میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، انباشت ته سیگار یک منظره کاملاً آشنا در محیط ما است که در پیادهروها، ایستگاههای اتوبوس، پارکها و سواحل پراکنده شده است. این بقایای ناخوشایند سیگار کشیدن نهتنها زیبایی محیط را از بین برده، بلکه تهدیدی قابل توجه برای محیط زیست است.
تأثیر زیست محیطی سیگار چندوجهی است و جنبههای مختلف محیط زیست جهانی را تحت تأثیر قرار میدهد. از جنگلزدایی و آلودگی گرفته تا تولید زباله و مصرف منابع، سیگار چالش مهمی برای پایداری محیط زیست است. پرداختن به این مسائل نیازمند رویکردی جامع از جمله مقررات سختگیرانهتر در مورد تولید تنباکو، کمپینهای آگاهی عمومی و حمایت از معیشتهای جایگزین برای کشاورزان تنباکو است.
بر اساس مطالعه اخیر محققان دانشگاه گوتنبرگ، ته سیگار به عنوان رایجترین شکل پسماند در سراسر جهان، هزاران ماده شیمیایی سمی و الیاف میکروپلاستیک را آزاد میکند که برای آبزیان مضر است. دانشمندان درگیر در این تحقیق خواستار ممنوعیت کامل فیلترهای سیگار هستند.
محققان کشف کردهاند که ریزفیبرها و مواد شیمیایی نشتشده از فیلتر سیگار برای لاروهای آبزیها سمی هستند. این مطالعه که در مجله Microplastics and Nanoplastics منتشر شد، اثرات سموم موجود در فیلترهای سیگار را قبل و بعد از سیگار کشیدن بر روی لارو پشههای آبزی(جانورانیاند که بخشی از چرخهٔ زندگی خود را در آب میگذرانند.)، بررسی کرد.
محققان دریافتند که این سموم میزان مرگ و میر را در بین لاروهای پشه تا 20 درصد افزایش میدهد. تحقیقات قبلی اثرات نامطلوب سموم موجود در فیلترهای سیگار را بر موجودات مختلف آبزی نشان داده است. برای مثال، زمانی که ماهی در معرض غلظتهایی از سمومی باشد که تنها با دو ته سیگار در یک لیتر آب به مدت چهار روز آزاد میشوند، از بین میروند.
فیلترهای سیگار همچنین منبع اصلی میکروپلاستیکهایی هستند که به محیط زیست ما راه پیدا میکنند و تأثیر منفی زیادی بر زندگی بیولوژیکی دارد.
پروفسور کارنی آلمروث، یکی از محققین دخیل در این مطالعه گفت: اتحادیه اروپا قبلاً فیلترهای سیگار را به عنوان زبالههای خطرناک طبقهبندی کرده است و از سال جدید، تولیدکنندگان تنباکو مسئول پرداخت قبض پاکسازی ته سیگار خواهند بود اما این رویکرد درستی نیست که بر روی وادار کردن تولیدکنندگان دخانیات به پرداخت هزینه پاکسازی فیلترها تمرکز کنیم، بلکه باید در وهله اول از ایجاد این مشکل جلوگیری کرد تا اینکه بعداً پاکسازی شود.
وی افزود: ما باید به دنبال یک رویکرد فعالتر و جامعتر، از جمله حذف کامل فیلترها از بازار حمایت کنیم. با انجام این کار، میتوانیم از آسیبهای بیشتر به محیطزیست جلوگیری کنیم و بهجای تکیه بر تلاشهای پاکسازی بهعنوان یک اقدام واکنشی، به طور مؤثرتری با مشکل در منبع آن مقابله کنیم.
به گزارش تسنیم، سیگار تأثیر گستردهای بر محیط زیست جهانی دارد و نهتنها بر سلامت انسان بلکه بر کیفیت هوا، آب و خاک و همچنین حیات وحش تأثیر میگذارد. مراحل مختلف تولید، مصرف و دفع سیگار به چندین روش به تخریب محیط زیست دامن میزند:
1.جنگل زدایی و تخریب زیستگاه
کشت تنباکو به زمینهای وسیعی نیاز دارد که اغلب منجر به جنگلزدایی و تخریب زیستگاه میشود. از آنجایی که جنگلها برای کشاورزی تنباکو پاک میشوند، از بین رفتن پوشش درختان به افزایش انتشار گازهای گلخانهای کمک میکند و اکوسیستمهای محلی را مختل میکند.
2. استفاده از آفتکشها و کودها
کشاورزی تنباکو به شدت به استفاده از آفتکشها و کودهای شیمیایی متکی است. این مواد شیمیایی میتوانند به داخل خاک نفوذ کنند و آبهای زیرزمینی و منابع آب محلی را آلوده کنند و بر سلامت انسان و زندگی آبزیان تأثیر منفی بگذارند.
3. آلودگی هوا
دود سیگار حاوی هزاران ماده شیمیایی است که بسیاری از آنها آلایندههای مضر هستند. هنگامی که یک سیگار دود میشود، این آلایندهها در اتمسفر آزاد میشوند و به آلودگی هوا و تشدید مشکلات تنفسی برای افرادی که در معرض دود سیگار هستند، کمک میکند.
4. تولید پسماند بالا
ته سیگار و زباله فیلتر سیگار یا ته سیگار رایجترین شکل زباله در سراسر جهان است. این فیلترها که حاوی مواد شیمیایی سمی و میکروپلاستیک هستند، اغلب به آبراهها و اقیانوسها ختم میشوند و خطر قابل توجهی برای آبزیان به شمار میروند. حیوانات ممکن است ته سیگار را با غذا اشتباه بگیرند، که میتواند منجر به بلع مواد شیمیایی مضر و جراحت یا مرگ شود.
5. انتشار گازهای گلخانهای
کل چرخه زندگی سیگار، از کشت تنباکو گرفته تا تولید و حمل و نقل، باعث انتشار گازهای گلخانهای میشود. این گازهای گلخانهای به تغییرات آب و هوایی کمک میکند که پیامدهای گستردهای برای اکوسیستمها و سلامت انسان در سطح جهان دارد.
6. مصرف منابع
تولید سیگار به مقادیر قابل توجهی آب، انرژی و منابع دیگر نیاز دارد. این مصرف به کاهش منابع طبیعی کمک میکند و فشار بیشتری را بر محیط زیست وارد میکند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چگونه از نقض تعهدات در قراردادها پیشگیری کنیم؟
واژگونی پژو ۲۰۷ در مسیر شمال به جنوب بزرگراه شهید باکری تهران
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد