میرنیوز
حسامالدین نراقی - کارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات- در گفت و گو با ایسنا در این باره اظهار میکند: محیط زیست را چه با وجود «کرونا ویروس» یا «کووید – 19» چه بی کروناویروس نابود نکنیم.
وی با اشاره به اینکه اکنون با چالشی رو به رو هستیم که مردم از ترس اینکه دستکش و ماسکهای خود را وارد منزل یا محل کار خود نکنند آن را در سطح شهر رها میکنند، میگوید: مردم حتی اگر بیمار یا سرماخورده نیستند دستکشها و ماسکهای خود را داخل یک سطل زباله در دار و کیسهدار در منزل یا محل کار خود دفع کنند تا این سطل، پسماند را حفاظت و از انتشار ویروس جلوگیری کند.
نراقی با بیان اینکه مردم از انتشار آلودگی توسط دستکشها و ماسکهای خود نترسند، تاکید میکند: اگر در ورودی ساختمانهای مسکونی یا محل کار سطلهای دربسته کیسهدار قرار گیرد که درب آن با پدال باز میشود، مردم میتوانند با قرار دادن ماسک و دستکشهای یکبار مصرف خود در آن از انتشار ویروس جلوگیری کنند چون زمانیکه در سطل زباله بسته باشد، ویروس منتقل نمیشود. مردم باید بدانند رها کردن دستکشها و ماسکهای خود در خیابانها میتواند منجر به انتشار و انتقال ویروس شود.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان شهرداریها و دهیاریها و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره نحوه برخورد با پسماندهای ویروسی دستورالعملهایی تعریف و ارائه کردهاند، میگوید: مجریان مدیریت این نوع پسماندها که میتواند شهرداریها، دهیاریها، پیمانکاران شهرداری و مراکز درمانی باشند باید در این شرایط که با تولید حجم بالای پسماندهای آلوده بیمارستانی مواجه هستیم این دستورالعملها را رعایت کنند و با جمعآوری و ایمنسازی پسماندهای بیمارستانی بهصورت یکپارچه در این شرایط اضطراری مشکلات جاری را کاهش دهند.
این کارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات ادامه میدهد: پسماندهای ویروسی باید از مبدا یعنی در بیمارستانها و مراکز درمانی مدیریت و در دستگاههای ضدعفونیکننده مانند «اتوکلاو» ضدعفونی شوند اما اکثر بیمارستانهای کشور از دستگاههای ضدعفونیکننده برخوردار نیستند.
وی درباره اقداماتی که مردم از جمله سازمانهای غیردولتی و فعالان اجتماعی می توانند انجام دهند، اظهار می کند: همه ما میتوانیم هشدارها و نکات بهداشتی را به دیگران اطلاع بدیم و نسبت به این مساله بیتفاوت نباشیم همچنین خیرین و نیکوکاران میتوانند در تامین تجهیزات و دستگاههای اتوکلاو برای بیمارستانها و مراکز درمانی کمک کنند.
نراقی ادامه میدهد: بخش صنعت کشور بسیار قویاست و اگر به مهندسان و صنعت اعتماد شود و خیرین به لحاظ مالی حمایت کنند شاید بتوانند دستگاههای اتوکلاو و ... را تولید کنند و در اختیار بیمارستانها و مراکز درمانی قرار دهند.
این کارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات می افزاید: باید برای افرادی که با پسماندهای ویروسی و بیمارستانی مواجه هستند چه کارکنان بیمارستانها،چه کارکنان خدمات شهری و حتی گروهی از اجتماع که بهدلایل متعدد از طریق جمعآوری، تفکیک و فروش زباله امرار معاش میکنند دستورالعملها و اقدامات احتیاطی – آموزشی در نظر گرفته شود.
نراقی تاکید می کند: در این ایام حواسمان به «پاکبان»ها باشد چرا که این نیروهای خدمات شهری هستند که زحمت جمعآوری پسماندهای بیمارستانی را می کشند. بنابراین لازم است به خوبی تغذیه شوند تا سیستم ایمنی بدنشان افزایش پیدا کند.
میترا البرزیمنش -فعال محیط زیست- نیز در گفت و گو با ایسنا اظهارمی کند: دستمال کاغذی یا دستکشهایی که در خانه استفاده میشود را باید در کیسهای جدا از زبالههای عادی قرار دهیم سپس آن کیسههای دربسته را به سطل زباله منتقل کنیم.
وی ادامه می دهد : توصیه شده است افرادی که از محیط بیرون به منزل باز میگردند هنگام باز کردن در منزل دستهای خود را بشویند یا از دستکش یکبار مصرف و دستمال کاغذی استفاده کنند و آن را خارج از منزل دفع کنند، در نتیجه امکان دارد دورریز پلاستیکی و دستمال کاغذی ما بهدلیل رعایت مسائل بهداشتی بیشتر شود.
البرزی منش با اشاره به اینکه رعایت نکات بهداشتی ضروری است،اظهار می کند: مردم سعی کنند تا حد امکان از دستمالهای کاغذی و حولههای کاغذی آشپزخانه کمتر استفاده کنند.
این فعال حوزه محیط زیست همچنین تاکید می کند: هنگام شستشوی دستها که توصیه شده است بهطور مداوم طی روز و به مدت طولانی انجام شود، مردم نباید فراموش کنند که حتما شیر آب را زمانی که شروع به شست وشوی دستها میکنند ببندند و سپس در زمان آبکشی دستها بازکنند؛ چراکه شست وشوی دستها باید بهصورت دقیق و به مدت طولانی انجام شود و در این صورت میتوان تا حد ممکن در مصرف آب صرفهجویی کرد.
البرزیمنش ضمن توصیه به اینکه تمام مردم از سلامتی خود مراقبت کنند تا به ویروس کرونا آلوده نشوند، می گوید: مردم تا جایی که میتوانند سعی کنند نکات بهداشتی توصیهشده را رعایت کنند اما به دلیل ترس از ابتلا به این ویروس از مصارف بیش از اندازه بپرهیزند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
میزان حقوق سربازان برای سال آینده اعلام شد
کشف ۲۰ میلیاردی کالای قاچاق در جنوب تهران
۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پرداخت شد
کشف بیش از ۳ کیلوگرم موادمخدر شیشه در فرودگاه امام (ره)
توسعه زیرساختهای آموزشی و رفع مشکلات ترک تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان
پیشنهاد بیش از ۷۰۰ ایده از سوی شهروندان در سومین دوره «من شهردارم»
غرق شدن قایق سافاری در جنوب شرقی مصر/ ۱۶ نفر مفقود هستند
آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری
توزیع ۱۱۰ هزار فیش عوارض پایدار شهری
قتل مقابل دریاچه چیتگر؛ دستگیری در شیراز
نوسازی ۴۰۰ اتوبوس بی آر تی ۱۸ متری دیزلی در تهران
۲۶ سردیس چهرههای ماندگار تهران در خانه اتحادیه رونمایی شد
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟
ماجرای واریز یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان چه بود؟
برنامه بررسی تخلفات سردفتران با هوش مصنوعی تدوین میشود
افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته
رمزارزها پر تکرارترین معضل مطرح شده در سامانه مشکلات حقوقی
کنترل تورم مطالبه بازنشستگان از دولت
فروش ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کالای تملیکی در ۸ ماهه امسال
دستگیری شیاد تلگرامی: دختران کمسن طعمه فریبکاران فضای مجازی شدند
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی