میرنیوز

مشارکت شرکت‌های خودروساز با هنرستان‌ها کافی نیست/ "خدمت سربازی" مانع اشتغال فارغ‌التحصیلان هنرستان

 مشارکت شرکت‌های خودروساز با هنرستان‌ها کافی نیست/ "خدمت سربازی" مانع اشتغال فارغ‌التحصیلان هنرستان 2022-07-02T11:57:52+04:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مهارت‌آموزی در مدارس سال‌هاست که در نظام‌های آموزشی پیشرفته مورد توجه قرار گرفته است چه بسا بسیار بیشتر از نمرات بالای دانش‌آموزان؛ به عنوان مثال بیش از دو سوم دانش‌آموزان در اتریش پس از پایان پایه هشتم، با گذراندن دوره یک ساله پیش فنی و حرفه‌ای، آموزش فنی و حرفه‌ای را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند و 80 درصد آموزش خود را در محیط‌های کار واقعی دریافت می‌کنند.

در مدارس فنی و حرفه‌ای تمام وقت دوره‌های آموزشی 5 ساله هستند و در رشته‌های مهندسی، هنر و صنایع دستی، بازرگانی، مدیریت و خدمات، توریسم، بهداشت و پرستاری و کشاورزی و جنگل‌داری تحصیل می‌کنند اما در آموزش فنی و حرفه‌ای دو گانه دوره‌های آموزشی بسته به رشته انتخابی بین دو الی چهار سال است. دانش‌آموزانی که در سیستم دوگانه ثبت‌نام می‌کنند چهار پنجم از مدت زمان آموزش را در شرکت‌ها و محل کار و یک پنجم از زمان آموزش را در مدارس می‌گذرانند و بدین ترتیب مستقیم با دنیای کار مرتبط می‌شوند، پاداش افزایشی نیز برای شرکت‌کنندگان در این دوره‌های آموزشی پیش‌بینی شده که توسط شرکت‌ها پرداخت می‌شود و در سال آخر به 80 درصد دستمزد کارمند ماهر می‌رسد.

در ایران نیز تغییر نظام آموزشی حافظه محور به مهارت محور سال‌هاست به عنوان یک مطالبه از سوی خانواده‌ها و فارغ‌التحصیلان مدارس در حال پیگیری است، اما تا به امروز نتیجه‌ای به همراه نداشته است.

ماحصل چنین شرایطی باعث شده است تا دانش‌آموزانی از مدارس فارغ‌التحصیل شوند که دروس آموزش‌دیده را به دلیل تکیه صرف بر حافظه محوری فراموش کرده‌اند و در این میان مهارت خاصی را نیز در مدرسه فرا نگرفته‌اند بنابراین فرد برای یافتن شغل چاره‌ای ندارد جز اینکه یکبار دیگر هزینه‌ای را صرف کند تا مهارتی را فرابگیرد یا اینکه باز هم ادامه تحصیل و اخذ مدرک دانشگاهی را انتخاب کند که در آن حوزه نیز با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم و در نهایت کشور با جمعیتی از افراد با تحصیلات تکمیلی اما بدون تخصص مواجه است.

در بحث مشکلات نظام آموزشی کشور در حوزه آموزش مهارت به دانش‌آموزان و چرایی عدم تحقق این هدف با عباس بیات مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت‌وگویی داشتیم.

مشروح این گفت‌و‌گو در ادامه تقدیم مخاطبان تسنیم می‌شود.

تسنیم: سال‌هاست موضوع آموزش مهارت به دانش‌آموزان از سوی مسئولان مختلف کشور مورد تأکید قرار می‌گیرد اما طرح‌های مختلف مهارت‌آموزی در مدارس با شکست مواجه می‌شود؛ این عدم موفقیت چه دلایلی دارد؟

یکی از مواردی که باعث شده نظام آموزشی کشور از هدف مهارت‌آموزی و یا علم نافع عقب بماند جهت‌گیری نظام آموزشی به سمت آموزش‌های آکادمیک و دانشگاهی بوده است. هر چند در سند تحول بنیادین اعلام شد هدف آماده‌ کردن دانش‌آموزان برای زندگی است اما این هدف در طراحی برنامه درسی مغفول مانده است و سیطره دانشگاه و کنکور همچنان در تدوین محتوا و برنامه‌ریزی وجود دارد.

نکته بعدی اصرار به نظم رشته‌ای، علمی و محتوای موضوعات درسی به صورت جداگانه است که باعث می‌شود فضا برای حضور مهارت در برنامه درسی اندک باشد.

آموزش‌های مهارت محور جزو سبد برنامه درسی نیست

در دوره متوسطه طرح‌های مهارت‌آموزی همچون کاد یا ایران مهارت جزو سبد برنامه درسی نبود و به عنوان کار اضافه در فعالیت‌های فوق برنامه طراحی شد. تنها دو ساعت درس کار و فناوری در طول هفته در سبد اصلی برنامه درسی مدارس متوسطه اول لحاظ شده است. از سوی دیگر عناوین درسی مختلف در دوره متوسطه دوم اجازه اختصاص ساعات بیشتر به موضوع مهارت‌آموزی را نمی‌دهد.

همه ما به مسائلی اهمیت می‌دهیم که برای آن ارزشیابی می‌شویم وقتی طرح‌های مهارت‌آموزی همچون کاد یا ایران مهارت سهم مهمی در ارزشیابی دانش‌آموزان ندارد، هم مسئولین مدرسه و هم دانش‌آموزان به دروس ریاضی، علوم یا عربی زمان بیشتری اختصاص می‌دهند. یکی از راه‌های حل مشکل این است که زمان درس کار و فناوری و دروس مهارت محور افزایش یابد، دروس مختلف تجمیع، عناوین عام و با رویکرد پروژه محور ارائه شود.

تسنیم: تجمیع دروس به معنای کاستن از تعداد درس‌ها است؟ آیا می‌توان دوره متوسطه دوم را عمومی کرد و دیگر شاخه نظری، فنی و حرفه‌ای و کاردانش وجود نداشته باشد؟

دروس باید تجمیع شوند

اکنون در دنیا تجاربی برای تجمیع دروس وجود دارد، در برنامه درسی ملی ایران، حوزه‌های یادگیری تعریف شده است اما این حوزه‌ها باید به صورت تلفیقی در کتاب‌ها و برنامه درسی ارائه شود؛ به عنوان مثال می‌توان دروس ریاضی و علوم دوره متوسطه اول را تلفیق و برنامه درسی تلفیقی ایجاد کرد، در دنیا رویکرد استم در آموزش‌های مهندسی، تکنولوژی، علوم و هنر وجود دارد، می‌توان مهارت ریاضی، علوم و هنر را با یکدیگر تلفیق و دروس با رویکرد پروژه محور ارائه کرد البته این موضوع الزاماتی برای تدوین محتوا و تربیت معلم نیاز دارد.

نیاز است معلمانی تربیت شوند تا توانایی تدریس چند ماده درسی را داشته باشند این موضوع حتی به لحاظ ساماندهی نیروی انسانی به نفع آموزش و پرورش است.

دوره متوسطه دوم طبق مبانی نظری سند تحول بنیادین یک دوره نیمه تخصصی است و بر وجود گرایش تخصصی نرم اشاره شده است در حقیقت دوره متوسطه دوم واسطه‌ای میان دوره عمومی (ابتدایی و متوسطه اول) و دوره کاملاً تخصصی دانشگاه است و باید ماهیت نیمه تخصصی آن حفظ شود.

رشته‌های درسی دوره متوسطه باید کاهش یابد

اینکه رشته‌ها و زمینه‌ها چقدر تقسیم شده و تعداد آنها چقدر باشد، آیا دسته‌بندی فعلی یعنی 4 رشته نظری، 41 رشته فنی و حرفه‌ای و حدود 160 رشته شاخه کاردانش نیاز است؟ به عنوان یک کارشناس معتقدم این تعدد، کارایی ندارد و باید رشته‌ها را با نگاه به علم نافع تلفیق کنیم به عنوان مثال ساحت هنر و علوم انسانی از هم جدا نیستند اما دانش‌آموزان رشته علوم انسانی مهارت خاص دیگری ندارند که از آن استفاده کنند یا به دانش‌آموزان رشته هنر فقط هنر و مهارت هنری آموزش می‌دهیم که با مفاهیم علوم انسانی و شناخت جامعه آشنا نیستند.

اصل اینکه در دوره متوسطه دوم شاخه‌ها و رشته‌هایی وجود داشته باشد قابل قبول است اما تعداد رشته و میزان ورود تخصصی نیازمند اصلاح است.

تسنیم: آیا مطالعات تطبیقی انجام شده تا بدانیم وضعیت آموزش مهارت در سایر کشورها چگونه است و از این تجارب در مدارس داخل کشور استفاده شود؟

مطالعات تطبیقی در کشور زیاد انجام شده اما در استفاده از این تجربیات باید شرایط کشور در نظر گرفته شود. یکی از دلایل عدم موفقیت در حوزه مهارت‌آموزی این بود که در سال 67 با تغییر اولیه نظام آموزش و پرورش کشور، ایجاد نظام جدید و شاخه کاردانش، توجه به سیستم مهارت‌آموزی کشور آلمان مدنظر و قرار بود در ایران اجرا شود اما به دلیل بی توجهی به زیست بوم کشور این تجربه با شکست مواجه شد.

با وجود آنکه قرار بود دستگاه‌ها و اتحادیه‌ها به صورت گسترده در آموزش مهارت به کمک آموزش و پرورش بیایند، دانش‌آموزان ذیل قانون کار قرار بگیرند یعنی آموزش و درس خواندن در شاخه کاردانش برای آنها سابقه کار محسوب شود، بیمه و حقوق کارآموزی داشته باشند اما این اهداف تحقق پیدا نکرد. به این دلیل که طرحی در آلمان وجود دارد تا اتحادیه‌ها نقش‌آفرینی ویژه در بحث آموزش مهارت داشته باشند و دانش‌آموزان قرارداد اشتغال داشته و حقوق دریافت کنند، این فرایند در سیستم توسعه اقتصادی، مالیات، بازار کار، تولید و خدمات کشور آلمان تعریف شده است اما چنین شرایطی در ایران فراهم نبود.

در ایران نقش‌آفرینی صنعت، کشاورزی، بازار کار، اتحادیه‌ها، صنوف، کارگاه‌ها، بخش‌های تولیدی و خدماتی در آموزش اندک است

تسنیم: صنعت و بازار کار باید نیروی مورد نیاز خود را از میان فارغ‌التحصیلان مدارس تأمین کنند چرا این همکاری وجود ندارد تا مشخص کنند، نیروی انسانی مورد نیازشان چه شاخص‌هایی داشته باشد؟

در چند سال اخیر فرهنگ مشارکت بین آموزش و پرورش و دستگاه‌ها در حال توسعه است، اکنون با دستگاه‌های مختلف همکاری وجود دارد اما این همکاری به قدر کفایت نیست؛ به عنوان مثال با نیروی دریایی ارتش، نیروی دریایی سپاه، سازمان بنادر و کشتیرانی در حوزه رشته‌های دریایی فعالیت مشترک داریم.

در بورس مشارکت‌هایی ایجاد شده و سازمان بورس رشته‌ای را تعریف و حمایت می‌کند.

همکاری شرکت‌های خودروسازی با فراز و نشیب‌هایی همراه است با توجه به ظرفیت شرکت‌های خودروساز میزان مشارکت به اندازه حجم اقتصادی و تولیدی در اختیار آنها نیست.

شرکت‌های خودروساز در تجهیز هنرستان‌ها به تعداد بسیار محدود مشارکت کردند و به تازگی رشته‌ای برای خدمات پس از فروش خودرو ایجاد شده است اما میزان مشارکت با حجم نیاز هماهنگ نیست و باید بسیار بیشتر باشد.

دلیل عدم مشارکت خودروسازان در تربیت نیروی انسانی می‌تواند محل گفت‌و‌گو باشد، بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی زمانی انگیزه پیدا می‌کنند در حوزه آموزش و نیروی انسانی سرمایه‌گذاری کنند که رقابت در تولید وجود داشته باشد و کیفیت محصولات و خدمات اهمیت بسیاری داشته باشد. وقتی در بازار رقابت باشد، شرکت تولیدی و خدماتی تلاش می‌کند سهم خود را از بازار حفظ کند و در این میان یکی از مهمترین عوامل تخصص نیروی انسانی است و دوران دانش‌آموزی بهترین زمان برای آموزش مهارت خواهد بود.

هم‌اکنون بخش خصوصی کشور در حال رشد است و شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گرفته، این موضوع می‌تواند نقطه عطف افزایش نیاز بازار کار به نیروی انسانی متخصص باشد، امیدواریم با توجه به نام‌گذاری سال 1401 شاهد باشیم بنگاه‌های تولیدی و نهادهای خصوصی برای مشارکت با آموزش و پرورش و ارتقای کیفیت نیروی انسانی همراهی خود را افزایش دهند.

تسنیم: شرکت‌های دانش‌بنیان در بحث آموزش مهارت به دانش‌آموزان با آموزش و پرورش همراهی دارند؟

خیر تا امروز این اتفاق رخ نداده است اما با توجه به نام‌گذاری سال 1401، دستگاه‌های مختلف در مورد شرکت‌های دانش‌بنیان طرح‌ها و برنامه‌های خود را تدوین می‌کنند، وزارت آموزش و پرورش نیز این اقدام را انجام داده است که می‌تواند در بحث مهارت‌آموزی بسیار موثر باشد.

نمونه‌هایی از نیازهای آموزش و پرورش در حال تدوین است تا به تفاهم‌نامه و همکاری واقعی بیانجامد، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند به هنرستان‌های کشاورزی وارد شوند و به بهره‌وری، افزایش سطح زیر کشت و مکانیزاسیون کمک کنند تا بتوانیم افزایش تولیدات محصولات کشاورزی را داشته باشیم.

شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در به روزآوری محتوا و تجهیز کمک کنند حتی دانش‌آموزان می‌توانند برای آموزش مهارت به شرکت‌های دانش‌بنیان بروند البته نوع دانش و مهارتی که ارائه می‌دهند باید متناسب با سطح دانش‌آموزان باشد.

همچنین تفاهم نامه‌ای با معاونت علمی ریاست جمهوری در حال تبادل است و شرکت‌های دانش‌بنیان برای ایجاد خانه‌های خلاق و کارآفرینی فراخوان شده‌اند.

تسنیم: آمار داوطلبان کنکور نشان‌دهنده کاهش تعداد پسران است و این موضوع حکایت از کاهش تب مدرک‌گرایی در کشور و تمایل فارغ‌التحصیلان مدارس به اشتغال دارد، آماری از میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها وجود دارد؟

تا به امروز برنامه‌ای برای رصد میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها نداشتیم و صرفاً خود را مسئول آموزش آنها می‌دانستیم البته پژوهش‌های موردی در یک استان و برای برخی رشته‌ها انجام شده است.

این اعداد در طرح‌هایی که وزارت کار یا مرکز آمار کشور انجام داده‌اند قابل احصاست تا بدانیم شاغلین کشور دارای چه مدرکی هستند و دیپلم آنها در کدام شاخه است، در آمار سال 95 این موارد احصا شده و البته میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها پایین‌تر از حد انتظار است.

یکی از محور برنامه‌‌های مدنظر ما این است تا بتوانیم نحوه اشتغال فارغ‌التحصیلان را با هماهنگی وزارت کار بدانیم یعنی آمار فارغ‌التحصیلان را به آنها ارائه بدهیم تا گزارش بدهند که آیا اکنون شاغل هستند یا خیر.

یکی از اهرم‌هایی که در اشتغال فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها اختلال ایجاد می‌کند بحث خدمت سربازی است، دانش‌آموز اگر به دانشگاه رفته و ادامه تحصیل بدهد از معافیت تحصیلی برخوردار است اما دانش‌آموز هنرستانی که مهارت داشته و کار فراگرفته است، اگر بخواهد مشغول به کار شود چون 18 سال دارد باید به سربازی برود.

از ستاد کل نیروهای مسلح تقاضا دارم در حل این مشکل به ما کمک کنند فرایند فعلی دانش‌آموزان پسر را به سمت کنکور سوق می‌دهد بنابراین باید طرح‌هایی برای حمایت از اشتغال این دانش‌آموزان ارائه شود همانطور که ستاد کلی نیروهای مسلح برای رفتن به دانشگاه معافیت تحصیلی ارائه می‌کند معافیت شغلی و حرفه‌ای هم برای دانش‌آموزان هنرستانی که شاغل می‌شوند، ارائه شود.

یا اینکه فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها در شرکت‌های وابسته به صنایع دفاع و شرکت‌های دانش‌بنیان ‌ذیل آن سربازی طی کنند یا اگر در یک واحد تولیدی مشغول به کار شدند تا 4 سال معافیت حرفه‌ای داشته باشند و بعد از آن به سربازی بروند این روند می‌تواند به توسعه حضور دانش‌آموزان در هنرستان‌ها و حتماً به رونق تولید و اشتغال کشور کمک کند.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)