میرنیوز

افتتاح متروی پرند باز هم به تعویق افتاد/ بهره‌برداری از متروی پرند شاید وقتی دیگر!

 افتتاح متروی پرند باز هم به تعویق افتاد/ بهره‌برداری از متروی پرند شاید وقتی دیگر! 2023-05-09T08:53:52+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ در دوره مدیریت سابق شهر تهران حوزه حمل و نقل عمومی پیشرفت چندانی نداشت و حوزه اتوبوسرانی هم با پسرفت مواجه شد اما مدیریت فعلی از زمانی که زمام امور شهری را برعهده گرفت، عزم خود را برای جبران عقب‌ماندگیها جزم کرد و بر تکمیل خطوط مترو و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی متمرکز شد.

یکی از کارهای نیمه تمامی که مدیریت شهری تکمیل و به سرانجام رساندن آن را در دستور کار قرار داد، ایستگاه متروی پرند است که البته تأمین بودجه آن بر عهده شهرداری تهران نیست اما از آنجایی که مسئولیت ساخت آن را بر عهده دارد در تلاش است با جذب منابع از سوی دولت، اتمام این پروژه را تسریع بخشد.

مطالعات و بخشی از عملیات اجرایی پروژه خط مترو تهران - پرند در سال 1384 توسط وزارت راه و شهرسازی آغاز و سال 1391 کل پروژه به شهرداری تهران واگذار شد. بخشی از پروژه حد فاصل ایستگاه شاهد تا شهر آفتاب به طول 4 کیلومتر در ابتدای سال 1395 و بخش دیگر از ایستگاه شهر آفتاب تا فرودگاه امام خمینی(ره) به طول 26 کیلومتر در مرداد ماه سال 1396 تکمیل شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.  

مترو (قطار شهری) , ایستگاه مترو , شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید , شهرداری تهران ,

بهره‌برداری از متروی پرند به شهریور مؤکول شد!

بخش نهایی این طرح از ایستگاه فرودگاه امام خمینی(ره) تا ایستگاه پرند امتداد دارد و حدود 20 کیلومتر مسافت را شامل می‌شود اما هنوز زمان بهره‌برداری از آن با وعده‌های جدیدی رو به رو می‌شود.

در حالی که پس از انجام موفقیت‌آمیز تست سرد این خط در تیر ماه سال گذشته، مسئولان و دست اندرکاران امر با قاطعیت از راه‌اندازی کل خط مترو تهران - پرند تا قبل از پایان سال 1401 خبر دادند اما باز هم این زمان به خرداد ماه سال جاری و در تازه‌ترین اخبار به شهریور ماه مؤکول شده است چرا که تأمین منابع مالی این پروژه همچنان با مشکل مواجه است. 

سید قوام‌الدین حسینی؛ مجری پروژه متروی پرند درباره روند ساخت و زمان بهره‌برداری متروی پرند به خبرنگار تسنیم می‌گوید: طبق توافقنامه‌ای که سنوات گذشته بین استانداری تهران، شهرداری و وزارت راه صورت گرفت، مقرر شد شرکت‌ عمران شهرهای جدید، تزریق مالی پروژه را به جای دولت بپذیرد، بر این اساس قرار بود در اسفند 1400 تأمین مالی در دو بخش انجام شود اما متأسفانه این اتفاق رخ نداد چراکه زمین‌ مجاور پروژه فروش نرفت.

وی می‌گوید: این روند منجر به تعیین صورت جلسه دیگری شد مبنی بر اینکه به جای فروش زمین و ارائه پول آن به عنوان بودجه دولت، زمین را با پیمانکار تهاتر کنند؛ بر این اساس اوایل زمستان 1401، حدود 15 درصد از 750 میلیارد تومان تعهد دولت در وجه پروژه، تأمین شد.

مجری خط متروی پرند با بیان اینکه با این وجود در این مدت پروژه فعال بوده و پیشرفت خوبی داشته است، می‌گوید: در بودجه سنواتی دولت نیز رقم اندکی برای اجرای این پروژه در نظر گرفته شده است به عنوان مثال بودجه تعیین شده در سال گذشته و امسال حدود 227 میلیارد تومان است که تکمیل پروژه از این محل و با این ارقام، تا 10 سال دیگر نیز به سرانجام نمی‌رسد.

تأمین سریع و به موقع منابع مالی، گره‌ گشای مسیر تکمیل پروژه

وی همچنین می‌گوید: قرار بود سوم خرداد امسال این پروژه راه‌اندازی شود اما به دلیل اینکه تزریق مالی به موقع انجام نشد، سرعت اجرای پروژه کمی کُند شد با این حال با دستور رئیس جمهوری، وزیر راه و معاون اجرایی رئیس جمهوری، مشکلات کارسازی و تهاتر زمین‌ها در حال رفع شدن است و انجام امور در هفته‌های اخیر سرعت بهتری گرفته است.

علیرضا جعفری؛ مدیر شرکت عمران شهرهای جدید نیز در این‌ باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید: طبق صورت جلسه‌ای که پیش از دی ماه سال گذشته بین شهرداری تهران و وزارت راه و شهرسازی امضا شد، قرار بود پرداخت 750 میلیارد تومان از سوی ما بر اساس ارائه صورت وضعیت پیمانکار باشد؛ بر این اساس صورت وضعیت 100 میلیارد تومانی به ما ارائه شد که کارسازی آن انجام شده و صورت وضعیت تأیید شده دیگری از سوی شهرداری تهران در هفته گذشته به دستمان رسید که بالغ بر 300 میلیارد تومان است و کارسازی آن در حال انجام است. 

به گفته جعفری، علاوه بر این بر اساس دستور وزیر راه و شهرسازی، در راستای سرعت بخشیدن به پروژه مقرر شد 350 میلیارد تومان باقی‌مانده را به صورت یکجا تأمین کنیم؛ در این راستا همه قراردادهای مربوطه را آماده کرده‌ایم و منتظر تحویل زمین توسط پیمانکار و امضای آن هستیم بنابراین همه تعهد ما آماده کارسازی است و رو به پایان است. 

به گزارش تسنیم، بدون شک گره این مسئله به دست دولت باز خواهد شد اما اکنون این پرسش مطرح است که علت روند کند تحقق و تأمین منابع مالی علیرغم تأکیدات رئیس جمهوری و سایر مسئولان چیست؟ چرا پروژه‌ای که اهمیت به ثمر رسیدن آن برای مسئولان مربوطه پوشیده نیست، با گذشت مدت‌های مدید باز هم باید در انتظار تامین منابع مالی باشد؟ 

مترو (قطار شهری) , ایستگاه مترو , شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید , شهرداری تهران ,

پولِ 3 سال صرفه‌جویی مصرف سوخت در جیب دولت!

هم اکنون حدود 350 هزار نفر در پرند ساکن هستند که 40 هزار تردد به سمت تهران دارند. اگر 20 هزار رفت و 20 هزار تردد بازگشت در نظر بگیریم که تقریبا برای هر حرکت 50 کیلومتر پیمایش لحاظ می‌شود و مصرف هر خودرو را 8 لیتر در نظر بگیریم شامل مصرف روزانه 160 هزار لیتر بنزین می‌شود!

با درنظر گرفتن 230 روز کاری رفت و آمد (بدون لحاظ روزهای تعطیل) سالانه حدود 37 میلیون لیتر سوخت مصرف می‌شود که اگر بهای پرداختی مردم را برای آن در نظر بگیریم 110 میلیارد تومان می‌شود و دولت بیش از 8 برابر آن یعنی سالانه 900 میلیارد تومان را به صورت یارانه می‌پردازد!

از آنجایی که وضعیت شهر پرند 700 هزار نفر پیش‌بینی شده قطعاً با افزایش جمعیت، تردد مردم آن بیش از دو برابر خواهد شد چرا‌که سفرهای تحصیلی نیز با افزایش جمعیت بیشتر خواهد شد. این در حالی است که دولت می‌تواند با تأمین اعتبار مورد نیاز این پروژه عملا پول سه سال صرفه‌جویی در مصرف سوخت را از آن خود کند.

بدون شک اگر عزم ایجاد شده راسخ نباشد یا پرداختن به آن همچنان با کندی مواجه باشد، شهریور ماه نیز زمان به سرانجام رسیدن این پروژه نخواهد بود چراکه پیمانکار از زمانی که بتواند در ازای تحویل گرفتن زمین، نقدینگی خود را صرف ثبت سفارشات لازم برای تجهیزات، ساخت، دریافت و نصب آن کند زمان زیادی نیاز دارد اما نتیجه به تأخیر افتادن در بهره‌برداری از این پروژه، ناامید شدن هزاران شهروند، از دست رفتن فرصت، افزایش تدریجی سفرهای بین تهران و پرند و در نتیجه افزایش مصرف سوخت، افزایش ترافیک و آلودگی هوا و اتلاف وقت مردم، بیش از گذشته خواهد بود که همه این موارد، تامین فوری منابع مالی این پروژه را گوشزد میکند.

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست

امام موسی صدر توانمندسازی زنان را یکی از ارکان محرومیت‌زدایی می‌دانست
2025-02-16T19:23:08+03:30
معاون زنان و خانواده گفت: الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی دو رکن مهم داشت. نخست، تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود.

الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود

الگوی امام موسی صدر  در محرومیت‌زدایی تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود
2025-02-16T19:10:44+03:30
معاون زنان و خانواده گفت: الگوی امام موسی صدر در محرومیت‌زدایی دو رکن مهم داشت. نخست، تغییر ذهنیت زنان در آن زمان بود.

ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد

ششمین دوره شب های شعر انقلاب برگزار شد
2025-02-16T19:10:37+03:30
ششمین دوره شب های شعر انقلاب عصر امروز در تهران برگزار شد.

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور
2025-02-16T19:10:25+03:30
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از آماده‌باش امدادگران هلال احمر در ۵ استان کشور خبر داد.

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیرمحمد خالقی
2025-02-16T19:10:17+03:30
شهروندان محلی که امیرمحمد خالقی به دست سارقان جان خود را از دست داد درخواست برخورد بدون اغماض با قاتلان را دارند و می‌گویند تاریکی و نبود گشت پلیس میزان جرم ...

القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است

القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است
2025-02-16T16:56:21+03:30
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است.

مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت

مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت
2025-02-16T16:56:21+03:30
معاون میراث‌فرهنگی گفت: مرمت کاخ صاحبقرانیه، راه‌اندازی موزه در تالار عصر و ایجاد مرکز پهلوی‌شناسی در مرکز اسناد» از جمله برنامه‌های مهم کاخ نیاوران است که د...

برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج

برنامه ریزی جهت برگزاری ۳۵ساعت کلاس آموزشی برای حجاج
2025-02-16T16:42:59+03:30
با برنامه ریزی صورت گرفته در سازمان حج و زیارت ۳۵ساعت آموزش موضوعات اجرایی و احکام و مناسک برای ارتقاء سطح شناختی حجاج ایرانی پیش بینی شده است.

فرماندهی یگان‌های حفاظتی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌ها است

فرماندهی یگان‌های حفاظتی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌ها است
2025-02-16T16:30:00+03:30
جانشین فرمانده کل انتظامی کشور گفت: یگان‌های حفاظتی و انتظامی تکیه‌گاه دستگاه‌ها و سازمان‌های تحت پوشش هستند.

درگیری فراجا با اشرار مسلح

درگیری فراجا با اشرار مسلح
2025-02-16T15:22:59+03:30
فرمانده یگان های تکاوری قرارگاه عملیاتی ابوذر از درگیری مسلحانه بین اشرار مسلح و تکاوران گردان تکاوری ۱۱۴ خبر داد.

بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است

بیانیه «گام دوم انقلاب» یکی از اساسی ترین سند های بالا دستی معماری آینده پلیس است
2025-02-16T15:09:57+03:30
فرمانده کل انتظامی کشور اظهار داشت: یکی از برجسته ترین کارهایی که ما در راستای بیانیه «گام دوم انقلاب» انجام دادیم معماری پلیس آینده بود.

برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی

برپایی مراسم شب احیا در برخی از مساجد تاریخی
2025-02-16T15:09:55+03:30
معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: امسال به دلیل تقارن نوروز و شب‌های قدر، مراسم شب احیاء در برخی مساجد تاریخی برگزار خواهد شد.

اعتبارات تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین

اعتبارات تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب جنوب غرب تهران در مسیر تأمین
2025-02-16T15:09:49+03:30
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از معرفی پروژه‌های تصفیه‌خانه فاضلاب پرند و رباط‌کریم برای دریافت تسهیلات ویژه از صندوق ملی محیط زیست خبر داد.

روش‌های مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد

روش‌های مشارکت مردم در جشن نیکوکاری اعلام شد
2025-02-16T14:29:39+03:30
معاون توسعه مشارکت‌های کمیته امداد استان تهران با اشاره به آمادگی پایگاه‌ها و دفاتر کمیته امداد این استان برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی روش‌های مشارکت در جشن ن...

تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی

تشکیل کارگروه ویژه برای توسعه بازارهای محلی
2025-02-16T14:29:39+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران از تشکیل کارگروه ویژه با هدف توسعه بازارهای محلی در منطقه ۱۵ خبر داد.

عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران

عملیات عمرانی مسیر تراموا در منطقه ۶ تهران
2025-02-16T14:16:18+03:30
معاون فنی و عمران شهرداری منطقه ۶ تهران از اجرای گسترده عملیات تراش و روکش مکانیزه آسفالت به میزان تقریبی ۲ هزار تن در مسیر حرکت تراموا خبر داد.

دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای

دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای
2025-02-16T14:16:18+03:30
رئیس پلیس آگاهی فراجا از دستگیری یک هزار و ۴۰۰ نفر از اعضای شرکت بازاریابی شبکه‌ای خبر داد.

اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان

اتمام ۳۰ پروژه مطالعاتی صنعتی بنیاد مستضعفان
2025-02-16T14:16:17+03:30
رئیس بنیاد مستضعفان در دیدار با اساتید طرح‌های پژوهشی تحقیق و توسعه بنیاد مستضعفان ضمن اشاره به توسعه شبکه همکاری بنیاد با دانشگاه‌ها بر پیشتازی این نهاد در ...

بازدید سفرا و دیپلمات‌های خارجی از جاذبه‌های گردشگری تهران

بازدید سفرا و دیپلمات‌های خارجی از جاذبه‌های گردشگری تهران
2025-02-16T14:16:17+03:30
جمعی از سفرا و دیپلمات‌های خارجی در چارچوب دهمین تور گردشگری تهران از جاذبه‌های منطقه ۱۱ بازدید کردند.

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی

روایت خبرنگار مهر از محل قتل امیر محمد خالقی
2025-02-16T14:03:00+03:30
شهروندان محلی که امیر محمد خالقی به دست سارقان جان خود را از دست داد در خواست برخود بدون اغماض با قاتلان را دارند و می‌گویند تاریکی و نبود گشت پلیس میزان جرم...

راه‌اندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران

راه‌اندازی اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق تهران
2025-02-16T13:09:39+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت پایانه‌های مسافری شهر تهران، از ارائه بسته هدیه اینترنت رایگان در پردیس مسافری شرق خبر داد.

کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان

کشته و مجروح شدن ۲ نفر در پی تیراندازی در میلان
2025-02-16T12:29:42+03:30
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، در تیراندازی در یک نانوایی در شمال ایتالیا، یک مرد کشته و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.

هشدار به پلتفرم‌های ثبت آگهی درباره کلاهبرداری‌های حوزه وام

هشدار به پلتفرم‌های ثبت آگهی درباره کلاهبرداری‌های حوزه وام
2025-02-16T12:16:17+03:30
رئیس پلیس فتا فراجا گفت: به همه پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات درج آگهی محور واسط اعلام می‌شود به‌فوریت از انتشار هرگونه آگهی تحت عنوان وام، تسهیلات و موارد مش...

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اسفند ماه سال ۱۴۰۳
2025-02-16T12:16:16+03:30
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه ای اعلام کرد: همه مشمولان دارای برگ آماده به خدمت به تاریخ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ باید در محل و مراکز مندرج در برگ معرفی نامه...

دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد

دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
2025-02-16T12:03:03+03:30
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.

۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان

۱ کشته و ۱ مجروح در پی تیراندازی در میلان
2025-02-16T12:03:03+03:30
به گزارش خبرگزاری های ایتالیا، در تیراندازی در یک نانوایی در شمال ایتالیا، یک مرد کشته و یک نفر دیگر به شدت مجروح شد.

آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت

آتش سوزی در کارخانه ای در پنجاب پاکستان ۲ کشته و ۳ زخمی برجای گذاشت
2025-02-16T12:03:02+03:30
پلیس روز یکشنبه اعلام کرد که بر اثر آتش سوزی در کارخانه ای در استان پنجاب شرقی پاکستان، دو نفر کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست

خلیلی: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست
2025-02-16T11:49:41+03:30
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست، گفت:دین ما اجازه چنین مذاکره‌ای را نخواهد داد.

همکاری نیروهای متخصص غار علیصدر با کشورهای خارجی

همکاری نیروهای متخصص  غار علیصدر با کشورهای خارجی
2025-02-16T11:49:40+03:30
مدیرعامل غار علیصدر از همکاری نیروهای متخصص این غار گردشگری با استان و شهرهای دیگر خبر داد و گفت: سطح همکاری ما در سطح بین الملل و کشورهای خارجی افزایش پیدا ...

غریب‌آبادی: ترور ۲۳ هزار انسان بی‌گناه، نشانه‌ای از قربانی بودن ایران در برابر تروریسم است

غریب‌آبادی: ترور ۲۳ هزار انسان بی‌گناه، نشانه‌ای از قربانی بودن ایران در برابر تروریسم است
2025-02-16T11:49:40+03:30
دبیر سابق ستاد حقوق بشر گفت: ٢٣ هزار انسان بی گناه در ایران توسط تروریست‌ها به شهادت رسیده‌اند و تلاش کردیم نشان دهیم که ایران یکی از بزرگترین قربانیان ترور...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)