میرنیوز
به گزارش ایسنا اسکندر مؤمنی در آیین دیدار نوروزی با کارکنان ستاد گفت: امسال از سوی مقام معظم رهبری سال «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری شده است و بدون تردید تمام دستگاهها هر کدام به سهم خود، میتوانند در این زمینه نقشآفرین باشند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تحولات جهانی موادمخدر اظهار کرد: تولید، قاچاق و مصرف مواد مخدر در دنیا و عموماً کشت و تولید موادمخدر تحت نظر دولتهای غربی در کشور افغانستان افزایش یافته است همچنین تلاش دولتها برای قانونی کردن مصرف برخی از انواع مواد مخدر مانند کانابیس از چالشهایی است که در دنیا مطرح بوده است که برخی، این کار را انجام دادند و مصرف ماری جوانا را آزاد کردند.
وی اضافه کرد: سازمان ملل رسماً در گزارش خود اعلام کرد که این کار نه تنها کمکی نکرد بلکه موجب افزایش تولید، قاچاق و مصرف موادمخدر شد.
مؤمنی تصریح کرد: این کشورها باز هم در این چند سال اخیر در تلاش هستند که این قانونی سازی را انجام میدهند و آن را به تصویب مجامع بینالمللی مانند سازمان ملل برسانند و ما نیز از همه ظرفیتهای دیپلماسی استفاده میکنیم و نخواهیم گذاشت این اتفاق بیفتد. اینها چالشهای جهانی است که با آن مواجه هستیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه اظهار کرد: موضوع بسیار خطرناک دیگر تولید مواد مخدر صنعتی در سراسر جهان است. هم تولید و هم قاچاق و مصرف مواد مخدر روند رو به افزایشی را در دنیا دارد که باید ادارات تخصصی ستاد به این امر توجه ویژهای داشته باشند.
وی با بیان اینکه در منطقه شاهد تحولاتی همچون فرار آمریکائی ها از منطقه و کشور افغانستان بعد از ۲۰ سال بودیم، گفت: این سالها دو اتفاق در حوزه مواد مخدر رقم خورد؛ یکی اینکه تولید و کشت مواد افیونی افزایش قابل توجهی یافت و با حضور آمریکائی ها از ۲۰۰ تن بعد از گذشت ۲۰ سال به بالای ۹ هزار تن تا زمان خروج آنان رسید و دیگری تولید موادمخدر صنعتی بود که آنان زیرساختها و تجهیزات پیشرفته تولید این مواد را در کشور افغانستان فراهم کردند و توسعه دادند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: در اجلاس وین نیز نسبت به این موضوع هشدار دادم که جریان مواد مخدر سنتی به اروپا و از اروپا مواد اولیه (پیش سازها) برای تولید موادمخدر صنعتی به سمت افغانستان سرازیر شده است.
وی در ادامه گفت: اگر ما به این تحولات توجه نکنیم، در راستای تحقق سیاستهای کلان کشور و مبارزه واقعی با موادمخدر حتماً آسیب خواهیم دید. تولید موادمخدر صنعتی دودش فقط به چشم ایران نمیروند بلکه پیامد آن متوجه همه کشورهای اروپایی، کشورهای غرب آسیا، شرق آسیا و… خواهد بود
مؤمنی با بیان اینکه سال گذشته دستاوردهای خوبی را در امر مبارزه با مواد مخدر شاهد بودیم، گفت: ایجاد و توسعه ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر تهران از ۴۰۰۰ نفر در سال ۹۷ به ۲۰ هزار نفر تاکنون، ساماندهی ۷۰ درصد معتادان متجاهر، انجام اقدامات مقابلهای و زدن ضربات سنگین به بنیانهای مالی قاچاقچیان، توسعه دیپلماسی منطقهای، افزایش کشفیات خودرو، کاهش شهدا و افزایش درگیریها و تغییر رویکرد در درمان و ایجاد روشهای نوین از جمله اقدامات اساسی در سال گذشته بود.
وی افزود: تولید داروهای نوین در حوزه درمان اعتیاد باید گسترش پیدا کند و دانش درمانگران اعتیاد بایستی روزآمد شود و تحت آموزش قرار گیرند. در نظر گرفتن تناسب معتاد با دوز مصرفی هم مهم است و باید مجدانه پیگری شود ، باید خود را در این حوزه به روز کنیم، این حوزه نیاز به تحرک فراوان دارد و این امر مطالبه جدی من است.
وی تصریح کرد: در جلسهای با رئیس ملی مرکز سلامت بلغارستان از نظام درمان اعتیاد آن کشور پرسیدم که گفتند بر پایه متادون است و استفاده از بوپرونورفین به دلیل گران بودن و نبود خط تولید در آن کشور امکانپذیر نیست. در پاسخ گفتم که در ایران از سال گذشته خط تولید داروی بوپرونورفین فراهم شده است که موجب تعجب او و خواهان بازدید از خط تولید و صادر شدن این دارو به کشورشان شد. میخواهم بگویم که هر سازمانی میتواند در زمینه اشتغال، نقشآفرین باشد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به طرح یاریگران زندگی اظهار کرد: این طرح بهخوبی شروع و شیوع کرونا موجب شد که در فضای مجازی و شبکه شاد ادامه پیدا کند که اکنون با باز شدن مدارس و دانشگاهها، باید آن عقبماندگی جبران شود. راه حل اصلی پیشگیری از اعتیاد است و در اولویت برنامههای مبارزه با موادمخدر قرار گیرد و این حوزه، راهبرد بلند مدت ستاد است. هدف طرح یاریگران زندگی، پیشگیری از اعتیاد است و باید تلاش کنیم آنان که معتاد شدند درمان شوند و آنان که معتاد نشدند به اعتیاد مبتلا نشوند.
مؤمنی افزود: ورود خیرین یکی دیگر از دستاوردهای مهم است و سال گذشته در مرکز شهید زیادیان شاهد ورود خیرین بودیم. همچنین در مشهد خیری پیدا شد که ساخت مرکز ۳۰۰ نفری را برای درمان معتادان متقبل شد. باید این کار خیر گسترش یابد و خیرین در کنار مدرسهسازی و مسجد نیز به حوزه پیشگیری از اعتیاد نیز ورود پیدا کنند.
وی اضافه کرد: باید تلاش بیشتری در حوزه تبیین انجام شود و مردم بدانند که اقداماتی در امر مبارزه با موادمخدر در حال انجام است و امیدوار شوند تا کمکی در این حوزه مبارزه انجام دهند. امکان ندارد که ستاد و دولت به تنهایی این کار را انجام دهند. اگر مشارکت مردم، خانوادهها و سازمانهای مردمنهاد نباشد امکان ساماندهی در این حوزه بسیار سخت و دشوار است و بایستی تلاش شود تا اقدامات به درستی به مردم منعکس شود.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر مؤمنی ابراز امیدواری کرد که در سال پیشِ رو، بتوانیم گامهای بلندی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و دولت انقلابی و مردمی و سیاستهای ستاد برداریم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی