میرنیوز
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امین ماهورام با اشاره به اینکه برای محافظت از روان کودکان در برابر اخبار باید ابتدا به رده سنی کودک توجه داشته باشید؛ اظهار کرد: تفاوت زیادی بین رفتار و برداشت از موقعیتها بین یک کودک ویک نوجوان در بحرانها وجود دارد.
وی افزود: والدین برای محافظت از روان کودک در برابر آسیبهای محیطی باید سن و تکامل ذهنی کودک را در نظر داشته باشند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه کودکی که کمتر از 10 سال سن دارد اگر در معرض اخبار ناخوشایند قرار بگیرد بیش از سایرین تحت تاثیر قرار خواهد گرفت؛ ادامه داد: این کودکان خود را در موقعیتی تصور میکنند که گویا این اتفاق ناگوار برای آنها یا اعضای خانواده رخ داده است. اخبار و اتفاقهای ناگوار به شدت کودکان را هراسان میکند.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اگر کودکان به هر شکل و دلیلی با اخبار ناگوار وخشن مواجه شدند، گام اول این است که این اطمینان خاطر به کودک داده شود که قرار نیست این رخداد ناگوار لزوماً برای او با خانواده رخ دهد.
وی با بیان اینکه والدین باید کودک را مطمئن کنند که از او در هر شرایط و موقعیتی مراقبت میکنند؛ عنوان کرد: اگر فرزند شما احساس ترس، غم و ناامیدی دارد این حس او را کوچک ندانید؛ احساسات کودکان مهم هستند و باید والدین آن را معتبر بدانند. ایجاد زمینه گفتو گو با کودکان ونوجوان در زمان وقایع ناگوار وخبرهای ناراحتکننده راهکار مناسبی برای بهبود شرایط و مراقبت از روان اعضای خانواده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کودکان باید احساسی که به واسطه شنیدن اخبار ناگوار در آنها ایجاد میشود را به راحتی با والدین خود در میانبگذارند؛ در مورد نوجوانان نیز این موضوع صادق است.
خبرهای خوب را به گوش بچهها برسانید
وی تاکید کرد: یکی از روشهایی که کمک میکند افکار منفی در ذهن کودک یا نوجوان قدری کاهش یابد دادن خبرهای خوب است یعنی راهی فراهم کنید که خبرهای خوشایند نیز به گوش بچهها برسد. در مورد کودکان بزرگتر و نوجوانان ندانستن و پنهان کاری همه خبرها روی دیگر سکه است که میتواند مخرب و حتی باعث ایجاد ابهام و نگرانی بیشتر هم شود.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ضرورت ادامه فعالیتهای طبیعی و روزانه در بمباران خبرهای ناگوار تأکید کرد و افزود: نباید اجازه دهیم اخبار ناخوشایند دلمشغولی غیرمعمولی در کودک ایجاد کند، تا جاکه فرزند ما از کارهای روزمره باز بماند. وقتی بچهها کارهای روزمره را به روال سابق انجام دهند از شدت تاثیر اخبار بد کاسته میشود.
ماهورام با اشاره به این که با بالاتر رفتن سن کودک خواه نا خواه توسط ابزاری که کودک در اختیار دارد از خبرها و اتفاقات ناراحتکننده مطلع میشود ادامه داد: با بالارفتن سن کودکان به دلیل تکامل مغزی که در نوجوانی در حال شکل گیری است نوجوانان بیشتر به سمت خبرها سوق داده میشوند.
وی تاکید کرد: نوجوانان را با منابع خبری معتبر آشنا کنید و بر منابع رسانهای که نوجوان ما اخبار را دریافت میکند نظارت داشته باشید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: محدودیتهای سنی و هشدارهایی در رسانههای معتبر قید میشود که لازم است والدین ضمن نظارت بر نحوه رصد اخبار توسط فرزند خود اجازه مشاهده این تصاویر و اخبار را به او ندهند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد