میرنیوز

"سدسازی‌های ترکیه" خطرناک‌تر از جنگ‌های ایران و عثمانی/ اعلان جنگ آبی ترکیه علیه کشورهای منطقه

 "سدسازی‌های ترکیه" خطرناک‌تر از جنگ‌های ایران و عثمانی/ اعلان جنگ آبی ترکیه علیه کشورهای منطقه 2023-08-15T16:44:39+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، بحران آب در غرب آسیا یکی از مشکلات اصلی این منطقه است که همه کشورهای منطقه از جمله ایران را درگیر کرده است. بخشی از این بحران به دلایل طبیعی مانند گرمایش جهانی و افزایش تبخیر و بخشی نیز به واسطه فعالیت‌های کشورهای منطقه ایجاد شده است.

یکی از کشورهای که با زیادخواهی، امنیت آبی منطقه را تهدید کرده و با سدسازی‌های لجام‌گسیخته بر روی رودخانه‌های مرزی، حقابه کشورهای پایین‌دست را پایمال کرده، کشور ترکیه است. ترکیه در قالب پروژه داپ در حوضه ارس و گاپ در حوضه دجله و فرات، جنگ آبی را با کشورهای همسایه شروع کرده و در واقع آب را ابزاری برای اعمال قدرت در منطقه قرار داده است!

آثار فاجعه‌بار این سدسازی‌ها در حوضه دجله و فرات در کشورهای سوریه و عراق پدیدار شده و مواردی از جمله نابودی معیشت کشاورزان و صیادان، تشدید طوفان‌های گرد و غبار، افزایش بیابان‌زایی، تهدید سلامت مردم، افزایش بیماری‌های چشمی و تنفسی و... را در پی داشته است. این اقدام ترکیه هنوز با واکنش حقوقی از جانب سوریه و عراق روبه‌رو نشده است.

در حوضه رود ارس نیز ترکیه در پروژه "داپ" قرار است 90 تا 120 سد روی ارس ساخته شود که بیم آن می‌رود در صورت تکمیل این سدها، استانهای آذربایجان غربی، شرقی و اردبیل خشک شوند. این پروژه به نوعی حمله‌ای هدفمند علیه کشورمان محسوب می‌شود.

ورودی آب ارس به ایران از 80 میلیارد مترمکعب در سال 1379 به 5 میلیارد مترمکعب در سال 1391 رسید و امررز این مقدار به 2.7 میلیارد متر مکعب رسیده که این مقدار تأمین‌کننده حداقل نیازهای ایران هم نیست. ترکیه در حال حاضر بیش از 500 میلیارد مترمکعب آب را در کشور خود ذخیره کرده و این ذخیره هدفمند را اعلام جنگ آبی برای کشورهای منطقه تلقی می‌کند.

در این رابطه،  دکتر احمد کاظمی؛ استاد دانشگاه و کارشناس مسائل آسیای مرکزی با حضور در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: کشور ترکیه یکی از پرآب‌ترین کشورهای منطقه است و سرچشمه بسیاری از رودخانه‌های مشترک مرزی، در این کشور واقع شده است. ترکیه از سال 1936 طرح‌های مختلف سدسازی را آماده و اجرا کرده که این سدسازی‌های در مناطقی که با ما ارتباط دارد، طرح «گاپ» بر روی دجله و فرات و طرح «داپ» بر روی رودخانه ارس است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سدسازی‌ها از سال 2008 بر روی این رودخانه‌ها شروع شده و زمانی که مشخصات فنی این سدها از جمله آتاتورک،‌ ایلیسو و... را در نظر می‌گیرم، متوجه می‌شویم که مخزن این سدها به تنهایی می‌تواند تمام آب آن رودخانه را در خود ذخیره کند و کاملاً هدفمند و ابزاری ساخته شده است.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: این اقدام در چارچوب یک راهبرد موسم به هیدروپاور یا هیدروهژمونی است به این معنا که ترکیه آب را ابزاری برای اعمال قدرت قرار داده است.

کاظمی با بیان اینکه تبعات طرح گاپ را پیشتر به صورت عینی در سوریه  و عرق به شکل ریزگرد، مهاجرت اقلیمی، افزایش بیماری، نابودی معیشت و... دیده‌ایم، گفت: پروژه گاپ کشور ما را تنها از نظر حقابه زیست محیطی دچار مشکل کرده که همان هم برای ما ملموس بوده اما سدسازی‌هایی که در ارس انجام داده است، هر 4 حقابه ما اعم از حقابه  کشاورزی، محیط زیست، شهری و صنعتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: بعد از افتتاح سد کاراکورت در کشور ترکیه، آب ورودی به ارس 50 درصد کاهش پیدا کرده که تبعات بسیار وحشتناکی را برای کشور ما دارد. این مورد از طریق تأثیر بر دشت مغان ما که اهمیت بالایی در تأمین غذای کشور دارد، بر امنیت غذایی ما تأثیر می‌گذارد. تأمین آب حدود 80 درصد این دشت از آب ارس است که با مشکل مواجه خواهد شد.

این کارشناسی ادامه داد: شهر تبریز نیز با مشکل منابع آب روبه‌رو است که از سال 92 طرح انتقال آب ارس به تبریز مطرح شده بود و قرار بودکه این انتقال آب پس از تبریز به سمت دریاچه ارومیه نیز ادامه پیدا کند اما سدسازی‌های ترکیه همه این پروژه‌ها را مختل کرده است. سد خودآفرین که ایران در ارس احداث کرده هم تحت تأثیر همین بحث است.

کاظمی بیان کرد: در تمام استان‌های شمال غرب ما، در استان‌ها آذربایجان غربی، شرقی و اردیبل سهم کشاورزی از اشتغال، 30 درصد است اما خشکی ارس کشاورزی را نابوده کرده و روی بحث بیکاری و مهاجرت تأثیر می‌گذارد.

وی تأکید کرد: در نتیجه این بحث‌ها، ما یک بحث وحشت‌زایی ژئوپلیتیکی را از سوی ترکیه شاهد هستیم که شبیه و حتی خطرناک‌تر از اقدامات عثمانی در حملات 300 سال پیش به ایران است و به همین دلیل است که اخبار پروژه داپ توسط وزارت خارجه ترکیه هدایت شده و به شدت سانسور می‌شود. این سانسور به حدی است که شما در مقالات خارجی یک مقاله انگلیسی هم درباره این طرح نمی‌توانید پیدا کنید!

این استاد حقوق بین‌الملل یادآور شد: در پروژه گاپ بعد از اینکه کشورهای اروپایی از تبعات زیست محیطی این پروژه آگاه شدند، از کمک به ترکیه امتناع کردند، در نتیجه ترک‌ها که تجربه پروژه گاپ را داشتند تصمیم گرفتند اخبار را سانسور کنند. در سال 2008 بحث نقض حقوق بشر زیست محیطی، نقض دسترسی به آب سالم و نقض دسترسی به هوای سالم مطرح شد که در نتیجه آن فضای منفی بین‌المللی علیه ترکیه شکل گرفت و بسیاری از کشورها اروپایی از سال 2008 تا 2012 شرکت‌های خود را از منطقه خارج کردند.

وی افزود: بعد از خروج اروپایی‌ها، 80 شرکت از اسرائیل درآنجا مستقر شدند تا به ترکیه بابت سدسازی‌ها کمک کنند.

کاظمی گفت: این اقدام ترکیه بسیاری از قوائد لازم‌الجرا محیط زیست و همینطور قوانین حقوق بشر را نقض می‌کند که مهمترین آن نقض حقوق بشر زیست محیطی است. ترکیه عضو کنوانسیون 1997 نیویورک یعنی کنوانسیونی که استفاده غیر از کشتیرانی از آ‌ب‌های مشترک بین‌المللی را مشخص می‌کند، نیست. در نتیجه قوائد این کنوانسیون از جمله اینکه کشور بالادست نباید به شکلی از محیط زیست استفاده کند که باعث ضرر به کشور پایین دست شود یا تأکید این کنوانسیون روی اصل استفاده معقول و منصفانه از محیط زیست را رعایت نمی‌کند.

وی توضیح داد: با توجه به اینکه ترکیه این موارد را رعایت نمی‌کند، درخصوص تبادل اطلاعات نیز با کشورهای متضرر از سدسازی‌هایش همکاری ندارد و چون این نقض قوانین به صورت سیستماتیک، آگاهانه انجام شده است، می‌توان گفت این اقدام ترکیه یک نوع تروریسم آبی محسوب می‌شود. در اینجا یک نقض جدی حقوق بین‌الملل هم از نظر حقوق بین‌الملل زیست محیطی هم حقوق و بشر محیط زیست صورت گرفته است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: ما باید از همه راهکارهای چندجانبه و ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی در کنار راهکارهای دوجانبه مانند مجمع آبی، دیپلماسی آب و... استفاده کنیم. دیپلماسی آب ما در سطح منطقه و سازمان‌های بین‌المللی باید قوی شود. اگر اقدام ترکیه ادامه داشته باشد، نقض صلح محسوب شده و سازمان ملل متحد مجبور است به موضوع ورود کند.

رژیم صهیونیستی به دنبال سیاه‌نمایی درخصوص دریاچه ارومیه

این کارشناس مسائل آسیای مرکزی در ادامه درباره دریاچه ارومیه اظهار کرد: وقتی صحبت از خشک شدن دریاچه می‌شود، مجموعه‌ای از عوامل طبیعی مانند افزایش گرمای زمین، تبخیر شدید، به ویژه امسال که در همه جای جهان در کانون توجه قرار داشت و همچنین عوامل غیرطبیعی مانند مسائل ناشی از مدیریت انسانی مطرح است. این موارد باید در کنار اقداماتی که در جهت احیای دریاچه بوده، دیده شود. امسال حاکمیت 2300 میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه کرد و تلاش در احیای آن دارد.

وی ادامه داد:‌ یک جریان مشخص که درون‌کشوری نیست، طوری بحث ارومیه را بازنمایی می‌کند که انگار در کل جهان تنها دریاچه ارومیه نخستین و در عین حال آخرین دریاچه‌ای است که در معرض خشکی قرار گرفته است. این ناشی از خطی است که سرچشمه آن در باکو، آنکارا و رژیم صهیونیستی است.

کاظمی گفت: رژیم صهیونیستی در حال تبدیل مباحثی مانند دریاچه ارومیه به مباحث قومیتی است. مرکز سایبری رژیم که چند ماه پیش در باکو افتتاح شد دقیقاً به دنبال چنین عملیت‌های روانی است و خطری که درخصوص مباحث آلودگی آب ارس توسط ارمنستان نیز مطرح شد، توسط همین مرکز بود.

کاظمی اضافه کرد: این درحالی است که در همین ترکیه بیش از 10 دریاچه یا به صورت 100درصد خشک شده یا بیش از 50 درصد آب خود را از دست داده‌اند. علیرغم وضعیت آبی که ترکیه دارد این دریاچه‌ها به دلایل مختلف طبیعی و هم سوء‌مدیریت انسانی، خشک شده‌اند. در آمریکا هم دریاچه یوتا و در آفریقا دریاچه چاد را داشتیم یا در همین منطقه خودمان در آسیای مرکزی دریاچه آرال همین وضعیت دریاچه ارومیه را طی کرده است اما در این کشور، هیچگاه گرو‌ه‌‌هایی ادعا نکردند که این صرفاً خطای دولت بوده است.

وی گفت:‌ به عنوان مثال ادعا شده که حاکمیت ایران، دریاچه ارومیه را برای استخراج لیتیوم کف آن خشکانده است! در صورتی که ما در همدان معدن بزرگ لیتیوم شامل 9 میلیون کانی سنگ داریم. در استان قم و دریاچه نمک قم هم معدن لیتیوم  وجود دارد.

کاظمی خاطرنشان کرد: هدف از این مباحث، انحراف افکار عمومی از چند مبحث مهم از جمله سدسازی‌های ترکیه است همچنین مبحث دیوار مرزی ترکیه که 360 کیلومتر آن تا الان احداث شده نیز مطرح است که از نظر اکوسیستمی و محیط زیست، کلی صدمات برای کشور ما به ویژه در بحث آبی زیرزمینی ایجاد کرده است.

این پژوهشگر با اشاره به اقدامات جمهوری آذربایجان در حوضه ارس گفت:‌ ارس رودخانه‌های فرعی متعددی دارد که در اراضی دولت آذربایجان واقع شده‌اند. بر اساس اطلاعات، این کشور مسیر 8 مورد از این رودخانه‌ها را کاملاً از ارس منحرف کرده و با کمک اسرائیلی‌ها، جلویشان را گرفته است.

کاهش تراز آب خزر بیشتر متوجه کشورهای شمال دریاست

وی در رابطه با نقش روسیه در کاهش آب خزر نیز گفت: در بحث کاسپین هم هرگونه آسیب زیست‌محیطی متوجه هر 5 کشور این حوضه آبی است. به این دلیل که عمق دریای کاسپین در شمال آن به طور میانگین 25 متر است اما در مرکز و جنوب تا 900 و 100 متر است، کشورهای شمال منطقه بیشتر آسیب می‌بینند. پسروی دریا در جنوب اگر در مرزهای ایران یک متر باشد، در سمت مرزهای روسیه 10 متر است.

کاظمی خاطرنشان کرد: در اینجا هم نشان می‌دهد که نگرانی درخصوص بسته شدن آب رودخانه ولگا باز هم تحت تأثیر پروپگاندای رسانه‌ای است.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور

اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
2024-11-21T22:54:00+03:30
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توضیحاتی درباره نحوه مواجهه سازمان محیط زیست با ۴۱۱ طرح بدون مجوز ارائه داد.

اژه‌ای درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری را تسلیت گفت

اژه‌ای درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
2024-11-21T19:07:19+03:30
رییس قوه قضاییه، در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری وزیر پیشین دادگستری را تسلیت گفت.

اژه‌ای در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری را تسلیت گفت

اژه‌ای در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
2024-11-21T18:53:59+03:30
رییس قوه قضاییه، در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری وزیر پیشین دادگستری را تسلیت گفت.

باندِ گروگان‌گیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان

باندِ گروگان‌گیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
2024-11-21T16:40:38+03:30
طی عملیات مشترک نوپو و واحدِ مبارزه با جرایم خشن فاتب یک باندِ گروگان‌گیرِ ۶ نفره متلاشی و با بازداشتِ تبهکاران، گروگان رهایی یافت.

آموزش مهارت‌های فنی در کنار مهارت‌های امنیتی به نیروهای مسلح

آموزش مهارت‌های فنی در کنار مهارت‌های امنیتی به نیروهای مسلح
2024-11-21T16:13:58+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: امروز اجرای مهارت آموزی فنی و تخصصی در کنار مهارت‌های امنیتی و دفاعی به یک جریان و نهضت در ...

صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد

صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
2024-11-21T16:00:39+03:30
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: جمهوری اسلامی ایران با کشور جمهوری آذربایجان اشتراکات فرهنگی و مذهبی دارد، افزایش گردشگران بین دو کشور نیز در دس...

میدری: با فرهنگ بسیجی می‌توان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد

میدری: با فرهنگ بسیجی می‌توان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
2024-11-21T15:34:00+03:30
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: با فرهنگ بسیجی می‌توانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم.

پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران

پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
2024-11-21T15:20:40+03:30
در اجرای تبصره ذیل ماده ۲ قانون نظارت بر گسترش شهر تهران از سه بنای غیر مجاز احداث شده توسط افراد سودجو و فرصت طلب در محدوده حریم منطقه ۲۲ تهران رفع خلاف شد.

با فرهنگ بسیجی می‌توانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم

با فرهنگ بسیجی می‌توانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
2024-11-21T15:20:39+03:30
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: با فرهنگ بسیجی می‌توانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم.

حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است

حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
2024-11-21T14:53:59+03:30
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به دانش‌آموزان رویداد ملی سفارتخانه‌های مقاومت گفت: مفهوم مقاومت عجین شده باحرکت و امید است. توصیه دارم سراغ ارتباط گرفتن با دانش‌...

پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمال‌غرب

پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمال‌غرب
2024-11-21T14:40:39+03:30
در اجرای تبصره ذیل ماده ۲ قانون نظارت بر گسترش شهر تهران از سه بنای غیر مجاز احداث شده توسط افراد سودجو و فرصت طلب در محدوده حریم منطقه۲۲ رفع خلاف شد.

مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است

مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
2024-11-21T14:40:39+03:30
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به دانش‌آموزان رویداد ملی سفارتخانه‌های مقاومت گفت:مفهوم مقاومت عجین شده باحرکت و امید است. توصیه دارم سراغ ارتباط گرفتن با دانش‌آ...

نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی

نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
2024-11-21T13:53:59+03:30
نشست مشترکی بین شهردار تهران و کرمان پیرامون برگزاری پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در کلانشهر کرمان برگزار شد.

دست‌ها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را می‌شنوید

دست‌ها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را می‌شنوید
2024-11-21T12:47:19+03:30
در حوادث هر زمان زنان که در مرکز تحولات ایستادند، موانع کنار زده شد. در طول یک سالی که از طوفان الاقصی گذشت شاهد میانداری زنان غزه، لبنان، ایران و سایر ملل د...

کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند

کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
2024-11-21T12:47:19+03:30
شهردار منطقه ۸ شهر تهران بر لزوم همراهی و مشارکت شهروندان در حذف زباله خشک از مخازن و تحویل آن به عوامل نوماند در راستای کاهش انباشت زباله و زباله‌گردی در مع...

دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد

دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
2024-11-21T12:20:39+03:30
رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون را اعلام کرد.

خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما می‌گذرد

خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما می‌گذرد
2024-11-21T11:27:19+03:30
روایت انسان ها از خوشبختی بسته به تجربه زیسته، آرمان و هدف زندگی افراد متفاوت است و آنجا که تعریف انسانی از خوشبختی با اهداف جامع تر و والاتر عجین می‌شود و م...

انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی

انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
2024-11-21T11:27:19+03:30
رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد.

اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهری‌ها

اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهری‌ها
2024-11-21T11:14:00+03:30
با اجرای پویش ایران همدل، این روزها هر نقطه از این سرای امید را که می‌نگری عطر انسانیت و همدلی مشامت را نوازش می‌دهد.

زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد

زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
2024-11-21T11:00:39+03:30
آژانس آب و هوای محلی روز پنجشنبه اعلام کرد: زمین لرزه‌ای به بزرگی اولیه ۵.۱ ریشتر استان آئوموری ژاپن را لرزاند.

بایسته‌های سیاستگذاری رسانه‌ای برای روایت اقناعی از حجاب

بایسته‌های سیاستگذاری رسانه‌ای برای روایت اقناعی از حجاب
2024-11-21T11:00:39+03:30
یک پژوهشگر رسانه گفت: برای شکل‌دهی به یک روایت اقناعی از حجاب در ایران و بهبود پذیرش آن در جامعه، سیاست‌گذاری رسانه‌ای ناظر به بوم فرهنگی و اجتماعی ایران، نق...

عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌های قضائی

عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌های قضائی
2024-11-21T10:34:01+03:30
معاون قضائی قوه قضائیه با بیان اینکه ۷ هزار و ۶۷۰ نفر از ابتدای سال مشمول عفو شدند، گفت: مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های قضائی کاهش می‌یابد.

وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس

وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
2024-11-21T10:34:00+03:30
رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا اعلام کرد: محورهای آزادراه تهران _ شمال و کرج _ چالوس تا ساعت ۱۴ روز شنبه ۳ آذر ماه مسدود است.

۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی

۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
2024-11-21T10:07:21+03:30
یک مقام محلی اندونزی روز پنجشنبه اعلام کرد: ۴ عضو یک خانواده بر اثر برخورد رانش زمین به خانه‌شان در استان جاوه مرکزی اندونزی کشته شدند.

شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد

شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
2024-11-21T10:07:20+03:30
پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟

واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
2024-11-21T09:54:00+03:30
ستاد حقوق بشر در واکنش به قطعنامه سیاسی کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل درباره ایران بیانیه‌ای صادر کرد.

سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد

سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
2024-11-21T09:54:00+03:30
اجتماع کشوری دانش آموزی سفارتخانه مقاومت برای حمایت از کودکان و نوجوانان مظلوم غزه و لبنان برگزار شد و سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به ک...

نظارت اژه‌ای بر روند بررسی پرونده‌های خاص/آسیب‌شناسی تدوین فهرست‌های عفو مناسبتی

نظارت اژه‌ای بر روند بررسی پرونده‌های خاص/آسیب‌شناسی تدوین فهرست‌های عفو مناسبتی
2024-11-21T09:54:00+03:30
رئیس قوه قضاییه با حضور در اداره‌کل «بررسی پرونده‌های خاص» معاونت قضائی قوه قضائیه، برخی از پرونده‌های مطروحه در این بخش را مورد نظارت قرار داد.

آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران

آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
2024-11-21T09:40:40+03:30
هم‌زمان با سفر رئیس دستگاه قضا و اعضای شورای عالی قوه قضاییه به استان تهران، مقدمات آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار نفر از زندانیان فراهم شد.

نظارت اژه‌ای بر روند بررسی پرونده‌های خاص

نظارت اژه‌ای بر روند بررسی پرونده‌های خاص
2024-11-21T09:40:40+03:30
رئیس قوه قضاییه با حضور در اداره‌کل «بررسی پرونده‌های خاص» معاونت قضائی قوه قضائیه، برخی از پرونده‌های مطروحه در این بخش را مورد نظارت قرار داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)