میرنیوز

برنامه هفتم توسعه دست متولیان پروژه‌ها را برای فرار از "ارزیابی زیست محیطی" باز گذاشته است

 برنامه هفتم توسعه دست متولیان پروژه‌ها را برای فرار از "ارزیابی زیست محیطی" باز گذاشته است 2023-06-27T10:07:32+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حدود یک ماه پیش پیش‌نویس "لایحه برنامه هفتم توسعه" رونمایی شد. در همان روزهای نخست انتشار پیش‌نویس، لایحه مذکور مورد انتقاد جامعه علمی و دانشگاهی محیط زیست کشور قرار گرفت.

کارشناسان محیط زیست پس از بررسی احکام لایحه اینطور استنباط کردند که موضوع حفاظت محیط زیست در لایحه نادیده گرفته شده و حتی بندهایی از آن در تقابل با محیط زیست است!

مواردی از جمله حذف بند "ارزیابی زیست‌محیطی" است که اجرای پروژه‌های بزرگ را منوط به تأیید سازمان حفاظت محیط زیست می‌کرد، حذف بندهای مربوط به "آلودگی هوا"، نادیده گرفته شدن مبحث "آبخیزداری"، در نظر گرفته نشدن "پرداخت حقابه تالاب‌ها و رودخانه‌‌ها" از جمله مواردی بود که با اعتراض کارشناسان همراه بود.

حذف احکام محیط زیستی از برنامه هفتم توسعه علاوه بر دوستدارن محیط زیست کشور با انتقاد علی سلاجقه؛ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و سمیه رفیعی؛ رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز همراه شده بود.

در این رابطه دکتر محمد مهدی اسماعیل بیدهندی؛ عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به تسنیم گفت: نخستین نکته‌ای که پس از مطالعه لایحه برنامه هفتم توسعه به ذهن خطور می‌کند، این است که تمرکز تهیه‌کنندگان بر رشد و توسعه اقتصادی و استفاده از تمام ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل موجود معطوف بوده و با وجود اینکه اصل 50 قانون اساسی به طور اختصاصی حفاظت از محیط زیست را یک وظیفه همگانی برشمرده و هیچ شخص حقوقی و حقیقی را در این مورد مستثنا ندانسته اما متأسفانه در برنامه هفتم توسعه این نگرش صیانتی به محیط زیست آن‌طور که باید در نظر گرفته نشده است.

وی ادامه داد: بعضاً مواد این برنامه در مرحله اجرا می‌تواند در تعارض با محیط زیست و برخلاف سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست باشد. در مجموع مقوله حفاظت محیط زیست نه تنها جایگاه واقعی خود را در لایحه برنامه هفتم توسعه پیدا نکرده بلکه نسبت به برنامه‌های قبل‌تر افول پیدا کرده است.

برنامه هفتم توسعه دست ارگان‌های مختلف برای فرار از "ارزیابی زیست محیطی پروژه‌ها" را باز گذاشته است

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران اظهار کرد: به عنوان مثال در ماده 22 لایحه نوشته شده که کلیه طرح‌های توسعه‌ای جدید در مقیاس کلان، باید شاخص‌ها و ضوابتی که به تصویب شورایعالی حفاظت از محیط زیست می‌رسد را رعایت کرده و این ضوابط باید مورد ارزیابی توسط مراجع ذی‌صلاح و مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد و سازمان نیز موظف است ظرف 3 ماه برای پروژه تعیین و تکلیف کند؛ در غیر این صورت به منزله تأیید آن پروژه است.

اسماعیلی بیدهندی توضیح داد:‌ نکته‌ای که در این ماده مستتر است این است که تعریف پروژه بزرگ مقیاس و یا کوچک مقیاس چیست و چه نهاد و مجموعه‌ای باید این کلان پروژه‌ها را به لحاظ مقیاس تعیین و تکلیف کند. از طرفی نکته‌ای که در این ماده در نظر گرفته نشده، این است که درحال حاضر قوانین مربوط به ارزیابی زیست محیطی پروژه‌ها را در کشور داریم و ساز و کار آن تعریف شده است؛ لذا مشخص نیست که این برنامه خواسته این ساز و کار را ارتقا دهد و یا هدف دیگری داشته است.

وی افزود:‌ از این ماده اینطور برداشت می‌شود که نمی‌توان انتظار ارتقا وضعیت موجود را داشته باشیم و به نظر می‌رسد این ماده در جهت تضعیف قوانین مربوط ارزیابی محیط زیستی باشد. از طرفی درحالی که سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل ساختار حقوقی خود و کمبود نیرو در بررسی پروژه‌های مختلف با یک ترافیک کاری رو به رو است، اختصاص مدت 3 ماه برای تعیین و تکلیف پروژه‌ها منطقی نیست.

استاد دانشگاه تهران بیان کرد: در جای دیگر این ماده آمده است که آیین‌نامه اجرایی ماده 22 باید ظرف 3 ماه توسط سازمان محیط زیست تهیه و تنظیم شود؛ سؤال اینجاست که آیا مجموعه متولی تهیه و تنظیم برنامه هفتم به وجود قوانین و ساز و کارهای موجود در این خصوص اشراف نداشته و یا می‌خواهد معیارها و ضوابط جدیدی که مدنظر دارد، مورد تصویب قرار گیرد؟

وی افزود: در این ماده آمده است که تمام دستگاه‌های اجرایی مکلفند طرح‌های توسعه‌ای خود را مورد ارزیابی محیط زیستی قرار داده و گزارش آن را به سازمان محیط زیست ارسال کنند اما مشخص نشده که سازمان برای تأیید آنها چه مدت زمانی را در اختیار دارند.

اسماعیلی بیدهندی خاطرنشان کرد: به طور خلاصه، ماده 22 به نحوی نوشته شده که انگار قوانین و شاخص‌ها و مقررات زیست محیطی پیش از این در کشور وجود نداشته و قرار است که قوانین جدیدی وضع شود که اینجا باید مشخص شود ارتباط بین قوانین و مقررات موجود با قوانینی که در آینده و در صورت تصویب این لایحه قرار است، وضع شود، چیست؟

وی گفت: نکته این است که معیار تعیین طرح کلان توسعه‌ای چه نهاد و سازمانی است. مورد دوم اهمیت زیادی دارد چرا که طبق این لایحه اگر طرحی بزرگ مقیاس نباشد نیازی به تأیید سازمان حفاظت محیط زیست نخواهد داشت. این نکته در این ماده مغفول مانده و می‌تواند راه گریزی باشد برای ارگان‌هایی باشد که می‌خواهند طرح توسعه‌ای خود را بدون توجه به الزامات زیست محیطی پیش ببرند.

تخصیص زمین‌های بیشتر برای گیاهان روغنی در عین کمبود آب!

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران با اشاره به ماده 33 برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: در این ماده به افزایش بهره‌برداری از منابع آب اشاره شده و وزارت کشاورزی را مکلف کرده تا بر اساس سند آمایش سرزمین نسبت به انجام امور مختلفی اقدام کند. در بند "ت" این ماده اشاره شده که به منظور آزادسازی آب و زمین برای گیاهان روغنی نسبت به تأسیس مناطق جدید و بزرگ مقیاس اقدام شود. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آب مورد نظر برای این مناطق جدید باید از کجا تأمین شود و آیا مناطق موجود ظرفیت تحقق اهداف وزارت جهاد را ندارد که باید یک منطقه جدید ایجاد کنیم؟

اسماعیلی بیدهندی افزود: اگر این محصولات آب‌بر هستند چرا طبق بندهای بعدی که به جلوگیری از صادرات آب مجازی اشاره کرده، مورد بررسی قرار نگرفته‌اند. این ماده به نوعی دست سازمان‌های مختلف در راستای استفاده از منابع آب و خاک در کشور را باز گذاشته شده است.

استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: نکته دیگر درخصوص ماده 39 برنامه است که اشاره شده به تخفیف برای مشترکانی که حد مجاز مصرف آب را دارند و تخفیف و تشویق این افراد باید از محل جریمه مشترکان پرمصرف تأمین شود. اینجا در ذات برنامه پیش فرض این است که ما نمی‌توانیم به اصلاح الگوی مصرف آب برسیم، اما اگر در آینده طرح‌های فرهنگی، تشویقی و تنبیهی در این زمینه جواب داد و مردم اصلاح الگوی مصرف را رعایت کردند، آن وقت محل تأمین تخفیف مشترکان کم مصرف از کجا باید تأمین شود؟

اسماعیلی بیدهندی بیان کرد: در بحث حکمرانی آب اشاره شده که شهرداری‌ها باید برای آبیاری فضای سبز از منابع آب غیرمتعارف استفاده کنند اما در برخی شهرها که حتی سیستم فاضلاب هم ندارد چه برسد به تصفیه‌خانه فاضلاب و آب نامتعارف شهرداری چگونه باید به این بخش از برنامه جامع عمل بپوشاند. در واقع بخش‌هایی از این برنامه به این شکل است که زیرساخت‌ها فراهم است و در انتظار اجراست اما در عمل این طور نیست.

وی گفت: در قسمتی که به جلوگیری و کاهش صادرات آب مجازی و واردات کالاهای آب‌بر اشاره شده است، مشخص نشده این واردات و صادرات تا چه اندازه با امنیت غذایی ما و همچنین ظرفیت‌های تولید داخلی ما در ارتباط است.

تکلیف طرح‌های انتقال آب نصف کاره در کشور چه می‌شود؟

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در رابطه با سرفصل انتقال آب در برنامه هفتم توضیح داد: در برنامه آمده است که طرح‌های انتقال بین حوضه‌ای برای مصارف غیرشرب ممنوع است اما در جای دیگری از همین برنامه آمده است که اگر صنعتی قرار است شروع به کار کند وزارت نیرو باید آب آن را تأمین کند! در اینجا نوعی تعارض وجود دارد و همچنین مشخص نشده که تکلیف طرح‌های انتقال آب نصف کاره در کشور چه می‌شود. این مورد نشان می‌دهد که در نگارش برنامه وحدت رویه وجود نداشته و احتمالاً کسانی که برنامه را تنظیم کرده‌اند در حوزه آب نگرش‌های مختلف داشته‌اند.

اسماعیلی بیدهندی اضافه کرد: مورد دیگر عدم اشاره به مقوله پسماند به عنوان یکی از ابرچالش‌های محیط زیست کشور است که هم جنبه اقتصادی و هم جنبه آلایندگی دارد و باید مورد توجه قرار بگیرد. بحث آلودگی هوا، آلاینده‌های خاک و... نیز باید در برنامه در نظر گرفته شود.

سازمان متولی نگارش برنامه نخواسته محیط زیست در برنامه هفتم توسعه دیده شود!

وی در پایان خاطرنشان کرد: از نظر من بر مبنای قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست، می‌طلبد که تجدید نظری در خصوص این لایحه به ویژه در بخش محیط زیست صورت گیرد. برداشت این است که سازمان متولی تدوین برنامه نخواسته که محیط زیست در لایحه دیده شود و شاید برداشت غلط از سیاست‌های کلان کشور با این تفسیر که رشد و توسعه اقتصادی اولی بر هر چیزی است، منجر به نوشتن چنین لایحه‌ای شده است.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور

اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
2024-11-21T22:54:00+03:30
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توضیحاتی درباره نحوه مواجهه سازمان محیط زیست با ۴۱۱ طرح بدون مجوز ارائه داد.

اژه‌ای درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری را تسلیت گفت

اژه‌ای درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
2024-11-21T19:07:19+03:30
رییس قوه قضاییه، در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری وزیر پیشین دادگستری را تسلیت گفت.

اژه‌ای در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری را تسلیت گفت

اژه‌ای در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
2024-11-21T18:53:59+03:30
رییس قوه قضاییه، در پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین شوشتری وزیر پیشین دادگستری را تسلیت گفت.

باندِ گروگان‌گیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان

باندِ گروگان‌گیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
2024-11-21T16:40:38+03:30
طی عملیات مشترک نوپو و واحدِ مبارزه با جرایم خشن فاتب یک باندِ گروگان‌گیرِ ۶ نفره متلاشی و با بازداشتِ تبهکاران، گروگان رهایی یافت.

آموزش مهارت‌های فنی در کنار مهارت‌های امنیتی به نیروهای مسلح

آموزش مهارت‌های فنی در کنار مهارت‌های امنیتی به نیروهای مسلح
2024-11-21T16:13:58+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: امروز اجرای مهارت آموزی فنی و تخصصی در کنار مهارت‌های امنیتی و دفاعی به یک جریان و نهضت در ...

صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد

صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
2024-11-21T16:00:39+03:30
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: جمهوری اسلامی ایران با کشور جمهوری آذربایجان اشتراکات فرهنگی و مذهبی دارد، افزایش گردشگران بین دو کشور نیز در دس...

میدری: با فرهنگ بسیجی می‌توان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد

میدری: با فرهنگ بسیجی می‌توان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
2024-11-21T15:34:00+03:30
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: با فرهنگ بسیجی می‌توانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم.

پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران

پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
2024-11-21T15:20:40+03:30
در اجرای تبصره ذیل ماده ۲ قانون نظارت بر گسترش شهر تهران از سه بنای غیر مجاز احداث شده توسط افراد سودجو و فرصت طلب در محدوده حریم منطقه ۲۲ تهران رفع خلاف شد.

با فرهنگ بسیجی می‌توانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم

با فرهنگ بسیجی می‌توانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
2024-11-21T15:20:39+03:30
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: با فرهنگ بسیجی می‌توانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم.

حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است

حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
2024-11-21T14:53:59+03:30
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به دانش‌آموزان رویداد ملی سفارتخانه‌های مقاومت گفت: مفهوم مقاومت عجین شده باحرکت و امید است. توصیه دارم سراغ ارتباط گرفتن با دانش‌...

پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمال‌غرب

پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمال‌غرب
2024-11-21T14:40:39+03:30
در اجرای تبصره ذیل ماده ۲ قانون نظارت بر گسترش شهر تهران از سه بنای غیر مجاز احداث شده توسط افراد سودجو و فرصت طلب در محدوده حریم منطقه۲۲ رفع خلاف شد.

مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است

مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
2024-11-21T14:40:39+03:30
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به دانش‌آموزان رویداد ملی سفارتخانه‌های مقاومت گفت:مفهوم مقاومت عجین شده باحرکت و امید است. توصیه دارم سراغ ارتباط گرفتن با دانش‌آ...

نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی

نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
2024-11-21T13:53:59+03:30
نشست مشترکی بین شهردار تهران و کرمان پیرامون برگزاری پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در کلانشهر کرمان برگزار شد.

دست‌ها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را می‌شنوید

دست‌ها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را می‌شنوید
2024-11-21T12:47:19+03:30
در حوادث هر زمان زنان که در مرکز تحولات ایستادند، موانع کنار زده شد. در طول یک سالی که از طوفان الاقصی گذشت شاهد میانداری زنان غزه، لبنان، ایران و سایر ملل د...

کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند

کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
2024-11-21T12:47:19+03:30
شهردار منطقه ۸ شهر تهران بر لزوم همراهی و مشارکت شهروندان در حذف زباله خشک از مخازن و تحویل آن به عوامل نوماند در راستای کاهش انباشت زباله و زباله‌گردی در مع...

دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد

دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
2024-11-21T12:20:39+03:30
رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون را اعلام کرد.

خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما می‌گذرد

خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما می‌گذرد
2024-11-21T11:27:19+03:30
روایت انسان ها از خوشبختی بسته به تجربه زیسته، آرمان و هدف زندگی افراد متفاوت است و آنجا که تعریف انسانی از خوشبختی با اهداف جامع تر و والاتر عجین می‌شود و م...

انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی

انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
2024-11-21T11:27:19+03:30
رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد.

اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهری‌ها

اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهری‌ها
2024-11-21T11:14:00+03:30
با اجرای پویش ایران همدل، این روزها هر نقطه از این سرای امید را که می‌نگری عطر انسانیت و همدلی مشامت را نوازش می‌دهد.

زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد

زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
2024-11-21T11:00:39+03:30
آژانس آب و هوای محلی روز پنجشنبه اعلام کرد: زمین لرزه‌ای به بزرگی اولیه ۵.۱ ریشتر استان آئوموری ژاپن را لرزاند.

بایسته‌های سیاستگذاری رسانه‌ای برای روایت اقناعی از حجاب

بایسته‌های سیاستگذاری رسانه‌ای برای روایت اقناعی از حجاب
2024-11-21T11:00:39+03:30
یک پژوهشگر رسانه گفت: برای شکل‌دهی به یک روایت اقناعی از حجاب در ایران و بهبود پذیرش آن در جامعه، سیاست‌گذاری رسانه‌ای ناظر به بوم فرهنگی و اجتماعی ایران، نق...

عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌های قضائی

عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌های قضائی
2024-11-21T10:34:01+03:30
معاون قضائی قوه قضائیه با بیان اینکه ۷ هزار و ۶۷۰ نفر از ابتدای سال مشمول عفو شدند، گفت: مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های قضائی کاهش می‌یابد.

وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس

وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
2024-11-21T10:34:00+03:30
رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا اعلام کرد: محورهای آزادراه تهران _ شمال و کرج _ چالوس تا ساعت ۱۴ روز شنبه ۳ آذر ماه مسدود است.

۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی

۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
2024-11-21T10:07:21+03:30
یک مقام محلی اندونزی روز پنجشنبه اعلام کرد: ۴ عضو یک خانواده بر اثر برخورد رانش زمین به خانه‌شان در استان جاوه مرکزی اندونزی کشته شدند.

شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد

شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
2024-11-21T10:07:20+03:30
پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟

واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
2024-11-21T09:54:00+03:30
ستاد حقوق بشر در واکنش به قطعنامه سیاسی کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل درباره ایران بیانیه‌ای صادر کرد.

سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد

سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
2024-11-21T09:54:00+03:30
اجتماع کشوری دانش آموزی سفارتخانه مقاومت برای حمایت از کودکان و نوجوانان مظلوم غزه و لبنان برگزار شد و سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به ک...

نظارت اژه‌ای بر روند بررسی پرونده‌های خاص/آسیب‌شناسی تدوین فهرست‌های عفو مناسبتی

نظارت اژه‌ای بر روند بررسی پرونده‌های خاص/آسیب‌شناسی تدوین فهرست‌های عفو مناسبتی
2024-11-21T09:54:00+03:30
رئیس قوه قضاییه با حضور در اداره‌کل «بررسی پرونده‌های خاص» معاونت قضائی قوه قضائیه، برخی از پرونده‌های مطروحه در این بخش را مورد نظارت قرار داد.

آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران

آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
2024-11-21T09:40:40+03:30
هم‌زمان با سفر رئیس دستگاه قضا و اعضای شورای عالی قوه قضاییه به استان تهران، مقدمات آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار نفر از زندانیان فراهم شد.

نظارت اژه‌ای بر روند بررسی پرونده‌های خاص

نظارت اژه‌ای بر روند بررسی پرونده‌های خاص
2024-11-21T09:40:40+03:30
رئیس قوه قضاییه با حضور در اداره‌کل «بررسی پرونده‌های خاص» معاونت قضائی قوه قضائیه، برخی از پرونده‌های مطروحه در این بخش را مورد نظارت قرار داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)