میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بهرام دارایی در نشست خبری در وزارت بهداشت اظهار داشت: پس از سه سال از بسته شدن فهرست دارویی کشور 21 قلم دارو بیماران خاص و صعبالعلاج وارد فهرست دارویی شد. حسن این کار این است که وقتی شعار میدهیم نیازمند تولید داروهای روز دنیا با اثربخشی بالا هستیم نیاز به جذب جوانان نخبه داریم و باید راه را برای شرکتهای دانشبنیان باز کنیم. این راه به شکل نامناسبی در سه سال قبل بسته شده بود و با بستن فهرست دارویی کشور ادامه این راه میسر نبود. با باز کردن فهرست دارویی این اجازه را به شرکتها میدهیم که تحقیق و توسعه را ادامه و داروهای جدید و فناوری های جدید را وارد کشور کنیم.
وی افزود: برای سهولت دسترسی شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت به مجوزهای سازمان غذا و دارو تفاهمنامهای میان معاونت علمی ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات وزارت بهداشت منعقد کردیم.
دارایی با بیان اینکه درباره ارزخواران حوزه دارو کارهایی انجام شده و نتایج آن را در قوه قضائیه خواهیم دید؛ گفت: درباره گران فروشی دارو نیز تخلفات احصا شده و پیگیر هستیم مراحل قانونی خود را در مراجع قضائی بگذراند.
وی با بیان اینکه اختیار تخصیص ارز دولتی به دولت واگذار شده، تصریح کرد: وقتی دولت مطمئن شود زیرساختهای موردنیاز مهیا شده، حذف ارز ترجیحی را اجرا میکند. تعدادی از ارزخواران و کسانی که از شرایط ویژه منتفع بودند دوست دارند ارز مجانی به دستشان برسد اما امیدواریم پرداخت از جیب مردم با حذف ارز ترجیحی افزایش نیابد.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان داشت: بعضا داروهایی توسط پزشکان تجویز میشود که در فهرست نیستند یا برند خاصی هستند و همین مسئله باعث ایجاد مشکل در کشور میشود. باید بپذیریم که محدودیت منابع ارزی داریم و باید توجه داشت که همه 16 هزار قلم دارو در کشورهای جهان وارد فهرستهای دارویی نمیشوند و در کشور آمریکا نیز 10 هزار قلم از آنها در فهرست قرار گرفته است. بیمهها موظفند که از پوشش داروهای ژنریک حمایت کنند. سال گذشته برای تامین داروی بیماران تالاسمی به نسبت سال قبل آن دو برابر ارز بیشتر تخصیص یافت تا داروی مورد نیاز آنها را تامین کنیم، چون برخی از بیماران به آنها نیاز داشتند. علاوه بر این، دارویی مثل ریتالین نیز به دلیل نیاز بیماران، همچنان مشمول دریافت ارز دولتی هست.
دارایی درباره افزایش قیمت داروها گفت: در حال حاضر قیمت جدیدی به داروهایی که قبلا در فهرست دارویی بودند داده نشده است و این قیمتگذاری در آینده نزدیک انجام خواهد گرفت. امسال بیمهها افزایش قیمتهایی که سال گذشته صورت گرفت را پوشش خواهند داد. درباره داروهایی که دچار افزایش قیمت شدهاند 250 قلم از داروهایی که سال گذشته قیمتشان اصلاح شد؛ پوشش بیمهای افزایش خواهد یافت. 200 قلم از این داروها در اواخر فروردین ماه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند و 100 قلم آنها نیز امروز تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند و این پوشش بیمهای همچنان ادامه خواهد داشت. حدود 2500 قلم از داروهایمان تحت پوشش بیمه است.
وی مدعی شد: در سال جاری فقط یک جلسه کمیسیون قیمتگذاری دارو برگزار شده است که مخصوص داروهایی بوده که برای اولین بار وارد بازار دارویی کشور میشوند و تاکنون قیمتگذاری نشده بودند. امسال اصلاح قیمتی و افزایش قیمت دارو نداشتهایم و در سال جاری بنا داریم تا اصلاح قیمت دارو همراه با افزایش پوشش بیمه ای انجام شود تا پرداخت از جیب مردم بیشتر نشود.
دارایی بیان داشت: درمورد برخی داروهای OTC یا بدون نسخه، ارز ترجیحی آنها در دولت قبلی برداشته شد و ارز نیمایی به آنها اختصاص یافت و به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، قیمت این داروها بیشتر شد؛ این اتفاق باعث شد قیمت داروهای بدون نسخه برای مردم افزایش یابد. برای مثال ارز ترجیحی ژلوفن در سال 99 به نیمایی تبدیل و باعث افزایش قیمت آن شد. تصمصم گرفتیم 42 قلم از داروهای بدون نسخه تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و برای تحت پوشش بیمه قرار دادن این داروها با نسخه الکترونیکی برنامه داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: داروی بیمارانی که باید به شکل مستمر داروی خاصی را تا آخر عمر دریافت کنند درب منزل به آنها تحویل خواهد شد. این برنامه در قالب پلتفرمهای اختصاصی و با محوریت داروخانه و مسئول فنی داروساز انجام خواهد شد. تحویل این داروهای خاص بر اساس قوانین در بستر قانونی با حضور مسئول فنی و داروساز انجام و در این فرایند پزشک، نسخه الکترونیک و داروخانه تعریف میشود.
صدور مجوز فروش اینترنتی محصولات سلامتمحور به 100 داروخانه
معاون وزیر بهداشت گفت: تنها مسیر فروش فرآوردههای سلامت محور داروخانه ها هستند. فروش برخی محصولات مصرفی بهداشتی، مکملها و داروهای گیاهی و سنتی به جز دارو به صورت اینترنتی صورت میگیرد؛ 1700 داروخانه از 13 هزار داروخانه در کشور درخواست مجوز فروش اینترنتی داشتند که تاکنون 100 داروخانه مجوز گرفتند و روند بررسی و صدور مجوز ادامه دارد.
دولت از تولیدکنندگان واکسن کرونا حمایت میکند
رئیس سازمان غذا و دارو درباره واکسنهای تولید داخل که در انبارهای تولیدکنندگان است و خریداری نشده بیان کرد: دولت حمایت حداکثری از تولیدکنندگان واکسن را انجام داده و ارز موردنیاز برای تولید واکسن را با وجود کمبود ارزی در اختیارشان گذاشته و خرید را با قیمت نرخ ارز آزاد انجام دادیم و 50 میلیون دوز واکسن از محل تولیدات داخلی تأمین شده است و مقادیر زیادی از واکسنهای تولید داخل باقی نمانده است و دولت امسال نیز حمایت خود را ادامه میدهد.
در حال تکمیل...
منبع : خبرگزاری تسنیم
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲
با بهرهگیری از خرد جمعی درصدد اصلاح قانون تسهیل هستیم
پیشرفت ۹۰ درصدی عملیات مناسب سازی خیابان بهبودی
قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد
سرانجام بیمه بافندگان فرش و شاغلین صنایعدستی
جشنواره «خشت بهشت» یک رویداد بسیار بزرگ در حوزه خدمات شهری
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران با ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
دستورالعمل تأمین مالی و سرمایهگذاری شهرداریها و دهیاریها به زودی ابلاغ میشود
فرهنگ بسیجی مترادف با خستگی ناپذیری است
اکرانهای فرهنگی و نصب سردیس شهدا مایه امید و افتخار برای خانوادههای شهدا
جزئیات دومین جلسه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی «رضایت خودرو طراوت نوین»
فرهنگ بسیجی یک تفکر و مکتب است
راه اندازی ۶ شهردخت جدید تا روز دختر
فروش هزار میلیارد ریالی هنرمندان در نمایشگاه صنایع دستی
تقویت تلاشها برای دسترسی جانبازان شیمیایی کشور به دارو و تجهیزات پزشکی
لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تأهل در لیستهای بیمهای از ابتدای دیماه
طلاق در تحصیل کردهها بیشتر است
«سامانه همدم»؛ پیوند سنت و فناوری برای تشکیل خانواده
ماهانه حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران اضافه خواهد شد
فتحی آشتیانی: در ایران به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم