میرنیوز
ابوذرحسن زاده در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره افزایش و تکرار نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی در برابر مردم مسلمان فلسطین گفت: جنایتهای رژیم صهیونیستی سبب شد کمیته ضدشکنجه سازمان ملل، بارها به این موضوع واکنش و هشدار دهد. در گزارش این کمیته درباره مسائلی مانند بازداشت اداری توسط رژیم صهیونیستی، استفاده این رژیم از قوه قهریه علیه فلسطینیها، شرایط اسرای فلسطینی از جمله اعتصاب غذا و زندان انفرادی، تخریب منازل فلسطینیها، خشونت شهرک نشینان صهیونیستی علیه فلسطینیها ابراز نگرانی شده بود.
وی بازداشت موسوم به «اداری» را از جمله سیاستهای دستگیری بدون تفهیم اتهام برشمرد و اظهار داشت: این روش به مقامهای رژیم صهیونیستی اجازه میدهد فلسطینیها را بدون دلیل و تفهیم اتهام یا برگزاری محاکمه تا ۶ ماه زندانی کنند و دوران حبس این زندانیان برای مدت زمان نامحدود قابل تمدید خواهد بود.
این وکیل مرکز وکلای قوه قضائیه با اشاره به بیش از ۷ هزار فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی عنوان کرد: بر اساس گزارشهای منتشر شده بسیاری از آنان در قالب به اصطلاح «بازداشت اداری» زندانی شدهاند. همچنین این کمیته درباره سیاستهای رژیم صهیونیستی در شکنجه و دیگر برخوردهای ظالمانه، غیرانسانی و تحقیر کننده یا مجازاتهای غیرقانونی از جمله مجازات کودکان و نوجوانان ابراز نگرانی کرده است.
وی با ابزار نگرانی از اقدام رژیم اشغالگر صهیونیستی و نقض حقوق بشر مردم فلسطین از سوی آنها، اضافه کرد: استفاده بیش از حد زور و عملیات نظامی توسط رژیم صهیونیستی، سبب شهادت و زخمی شدن غیر نظامیان فلسطینی از جمله کودکان و زنان شده است.
حسن زاده با اشاره به استفاده بیش از حد از زور علیه راهپیماییهای مسالمت آمیز و استفاده از مجازات جمعی توسط رژیم صهیونیستی گفت: تصرف زمین و گسترش شهرک سازیها، ساخت یک دیوار در سرزمینهای اشغالی فلسطین، کشتار خبرنگاران، سیاستها و اقدامات تبعیض آمیز علیه مردم فلسطین در سرزمینهای اشغالی و اختصاص منابع آب به شهرک نشینهای صهیونیستی، نگرانیهای شدیدی را ایجاد کرده است.
این وکیل دادگستری درباره گزارش سازمان ملل توضیح داد: طبق این گزارش در سال ۲۰۱۵ خشونتهای اعمال شده علیه فلسطینیان در کرانه باختری ۳۰۵ مورد بوده است که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۴ نیز ۲۱۷ مورد خشونت گزارش شده است. همچنین بر اساس گزارش سازمان ملل، در سال ۲۰۱۵ تعداد ۱۴۶ فلسطینی شهید شدند.
وی با بیان اینکه ۹۴ فلسطینی در حملاتی کشته شدهاند که در آن رژیم صهیونیستی مدعی بوده که فلسطینیها قصد انجام حمله به اسرائیل را داشتند، گفت: این موارد نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در کنار اشغالگری در فلسطین، انواع و اقسام نقض حقوق بشری در برابر مردم مسلمان این کشور را اعمال کرده است. از طرفی شورای امنیت سازمان ملل نیز اقدامی برای جلوگیری از کاهش نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی انجام نداده است.
وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به قواعد بنیادین حقوق بین الملل که هر قاعده دیگری مغایر با آن، بیاعتبار محسوب میشود، تصریح کرد: هر دولتی که بر خلاف این قواعد عمل کند، دارای مسؤلیت بین المللی خواهد بود. اصل عدم توسل به زور و ممنوعیت تجاوز، اصل حق ملتها در تعیین سرنوشت خود و اصل رعایت حقوق بین الملل بشر دوستانه از جمله اصولی این قواعد و مورد پذیرش جامعه بین المللی است.
حسن زاده زیر پا گذاشتن این قواعد را نقض فاحش حقوق بین الملل برشمرد و گفت: چنین رویکردی مسئولیت بین المللی و بعضاً کیفری را به همراه دارد.
وی حمایت و رفتار انسانی با مردم مناطق اشغالی را از اصول اساسی حقوق بین الملل دانست و اظهار داشت: فهرستی طولانی از تضمینهای حقوق مردم در کنوانسیون چهارم ژنو و پروتکل اول آن درج شده است. از آن جمله احترام به شرف، حقوق خانوادگی، مراسم مذهبی، اموال خصوصی و آداب و رسوم سنتی مورد توجه قرار گرفته است. از طرفی، گروگان گیری، تنبیه دسته جمعی، تبعیض بر اساس زمینههای نژادی، مذهبی، سیاسی، انتقال یا اخراج مردم، در اختیار گرفتن کنترل مواد غذایی و دارویی، به نحوی که در جهت خلاف احتیاجات عادی مردم باشد ممنوع شده است. بر همین اساس انتقال اتباع غیرنظامی قدرت اشغالگر از مناطق اشغالی غیرقانونی معرفی شده است.
این کارشناس حقوق یادآور شد: مطابق مقررات حقوق بین الملل بشر دوستانه، در صورت وقوع مخاصمه مسلحانه، اعم از بین المللی و داخلی، طرفین مخاصمه در انتخاب روشها و ابزار مورد استفاده در جنگ نامحدود نیستند. بلکه روشهای جنگی که صدمات بی مورد وارد ساخته و موجبات آلام غیرضروری را فراهم آورد ممنوع است؛ هر چند از سلاحهای مجاز استفاده شود.
حسن زاده تاکید کرد: بر این اساس طرفهای درگیر نمیتوانند از هر روشی برای جنگ استفاده نمایند و باید تا آن جا از زور استفاده شود که برای غلبه بر طرف مقابل لازم است. به عبارتی حمله و بمباران اماکن بدون حفاظ یا بدون دفاع، حمله به بیمارستانها، کلیساها، مساجد و اماکن مذهبی مشابه، ممنوع است. همچنین استفاده از اسلحه و ادوات جنگی که باعث صدمات بی مورد و غیرضروری میشود، ممنوع است.
وی با بیان اینکه زور تا آنجا باید به کار گرفته شود که برای غلبه بر دشمن ضرورت دارد، گفت: عمده مقررات مربوط به سلاحهای ممنوعه، در پروتکل اول سال ۱۹۷۷ آمده است؛ ولی استفاده از نوع سلاح ممنوعه، به عهده دولتهای تولید کننده و استفاده کننده گذاشته شده و آنان باید توجه کنند که استفاده از چنین سلاحهایی، با اصول حقوق بین الملل بشر دوستانه، مغایرت نداشته است.
حسن زاده تجاوز و حمله رژیم صهیونیستی به مردم غزه را نقض فاحش قواعد آمره حقوق بین الملل و در زمره جنایات بین المللی دانست و خاطرنشان کرد: طبق موازین و مقررات حقوق بین الملل، از جمله قواعد عرفی، کنوانسیونهای چهارگانه ژنو و پروتکلهای الحاقی به کنوانسیونهای مزبور و همچنین، قواعد حقوق بشر دوستانه بین المللی، رژیم صهیونیستی مرتکب نقض فاحش و جدی مقررات مذکور شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص