میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، موضوع برگزاری "تورهای علمی" در کشور از گذشته به صورت بسیار کم و محدود برقرار بوده است و آنطور که باید و شاید جدی گرفته نشده و به آن پرداخته نشد تا اینکه مقام معظم رهبری در دیدارهای اخیر خود با نخبگان تأکید کردند که باید به صورت ویژه بحث "تورهای علمی" در دستور کار قرار گیرد.
برگزاری تورهای علمی برای دانشآموزان، دانشجویان همچنین مستعدین برتر و نخبگان باعث میشود که آنها از نزدیک با مجموعههای صنعتی و کارخانجات و مجموعههای پیشرفته کشور آشنا شوند که از دل این تورها و بازدیدهای علمی، فرصتهای فراوانی نیز ایجاد میشود که مهمترین آنها ایجاد امید و نشاط در بین دانشجویان و نخبگان علمی و تلاش برای ساختن آینده بهتر کشور است.
دانشجویان، مستعدان برتر و نخبگان باید به یک احساس خودباوری برسند و حس نکنند که ایران مانند سالهای قبل از انقلاب اسلامی است. در طی سالهای اخیر پیشرفتهای علمی شگفتانگیزی در کشور رقم خورده است که برگزاری تورهای علمی برای آشنایی دانشجویان با این پیشرفتها و ظرفیتهای موجود در کشور الزامی است و نخستین مزیت آشنایی دانشجویان با این پیشرفتها، ایجاد حس خودباوری و امید به آینده است همان امیدی که رهبری درباره آن فرمودند:
من... با ناامید شدن بشدّت مخالفم...؛ در مقابل مشکلات اگر بنا بود ناامید بشویم، آن نسلهای قبل از شما اصلاً حرکتشان متوقّف میشد و ما امروز باز در همان دوران طاغوت و انجماد و عقبماندگیِ وابستگی و فساد بودیم. ناامید نباید شد؛ هیچ چیزی برای شمای جوان موجب ناامیدی نباید بشود. این کشور هم همان کشوری است که از یک وضع بشدّت تأسّفبار به اینجا رسیده که شمای جوان... میتوانید نخبه بشوید، میتوانید به قول خودتان برچسب نخبگی به خودتان بزنید!... کشور به اینجا رسیده؛ این را قدر بدانید و ناامیدی سمّ است؛ این را بدانید. هیچ بهانهای مجوّز ناامیدی نمیشود.
علاوه بر ایجاد امید و نشاط، دانشجویان در بازدید از مراکز علمی برتر کشور از امکانات و ظرفیتهای موجود کشور مطلع میشوند و همچنین ممکن است در این بازدیدها این دانشجویان، فرصتهای شغلی خوبی را پیش روی خود مشاهده کنند که تا قبل از آن هیچ اطلاعی از این ظرفیتها نداشتند و همین امر میتواند عامل قوی در جلوگیری از مهاجرت برخی از فارغالتحصیلان دانشگاهی برتر شود.
اما مراکز هدفی که برای برگزاری تورهای علمی انتخاب میشوند نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و هرمقدار که این مراکز با دقت بالایی از لحاظ سطح فناوری، بزرگی آن مجموعه، پیچیدگیهای فنی و جذابیتهای کاری و شغلی انتخاب شود قطعاً اثرگذاری بیشتری بر روی دانشجویان و نخبگان علمی کشور خواهد داشت.
یکی از مراکز مهم، حساس و جذابی که در موضوع تورهای علمی میتواند به عنوان جامعه هدف انتخاب شود مراکز مربوط به صنعت هستهای کشور است که تا به امروز با توجه به موضوعات و مشکلات امنیتی این امر محقق نشده است.
ماه گذشته بود که خبر خوبی از جانب رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای ایران اعلام شد مبنی بر اینکه این اجازه دریافت شده است که مقداری پروتکلها تغییر کند تا دانشجویان بتوانند بازدید از مراکز هستهای کشور را داشته باشند.
دکتر سید امیرحسین فقهی؛ رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای ایران در نشست خبری تشریح دستاوردهای پژوهشی صنعت هستهای که ماه گذشته برگزار شد، در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر لزوم تسهیل در برگزاری تورهای علمی و بازدید از مراکز هستهای اظهار کرد: خوشبختانه با رایزنیهایی که در این مدت انجام شده است و درک بسیار بالایی که مجموعههای امنیتی و حفاظتی دارند و وظایف خود را به خوبی انجام میدهند و از افراد، اطلاعات و اماکن، حفاظت و مراقبت میکنند، ما موفق شدیم که یک مقداری فضا را بازتر کنیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای ایران گفته بود: موفق شدیم این اجازه را بگیریم که در مورد جوانان و آیندهسازان کشور مقداری پروتکلها تغییر پیدا کند یا نامحسوستر شود و بتوانیم عزیزان و دانشجویان خود را در بازدیدهای علمی از مراکز داشته باشیم.
اما سؤال مهم این است که اگر موضوع تورهای علمی در قالب بازدید از مراکز هستهای کشور پیش از این قابلیت اجرا داشت چرا کاری برای آن انجام نشده است و امروز که اراده در مدیران صنعت هستهای کشور برای بازدید دانشجویان از دستاوردهای هستهای دانشمندان ایرانی ایجاد شده، چه اقداماتی در این راستا انجام شده و چه زمانی بازدید دانشجویان رشتههای مرتبط از مراکز هستهای عملیاتی میشود؟!
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد