میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در یک صد و نود و ششمین نشست شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران با اشاره به وظیفه بسیار خطیر سخنگوی دولت، گفت: راهبری کلی موضوعاتی که از سوی دولت مطرح میشود و همچنین ارتباط دولت با رسانهها و افکار عمومی توسط ایشان مدیریت میشود، البته در این دوران نبرد ادراک سازی کار سختی است زیرا ادراک سازی عمومی توسط قوای مختلف در حال شکلگیری است و این موضوع از داخل و خارج کشور توسط مؤلفههای دارای قدرت و جامعه هدایت میشود.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه با توجه به موقعیت متفاوت امروز، کارکرد حوزه اطلاعرسانی و روابط عمومی از یک منظر باید تغییر یابد، افزود: اطلاعرسانی ابزارهای خاص خود را میطلبد و ممکن است ابزارهای موجود و روشهای سنتی پاسخگو نباشد لذا در دولت پنج انقلاب سازوکاری باید شکل بگیرد تا آن جامعهپردازی مدنظر مقام معظم رهبری محقق شود که اولین آن شفافیت و سپس گفت و گو است.
وی افزود: گفتوگو به معنای به رسمیت شناخته شدن است و جامعهای که شما میخواهید با آنها تعامل کنید که این تعامل شامل گفتوگو میشود، یعنی شما هم بگویی و هم بشنوی، اما در برخی موارد گفتنمان ما ناقص است و شنیدن هم تقریباً وجود ندارد، یعنی درست نمیتوانیم منظورمان را برسانیم و گاهی ممکن است نیتها نیز بسیار فوقالعاده باشد اما از بیان مناسب استفاده نمیکنیم و شبکه مناسب توزیع نداریم و ممکن است برای موضوعی که در دولت میخواهیم مردم بدانند از ابزارهایی که داریم مثل تلویزیون و یا فضای مجازی استفاده کنیم که شاید درصدی از مردم از آن استفاده کنند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه اگر در تمام شبکههای خبری تلویزیون مطلبی را به طور مرتب هم اعلام کنیم، فقط کسانی که اخبار تلویزیون را دنبال میکنند آن موضوع را میبینند، ادامه داد: زمانی که گفتوگو شکل میگیرد در مقابلش اقدام هم باید باشد زیرا در غیر این صورت سبب بیاعتمادی میشود پس ماحصل این گفتوگوها باید اقدامات عملی باشد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: ما جلساتی با مردم داریم که به صورت سخنرانی و یا در میز خدمت است که مطالب توسط ایثارگران مطرح میشود، مردم باید بدانند این دولت هم جزئی از خودشان است و اگر این احساس نباشد بیاعتمادی بیشتر خواهد شد.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه باید مردم در تصمیمگیریها مشارکت کنند، اظهار کرد: در حال حاضر جامعه مدنی قوی شده و مردم صدای بلندی پیدا کردهاند و فضای مجازی هم امکان بیان غیررسمی را افزایش داده، پس ما اگر میخواهیم وارد دوران جدید شویم باید بپذیریم آن چیزی که در داخل دولت میگذرد باید با مردم به مشارکت بگذاریم و آنها را در تصمیمات خودمان شریک کنیم.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: نارضایتی جامعه امروز ما نارضایتی از دولتها و اشخاص نیست بلکه نارضایتی ناشی از گفتوگوی نامناسب با مردم است زیرا تمام کشورهای دنیا محدودیت منابع نسبت به نیازهای مردمشان دارند و هیچ کشوری منابع بینهایت ندارد، اما برخی توانستهاند در نظام مردمسالاری که شکل دادند، مردم را هم شریک تصمیماتشان کنند، هرچند طبق تحقیقاتی که صندوق توسعه و جمعیت سازمان ملل انجام داده بیشترین میزان رضایتمندی در دولتهای جهان از ۶۵ درصد بیشتر نیست.
قاضیزاده هاشمی افزود: گفتوگو به معنی ایجاد تعامل بین نخبگان و مردم و همچنین حاکمیت با مردم و خود مردم با همدیگر است و شبکه گفتوگو باید شکل بگیرد و سیاستی در آن باشد و اصلاحات اقتصادی با توجه به این گفتوگو صورت پذیرد و آن قدر این موضوع تکرار شود که مثمر ثمر باشد.
قاضیزاده با بیان اینکه ما در بنیاد شهید و امور ایثارگران تابعی از اتفاقاتی هستیم که در محیط اطرافمان شکل میگیرد و نمیتوانیم در یک جزیره جداگانه فعالیت کنیم، ادامه داد: در شرایطی که بر ما حاکم است رشد بودجه ما به لحاظ تصویب منابع در تاریخ این نهاد بینظیر است اما این افزایشهای بیسابقه با توجه به وضعیت اقتصادی دیده نمیشود و همچنین آثار و صدای این توجه دولت و مجلس به ایثارگران شنیده نمیشود.
وی افزود: لازم است در دولت فضای پرسش و پاسخی به عنوان میز دولت برپا شود که مدیران دستگاهها به سوالات مردم پاسخ دهند و افراد برای پرسیدن سوال آزاد باشند.
قاضیزاده هاشمی درباره فعالیتهای بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: رویکرد بنیاد به سمت مأموریتهای اساسی که مبتنی بر بیانات امام راحل و مقام معظم رهبری، قانون اساسی و اساسنامه و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است و بر این اساس برنامهای تهیه شده که اهداف، فرآیندها و ساختار بنیاد تغییر یابد و البته استراتژی اصلی ما معروف به دو صاد است، یعنی صبر و صلابت که صلابت به معنی ایستادگی حرف درستی است که به آن رسیدهاید. مقام معظم رهبری فرمودند نیروی انقلابی بودن پایهاش بر شناخت اصول و پافشاری بر آن است، البته صبر، گفتوگو و مشارکتجویی و ایجاد تعامل و همراه سازی میخواهد که زمان میبرد و این موضع صبر و صلابت به معنای عدم عقبنشینی از اصول است و یک دفعه هم ایجاد نمیشود و از این منظر ممکن است بنیاد شهید و امور ایثارگران قابل قیاس با سازمانهای عمرانی و زیرساختی نباشد.
منبع : خبرگزاری مهر
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است
سراج: بسیج محلات خط مقدم مقابله با آسیبهای اجتماعی است
رشد ۱۸ درصدی نوسازی تاکسیها در مقایسه با سال گذشته
جزئیات برنامههای مجمع شهرداران در سالگرد شهادت شهید سلیمانی
۲۴۷ عملیات امدادونجات طی ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت
کاظمی: حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه باید ایجاد شود