میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ نقی شعبانیان, معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور در رابطه با تهدید "پروانه جوانهخوار بلوط" برای جنگلهای بلوط زاگرس اظهار کرد: مساحت جنگلهای زاگرس حدود 6 میلیون هکتار است که این جنگلها از نظر اقتصادی و اجتماعی, نقشی که در معیشت مردم دارند, از نظر زیست محیطی, ترسیب کربن, کاهش ریزگرد و ..., بسیار مهم هستند و اگر ما به دنبال امنیت زیستی, امنیت غذایی و توسعه پایدار هستیم باید این جنگلها را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر جنگلهای بلوط زاگرس به دلیل استفاده نادرست و بهرهبرداری بیرویه, خشکسالیهای پیدرپی و بیتوجهی به آنها, حال و روز خوبی ندارند و در نتیجه آن, این جنگلها دچار یک ضعف اکولوژیک شدند و تعادل زیستی منطقه به هم خورده است. طبیعتاً به دنبال این موارد شاهد شیوع آفات و بیماریهای زیادی در این جنگلها هستیم که آفت جوانهخوار بلوط و آفت برگخوار بلوط اصلیترین این آفتها هستند؛ علاوه بر آن سایر آفات مانند بیماری ذغالی بلوط نیز به درختان جنگل بلوط آسیب میزند.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی توضیح داد: این موجودات که امروزه به عنوان آفات از آنها یاد میکنیم در گذشته حشرات ساکن جنگلهای زاگرس بودند اما از آنجا که تعادل زیستی بههم خورده است, تعادل جمعیت این حشرات نیز بههم خورده و افزایش جمعیت شدید آنها را به عنوان آفت معرفی کرده است. ما برای مبارزه با این آفات 3 برنامه کوتاهمدت, میانمدت و بلندمدت را در نظر گرفتهایم که در برنامه کوتاهمدت محلولپاشی و سمپاشی بیولوژیکی به وسیله محلول بیتی را در نظر داریم که محلولی بیولوژیکی و کمخطر است.
شعبانیان در خصوص انتقادات از محلول بیتی و ضررهای آن گفت: این محلول بیخطر نیست اما کم خطر است؛ ضمن اینکه زمان و دوز استفاده از آن هم در کم و زیاد شدن ضررهای آن تأثیرگذار است. درست است که این محلول بر سایر حشرات نیز تأثیر میگذارد اما این روش یک راهکار کوتاهمدت است و قرار نیست که ما سالهای پیدرپی از آن استفاده کنیم چرا که استفاده بلندمدت از آن قطعاً عواقب ناگواری را در پی خواهد شد.
وی در خصوص راهکار میان مدت تصریح کرد: در میانمدت کاهش استرس جنگلها و جوانسازی آن مدنظر است؛ جنگلهای بلوط ما پیر شدهاند و اکثر درختان ما به دلیل کهولت سن در مقابل آفات بسیار آسیبپذیر هستند. ما باید جوانسازی را انجام دهیم و برنامه ما این است که در 10 سال اول 100 اصله نهال را در هر هکتار از این جنگلها مستقر کنیم که اگر این اتفاق بیافتد ضعف فیزیکی جنگل برطرف میشود.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی ادامه داد: در برنامه بلندمدت سندی را تحت عنوان احیای جنگلهای زاگرس در نظر گرفتهایم که در این سند راهکارهای احیای جنگلها پیشبینی شده است. در ذیل این سند طرح جنگلداری اجتماعی تعریف شده که این طرح در سال 1401 به صورت پایلوت در چند منطقه اجرایی شده است. این طرح مشارکت 100 درصدی مردم در حفاظت از جنگلهاست. علاوه بر این کارگروهی در هیئت دولت به ریاست معاون اول رئیس جمهور با عنوان کارگروه احیای جنگلهای زاگرس تشکیل شده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی
قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای تره بار اعلام شد
کشف ۲۰۰ میلیاردی ابزار کار قاچاق در تهران
ایران جزو ۴ کشور برتر در زمینه رشد شاخص توسعه انسانی است