میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، آئین افتتاحیه هفته پژوهش امروز شنبه ۲۶ آذرماه در موزه ملی ایران باستان برگزار شد، در این مراسم علی دارابی قائممقام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و معاون میراثفرهنگی کشور گفت: نامگذاری یک هفته به نام پژوهش و فناوری بیانگر این موضوع است که در جامعه ما به علم و دانش از گذشته تاکنون توجه جدی شده است.
وی با اشاره به تأکیدات خود در مراسم اختتامیه هفته پژوهش سال گذشته خاطرنشان کرد: در آن سخنرانی بر چگونگی رابطه پژوهشگاه میراثفرهنگی با حوزه اجرایی و فراهم کردن پیوستهای علمی توسط پژوهشگاه برای انجام مأموریتها تاکید کرده بودم.
وی پژوهشگاه را قوهعاقله و مرکز پژوهش، علم و فناوری وزارتخانه عنوان کرد و افزود: در گام اول باید نظام مسائلمان را احصا کنیم و با اتکا به پژوهشگاه بر مشکلات فائق آییم.
دارابی رابطه میراثفرهنگی و توسعه پایدار را مبتنی بر پژوهش دانست و گفت: میراثفرهنگی را باید به مثابه فرهنگ عمومی تلقی کنیم و پژوهشگاه به مثابه چراغ روشن علمو اندیشه باید قلمرو ایران فرهنگی بزرگ را پرتو افشانی کند و امروزه در دیپلماسی عمومی به شدت به این مهم نیاز داریم.
قائممقام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ثبت جهانی چهار عنصر میراثفرهنگی ناملموس کشور در هفدهمین نشست کمیته بینالدولی پاسداری از میراثفرهنگی ناملموس یونسکو اشاره کرد و در این باره گفت: این اتفاق و ثبت یلدا بهعنوان عنصر جهانی موفقیت بزرگی برای حوزه میراثفرهنگی و کشور است. ایران با ثبت این چهار اثر موفق شد تعداد اثار ناملموس ثبت جهانی را به ۲۱ اثر برساند و با یک رتبه صعود به رتبه ششم دست پیدا کند.
وی کاربردی کردن، مأموریت محوری و آیندهنگری را سه امر مهم در تقویت رابطه اجرا و پژوهش عنوانکرد و افزود: باید ظرفیتهای جدید را شناسایی کنیم و به این امر گره بزنیم. باید حلقههای واسط را به یکدیگر متصل کنیم در هر کاری که برای خودمان انحصار ایجاد کنیم به موفقیت نمیرسیم.
دارابی با اشاره به درخواست کشورهای همسایه مبتنی بر معرفی کارشناسان و ارزیابان برای تهیه پروندههای ثبت جهانی، حوزه مرمت و موزهداری همچنین کاوش و حفاری، ادامه داد: رویکرد وزارتخانه در دیپلماسی میراثفرهنگی توسعه چنین روابطی با کشورهاست و باید این پشتیبانیهای علمی را تقویت کنیم.
معاون میراثفرهنگی کشور با بیان اینکه در تمامی مجامع و بالاترین سطوح تصمیمگیری پژوهشگاه دارای جایگاه ویژهای است، افزود: تدوین برنامه ملی گردشگری یکی از مهمترین مواردی است که پژوهشگاه میتواند نقش مهمی ایفا کند و ماموریتهایی به همکاران در پژوهشگاه داده شده است.
وی با بیان این مطلب که باید رابطه معناداری بین پژوهشهای انجام شده و برنامهها وجود داشته باشد، افزود: یکی از مشکلاتی که در نظام برنامهریزی وجود دارد مربوط به نظام اجرایی است. باید به مثابه یک کل و سیستم واحد عمل کنیم و پژوهشگاه با اندکی فاصله در حوزه اجرا ما را راهبری کند.
دارابی با اشاره به برنامهریزی ده ساله میراثفرهنگی در حوزه ثبت جهانی آثار گفت: آثار ثبت جهانی در تعدادی از استانها متمرکز شدهاند آیا دیگر استانها عنصری برای ثبت ندارند؟ باید طرح جامعی داشته باشیم و تمامی کشور را مطالعه و نیازسنجی کنیم و نقش پژوهشگاه در این راه مهم است.
قائممقاموزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: برنامههای توسعه نسخه شفابخش برای تمامی کشورها نیست، باید شرایط بومی، زیرساختهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی در نظر گرفته شود و بر اساس آن به توسعه پایدار رسید.
وی با اشاره به اهمیت شبکهسازی پژوهش، افزود: باید ظرفیتهای دولتی و غیر دولتی و خدمات هر یک شناسایی شود و با شبکهسازی از تمامی ظرفیتها برای برنامهریزیها استفاده کنیم، همچنین از دست ندادن زمان و ساماندهی دادههای موجود باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون میراثفرهنگی کشور با تاکید بر داشتن جایگاه ویژه در نظام توسعهای کشور، افزود: وزارت میراثفرهنگی و به تبع آن پژوهشگاه رکن مهمی در نظام توسعه و برنامهریزی کشور دارد و برای توسعه پایدار باید پژوهشها و مقالههای انجام شده در احکامو تبصرهها بهعنوان پیشران توسعه در نظر گرفته شود.
دارابی با اشاره به اینکه برنامه سند چشمانداز ده ساله وزارتمیراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در افق ۱۴۱۱ در حال تدوین نهایی است، بیان کرد: پژوهشگاه باید در این سند سهم و جایگاه خود را تعریف کند و مقالات پژوهشگاه باید گرهای از این مشکلات بردارد و افقهای تازهای را باز کند. ما در کنار تضارب آرا، نیاز به وحدت و انسجام درون سازمانی با رعایت سلسله مراتب داریم. پژوهشگاه باید با درنظر گرفتن نیازهای متنوع سه حوزه اولویت و نیازها را احصا و نظام وظایف را مشخص و سهم خود را مشخص کند. در هم تنیدگی و رابطه معنادار بین پژوهشگاه و وزارت میراثفرهنگی در این نکته نهفته است و پژوهشگاه بهعنوان قوه عاقله و مرکز راهبردی و استراتژیک وزارتخانه شناخته میشود.
در پایان با حضور علی دارابی از ۱۵ کتاب انتشارات پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رونمایی شد همچنین نمایشگاه آثار هنری سنتی نیز آغاز به کار کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
کاهش تأثیر تحریمها بر توانمندسازی زنان
جزئیات تصادف مرگبار در محور فرعی خوشاب-فیروزه با ۴ کشته و ۲ مصدوم
امضای تفاهمنامه پژوهشگاه میراث فرهنگی با موزه شانگهای چین
جای خالی مالکیت معنوی میراثفرهنگی در موزههای خارجی
جزییات و نحوه محاسبه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
رژیم جعلی اسرائیل باید تحت تعقیب قرار گیرد
موزه جواهرات شهاب سنگ افتتاح میشود
«لیلا خسروی» سرپرست ادارهکل موزهها شد
درخواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
کشف ۹۰ برگه چک سفید امضا و ۳۵ کارت بانکی در مترو
در خواست ایران در اجلاس سازمان ملل در بانکوک چه بود؟
مهمترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
بهرهمندی از ظرفیت نسل جدید در مدیریت شهری تهران
فرهنگ جهاد و شهادت گمشده امروز جامعه ماست
خداحافظی با چادرخوابی خانوادههای شهرستانی در اطراف بیمارستانها
توکلیزاده: رویکرد مدیریت شهری ترویج و توسعه کتابخوانی است
کشف سکههای تقلبی از خودروی بنز با پلاک دستنویس
جریمه دامدار متخلف به علت عرضه خارج از شبکه خوراک دام
سرقت ۱۴۳ هزار دلاری از یک شرکت خصوصی
هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
کشف سکههای تقلبی از خودرو بنز با پلاک دستنویس
مهم ترین کنش سیاسی زنان فلسطینی انتقال فرهنگ مقاومت است
توانبخشی به معلولین پا با ربات یک شرکت دانش بنیان ایرانی
افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی در بلک فرایدی؛هشدار جدی پلیس فتا به خریداران در جمعه سیاه
برخورد مینیبوس با درخت در خرمآباد ۱۱ مصدوم داشت
۴ ایستگاه مترو تا پایان سال افتتاح میشود
سند ملی میراث فرهنگی تدوین میشود
مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دیوان عدالت اداری منصوب شد
رونمایی از اولین دایره المعارف ویژه نابینایان در ایران
سفر عمره گران میشود