میرنیوز

انحصار در "تألیف کتاب‌های درسی" شکسته شد/ فراهم شدن امکان مشارکت تمام صاحب‌نظران در تالیف کتب درسی

 انحصار در "تألیف کتاب‌های درسی" شکسته شد/ فراهم شدن امکان مشارکت تمام صاحب‌نظران در تالیف کتب درسی 2023-01-02T13:38:15+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، انحصار سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در تدوین کتاب‌های درسی، سال‌هاست که یکی از انتقادات جدی به حوزه تألیف کتب درسی است. 

برخی نقد دارند که چرا صفر تا صد تولید کتاب‌های درسی به سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی واگذار شده و هیچ مؤسسه یا نهاد علمی و آموزشی دیگری در تولید محتوای آموزشی مدارس، به جز سازمان پژوهش نقش ندارد بنابراین طبیعی است در شرایطی که از توانمندی و ظرفیت سایر بخش‌ها استفاده نشود، سطح و کیفیت کتاب‌های درسی پایین باشد.

از همین رو همواره این سؤالات مطرح است که آیا بدنه کارشناسی وزارت آموزش و پرورش به خصوص دفاتری که باید کار تخصصی انجام دهند مانند دفتر تالیف کتاب‌های درسی، از نظر تخصص و توانمندی و اشراف به کار علمی، خبره و کار بلد هستند؟

چرا سازمان پژوهش، تألیف کتاب‌های درسی را امر انحصاری می‌داند؟ آیا زمینه مشارکت جدی معلمان و گروه‌های آموزشی زبده در تالیف فراهم است؟

کارشناسان بر این باورند در سازمان پژوهش نیازمند یک تحول بزرگ و نیازمند «چرخش از تولید محتوا به ارائه خدمات» است.

در قالب نشستی با حضور حجت‌الاسلام علی لطیفی؛ رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در خبرگزاری تسنیم سعی کردیم جویای این سؤالات و ابهامات باشیم.

پیش از این بخش نخست این گفت‌وگو با عنوان «دوره "تغییر کتاب‌های درسی" فرا رسیده است/ کدام دروس و با چه محتوایی تغییر می‌کنند؟» در خبرگزاری تسنیم منتشر شد.

در ادامه بخش دوم این گفت‌وگو آمده است:

تسنیم: آیا سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، نیروی انسانی کافی و توانمند برای بازنگری صحیح و دقیق کتاب‌های درسی در اختیار دارد؟ به عنوان مثال اگر بخواهید کتاب "سواد رسانه" را به وضعیت قابل قبول برسانید چه تعداد افراد توانمند در مجموعه سازمان برای بازنگری صحیح وجود دارد؟ آیا افراد متولی بازنگری کتاب‌های درسی این توانمندی را دارند تا تغییرات متناسب با نیاز روز اعمال کنند؟ به نظر می‌رسد این ماموریت بسیار دشوار است و زمانی که توانایی سازمان پژوهش و نفرات موجود را مشاهده می‌کنیم، این کار اصلاً آسان به نظر نمی‌رسد به گونه‌ای که شاید حتی در شرایط فعلی نتوان یک کتاب را هم به شیوه‌ای صحیح همه‌جانبه، بازنگری کرد!

 رویکرد سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در دوره‌های قبل و دوره فعلی این است که از ظرفیت‌های بیرون سازمان در چارچوب قواعد موجود نهایت استفاده را کنیم.

4 کارگروه در سازمان تشکیل شده است که در سه کارگروه، بیشتر افراد حاضر از بیرون سازمان هستند؛ یکی از این کارگروه‌ها در بحث سواد رسانه‌ای فعالیت می‌کند که رئیس کارگروه در حوزه سواد رسانه‌ای فعال است و افراد مختلفی در آن حضور دارند.

اکنون هزینه‌های سنگین‌تری در مقایسه با هزینه‌های داخلی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی پرداخت می‌کنیم تا افراد مختلف برای تألیف کتب درسی مشارکت کنند.

دعوت از افراد مختلف برای تالیف کتاب درسی

 برخی افراد از جمله اساتید دانشگاه صرفاً تأکید دارند باید ابتدا مطالعه و کار پژوهشی انجام شود اما در کشور نمی‌توانیم معطل این موضوع بمانیم؛ هم‌اکنون با تمام مشکلات موجود باید بررسی کنیم چگونه می‌توان از نقطه الف به نقطه ب رسید.

تسنیم: آیا افراد برای همکاری در پروژه‌های مختلف سازمان پژوهش از جمله تألیف کتاب‌های درسی به درستی شناسایی می‌شوند یا ممکن است انتخاب‌ها بر اساس برخی روابطه باشد؟

تمام افراد می‌توانند در تألیف کتاب‌های درسی مشارکت داشته باشند اما باید دو شرط داشته باشند. نخست؛ تجربه و تخصص کاری متناظر با ماموریت سازمان داشته باشد یعنی سطح کودک و نوجوان را بشناسند و ایده آنها قابلیت عملیاتی داشته باشد چرا که داشتن ایده به تنهایی کافی نیست، برخی افراد ایده‌های خوبی دارند اما عملیاتی بودن آن مهم است.

اخیراً با بنده تماس گرفتند و گفتند، فردی در مشهد برای تدریس درس عربی ایده‌ دارد، اعلام کردم این فرد به سازمان بیاید تا ایده او را بشنویم؛ در سازمان پژوهش به دنبال ارتباط با افراد مختلف هستیم چرا که تألیف کتاب درسی یک موضوع ملی است.

تمرین کتاب درسی پیشنهاد دهید!

گوش ما آماده شنیدن انتقادات است اما افرادی می‌توانند به ما کمک کنند که نه فقط ایده بلکه تجربی عملی داشته باشند، برخی اوقات خود ما نیز لبریز از نقد هستیم اما مطلوب‌هایی داریم که نمی‌توانیم آن را محقق کنیم به عنوان مثال درباره اسناد لانه جاسوسی وضعیت اینگونه است، حاضرم قسم بخورم تمام مسئولان  سازمان از جمله آقای ذوعلم با تمام وجود می‌خواستند درباره این اسناد کار اساسی انجام دهند اما برخی مواقع می‌خواهیم کارهایی را انجام دهیم اما نمی‌شود و محدودیت است.

طی سال‌های گذشته مطالبی درباره اسناد لانه جاسوسی به کتاب‌های درسی اضافه شد و در این رابطه از دانشگاه امام حسین و امام صادق کمک گرفتیم، هم اکنون 22 مورد از محتوای اسناد لانه جاسوسی در کتاب های درسی وجود دارد اما باز هم راضی نیستیم مگر از وضعیت آموزش قرآن راضی هستیم اگر چه زحمات بسیاری در اینباره کشیده شده است اما برنامه دینی در نقطه مطلوب قرار ندارد.

هم‌اکنون با گروهی خارج از سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی که مدرسه داشته و فعالیت آموزشی انجام می‌دهند، قرارداد منعقد کردیم تا 150 تمرین مسئله‌محور برای کتاب‌های درسی به ما پیشنهاد دهند تا دانش‌آموزان را با مسائل درگیر کنیم و یادگیری بهتر اتفاق بیفتد.

ویژگی دوم که افراد برای همکاری در پروژه‌های سازمان پژوهش باید دارا باشند، اهل تعامل و درگیر شدن با فرایندها و واقعیت‌هایی است که در سازمان با آن مواجه هستیم. برخی افراد بیرون مجموعه انتظار دارند قراردادی از جنس قراردادهای پژوهشی با آنها منعقد شود اما ما نمی‌توانیم اینگونه اقدام کنیم، سازمان پژوهش با سؤالات و ابهامات معلمان و دانش‌آموزان مواجه است و افراد درگیر کار باید بتوانند ارتباط مناسبی با آنها برقرار کنند و در این تعامل کار را پیش ببرند.

کتاب های درسی , دانش‌آموزان , وزارت آموزش و پرورش ,

برخی مجموعه‌های بیرونی اعلام آمادگی می‌کنند اما هنگامی که محدودیت‌ها و ملاحظات سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی را مشاهده می‌کنند، ادامه نمی‌دهند، به تازگی فردی که نسبت به کتاب‌های فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی به جهت فلسفه و تاریخ علم و نگاه اسلامی به علم نقد داشت، پیشنهاد دادیم هر کدام از کتاب‌ها را که تمایل دارد، انتخاب کند و سه ماه فرصت دادیم تا هر پیشنهادی که می‌تواند در کتاب درسی بیاید و قابلیت اجرا در کلاس درس داشته باشد را ارائه دهد اما این فرد در نهایت گفت نمی‌توانم کاری انجام دهم!

از همین جا اعلام می‌کنم، مجموعه‌ها و تیم‌هایی که تجربه و تخصص داشته باشند، می‌توانند در تألیف کتاب‌های درسی مشارکت داشته باشند البته تجارب برخی مجموعه‌ها در مقیاس محدود است به عنوان مثال بسیاری از مجموعه‌های مذهبی و انقلابی برخی متون آموزشی را در جمع دانش‌آموزان با گرایش مذهبی بالا ارائه می‌دهند اما نمی‌توان انتظار داشت این متن در سطح ملی هم پذیرفته شود.

دعوت گروه تالیف کتاب دینی از متخصصان

بسیاری از مطالبات و انتظارات از سازمان که نمونه‌هایی را برای ما ارسال می‌کنند، آن چیزی نیست که عموم جامعه بپذیرد؛ هم‌اکنون گروه دینی سازمان با خانم "کلر ژوبرت" مسلمان فرانسوی نویسنده کتاب‌های کودک ارتباط گرفته تا به‌صورت آزمایشی مطالبی را به‌صورت داستانی برای کتاب‌های دینی بنویسد؛ گروه دینی در این مدت از هر فردی که ایده‌ای برای تالیف کتاب درسی داشته دعوت کرده و اگر با ادبیات کودک و نوجوان آشنا باشند و کارشان قابلیت اجرا در سطح ملی داشته باشد از آنها برای نوشتن متن کتاب دعوت می‌‌شود.

برخی افراد که در مسجد مدارس فعال هستند و محتوای بسیار اختصاصی تدریس می‌کنند، انتظار دارند محتوای آنها در کتاب درسی لحاظ شود اما اینگونه نمی‌شود چرا که کار ما در گستره ملی است و باید کتابی تألیف کنیم تا افرادی که نگاه انتقادی به دولت دارند هم با آن ارتباط بگیرند.

سه دیدار با حجت الاسلام اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور داشتم که تأکید داشتند، آموزش و پرورش باید دستگاه "ذهن‌خوان" داشته باشد و اگر متوجه نشوید در ذهن دانش‌آموز چیست، چگونه می‌خواهید حرف خود را به او بگویید؟

مرکز رصد مسائل آموزش و پرورش ایجاد می‌شود

تسنیم: نیازسنجی در این حوزه به چه صورت انجام می‌شود؟

اقدامی را برای نیازسنجی آغاز کرده‌ایم و قرار است "مرکز رصد مسائل آموزش و پرورش" در ذیل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ایجاد شود، این موضوع در جلسه هیئت امنای سازمان مصوب شده است. رصد مسائل به معنای بررسی نگرش‌ها و ویژگی‌های دانش‌آموزان یا به عبارتی تحلیل نسل و برنامه‌ریزی متناسب با آن است و در این ارتباط نیاز‌سنجی را آغاز کرده‌ایم تا وضعیت موجود ارتقا یابد.

کتاب های درسی , دانش‌آموزان , وزارت آموزش و پرورش ,

تسنیم: آیا تا به امروز برای تألیف کتاب‌های درسی از دانش‌آموزان نیازسنجی انجام می‌شده است؟ 

این نیازسنجی حداقل در 5 سال اخیر به‌صورت سازمان‌یافته انجام نمی‌شد به عنوان مثال وقتی کتاب سواد رسانه‌ای تالیف شد به سراغ اساتید و صاحب‌نظران رفته و آنها را دعوت کردند تا نظرات خود را مطرح کنند.

نیازسنجی از نیازهای دانش‌آموزان

نیازسنجی نقطه ضروری برنامه درسی است اما در سال‌های گذشته به دلایل مختلف از جمله محدودیت زمان و فشار بر روی سازمان به‌صورت جدی انجام نمی‌شد؛ هم‌اکنون فاز مقدماتی نیازسنجی را آغاز و با بیش از 30 مرکز از جمله معاونت اجتماعی قوه قضائیه، ناجا و سایر مجموعه‌هایی که مرکز رصد و تحلیل دارند، مکاتبه و درخواست کردیم مطالعات خود را در دو محور آسیب شناسانه ناظر به وضعیت موجود کودکان و نوجوانان و مطالعات آینده‌نگرانه در اختیار ما قرار دهند.

بیش از 100 مطالعه و گزارش جمع آوری شد و برخی کارهای کیفی خوب در بین آنها وجود دارد به عنوان مثال چند مطالعه آینده نگرانه درباره وضعیت برنامه درسی یا دین داری در جامعه به دستمان رسید همچنین مطالعاتی درباره نگرش نوجوانان و جوانان ارائه شد که تحلیل آنها می‌تواند داده‌های خوبی در اختیار ما قرار دهد.

 مطالعات در حال کدگذاری هستند، دلالت‌ها را برای برنامه خودمان استخراج می‌کنیم تا بدانیم برای این نسل و ویژگی‌های آن چگونه برنامه‌ریزی کنیم؛ اگر فهم صحیح از نیازهای دانش‌آموزان نداشته باشیم همانند فردی هستیم که با عصا حرکت کرده و نمی‌داند باید چه کار کند!

برای سال آینده چند مطالعه را سفارش خواهیم داد تا نقطه آغازی برای راه‌اندازی مرکز رصد مسائل آموزش و پرورش باشد، اگر این کار انجام شود بخشی از مطالبه عمومی درباره اینکه آموزش و پرورش ناظر به نیازهای جامعه حرکت نمی‌کند، پاسخ داده می‌شود، ادامه دارد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)