میرنیوز
دکتر آرمان زرگران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره جایگاه فعلی طب سنتی در ایران اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه از طب سنتی در درمان بیماران استفاده میشود و برای ارائه خدمات درمانی توسط این طب، قوانین و دستورالعملهای مشخصی وجود دارد و هم در کشورهایی مانند چین، تایلند، هند و ... که خودشان دارای طب سنتی هستند و هم در کشوری مانند آمریکا که طب سنتی وارداتی است، قوانین مدونی در حوزه استفاده از طب سنتی وجود دارد و از این فرصت در حوزه پیشگیری و درمان بیماریها استفاده میکنند.
وی افزود: بحث استفاده از خدمات طب سنتی تنها مربوط به ایران نیست و در همه نقاط دنیا وجود دارد و استراتژی سازمان جهانی بهداشت تا سال 2024 مبتنی بر تشویق کشورهای عضو این سازمان به استفاده از طب سنتی است و بر تلفیق طب سنتی و مدرن تأکید دارد.
جای خالی طب سنتی در بیمارستانها و داروخانهها
زرگران گفت: انتظار میرود در ایران نیز به عنوان کشوری که دارای طب سنتی بومی است مانند کشورهای صاحب طب سنتی، تأکید بیشتری بر استفاده از این ظرفیتهای درمانی وجود داشته باشد؛ اگرچه کشور ما نیز نسبت به 15 سال پیش که طب سنتی به صورت آکادمیک در کشور راهاندازی شده دستاوردهای چشمگیری داشته است اما آنچه که در استانداردهای جهانی و اسناد بالادستی بر آنها تأکید شده، متأسفانه در کشورمان اتفاق نیفتاده است و در هیچ یک از بیمارستانهای کشور هنوز هیچ نوع خدمات درمانی طب سنتی ارائه نمیشود! در حالیکه در کشورهایی مانند هند، چین و تایلند و... تلفیق طب سنتی در طب مدرن و سیستم ارائه خدمات درمانی اتفاق افتاده است همچنین علیرغم اینکه آییننامههای ایجاد داروخانههای سنتی در ایران تصویب شده هنوز داروخانه طب سنتی در کشور نداریم.
خامفروشی گیاهان دارویی علیرغم وجود ظرفیت تولید داروهای گیاهی در کشور
مشاور امور بینالملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به وجود بیش از 1200 گیاه دارویی در ایران تصریح کرد: در حوزه صادرات گیاهان دارویی، عمده صادرات ما محدود به خامفروشی گیاهانی مانند زعفران است و اگرچه برخی از کارخانهها به خوبی در حال تولید داروهای گیاهی هستند اما با توجه به ظرفیتهای موجود در زمینه تولید این داروها، تولید و صادرات گسترده گیاهان دارویی و داروهای گیاهی آنطور که باید اتفاق نیفتاده است.
نبود رشتههای پشتیبان در حوزه طب سنتی
این عضو هیئت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه سرعت پیشرفت ما در زمینه توسعه طب سنتی کند است و با حد مطلوب فاصله داریم، متذکر شد: ضعفهای زیادی در زمینه رشتههای پشتیبان در حوزه طب سنتی وجود دارد؛ به طوری که در حال حاضر فقط رشتههای طب سنتی و داروسازی سنتی را در مقطع پیاچدی در کشور داریم در حالیکه نیاز است رشتههایی برای ارائه خدمات و ادغام طب سنتی در نظام سلامت در سطوح پایینتر ایجاد شود.
زرگران با تأکید بر ضرورت تلفیق خدمات طب سنتی در نظام سلامت تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد این است که بهترین خدمات درمانی در نظام سلامت کشور به بیماران ارائه شود و در این راستا نیز تیم درمان باید از همه امکانات برای ارائه خدمات بهتر به بیمار در راستای کاهش عوارض و هزینههای درمان و افزایش رضایت او استفاده کند؛ طب سنتی یکی از اَشکال درمانی است که اگر مبتنی بر شواهد علمی ارائه شود میتواند به نظام سلامت در ارائه خدمات بهتر به بیماران و کاهش عوارض و هزینههای درمانی کمک کند. علاوه بر درمانهای دارویی، طب ایرانی در حوزه اعمال یداوی و درمانهای غیردارویی، حرفهای زیادی برای گفتن دارد و میتواند به پیشگیری و درمان بیماریهای مزمن در کنار طب نوین کمک شایانی کند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
آخرین وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر و بزرگراههای تهران
بسیج مولود انقلاب، مکتب خداجویی و حق طلبی
رویکرد مبتنی بر گفتمان تحول پایهگذاری شد
برخورد قاطع پلیس با متخلفان دستکاری پلاک خودروها
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان
مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد
لزوم اصلاح نظام بنگاهداری در صندوقهای بازنشستگی
بیش از ۶ هزار هکتار بافت فرسوده در تهران در مسیر نوسازی
برگزاری رزمایش دریایی محمد رسول الله ۳ مرزبانی فراجا در آب های عمان
کشف بیش از ۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی قاچاق
شناسایی و انهدام باند جاعلان اسناد و املاک موروثی میلیاردی
صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا
١٠ هزار وکیل در دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو گزارش ارائه کردند
تعاونی تامین نیاز واحدهای بومگردی با رویکرد صنایعدستی تشکیل شد
هلال احمر ایران تعهد پایداری به اقدامات بشردوستانه دارد
اجرای بیش از ۲ هزار تن آسفالت در معابر پایانههای مسافری جنوب
موحدی: ضارب امام جمعه کازرون سابقه بمبگذاری داشت
ماجرای اخراج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان چه بود؟
خبرنگار مهر سفیر «اطلاع رسانی سلامت در حوادث و بلایا» شد
تفکر بسیجی، بنبستشکن در مسیر مقابله با جبهه استکبار است
اژهای: گاهی برخی گرانیها باعث مسائل روانی برای جامعه هستند
ایجاد ورودیهای جدید برای ایستگاههای متروی مصلا و شهیدبهشتی
حسینی: جریمههای رانندگی مستند با تصاویر پلاک خودرو صادر میشود
دبیرکل و معاون امور بینالملل هلالاحمر عازم بیروت شدند
اژهای: به قولهایی که میدهید عمل کنید
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند