میرنیوز

تراژدی به نام "افول مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان" در کشور

 تراژدی به نام "افول مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان" در کشور 2022-12-19T09:11:24+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، "مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان" از آن دست موضوعاتی‌ است که با وجود تأکید مسئولان کشور در سطوح مختلف، همچنان در میدان اجرا با درهای بسته مواجه است.

هر چند تا به امروز تلاش‌های مختلفی برای عینیت‌بخشی به آرزوی دیرینه نظام آموزشی در تربیت دانش‌آموزان ماهر شکل گرفته است اما عمر طرح‌های مختلف این حوزه پایدار نیست.

مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان از تأکیدات مستمر رهبر انقلاب هم بوده است؛ ایشان در این ارتباط متذکر شده‌اند: «یک مسئله هم، مسئله‌ مهارت‌آموزی است که من قبلاً هم روی این تکیه کرده‌ام یعنی یافته‌های علمی را در عمل پیاده‌ کردن و تحقّق ‌دادن و این را به دانش‌آموز و جوان و دانشجو یاد دادن که البتّه مرکز اصلی‌اش آموزش و پرورش است.»

صاحب‌نظران درباره نوع مهارت‌هایی که می‌توان در مدارس  به دانش‌آموزان آموزش داد، نظرات متفاوتی دارند برخی بر این باورند که نظام آموزش عمومی فرصتی برای توانمندسازی دانش‌آموزان در حوزه مهارت‌های نرم است، توانمندی‌هایی همچون خوب نوشتن، تسلط بر سخن گفتن، اندیشیدن یا حتی اعتماد به نفس.

در مقابل برخی هم معتقدند باید متناسب با گروه‌های سنی مختلف دانش‌آموزان، مهارت‌های یدی هم به آنها آموزش داد مثلا در دوره ابتدایی کاشت یک گیاه و در دوره متوسطه مهارت‌های کاربردی‌تر مانند تعمیر لوازم منزل یا مهارت یافتن در یک حوزه کسب و کار.

با این حال نظام آموزشی کشور در تمام این سال‌ها، توفیق چندانی در این عرصه نداشته است از سوی دیگر هنرستان‌های کشور که تنها فرصت برای علاقه‌مندان به مهارت است با محدودیت‌ها و چالش‌هایی همراه هستند، محدودیت‌هایی که گاه مانعی بر سر راه جذب تعداد بیشتری از دانش‌آموزان و گاهی نیز زمینه‌ساز توسعه رشته‌هایی شده است که نیاز کمتری به لوازم و تجهیزات دارند و به اصطلاح یدی نیستند.

ماحصل چنین شرایطی باعث شده است تا دانش‌آموزانی از مدارس فارغ‌التحصیل شوند که دروس آموزش دیده را به دلیل تکیه صرف بر حافظه‌محوری، فراموش کرده‌اند و در این میان، مهارت خاصی را نیز در مدرسه فرا نگرفته‌اند بنابراین فرد برای یافتن شغل، چاره‌ای ندارد جز اینکه یکبار دیگر هزینه‌ای را صرف کند تا مهارتی را فرا بگیرد یا اینکه باز هم ادامه تحصیل و اخذ مدرک دانشگاهی را انتخاب کند! که البته در آن حوزه نیز با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم و در نهایت کشور با جمعیتی از افراد با تحصیلات تکمیلی اما بدون تخصص مواجه است.

فرصتی که آموزش و پرورش هدر می‌دهد

در حالیکه معرفی رشته‌های هنرستانی به دانش‌آموزان و خانواده‌ها می‌تواند فرصتی برای افزایش گرایش دانش‌آموزان به رشته‌های فنی و حرفه‌ای و تغییر نگرش‌های نادرست در این‌باره باشد اما متأسفانه آموزش و پرورش شهر تهران از این فرصت به خوبی استفاده نمی‌کند.

مرکز پژوهش‌های مجلس به تازگی در گزارشی به بررسی کیفیت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در ایران پرداخته است.

در بخشی از این گزارش آمده است:

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در ایران 35 درصد دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه و 12 درصد دانشجویان آموزش عالی را شامل می‌شود که با اهداف تعیین شده در قانون برنامه ششم توسعه برای این بخش‌ها به ترتیب 50 درصد و 30 درصد فاصله دارد!

کمبود معلم و تجهیزات در هنرستان‌ها

همچنین این حوزه با آسیب‌هایی مانند کمبود هنرآموز و مربی، کمبود تجهیزات کارگاهی، نرخ اشتغال پایین، پایین بودن شأن و جایگاه اجتماعی و کمبود داده‌های ارزیابی مواجه است. برای رفع آسیب‌های موجود افزایش اعتبارات آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، افزایش مشارکت بخش خصوصی، روزآمدسازی محتوای آموزشی و ایجاد بانک نیازهای مهارتی کشور پیشنهاد شده است.

در پنج سال اخیر، سهم اعتبارات آموزش فنی و حرفه‌ای از بودجه عمومی دولت از 1.41 درصد به 0.97 درصد کاهش یافته است.

نسبت دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای و کاردانش به کل دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه در حالی که هدفگذاری قانون برنامه ششم توسعه برای سال تحصیلی 1399-1400 برابر 50 درصد بود در نهایت در سال1400  به 35 درصد رسیده است. نسبت هنرجویان هنرستان‌های غیر دولتی به کل هنرجویان در شاخه فنی و حرفه‌ای برابر با 6.48 درصد و در شاخه کاردانش برابر 4.51 درصد است. استاندارد مصوب شورای عالی آموزش و پرورش برای این شاخص در دوره دوم متوسطه 18 درصد است.

 در سال تحصیلی 96-97 بیش از 13 هزار نفر در شاخه فنی و حرفه‌ای و 28 هزار نفر در شاخه کاردانش ترک تحصیل کرده‌اند.

بر اساس آمار اعلامی وزارت آموزش و پرورش نسبت هنرجو به هنرآموز در حال حاضر برابر با 24 است برای این شاخص استانداردی در سطح ملی تعریف نشده اما مقدار آن در مورد کشورهای اتحادیه اروپا برابر با 12 است.

30 درصد افراد پس از دوره‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال رسیدند

تنها 30 درصد از مهارت‌آموختگان پس از گذراندن دوره‌های سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به اشتغال رسیده‌اند که از این مقدار 80 درصد در مشاغل مرتبط و 20 درصد نیز نامرتبط با دوره آموزشی بوده است.

هدف اصلی شرکت در دوره‌های مهارتی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور دستیابی به شغل متناسب و ارتقای مهارت‌های شاغل است از این رو مهمترین شاخص برای ارزیابی اثربخشی عملکرد این سازمان بررسی وضعیت اشتغال مهارت آموختگان آن است.

اطلاعات مربوط به رهگیری مهارت آموختگان در سال 1400 مطابق جدول 17 است. مطابق جدول 17 تعداد 89168 نفر از مهارت آموختگان توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای رهگیری شده‌اند که 16 درصد آنها قبل از شرکت در دوره آموزشی شاغل بوده و 30 درصد نیز پس از گذراندن دوره موفق به یافتن شغل شده‌اند که 80 درصد آنها مرتبط با دوره آموزشی و 20 درصد نیز غیر مرتبط با دوره آموزشی بوده است.

بنابراین تنها حدود 24 درصد کل افراد پس از گذراندن دوره‌های سازمان موفق به یافتن شغل مرتبط با دوره شده‌اند. اشتغال در شغل و حرفه متناسب با تخصص نیروی کار، افزایش سطح بهره وری را به دنبال دارد.

سه دلیل نیافتن شغل

بر اساس رصد مهارت آموختگان توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، کمبود فرصت شغلی 48 درصد، نداشتن سرمایه کافی 30 درصد و پایین بودن دستمزد 13 درصد به عنوان عوامل اصلی عدم یافتن شغل توسط کارجویان بوده است.

از نظر شاخص جهانی دانش (GKI) رتبه آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای ایران در سال 2021 در میان 154 کشور برابر با 54 به دست آمده و نسبت به سال 2020 سه رتبه بهبود یافته است.

کاهش اعتبارات آموزش فنی و حرفه‌ای

سهم اعتبارات آموزش فنی و حرفه‌ای از بودجه عمومی دولتی نیز روند نزولی داشته و به زیر یک درصد افت کرده است! در بازه سال‌های 1395 تا 1400 با اینکه دولت موظف به افزایش سهم آموزش‌های مهارتی بوده، سهم اعتبارات آموزش فنی و حرفه‌ای از بودجه عمومی دولت از 1.41 درصد به 0.97 درصد کاهش یافته است.

مهارت آموزی , هنرستان , وزارت آموزش و پرورش ,

مهارت آموزی , هنرستان , وزارت آموزش و پرورش ,

کاهش تعداد دانش‌آموزان هنرستانی

نسبت مجموع هنرجویان به دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه در سال تحصیلی 91-92  برابر با 36.5 درصد بوده است این نسبت در سال تحصیلی 92-93 به رقم 41.5 درصد افزایش یافته اما در سال‌های بعد روند نزولی طی کرده و در سال تحصیلی 99-1400 به عدد 35 درصد رسیده است این در حالی است که بر اساس ماده 66 برنامه ششم توسعه مقرر شده بود که این نسبت تا پایان برنامه در سال 1400 به 50 درصد افزایش یابد.

سهم دانش آموزان فنی و حرفه‌ای دوره متوسطه دوم در 27 عضو اتحادیه اروپا نیز به طور میانگین برابر با 48.4 درصد است که می‌تواند به عنوان مبنایی در مقایسه تطبیقی استفاده شود.

عوامل متعددی در این رابطه موثر بوده‌اند، شناخت پایین دانش‌آموزان و اولیا نسبت به رشته‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش، تقاضای فزاینده اولیا و دانش‌آموزان برای ثبت نام در رشته علوم تجربی، افزایش ظرفیت پذیرش دانش‌آموز در رشته‌های شاخه نظری و توسعه نامتوازن رشته‌های تحصیلی از جمله عوامل عدم تحقق هدفگذاری قانون برنامه ششم توسعه بود.

در سال تحصیلی 97-98 نسبت هنرجو به هنرآموز به طور میانگین در شاخه فنی و حرفه‌ای برابر با 16 و در شاخه کاردانش برابر با 18 بوده است براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش مقدار فعلی این شاخص برای کل هنرستان‌های کشور برابر با 24 است که نشان دهنده بدترشدن وضعیت است.

در شاخه فنی و حرفه‌ای استان‌های هرمزگان (20)، تهران (20)، شهرستان‌های تهران (19)، سیستان و بلوچستان (19) بالاترین نسبت هنرجو به هنرآموز را دارند.در شاخه کاردانش بدترین وضعیت مربوط به استان‌های قم (25)، بوشهر (25)، هرمزگان (24) بوده که به معنای تقسیم وقت محدود معلم در کلاس درس در میان تعداد بالای دانش آموزان و کاهش کیفیت آموزش است.

سرانه دانش آموزی یا میزان اعتبارات هزینه‌ای که آموزش و پرورش برای هر دانش آموز در یک سال تحصیلی هزینه می‌کند، سال 96 در شاخه‌های مختلف تقریباً برابر بوده است اما در سال‌های بعد تفاوت محسوسی بین آنها ایجاد شده و شاخه کاردانش بیشترین سرانه دانش‌آموزی را به خود اختصاص داده است.

مهارت آموزی , هنرستان , وزارت آموزش و پرورش ,

در سال‌های مورد بررسی سرانه دانش‌آموزی شاخه فنی و حرفه‌ای از شاخه نظری کمتر بوده است در سال 99 به میزان 3 درصد که این امر با ماهیت و میزان هزینه‌بری این آموزش‌ها تناسب ندارد.

میانگین کشوری تراکم در کلاس درس شاخه فنی و حرفه‌ای در دهه اخیر به جز سال تحصیلی 95-96 همواره فراتر از حداکثر مطلوب یعنی عدد 18 بوده است. شاخص تراکم کلاسی برای برخی از مناطق کشور نامساعدتر نیز است به عنوان نمونه در سال تحصیلی 1399-1400 شاخص برای تهران برابر با 23 و برای شهرستان‌های تهران 24 بوده است.

بررسی‌های نشان می‌دهد که آسیب‌های مشترکی در پدید آمدن وضعیت نامطلوب در برخی از شاخص‌های ارزیابی موثر بوده‌اند که عبارتند از:

پایین بودن منابع مالی آموزش فنی حرفه‌ای و مهارتی

آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با توجه به لزوم وجود فضاهای کارگاهی و تجهیزات آموزشی به منابع مالی بیشتری نسبت به آموزش‌های عمومی نیاز دارند این در حالی است که اعتبارات عمومی تخصیص یافته به این آموزش ها سهم اندکی (8.06) درصد از اعتبارات فصل آموزش و پژوهش را شامل می‌شود.

در دوره دوم متوسطه سرانه هنرجویان فنی و حرفه‌ای و کاردانش تفاوت چندانی با سرانه دانش آموزان شاخه نظری ندارد و عمده تجهیزات کارگاهی هنرستان‌ها فرسوده بوده و متناسب با فناوری‌های جدید ارتقاء پیدا نکرده‌اند.

پایین بودن جایگاه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی

در حال حاضر در انتخاب رشته تحصیلی و مسیر حرفه‌ای به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به عنوان آخرین گزینه نگاه می‌شود. اولویت اول برای والدین و دانش‌آموزان تحصیل در شاخه‌های نظری و رشته‌هایی همچون علوم تجربی و ریاضی فیزیک است. اغلب موارد دانش آموزانی که دارای معدل دروس پایینی هستند به شاخه فنی حرفه‌ای و شاخه کاردانش سوق داده می شوند.

درجه دوم بودن آموزش‌های فنی و حرفه‌ای یکی از مسائل فراگیر در میان کشورهای جهان است که در اسناد مختلف یونسکو به آن پرداخته شده، حتی در آلمان که به عنوان الگوی موفق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای شناخته می‌شود، والدین ترجیح می‌دهند فرزندان خود را به رشته‌های نظری بفرستند.

کمبود نیروی انسانی آموزشی

با وجود اذعان به کمبود هنرآموز در دوره دوم متوسطه، آمار دقیقی در این رابطه ارائه نشده است. دفتر آموزش فنی حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش نسبت هنرجو به هنرآموز را در سال تحصیلی 1400-1401 برابر با عدد 24 اعلام کرده است با توجه به تعداد هنرجویان در سال تحصیلی 1399-1400 که برابر با 968730 نفر بوده تعداد هنرآموزان در مدارس فنی و حرفه‌ای و کاردانش حدود 40 هزار نفر محاسبه می‌شود.

از طرف دیگر به منظور بهبود شاخص استفاده هنرجو به هنرآموز به وضعیت مطلوب یعنی عدد 12 باید تعداد کل هنرآموزان به 80 هزار نفر افزایش یابد.

نبود شاخص‌های مداوم و داده‌های کافی برای ارزیابی آموزش‌ و تربیت فنی و حرفه‌ای

پایین بودن حضور بخش خصوصی در طراحی و ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای

پایین بودن نرخ اشتغال و ارتباط شغلی مهارت‌آموختگان

کمبود فضای آموزشی و تجهیزات کارگاهی و به‌روز نبودن آنها

بر اساس اعلام دفتر آموزش متوسطه در حال حاضر حدود 7130 هنرستان مستقل و ضمیمه وجود دارد که نیمی از آنها در سایر فضاهای آموزشی (دبیرستان و ابتدایی) دایر شده‌اند. این فضاها برای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش مناسب نیستند و نیاز به ساخت فضای جدید، کارگاه و سوله وجود دارد همچنین حدود 2600 هنرستان نیز دارای قدمت بالا و بافت فرسوده بوده و نیازمند بازسازی و مقاوم‌سازی هستند.

متن این گزارش را از اینجا دریافت کنید.

انتهای پیام/

 

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)