میرنیوز

برنامه هفتم توسعه دست متولیان پروژه‌ها را برای فرار از "ارزیابی زیست محیطی" باز گذاشته است

 برنامه هفتم توسعه دست متولیان پروژه‌ها را برای فرار از "ارزیابی زیست محیطی" باز گذاشته است 2023-06-27T10:07:32+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حدود یک ماه پیش پیش‌نویس "لایحه برنامه هفتم توسعه" رونمایی شد. در همان روزهای نخست انتشار پیش‌نویس، لایحه مذکور مورد انتقاد جامعه علمی و دانشگاهی محیط زیست کشور قرار گرفت.

کارشناسان محیط زیست پس از بررسی احکام لایحه اینطور استنباط کردند که موضوع حفاظت محیط زیست در لایحه نادیده گرفته شده و حتی بندهایی از آن در تقابل با محیط زیست است!

مواردی از جمله حذف بند "ارزیابی زیست‌محیطی" است که اجرای پروژه‌های بزرگ را منوط به تأیید سازمان حفاظت محیط زیست می‌کرد، حذف بندهای مربوط به "آلودگی هوا"، نادیده گرفته شدن مبحث "آبخیزداری"، در نظر گرفته نشدن "پرداخت حقابه تالاب‌ها و رودخانه‌‌ها" از جمله مواردی بود که با اعتراض کارشناسان همراه بود.

حذف احکام محیط زیستی از برنامه هفتم توسعه علاوه بر دوستدارن محیط زیست کشور با انتقاد علی سلاجقه؛ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و سمیه رفیعی؛ رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز همراه شده بود.

در این رابطه دکتر محمد مهدی اسماعیل بیدهندی؛ عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به تسنیم گفت: نخستین نکته‌ای که پس از مطالعه لایحه برنامه هفتم توسعه به ذهن خطور می‌کند، این است که تمرکز تهیه‌کنندگان بر رشد و توسعه اقتصادی و استفاده از تمام ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل موجود معطوف بوده و با وجود اینکه اصل 50 قانون اساسی به طور اختصاصی حفاظت از محیط زیست را یک وظیفه همگانی برشمرده و هیچ شخص حقوقی و حقیقی را در این مورد مستثنا ندانسته اما متأسفانه در برنامه هفتم توسعه این نگرش صیانتی به محیط زیست آن‌طور که باید در نظر گرفته نشده است.

وی ادامه داد: بعضاً مواد این برنامه در مرحله اجرا می‌تواند در تعارض با محیط زیست و برخلاف سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست باشد. در مجموع مقوله حفاظت محیط زیست نه تنها جایگاه واقعی خود را در لایحه برنامه هفتم توسعه پیدا نکرده بلکه نسبت به برنامه‌های قبل‌تر افول پیدا کرده است.

برنامه هفتم توسعه دست ارگان‌های مختلف برای فرار از "ارزیابی زیست محیطی پروژه‌ها" را باز گذاشته است

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران اظهار کرد: به عنوان مثال در ماده 22 لایحه نوشته شده که کلیه طرح‌های توسعه‌ای جدید در مقیاس کلان، باید شاخص‌ها و ضوابتی که به تصویب شورایعالی حفاظت از محیط زیست می‌رسد را رعایت کرده و این ضوابط باید مورد ارزیابی توسط مراجع ذی‌صلاح و مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد و سازمان نیز موظف است ظرف 3 ماه برای پروژه تعیین و تکلیف کند؛ در غیر این صورت به منزله تأیید آن پروژه است.

اسماعیلی بیدهندی توضیح داد:‌ نکته‌ای که در این ماده مستتر است این است که تعریف پروژه بزرگ مقیاس و یا کوچک مقیاس چیست و چه نهاد و مجموعه‌ای باید این کلان پروژه‌ها را به لحاظ مقیاس تعیین و تکلیف کند. از طرفی نکته‌ای که در این ماده در نظر گرفته نشده، این است که درحال حاضر قوانین مربوط به ارزیابی زیست محیطی پروژه‌ها را در کشور داریم و ساز و کار آن تعریف شده است؛ لذا مشخص نیست که این برنامه خواسته این ساز و کار را ارتقا دهد و یا هدف دیگری داشته است.

وی افزود:‌ از این ماده اینطور برداشت می‌شود که نمی‌توان انتظار ارتقا وضعیت موجود را داشته باشیم و به نظر می‌رسد این ماده در جهت تضعیف قوانین مربوط ارزیابی محیط زیستی باشد. از طرفی درحالی که سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل ساختار حقوقی خود و کمبود نیرو در بررسی پروژه‌های مختلف با یک ترافیک کاری رو به رو است، اختصاص مدت 3 ماه برای تعیین و تکلیف پروژه‌ها منطقی نیست.

استاد دانشگاه تهران بیان کرد: در جای دیگر این ماده آمده است که آیین‌نامه اجرایی ماده 22 باید ظرف 3 ماه توسط سازمان محیط زیست تهیه و تنظیم شود؛ سؤال اینجاست که آیا مجموعه متولی تهیه و تنظیم برنامه هفتم به وجود قوانین و ساز و کارهای موجود در این خصوص اشراف نداشته و یا می‌خواهد معیارها و ضوابط جدیدی که مدنظر دارد، مورد تصویب قرار گیرد؟

وی افزود: در این ماده آمده است که تمام دستگاه‌های اجرایی مکلفند طرح‌های توسعه‌ای خود را مورد ارزیابی محیط زیستی قرار داده و گزارش آن را به سازمان محیط زیست ارسال کنند اما مشخص نشده که سازمان برای تأیید آنها چه مدت زمانی را در اختیار دارند.

اسماعیلی بیدهندی خاطرنشان کرد: به طور خلاصه، ماده 22 به نحوی نوشته شده که انگار قوانین و شاخص‌ها و مقررات زیست محیطی پیش از این در کشور وجود نداشته و قرار است که قوانین جدیدی وضع شود که اینجا باید مشخص شود ارتباط بین قوانین و مقررات موجود با قوانینی که در آینده و در صورت تصویب این لایحه قرار است، وضع شود، چیست؟

وی گفت: نکته این است که معیار تعیین طرح کلان توسعه‌ای چه نهاد و سازمانی است. مورد دوم اهمیت زیادی دارد چرا که طبق این لایحه اگر طرحی بزرگ مقیاس نباشد نیازی به تأیید سازمان حفاظت محیط زیست نخواهد داشت. این نکته در این ماده مغفول مانده و می‌تواند راه گریزی باشد برای ارگان‌هایی باشد که می‌خواهند طرح توسعه‌ای خود را بدون توجه به الزامات زیست محیطی پیش ببرند.

تخصیص زمین‌های بیشتر برای گیاهان روغنی در عین کمبود آب!

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران با اشاره به ماده 33 برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: در این ماده به افزایش بهره‌برداری از منابع آب اشاره شده و وزارت کشاورزی را مکلف کرده تا بر اساس سند آمایش سرزمین نسبت به انجام امور مختلفی اقدام کند. در بند "ت" این ماده اشاره شده که به منظور آزادسازی آب و زمین برای گیاهان روغنی نسبت به تأسیس مناطق جدید و بزرگ مقیاس اقدام شود. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آب مورد نظر برای این مناطق جدید باید از کجا تأمین شود و آیا مناطق موجود ظرفیت تحقق اهداف وزارت جهاد را ندارد که باید یک منطقه جدید ایجاد کنیم؟

اسماعیلی بیدهندی افزود: اگر این محصولات آب‌بر هستند چرا طبق بندهای بعدی که به جلوگیری از صادرات آب مجازی اشاره کرده، مورد بررسی قرار نگرفته‌اند. این ماده به نوعی دست سازمان‌های مختلف در راستای استفاده از منابع آب و خاک در کشور را باز گذاشته شده است.

استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: نکته دیگر درخصوص ماده 39 برنامه است که اشاره شده به تخفیف برای مشترکانی که حد مجاز مصرف آب را دارند و تخفیف و تشویق این افراد باید از محل جریمه مشترکان پرمصرف تأمین شود. اینجا در ذات برنامه پیش فرض این است که ما نمی‌توانیم به اصلاح الگوی مصرف آب برسیم، اما اگر در آینده طرح‌های فرهنگی، تشویقی و تنبیهی در این زمینه جواب داد و مردم اصلاح الگوی مصرف را رعایت کردند، آن وقت محل تأمین تخفیف مشترکان کم مصرف از کجا باید تأمین شود؟

اسماعیلی بیدهندی بیان کرد: در بحث حکمرانی آب اشاره شده که شهرداری‌ها باید برای آبیاری فضای سبز از منابع آب غیرمتعارف استفاده کنند اما در برخی شهرها که حتی سیستم فاضلاب هم ندارد چه برسد به تصفیه‌خانه فاضلاب و آب نامتعارف شهرداری چگونه باید به این بخش از برنامه جامع عمل بپوشاند. در واقع بخش‌هایی از این برنامه به این شکل است که زیرساخت‌ها فراهم است و در انتظار اجراست اما در عمل این طور نیست.

وی گفت: در قسمتی که به جلوگیری و کاهش صادرات آب مجازی و واردات کالاهای آب‌بر اشاره شده است، مشخص نشده این واردات و صادرات تا چه اندازه با امنیت غذایی ما و همچنین ظرفیت‌های تولید داخلی ما در ارتباط است.

تکلیف طرح‌های انتقال آب نصف کاره در کشور چه می‌شود؟

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در رابطه با سرفصل انتقال آب در برنامه هفتم توضیح داد: در برنامه آمده است که طرح‌های انتقال بین حوضه‌ای برای مصارف غیرشرب ممنوع است اما در جای دیگری از همین برنامه آمده است که اگر صنعتی قرار است شروع به کار کند وزارت نیرو باید آب آن را تأمین کند! در اینجا نوعی تعارض وجود دارد و همچنین مشخص نشده که تکلیف طرح‌های انتقال آب نصف کاره در کشور چه می‌شود. این مورد نشان می‌دهد که در نگارش برنامه وحدت رویه وجود نداشته و احتمالاً کسانی که برنامه را تنظیم کرده‌اند در حوزه آب نگرش‌های مختلف داشته‌اند.

اسماعیلی بیدهندی اضافه کرد: مورد دیگر عدم اشاره به مقوله پسماند به عنوان یکی از ابرچالش‌های محیط زیست کشور است که هم جنبه اقتصادی و هم جنبه آلایندگی دارد و باید مورد توجه قرار بگیرد. بحث آلودگی هوا، آلاینده‌های خاک و... نیز باید در برنامه در نظر گرفته شود.

سازمان متولی نگارش برنامه نخواسته محیط زیست در برنامه هفتم توسعه دیده شود!

وی در پایان خاطرنشان کرد: از نظر من بر مبنای قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست، می‌طلبد که تجدید نظری در خصوص این لایحه به ویژه در بخش محیط زیست صورت گیرد. برداشت این است که سازمان متولی تدوین برنامه نخواسته که محیط زیست در لایحه دیده شود و شاید برداشت غلط از سیاست‌های کلان کشور با این تفسیر که رشد و توسعه اقتصادی اولی بر هر چیزی است، منجر به نوشتن چنین لایحه‌ای شده است.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)