میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، آرزو ذکاییفر معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: نتایج برنامه رصد آسیبهای اجتماعی در سطح استانها در سال ۱۴۰۰، ضرورت اجرای برنامههای خودمراقبتی زنان و دختران در ۱۴ استان را در اولویت قرار داده است. به دلیل اهمیت جایگاه خود مراقبتی به عنوان یکی از ابزارهای مصون سازی در برابر آسیبهای اجتماعی در سالجاری تمامی استانها مجری برنامه خواهند بود.
وی، گفت: یکی از این استانها خراسان رضوی است که اجرای برنامههای خود مراقبتی از ابتدای سال جاری در این استان آغاز شده است.
ذکاییفر، تأکید کرد: برنامه رصد آسیبهای اجتماعی با هدف اولویتبندی برنامههای مداخله در آسیبها انجام میشود؛ به این صورت که دادههای سامانه رصد به ما نشان میدهد که وضعیت آسیبهای اجتماعی در استانهای مختلف به چه ترتیب است و ما بر اساس وضعیت موجود، برنامههای پیشگیرانه و مداخلهای در سطح یک و دو را در این استانها طراحی و اجرا میکنیم.
برنامههای استانی متناسب با وضعیت زیستبوم اجتماعی منطقه تدوین میشود.
ذکاییفر خاطر نشان کرد: علاوه بر صحت و دقت دادهها، طراحی و تدوین برنامههای متناسب با وضعیت موجود، یکی از فاکتورهای موفقیت در کاهش آسیبهای اجتماعی میباشد.
وی تقویت مشارکت اجتماعی، اجرای برنامههای اجتماعمحور و توانمندسازی گروههای هدف توسط گروههای داوطلب را از جمله سرفصلهای اجرایی برنامههای کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برنامههای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در هر استان مطابق فرهنگ و بوم آن استان تدوین میشود، گفت: الگوهای هر منطقه از نظر فرهنگی، تنوع آسیبها، شدت و عمق آسیب متفاوت است و از سویی، برنامههای پیشگیری در هر استان باید متناسب با ساختار بومی و فرهنگی آن منطقه باشد.
ذکاییفر بر سیاست جدید این سازمان در خصوص برنامههای پیشگیری با مضمون پیشنهاد طرحهای منطقهای از سوی ادارات کل استانی و تأمین اعتبار آن از سوی ستاد سازمان تأکید کرد.
وی داوطلبان برنامه مشارکت اجتماعی در سال ۱۴۰۰ را ۱۰۰۰ گروه ۱۵ تا ۲۵ نفر ذکر کرد و گفت: ۵۰۰ تسهیلگر در این طرح با بهزیستی همکاری کردند و ارزشیابی که توسط بخشهای تخصصی صورت گرفته است نشان میدهد اثربخشی آن بویژه در مناطق کمبرخوردار بسیار زیاد بوده است.
وی، خاطر نشان کرد: اگر نوجوانان و جوانان و همچنین بانوان داوطلب بخواهند دورههای آموزشی مرتبط با مباحث سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی را بگذرانند هزینههای زیادی دارد در حالی که بهزیستی این دورههای ۱۰ جلسهای را کاملاً رایگان برگزار میکند و آنها را در جهت حمایتگیری از جوامع محلی و اجرای پروژههای متناسب با بوم منطقه، توانمند میسازد.
به گفته ذکاییفر سال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان سهمآورده گروههای مشارکت اجتماعی نوجوانان در بخش غیر دولتی بوده و به عبارت دیگر نوجوانان داوطلب توانستهاند این مبالغ را از بخشهای مختلف حمایتگیری کنند و در راستای پروژههای رشد و توسعه محلات استفاده نمایند.
وی، تأکید کرد: دورههای آموزشی علاوه بر توانمندسازی، عوامل محافظ همچون خودباوری، تابآوری و عزتنفس را در آنان بالا میبرد تا در مقابل آسیبهای احتمالی مصون بمانند.
وی اظهار امیدواری کرد که سایر سازمانها و دستگاههای اجرایی با دیدن نتایج این طرحها در کنار بهزیستی قرار گیرند و ظرفیتهای خودشان را در این طرح مشارکت دهند.
سامانه رصد بهزیستی پیشینه ۱۰ ساله دارد
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همچنین به سامانه رصد آسیبها با مدیریت بهزیستی اشاره کرد و گفت: پیشینه این سامانه به حدود ۱۰ سال پیش برمیگردد که در طی این سالها، مطالعات مفصلی در این زمینه توسط گروههای تخصصی و علمی به عنوان مشاوران برنامه انجام شده و حاصل این پیمایشها تهیه اطلس آسیبهای اجتماعی در کشور میباشد.
ذکاییفر اظهار امیدواری کرد که این سامانه که به صورت سالانه، آسیبهای استانها را پیمایش و طبقهبندی میکند مورد توجه سایر دستگاهها قرار گیرد و در کنار ظرفیت وزارت کشور بتواند به صورت سیستماتیک، موضوع آسیبها را بررسی و برنامههای مؤثر، دقیق و کارآمد برای کاهش آنها ارائه دهد.
منبع : خبرگزاری مهر
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص