میرنیوز
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: در بودجه سال 1401، میانگین حداقل 65 هزار تومان بابت سه وعده غذا در مدارس شبانهروزی پیشبینی شده بود اما بر اساس اعتبارات ابلاغی سال جاری، سهم سرانه دانشآموزی جهت تغذیه سه وعده تنها 30 هزار تومان دیده شده است.
این در حالیست که با توجه به تورم اقتصادی موجود و افزایش سرسامآور قیمتها، حداقل هزینه سرانه غذایی شبانهروزیها مبلغ 140 هزار تومان برآورد میشود که بودجه تخصیص داده شده با هزینه واقعی اختلاف 4 برابری دارد، این موضوع در زمینه سرویس دانشآموزان روستایی، عشایری و ... هم وجود دارد لذا ضرورت دارد تا به سرانههای محرومیت زدایی دانش آموزان در بودجه سال 1402 توجه ویژه شود.
علاوه بر اعتبار ابلاغی از محل اعتبارات تبصره 14 قانون بودجه سال 1401 جمعاً مبلغ (17.500.000) میلیون ریال بابت: شیر و تغذیه مدارس(11.500.000 میلیون ریال)، تغذیه و خوراک مدارس شبانه روزی(2.375.000میلیون ریال)، ایاب و ذهاب دانش آموزان (633.000 میلیون ریال) پیشبینی شده است که در مرحله دریافت تخصیص است.
سرمایه گذاری دولت در بهبود کمی و کیفی آموزش در مدارس دولتی که بیشترین تأثیر را در رشد برابر تواناییهای کودکان و نیز توانمند سازی فرزندان خانوارهای محروم برای رهایی از تله فقر خواهد داشت.
ارائه خدمات آموزشی و پرورشی با کیفیت برای همه جمعیت لازم التعلیم درمقایسه با سایر سیاستهای فقرزدایی کمترین امکان بروز سوء استفاده مالی را دارد.
نتایج مطالعات نظری و تجربی نشان میدهد که به ازای هر ریال هزینه کرد دولت در بهبود کیفیت آموزش خانوارهای محروم، تاثیر بلند مدت حاصله در فقرزدایی بیش از هر ریال هزینهکرد دولت در سایر برنامههای فقر زدایی داشته است.
ایجاد پتانسیل پیشرفت کودکان در خانوادههای محروم میتواند منشاء ثروت آفرینی و تحرک مطلوب اجتماعی شود به ویژه آن که این سرمایه گذاری در دوره ابتدایی نتایج موثرتری به همراه خواهد داشت.
بر اساس همین اصول است که اعتبارات ردیف «طرح جامع حمایت و ارتقاء پوشش تحصیلز مناطق محروم» به منظور توسعه عدالت آموزشی، جذب بازماندگان از تحصیل و حمایت از دانش آموزان محروم مناطق روستایی و حاشیه شهرهای بزرگ، عشایری در قالب حمایتهای تغذیه مدارس شبانهروزی، ایاب و ذهاب مدارس روستایی در مناطق محروم و ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی در بودجه سالانه آموزش و پرورش لحاظ میشود.
توجه به تخصیص حداکثری اعتبارات این ردیف در کاهش ضریب محرومیت و افزایش ضریب توسعه عدالت آموزشی تأمین هزینههای ضروری مدارس از یکسو و اهمیت اعتبارات ردیف مورد اشاره بهمنظور توسعه عدالت آموزشی و حمایت از دانش آموزان محروم مناطق روستایی و حاشیه شهرهای بزرگ، عشایری از سوی دیگر لزوم توجه به تخصیص متناسب و به هنگام اعتبارات این ردیف را به امری بسیارضروری مبدل میسازد.
میزان اعتبار مورد نیاز جهت ردیف یاد شده در لایحه بودجه سال 1401 مبلغ (50.414.292) ریال " 5 میلیون و 41 هزار تومان" پیش بینی شد تا امکان تامین غذای حدود 230 هزار دانش آموز مدارس شبانه روزی طی 7.5 ماه از سال تحصیلی و هزینههای نگهداری خوابگاهها و حاملهای انرژی، تردد و ایاب و ذهاب بیش از 720 هزار دانش آموز مناطق روستایی و عشایری و 70 هزار و 269 دانش آموز با نیازهای ویژه( استثنایی) پوشش داده شود.
در حالیکه اعتبار ابلاغی سال 1401 در ردیف ادغامی تحت عنوان ردیف "کمک سرانه دانشآموزی و طرح جامع حمایت و ارتقاء پوشش تحصیلی" جمعاً به مبلغ( 31.154.088) میلیون ریال "سه میلیون و 115 هزار و 540 هزار تومان" بوده که مبلغ( 10.926.774) میلیون ریال " یک میلیون و 92 هزار تومان" آن بابت سرانه دانش آموزی و مبلغ (20.227.314) میلیون ریال "دو میلیون و 22 هزار تومان" جهت فعالیتهای محرومیت زدایی در قالب طرح جامع حمایت و ارتقاء پوشش تحصیلی درنظر گرفته شده که فاصله فاحش میان نیاز واقعی و اعتبارات را نشان میدهد.
لازم به ذکر است بطور میانگین 4 درصد اعتبارات طرح جامع حمایت و ارتقاء تحصیلی به منظور تامین هزینه ایاب و ذهاب کودکان استثنایی با نیاز ویژه، 32 درصد جهت ایاب و ذهاب دانش آموزان روستایی و مناطق محروم، 64 درصد بابت تغذیه مدارس شبانه روزی و عشایری هزینه میشود.
بدیهی است لزوم توجه دولت به نیازهای واقعی این بخش از جامعه دانش آموزی در بخش اعتبارات دستگاه تعلیم و تربیت امری اجتناب ناپذیر است. به ویژه آنکه تلاش جهت رعایت الگوی تغذیه سالم و نقش آن در کاهش هزینههای درمان در سالهای بعد از کودکی و نوجوانی از جمله ملاحظات جدی این دستگاه بوده است.
بدیهی است ایجاد وفاق در بهبود وضعیت مدارس محروم مسیر روشنی در ایجاد فرصتهای یادگیری پیش روی دولت خدمتگزار نمایان خواهد ساخت.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چیستی و محتوای قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد
۱۱ مجروح در پی تصادف زنجیره ای ۵۳ وسیله نقلیه در کره جنوبی
کودکان مناطق کمتر برخوردار امکان تحصیل در دوره پیش دبستانی را ندارند
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
سردار رحیمی: قاچاق کالا سهم عمدهای در مشکلات اقتصادی دارد
۳۰ مورد سازش در مراکز مهر خانواده از ابتدای سال
ترافیک روان در معابر بزرگراههای پایتخت
در حوزه مقابله با قاچاق کالا، پلیس امنیت اقتصادی محوریت دارد
چرایی ممنوعیت رانندگی موتورسیکلتسواران در شرایط بارندگی
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است