میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در سالهای اخیر ضعف عملکرد مدارس در حوزه تربیت و پرورش و تمرکز صرف بر مقوله آموزش همواره به عنوان یکی از نقاط ضعف وزارت آموزش و پرورش با نقدهای بسیاری همراه بوده است.
به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سرانه اختصاص یافته به فعالیتهای پرورشی رقم بسیار اندکی است که توان اجرای برنامههای مختلف را از این مجموعه گرفته است، این روند در بودجه سال 1402 نیز تکرار شده و به گفته معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه در ردیف سرانه تمام موارد مختلف را تجمیع کرده که رقم کلی آن 4900 میلیارد تومان است و رقم آن به ازای هر دانش آموز روزانه دو هزار تومان است همچنین سرانه پرورشی روزانه به ازای هر دانشآموز 40 تومان است که با آن یک حبه قند هم نمیتوان خرید!
در همین ارتباط، اصغر باقرزاده؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره اعتبارات معاونت پرورشی در بودجه سال 1402 گفت: تمام وظایف تربیتی بر عهده معاونت پرورشی و فرهنگی نیست و این وظیفه بین تمام بخشهای آموزشی و فرهنگی کشور توزیع میشود البته با توجه به اینکه آموزش و پرورش عهدهدار اوقات فراغت و فوق برنامه دانشآموزان است برای تأمین نیروی انسانی در زمینه برگزاری اردوها و فعالیتهای خارج از کلاس درس با چالش مواجه هستیم و به نیروی متخصص نیاز داریم.
وی افزود: اعتبار معاونت پرورشی هر سال به نسبت بودجه فرهنگی و هنری کشور یک درصد کمتر شده است یعنی از 5 سال گذشته که این سهم 5 درصد بود اکنون به دو درصد رسیده است در حالیکه 20 درصد جامعه مؤثر میتواند تحت پوشش برنامههای آموزش و پرورش قرار بگیرند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر اهمیت فعالیتهای تربیتی و پرورشی برای همه مسئولان مشخص شود آن وقت دولت بودجهای را برای این منظور اختصاص میدهد از سوی دیگر آموزش و پرورش به جهت گستردگی بسیار با چالشهای فراون در حوزه سخت افزار، کلاس درس و نیروی انسانی مواجه است به همین دلیل بودجه اختصاص یافته به این وزارتخانه رقم بالایی میشود و دیگر نمیتوانند بودجه ویژهای را برای فعالیتهای فرهنگی و تربیتی اختصاص دهند؛ رقم بودجه آموزش و پرورش برای سال آینده 200 هزار میلیارد تومان است که 98 درصد آن صرف پرداخت حقوق میشود.
سفرهای تربیتی بدون بودجه
باقرزاده ادامه داد: بارها به سازمان برنامه و بودجه رفته و درخواست دادیم تا ردیف بودجه مستقلی برای سفرهای تربیتی اختصاص یابد چرا که سند تحول دولت 90 میلیون نفر روز سفر تربیتی برای آموزش و پرورش تعیین کرده است بنابراین برای برنامههای ویژهای که از آموزش و پرورش انتظار دارند باید منابع جدید اختصاص دهند.
وی بیان کرد: 90 میلیون نفر روز با یک حساب ساده به 45 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و سازمان برنامه و بودجه باید بخشی از این هزینه را به صورت ردیف مستقل اختصاص میداد.
همچنین احمد حسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این رابطه گفت: تشکلهای مختلفی همچون اتحادیه انجمنهای اسلامی، سازمان دانشآموزی و ... زیر مجموعه معاونت پرورشی و فرهنگی فعالیت میکنند که بودجه اعتبار یافته به برخی از آنها همچون اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان اندک بود بنابراین در مجلس مذاکره کردیم تا از بودجه سایر بخشها کاسته و به این بخش اضافه شود.
وی افزود: هم اکنون نگاه به برنامههای تربیتی مناسب نیست البته در بحث تخصیص بودجه هر چقدر مسئولان بتوانند اهمیت موضوع را برای سازمان برنامه و بودجه تشریح کنند و شناخت آنها از اهمیت موضوع افزایش یابد، میزان سرمایه گذاری بیشتر خواهد شد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: توجه به مسائل پرورشی در نگاه مسئولان ضعیف است اما با توجه به مسائل اخیر کشور اگر به مباحث تربیتی توجه میشد این اتفافات رخ نمیداد البته نمایندگان پیشنهادات خود را مطرح کردند که در کمیسیونهای تخصصی بررسی خواهد شد و هنوز ارقام بودجه قطعی نشده است.
فلاحی تأکید کرد: اگر منتظر بودجههای دولتی باشیم همواره با محدودیتهایی همراه خواهد بود، وزارت آموزش و پرورش نیز باید در منابع داخلی خود تجدید نظر و معاون اقتصادی تعیین کند، این معاون دغدغه خواهد داشت به عنوان مثال از هنرستانی که هفت هکتار زمین دارد و از آن استفاده نمیشود چگونه درآمدزایی داشته باشد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی