میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خلیل علیمحمدزاده؛ رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده در جمع گروهی از فعالان جمعیت و خانواده اظهار کرد: سالخوردگی جمعیت به معنای افزایش میانه جمعیتی به دلیل کاهش نرخ باروری و افزایش امید به زندگی در جمعیت یک منطقه است.
وی با اشاره به میزان میانه جمعیتی ایران که 31 سال است، تصریح کرد: طی سه دهه اخیر، میانه سنی جمعیت ایران بیش از 13 سال افزایش یافته است در حالی که در همین مدت به میانه سنی جمعیت دنیا، 8 سال افزوده شده و ایران جزو کشورهایی است که با سرعت به سمت سالخوردگی حرکت میکند.
رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده با ابراز امیدواری نسبت به اجرای کامل مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود: علاوه بر حمایت از ازدواج جوانان و باروری و تعدد فرزندآوری، باید تلاش شود تا سیستم بهداشت و خدمات اجتماعی کشور توان رسیدگی به جمعیت رو به پیری را داشته باشد.
محمدزاده در پاسخ به این سؤال که اخیراً یکی از جمعیتشناسان گفته که کشور به سمت سالخوردگی نمیرود و مردم را بیخود از سالخوردگی نترسانید، گفت: بخش اول این سخن قابل پذیرش نیست و بعید میدانم گفته یک جمعیتشناس باشد اما درباره بخش دوم آن عرض میکنم که بله، مردم را نباید از سالخوردگی ترساند اما سالخوردگی در کشور در حال پیشرفتی مانند ایران، آینده هولناکی را رقم میزند.
وی افزود: سالخوردگان، فرهیختگان و فرزانگان اجتماع ما محسوب میشوند و تلاشهای شایسته آنها در سازندگی کشور قابل احترام است و باید با فراهم آوردن همه زمینهها و زیربناهای لازم، حاکمیت و خانوادهها به رفاه و سلامت آنان رسیدگی مطلوب کنند اما سالخوردگی افراد با سالخوردگی یک کشور مفهوم متفاوتی است و باید با حمایتهای مادی و معنوی از جوانان در امر ازدواج، تحکیم خانواده، فرزندآوری و فرزندپروری، جامعه را در جهت افزایش نرخ باروری کل حرکت داد و از این طریق سرعت سالخوردگی جمعیت را کاهش داد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نباید به تمایز درست بین کلمات از جمله پیری عمومی و سالخوردگی افراد و عباراتی نظیر آن در افکار عمومی به گونهای پرداخته شود که حقیقت در پیچ و خم توضیحات علمی گم شود و مسئولان و خانوادهها، مقوله پیری جمعیت را عادی تلقی کرده و برای آن آمادگی پیدا نکنند.
رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده با اشاره به اینکه امروزه پیری جمعیت نگرانیهایی را در کشورهای مختلف ایجاد کرده است، گفت: این موضوع کشورها را به رویکردها و ابتکار عملهایی در جهت اصلاح ساختار سنی جمعیت واداشته است.
وی جمعیت و به ویژه جمعیت جوان را ثروت، قدرت و توان دولتها خواند و اظهار کرد: پیشبینی شده تا سال 2100 در دنیا، شمار افراد مسن از جمعیت جوان پیشی بگیرد بطوری که در برابر 2.4 میلیارد نفر جمعیت بالای 65 سال، 1.7 میلیارد نفر پایینتر از 20 سال خواهند بود.
رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده متذکر شد: کاهش نرخ زاد و ولد فقط مختص ایران نیست بلکه دغدغه کشورهای اروپای غربی، ژاپن، کره جنوبی و چین و بسیاری از کشورهای دیگر نیز هست و در همه این کشورها تسهیلات و مشوقهایی برای ازدواج و فرزندآوری و در راستای تربیت فرزند در نظر گرفته شده است.
علی محمدزاده اظهار کرد: دولت و خانوادهها به همه جوانان در مسئله ازدواج، اشتغال و تأمین مسکن باید کمک کنند تا آنهایی که میخواهند تشکیل خانواده دهند در رویای فرزند و زندگی خوب نمانند.
وی تصریح کرد: سیاستگذاران باید بیش از گذشته به سطح جایگزینی کشور حساس باشند؛ در کشور ما سالها به این مسئله بیتوجهی شده است؛ نرخ کل باروری برای نخستین بار در دولت هشتم به زیر سطح جانشینی نزول کرد و هماکنون هم به 1.7 فرزند رسیده و همچنان در منطقه خطر قرار داریم و با مداخلات جمعیتی به ویژه طی 7 سال آینده، امید هست به وضع نسبتاً مطلوبی برسیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص