام تست PCR وابسته نیستیم. امروز برای تشخیص و حتی ثبت موارد قطعی لزوما وابسته با تست PCR نخواهیم بود. باید توجه کرد که کاربرد اصلی این تست در آغاز طغیان و اعلام پایان اپیدمی است. با این وجود در حال حاضر بیش از 56 آزمایشگاه با ظرفیت معمول 6000 تست در روز و حتی قابل افزایش تا 10 هزار تست در روز است.
جهانپور درباره چرایی افزایش آمار مبتلایان در کشور نیز گفت: قاعدتا با توجه به روند مدیریت شده این بیماری در کشور، شاهد پیکها و خیز ناگهانی در شناسایی نیستیم، بلکه یک روند تدریجی شیوع را داریم. در عین حال با توجه به اجرای بسیج ملی مقابله با کرونا و با توجه به اینکه بیماریابیمان فعال تر شده و افراد را زودتر و بیشتر شناسایی میکنیم، قطعا در آمار روزانه ما تاثیر داشته و به همین دلیل ظرف دو هفته اخیر شاهد افزایش نسبی در تعداد موارد ثبت شده بیماری هستیم که بخش عمده آن به بیماریابی فعال و شناسایی زودهنگام در قالب بسیج ملی مقابله با کرونا بازمیگردد.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت فعالیت پزشکان بدون مرز برای مقابله با کرونا در ایران و مراقبت از اتباع خارجی از سوی آنها، گفت: در حال حاضر اتباع خارجی هم تحت مراقبت ما هستند. حتی در سامانه سیب بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر از اتباع را تحت نظر داریم و به نوعی پرونده الکترونیک سلامت ثبت شده دارند. بنابراین این افراد تحت مراقبت قرار میگیرند و در بسیج ملی مقابله با کرونا هم میتوانند مشارکت کرده و با وارد کردن شماره یکتا از خدمات غربالگری و مراقبتی ما استفاده کنند. اتباعی هم که مبتلا شده باشند در تمام شهرهای محل اقامتشان میتوانند از امکانات درمانی مانند همه اتباع ایرانی استفاده کنند و این اتفاق افتاده است. البته با توجه به اینکه پزشکان بدون مرز هم مایل بودند که در ایران حضور داشته باشند و یک بیمارستان کوچک برای مراقبت از بیماران کووید-19 دایر کنند، به هر حال با توجه به اینکه در اغلب استانها نیاز به چنین سرویس اضافهای در این بعد و حجم نداریم، تمهید ما این بود که از این سرویسها برای خدمترسانی بهتر برای اتباع خارجی به ویژه در برخی استانهای مرزی استفاده شود.
وی تاکید کرد: بنابراین پزشکان بدون مرز میتوانند امکاناتشان را به استانهای مرزی ما و برای ارائه خدمت به اتباع خارجی توسعه دهند. البته باید توجه کرد که ما در حال حاضر نیازی به ایجاد تخت اضافی در این حجم و یا ارائه خدمات از سوی پزشک یا پرسنلی که همراه با پزشکان بدون مرز به کشور ما آمدهاند، نداریم، بلکه آنچه امروز در اولویت ما قرار دارد، تجهیزات مراقبتی برای توسعه تخت های آیسییو و مراقبتهای ویژه از جمله ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) و ملحقات آن است. بنابراین اکنون بیشتر به اقلام حفاظتی و با تاکید ویژه بر آیسییو است. هر کشور یا فرد یا نهادی که مایل است، محموله اهدایی به ایران ارسال کند، ما اعلام میکنیم که به این موارد نیاز داریم. در سایر موارد طبق استانداردهای لازم، در کشور فراهم است و در روزهای آتی هم در این حوزه ها بحرانی از جنس آنچه در برخی کشورهای توسعه یافته دنیا میبینیم، نخواهیم داشت.
وی درباره تولید کیتهای ایرانی تشخیص کرونا نیز گفت: یکی دو شرکت ایرانی ظرف یکی دو هفته اخیر توانستند کیتهای تشخیصی کووید-19 را تولید اولیه کنند. مراحل رفع اشکال طی شده، اما ممکن است هنوز هم نیاز به رفع اشکال داشته باشند. بعد از رفع اشکال نهایی و تایید انستیتو پاستو و سازمان غذا و دارو به تولید انبوه میرسند و در سراسر کشور در دسترس خواهد بود و از روزی که مجوز آنها صادر شود، در گام اول تولید هفتگی 80 هزار کیت را خواهیم داشت و قاعدتا دسترسی به کیتهای PCR وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد. به خصوص با پاندمی بودن این بیماری، نگرانی ما برای تامین کیت در ماههای آتی هم مرتفع میشوند. تولید این کیت و بومی سازی فناوری آن در ماههای اخیر، دغدغه ما را در ماههای آتی کم خواهد کرد.
ادامه دارد
منبع : خبرگزاری ایسنا
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی