میرنیوز

آمار ازدواج بسیار کم شده است/بیشترین تجرد در میان دهه شصتی‌ها

آمار ازدواج بسیار کم شده است/بیشترین تجرد در میان دهه شصتی‌ها 2023-05-27T23:27:25+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی، معاون زنان ریاست جمهوری درباره بیمه زنان خانه‌دار اظهارداشت: بیمه زنان خانه دار دارای سه فرزند روستایی برای اولین بار در این دولت اجرایی شد. این امر سال‌ها به عنوان قانون بالادستی بود اما چون بودجه آن تأمین نشده بود تا الان اجرا نشده بود.

وی افزود: امیدواریم این موضوع برای زنان شهری هم محقق شود. همچنین اکنون ناباروری ۱۰۰ درصد پشتیبان بیمه را دارد. زنان باردار و شیرده تا پایان شیردهی و فرزندان آنها تا پایان ۵ سال نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

وی درباره مأموریت‌های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دستگاهی ستادی است که مسئولیت‌هایش عمدتاً در راستا برنامه‌ریزی، سیاست گذاری و هماهنگی با دستگاه‌ها و نظارت بر اجراست.

خزعلی با بیان اینکه نمی‌توان گفت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مستقیماً در مسائل اجرایی دخیل است، تصریح کرد: اما این معاونت با نظارت دقیق بر اجرای قوانین می‌تواند خیلی از دستگاه‌های اجرایی را ملزم به عملیاتی شدن و به صحنه آوردن قوانین کند.

آئین نامه و قانون زیاد داریم اما در اجرا ضعیف هستیم

خزعلی توضیح داد: یکی از ایرادات ما در کشور این است که قوانین اجرا نمی‌شوند. آئین نامه و قانون زیاد داریم اما در اجرا ضعیف هستیم. علت آن نبودن بودجه، نبود نیروی کافی، نبود تجهیزات و… است.

وی گفت: البته گاهی اوقات قوانین نیز خیلی محاسبه گری نشده‌اند تا پشتوانه بودجه و امکانات و آمایش سرزمین را ملاحظه کرده باشند و این ایراد به قوانین وجود دارد. ما در حوزه زنان می‌خواهیم به جد این امر را پیگیری کنیم که این اهتمام وجود داشته باشد.

وی بیان داشت: عمده‌ترین چالش ما شاید به دلیل ستادی بودن ما است. بسیاری از مواردی که دلمان می‌خواهد به صحنه عمل آیند، اینگونه نمی‌شود. شاید گزارش گیری چاره کار نباشد چراکه شاید گزارش گیری بخشی را به تحرک وا دارد اما به علت شرایط ویژه سازمانها بعضاً نه تنها بودجه به خود وظایف آنها نمی‌رسد بلکه به طرح‌های ما نیز نمی‌رسد. از این رو این گزارش گیری هم به اجرا ختم نمی‌شود.

معاون زنان رئیس جمهور گفت: از این رو ما تلاش کردیم از دستگاه‌های مختلف اعتباراتی را در سفرهای استانی بگیریم. نیازهای استان‌ها را به ویژه در حوزه زنان و خانواده بررسی کردیم و تلاش کردیم با گرفتن اعتبارات و دادن به دستگاه‌های اجرایی مربوطه، عاملی را برای کار ایجاد کنیم. ماه‌های گذشته سعی کردیم هر هفته ارتباط با مسئولان استان‌ها از استاندار تا مدیران استان را داشته باشیم تا پیگیر مصوبات باشیم. این موارد توانسته خیلی از موارد مورد نظر ما را اجرا کند.

خزعلی درباره توانمندسازی زنان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون جایگاه زن در خانواده اظهار کرد: مقام معظم رهبری تاکید دارند که از یک سو به زن به عنوان موجودی مستقل که مانعی برای پیشرفت او نباشد نگاه شود و از طرفی رهبری به نقش بی بدیل زن در خانواده و محوریت زن در خلقت تاکید دارند.

وی با اشاره به سخنان رهبری درباره نقش زن و مرد در خانواده، ادامه داد: رهبری در عین حال می‌گویند نقش زن مهمتر است و نقشی که زن در دوران بارداری، شیردهی و تربیت فرزند می‌تواند داشته باشد، بی‌بدیل است. این لطف خداوند است که زن را مظهر ادامه نسل قرار داده است لذا تلاش ما این است که به گونه‌ای متعادل برای زنان برنامه‌ریزی کنیم که هیچکدام از این دو نقش را از دست ندهند، به طوری که مستقل باشند و برای کار و پیشرفت اقدام کنند و از طرفی محور و حامی خانواده باشند و فرزندانان آنها احساس کمبود مادر نداشته باشند.

نظام واره شغلی زنان را در دستور کار قرار دادیم

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری توضیح داد: از این رو نظام واره شغلی زنان را در دستور کار قرار دادیم. به دنبال این هستیم نظام واره شغلی زنان از ۲۰ تا ۴۰ سالگی که زنان باید به خانواده و فرزندان بهره برسانند را به لحاظ نوع کار، ساعات کاری، دورکاری یا حضوری بودن کار متفاوت ببینیم. اگر مشاغلی را می‌توان به خانه منتقل کرد، به خانه منتقل شوند و در این مسیر طرح خانه مولد را در دستور کار داریم تا زنان بتوانند ابعاد مختلف وجودی خود را به بروز و ظهور برسانند.

زنان در سن باروری ۲۴ میلیون نفر هستند

وی در برنامه «پل مدیریت» رادیو تهران در بخش دیگر سخنان خود درباره لزوم توجه به بحث جمعیت، بیان کرد: در آمار و سرشماری سال ۶۵ خانم‌های در سن باروری ۱۰ میلیون نفر بودند و تعداد مولید آنها ۲ میلیون نفر بود. اکنون اما خانم‌های در سن باروری ۲۴ میلیون نفر هستند و تعداد موالید آنها ۱ میلیون نفر است. سال ۶۵ اوج کمبودها، نبودها و جنگ بود و خانواده‌ها شرایط عادی و راحتی نداشتند اما نگاه‌شان این بود باید به عنوان یک سرمایه فرزندآوری داشته باشند.

در خانواده‌هایی که وضعیت مالی مناسبی دارند تعداد فرزندان کمتر است

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه مساله اقتصادی در جمعیت تأثیر گذار است، در عین حال عنوان کرد: در یک پژوهی که توسط جهاد دانشگاهی انجام شده است، زیر ۳۰ درصد خانواده مسائل اقتصادی را برای فرزندآوری مطرح کرده‌اند. می‌بینیم در خانواده‌هایی که وضعیت مالی مناسبی دارند تعداد فرزندان کمتر است و نمی‌توان ارتباط تنگاتنگی بین وضعیت اقتصادی مناسب و تعداد فرزند یا فرزندپروری بیان کرد. شاهد هستیم نخبگان ما گاهی از خانواده‌های متوسط و پایین‌تر از متوسط و با داشتن فرهنگ غنی به این مراحل رسیده‌اند اما دولت هم باید مسائل اقتصادی را پشتیبانی کند. بودجه برخی موارد قانون جوانی جمعیت دیده نشده که اگر دیده شود می‌تواند عملیاتی شود.

ازدواج بسیار کم و فرزندآوری کم شده است

خزعلی خاطر نشان کرد: ازدواج بسیار کم و فرزندآوری کم شده است. سن ازدواج به ۲۵ سال برای زنان و ۲۹ سال برای مردان و سن فرزندآوری به بالای ۳۰ سال رسیده است. نوع نگاه به ازدواج عوض شده است و الان شاهد این هستیم که در محیط‌ها و منطقه‌هایی که وضعیت فقر بیشتر است تعداد فرزندان بیشتر از مناطق مرفه‌نشین است. تعداد چهار قلوها کم بود و ما می‌توانستیم مسکن برایشان فراهم کنیم. از وزارت راه خواستیم مسکن رایگان و نه تنها قسطی به چهار قلوها را در اولویت قرار دهد که در برخی استان‌ها انجام شده است.

وی درباره سایر تسهیلاتی که دولت برای افزایش جمعیت در نظر گرفته است، اظهار کرد: کار دیگر ما ارائه تسهیلات برای زوجین دهه شصتی بود. تجرد دهه شصتی‌های ما بیشتر از دهه‌های دیگر است و جمعیت آنها بیشتر است.

خزعلی اعلام کرد: ۲۱ درصد جمعیت ما را دهه شصتی‌ها، ۱۵ درصد جمعیت ما را دهه هفتادی‌ها، ۱۵ درصدش را دهه هشتادی‌ها و ۹ درصد جمعیت را دهه نودی‌ها تشکیل می‌دهند. بنابراین اگر دهه شصتی‌ها شرایط خوبی برای ازدواج داشته باشند می‌توانند کشور را جوان نگه دارند. در روستاها دو برابر شهرها تجرد داریم. سال گذشته سیاست دادن تسهیلات به زوجین مجرد دهه شصتی را در دستور کار قرار دادیم. امسال شرایط بودجه به ما این اجازه را نداد که آن سیاست را ادامه دهیم اما برنامه داریم که برایشان بسته حمایتی داشته باشیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: خانواده‌ها باید در بحث ازدواج آسان گیری و ساده زیستی را سر لوحه کار خود قرار دهند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست

امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست
2025-02-16T19:23:08+03:30
معاون زنان و خانواده گفت: الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی دو رکن مهم داشت. نخست، تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود.

الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود

الگوی امام موسی صدر  در محرومیت‌زدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود
2025-02-16T19:10:44+03:30
معاون زنان و خانواده گفت: الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی دو رکن مهم داشت. نخست، تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود.

ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد

ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد
2025-02-16T19:10:37+03:30
ششمین دوره شب های شعر انقلاب عصر امروز در تهران برگزار شد.

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور
2025-02-16T19:10:25+03:30
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور خبر داد.

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی
2025-02-16T19:10:17+03:30
شهروندان محلی که امیرمحمد خالقی به دست سارقان جان خود را از دست داد درخواست برخورد بدون اغماض با قاتلان را دارند و می‌گویند تاریکی و نبود گشت پلیس میزان جرم ...

القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است

القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
2025-02-16T16:56:21+03:30
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است.

مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت

مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
2025-02-16T16:56:21+03:30
معاون میراث‌فرهنگی گفت: مرمت کاخ صاحبقرانیه، راه‌اندازی موزه در تالار عصر و ایجاد مرکز پهلوی‌شناسی در مرکز اسناد» از جمله برنامه‌های مهم کاخ نیاوران است که د...

برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج

برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
2025-02-16T16:42:59+03:30
با برنامه ریزی صورت گرفته در سازمان حج و زیارت ۳۵ساعت آموزش موضوعات اجرایی و احکام و مناسک برای ارتقاء سطح شناختی حجاج ایرانی پیش بینی شده است.

فرماندهی یگان‌های حفاظتی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌ها است

فرماندهی یگان‌های حفاظتی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌ها است
2025-02-16T16:30:00+03:30
جانشین فرمانده کل انتظامی کشور گفت: یگان‌های حفاظتی و انتظامی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌های تحت پوشش هستند.

درگیری فراجا با اشرار مسلح

درگیری فراجا با اشرار مسلح
2025-02-16T15:22:59+03:30
فرمانده یگان های تکاوری قرارگاه عملیاتی ابوذر از درگیری مسلحانه بین اشرار مسلح و تکاوران گردان تکاوری ۱۱۴ خبر داد.

بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است

بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
2025-02-16T15:09:57+03:30
فرمانده کل انتظامی کشور اظهار داشت: یکی از برجسته ترین کارهایی که ما در راستای بیانیه «گام دوم انقلاب» انجام دادیم معماری پلیس آینده بود.

برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی

برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
2025-02-16T15:09:55+03:30
معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: امسال به دلیل تقارن نوروز و شب‌های قدر، مراسم شب احیاء در برخی مساجد تاریخی برگزار خواهد شد.

اعتبارات تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین

اعتبارات تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
2025-02-16T15:09:49+03:30
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از معرفی پروژه‌های تصفیه‌خانه فاضلاب پرند و رباط‌کریم برای دریافت تسهیلات ویژه از صندوق ملی محیط زیست خبر داد.

روش‌های مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد

روش‌های مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
2025-02-16T14:29:39+03:30
معاون توسعه مشارکت‌های کمیته امداد استان تهران با اشاره به آمادگی پایگاه‌ها و دفاتر کمیته امداد این استان برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی روش‌های مشارکت در جشن ن...

تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی

تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
2025-02-16T14:29:39+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران از تشکیل کارگروه ویژه با هدف توسعه بازارهای محلی در منطقه ۱۵ خبر داد.

عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران

عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
2025-02-16T14:16:18+03:30
معاون فنی و عمران شهرداری منطقه ۶ تهران از اجرای گسترده عملیات تراش و روکش مکانیزه آسفالت به میزان تقریبی ۲ هزار تن در مسیر حرکت تراموا خبر داد.

دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای

دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای
2025-02-16T14:16:18+03:30
رئیس پلیس آگاهی فراجا از دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای خبر داد.

اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان

اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان
2025-02-16T14:16:17+03:30
رئیس بنیاد مستضعفان در دیدار با اساتید طرح‌های پژوهشی تحقیق و توسعه بنیاد مستضعفان ضمن اشاره به توسعه شبکه همکاری بنیاد با دانشگاه‌ها بر پیشتازی این نهاد در ...

بازدید سفرا و دیپلمات‌های خارجی از جاذبه‌های گردشگری تهران

بازدید سفرا و دیپلمات‌های خارجی از جاذبه‌های گردشگری تهران
2025-02-16T14:16:17+03:30
جمعی از سفرا و دیپلمات‌های خارجی در چارچوب دهمین تور گردشگری تهران از جاذبه‌های منطقه ۱۱ بازدید کردند.

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی
2025-02-16T14:03:00+03:30
شهروندان محلی که امیر محمد خالقی به دست سارقان جان خود را از دست داد در خواست برخود بدون اغماض با قاتلان را دارند و می‌گویند تاریکی و نبود گشت پلیس میزان جرم...

راه‌اندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران

راه‌اندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران
2025-02-16T13:09:39+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت پایانه‌های مسافری شهر تهران، از ارائه بسته هدیه اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق خبر داد.

کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان

کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان
2025-02-16T12:29:42+03:30
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، در تیراندازی در یک نانوایی در شمال ایتالیا، یک مرد کشته و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.

هشدار به پلتفرم‌های ثبت آگهی درباره کلاهبرداری‌های حوزه وام

هشدار به پلتفرم‌های ثبت آگهی درباره کلاهبرداری‌های حوزه وام
2025-02-16T12:16:17+03:30
رئیس پلیس فتا فراجا گفت: به همه پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات درج آگهی محور واسط اعلام می‌شود به‌فوریت از انتشار هرگونه آگهی تحت عنوان وام، تسهیلات و موارد مش...

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳
2025-02-16T12:16:16+03:30
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه ای اعلام کرد: همه مشمولان دارای برگ آماده به خدمت به تاریخ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ باید در محل و مراکز مندرج در برگ معرفی نامه...

دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد

دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
2025-02-16T12:03:03+03:30
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.

۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان

۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان
2025-02-16T12:03:03+03:30
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، در تیراندازی در یک نانوایی در شمال ایتالیا، یک مرد کشته و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.

آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت

آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
2025-02-16T12:03:02+03:30
پلیس روز یکشنبه اعلام کرد که بر اثر آتش سوزی در کارخانه ای در استان پنجاب شرقی پاکستان، دو نفر کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست

خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست
2025-02-16T11:49:41+03:30
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست، گفت:دین ما اجازه چنین مذاکره‌ای را نخواهد داد.

همکاری نیروهای متخصص غار علیصدر با کشورهای خارجی

همکاری نیروهای متخصص  غار علیصدر با کشورهای خارجی
2025-02-16T11:49:40+03:30
مدیرعامل غار علیصدر از همکاری نیروهای متخصص این غار گردشگری با استان و شهرهای دیگر خبر داد و گفت: سطح همکاری ما در سطح بین الملل و کشورهای خارجی افزایش پیدا ...

غریب‌آبادی: ترور ۲۳ هزار انسان بی‌گناه، نشانه‌ای از قربانی بودن ایران در برابر تروریسم است

غریب‌آبادی: ترور ۲۳ هزار انسان بی‌گناه، نشانه‌ای از قربانی بودن ایران در برابر تروریسم است
2025-02-16T11:49:40+03:30
دبیر سابق ستاد حقوق بشر گفت: ٢٣ هزار انسان بی گناه در ایران توسط تروریست‌ها به شهادت رسیده‌اند و تلاش کردیم نشان دهیم که ایران یکی از بزرگترین قربانیان ترور...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)