میرنیوز
محسن موسوی خوانساری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با سخنان اخیر وزیر کشاورزی اظهار کرد: وزیر محترم کشاورزی در آخرین سخنان خود به این موضوع اشاره کرده بود که «ما برنامه داریم در آیندهای نزدیک به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان غذا در جنوب غرب آسیا تبدیل شویم.» این جملات درحالی مطرح میشود که ما یک سوم از مواد غذایی خود را از خارج کشور وارد میکنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 90 درصد وابستگی غذایی به روغن نباتی داریم، حدود 80 درصد وابستگی به ذرت دانهای داریم و سالانه بیش از 15 میلیون تن واردات ذرت، کنجاله پنبه، سویا و جو داریم. در زمینه گندم هم با وجود اینکه امسال سال خوبی را پشت سر گذاشتیم اما همچنان بیش از یکسوم گندم مصرفی ما وارداتی است. همچنین حدود 40 درصد برنج هم وابسته به خارج است.
این کارشناس محیط زیست با اشاره به شرایط وخیم منابع آبی در کشور گفت: علاوه بر همه این موارد ما از نظر منابع آبی نیز در شرایط بسیار ضعیفی هستیم و اکثر چاههای کشاورزی ما از شوری(Ec) متوسط 2 هزار به شوری متوسط 4 هزار رسیده است که این شوری باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصول کشاورزی شده است. منابع آبهای سطحی ما به شدت کاهش پیدا کرده و تغییر اقلیم و گرمایش جهانی در سالهای اخیر باعث شده تا تنوع محصولات کشاورزی ما دگرگون شده و تاحدودی نیز کاهش محصول داشته باشیم.
موسوی خوانساری افزود: علاوه بر شرایط منابع آبی، ما در نیم قرن اخیر، در زمینه مدیریت مزرعه و مدیریت کشاورزی نیز بسیار ضعیف عمل کردهایم، لذا وزیر محترم کشاورزی باید توضیح دهد که با وجود همه این موارد چگونه میخواهیم به تولیدکننده بزرگ غذا تبدیل شویم.
وی با بیان اینکه ادعای تبدیل شدن به تولیدکننده بزرگ غذایی با شرایط فعلی آب و خاک کشور ممکن نیست، گفت: متوسط فرسایش خاک در کشور ما بیش از 10 هزار تن در هکتار است و در حالت ماکسیمم این عدد به 16 هزار تن در هکتار هم میرسیم. بر اساس مطالعات، اگر کاهش خلأ عملکرد را داشته باشیم، یعنی عملکرد محصولات کشاورزی و راندمان آبیاری را به ماکسیمم برسانیم و مدیریت مزرعه را به بهترین شکل انجام دهیم، در بهترین حالت میتوانیم 60 درصد محصولات غذاییمان را در کشور تولید کنیم.
عضو انجمن آب و خاک پایدار ایران بر پرداخت حقآبه محیط زیست تأکید و اضافه کرد: بر اساس قانون یک سوم منابع آب سطحی و زیرزمینی ما مربوط به حقآبه محیط زیست است و این حقآبه باید به رودخانهها، تالابها و آبخوانهای زیرزمینی برسد.
موسوی خوانساری خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما این حقآبه را به کشاورزی میدهیم و به همین دلیل وضعیت منابع آبی ما به این روز افتاده است. باید سهم محیط زیست از کشاورزی گرفته شده و پرداخت شود. در واقع باید در 10 سال آینده یک دوره ریاضت آبی را تحمل کنیم و تنها از این طریق است که میتوان منابع آب زیرزمینی و سطحی را احیا کرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
سفر عمره گران میشود
نشست پارکینگ مسکونی در محله دارآباد تهران
دروغ بزرگی که کارگاه تولیدی را تعطیل کرد!
فروکش کردن کف پارکینگ مسکونی در محله دارآباد تهران
اعمال قانون بیش از ۲۱ هزار وسیله نقلیه به دلیل پوشش پلاک
مقابله با جاعلین و سوءاستفادهکنندگان از امضای مقامات
کشف لایهای از «عصر مفرغ جدید» در شهر تاریخی ری
فرهنگ بسیجی یکی از راهبردهای کشور در مقابل دشمنان است
کارخانه بازیافت آسفالت تهران بهزودی راهاندازی میشود
میدری: سیستم اداری ناکارآمد ما با روحیه بسیجی متحول خواهد شد
یک فوریت لایحه الحاق سکونتگاهها به تهران رد شد
روحیه بسیجی در تحقق مدیریت جهادی میتواند گرهگشا باشد
طرح زمستانه پلیس از ۲۰ آذرماه آغاز میشود
صدور هشدار برای موج هوای سرد و بادهای شدید در چین
کشف ۹۰ عدد چک سفید امضا و ۳۵ کارت بانکی در مترو
قریشی: کارگران بسیجی پرچمدار پیشرفت و تولید هستند
سرشماری پاییزه حیات وحش در استان تهران آغاز شد
باید مراکز عملیات اضطراری در سطح شهری و کشور ایجاد کنیم
ایران بر توانمندسازی زنان و دختران در تمام حوزهها تاکید دارد
دو انتصاب جدید در شهرداری تهران؛ معاون زاکانی شهردار منطقه یک شد
همکاری قوه قضاییه و بسیج در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی
۲ ماهیگیر هندی پس از برخورد کشتی با زیردریایی مفقود شدند
ایران در هفتمین نمایشگاه صنعت گردشگری آنکارا شرکت کرد
تجهیز زمین ورزش برای زنان و دختران روستایی
اصلاح ساختارها راه حل رفع موانع موجود در بخشهای حوزه تولید است
مقابله با جاعلین و سوءاستفادهکنندگان از امضای مجعول مقامات
جزییات جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی
آمار جانباختگان تصادفات زمستان سال پیش کاهشی بود
آمادگی برای اجرای طرح زمستانی؛ تقویت خدماترسانی در محورها
ارزهای قاچاق مانع پرواز مسافر شد