میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، علی افتخاریان، با اشاره به روند تشخیص عارضه کم شنوایی و ناشنوایی در نوزادان، گفت: غربالگری کم شنوایی و ناشنوایی به صورت مستمر در کشور برای نوزادان انجام میشود.
به گفته وی، در فرآیند غربالگری کم شنوایی و ناشنوایی تست OAE در مرحله اول و در صورت پاسخگو نبودن، تست ABR مورد بررسی قرار میگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: هنگامی که عارضه کم شنوایی تشخیص داده شد باید میزان آن ارزیابی شود تا درمانهای مناسب در نظر گرفته شود.
این جراح گوش و حلق و بینی افزود: اگر کودکی با تشخیص کم شنوایی عمیق یا شدید، تحت درمان سمعک و توانبخشی گفتاری و شنیداری قرار گرفته باشد اما بعد از مدتی استفاده از آن به گفتار مطلوب نرسد و نتواند رابطه خوبی با اطرافیان برقرار کند، یعنی شنوایی قابل قبولی با سمعک پیدا نکرده است.
به گفته وی، این کودک باید از نظر امکان جراحی کاشت حلزون مورد بررسی قرار گیرد. این دلیل اصلی انجام جراحی کاشت حلزون در یک کودک کم شنوای مادرزاد است و در این صورت توصیه میشود در اولین فرصت عمل جراحی مذکور انجام شود.
افتخاریان، سن طلایی جراحی کاشت حلزون را پیش از یک سالگی عنوان کرد و افزود: انجام این عمل در سن زیر یک سالگی به دلایلی همچون مشکلات بیهوشی در این سن و نبود امکان تشخیص دقیق میزان کم شنوایی، کمی دشوار است. به همین دلیل اگر جراحی مذکور بین یک تا دو سالگی نیز انجام شود باز هم قابل قبول است.
وی با اشاره به اینکه از دو سالگی به بعد با افزایش سن به تدریج کاشت حلزون نتیجه ضعیفتری پیدا میکند تاکید کرد: اگر تمام امکانات و شرایط فراهم باشد ترجیح بر انجام این عمل پیش از یک سالگی یا بین یک تا دو سالگی است.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی بیمارستان لقمان حکیم یادآور شد: برخی از کودکان در بدو تولد کم شنوا نیستند و متأسفانه به مرور زمان دچار این عارضه میشوند. بنابراین بسته به سن کودک، والدین باید نسبت به علائمی همچون ضعف در ارتباط کلامی، گفتار، تحصیل و نوشتن املا هوشیار باشند و در صورت مشاهده هر کدام از این نشانههای مذکور باید هرچه سریعتر برای پیگیریهای لازم و انجام تست شنوایی سنجی به پزشک و مراکز تخصصی مراجعه کنند تا علت عارضه مشخص شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: اگر در این موارد کم شنوایی برای کودک تشخیص داده شود، باید علت یابی صورت گیرد تا درمان مناسب را دریافت کند.
به گفته افتخاریان، در پاندمی کرونا نیز جراحی کاشت حلزون متوقف نشد و با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی، درمان بیماران همچنان ادامه یافت.
وی با اشاره به آمار اعمال جراحی کاشت حلزون در بیمارستان لقمان حکیم گفت: از آغاز فعالیت مرکز کاشت حلزون در بیمارستان لقمان حکیم در سال ۱۳۸۷ تاکنون بیش از ۱۴۰۰ عمل جراحی کاشت حلزون انجام شده است.
افتخاریان به والدین کودکان مبتلا به این عارضه تاکید کرد که به توصیههای مراکز غیرعلمی یا مراکز علمی که تخصصی در زمینه کاشت حلزون ندارند اکتفا و اطمینان نکنند.
این جراح گوش و حلق و بینی افزود: برخی مراکز علمی نیز وجود دارند که وقتی در بعضی موارد خاص که جراحی کاشت حلزون در کودکان و بزرگسالان امکانپذیر نیست معتقد هستند راه دیگری برای درمان وجود ندارد، بدون توجه به امکان کاشت پروتز شنوایی ساقه مغز. این مراکز غیر تخصصی باعث میشوند بیمار ناامید شده و در اکثر موارد درمان را رها کرده و خود را عضوی از جامعه ناشنوایان تصور کند.
وی با تاکید بر ضرورت مراجعه به مراکز تخصصی خاطرنشان کرد: مرکز کاشت حلزون بیمارستان لقمان مرکزی تخصصی و یکی از مراکز معتبر دنیا است که در این مرکز جراحی کاشت پروتز شنوایی ساقه مغز حتی پیشروتر از بسیاری از مراکز بزرگ دنیا انجام میشود. درمانی که در صورت عدم امکان انجام جراحی کاشت حلزون میتواند برای درمان پاسخگو باشد.
افتخاریان در پایان تاکید کرد: برخی افراد که با این معضل دست و پنجه نرم میکنند، از این قبیل درمانها اطلاع کافی یا صحیحی ندارند؛ بنابراین مراجعه به مراکز تخصصی معتبر میتواند بسیار کمک کننده باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد