میرنیوز
به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی در برنامه ای تلویزیونی با اشاره به اینکه شهرداری، شورا و شهروندان سه جزء هستند که در میان آنها شهروندان مهم ترین جزء هستند، افزود: شهرداری به دنبال این است که خود را به نهادی اجتماعی تبدیل کند بر همین اساس مهم است که شهرداری خدمات شایسته ای را به شهروندان ارائه کند و آسایش، سلامت، امنیت، ایمنی، اقتصاد و معیشت شهروندان شهر را دنبال کند. در این میان مسکن، میوه و تره بار و لوازم منزل بخش هایی هستند که شهرداری برای هریک از آنها برنامه دارد و اقداماتی نیز انجام شده است.
وی افزود: در حقیقت یکی از وجوه زندگی مردم اقتصاد و معیشت است. شهرداری در این باره در سه بخش مسکن، میوه و تره بار و لوازم منزل نقش ایفا می کند. در هر سه بخش فعال شده ایم و اقداماتی صورت گرفته است. بخشی دیگر نیز داریم که به توانمندسازی شهروندان به ویژه اقشار مستضعف و کم درآمد برمی گردد که به صورت غیرمستقیم به معیشت و اقتصاد آنها کمک می کند.
زاکانی ادامه داد: در میادین میوه و تره بار قیمت ها ۴۰ درصد کمتر از سطح شهر و در بخش پروتئین نیز تا ۱۵ درصد کمتر از سطح شهر است. تعداد این میادین در ابتدای این دوره ۲۶۳ میدان بود و در ۶ ماه و ۱۴ روزی که بر سرکار آمدیم، ۳۱ میدان به آن اضافه کردیم. تلاش می کنیم برای سال آینده ۱۰۰ مورد و سال ۱۴۰۲ نیز ۱۰۰ میدان دیگر اضافه شود تا سرجمع میادین را به ۵۰۰ برسانیم.
وی تاکید کرد: ۱۰ قلم کالا را هم برای سال آینده مستقیم از کشاورزان خریداری و واسطه ها را حذف می کنیم که قیمت را تقلیل خواهد داد. برای سال بعد از آن یعنی ۱۴۰۲ نیز برنامه داریم تا کلیه اقلام را مستقیم از تولیدکنندگان و بدون واسطه خریداری می کنیم البته ما در شهرداری به این موضوع نگاه انتفاعی نداریم. روزانه ۲۰۰ تن مرغ توزیع می کنیم، ۱۵۰ کانکس یخچال دار هم داریم که بتوانند در افزایش خدمت به مردم کمک کنند. ضمن اینکه روزانه۳۰ تن گوشت توزیع می کنیم که ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت بازار است.
زاکانی با تاکید بر اهمیت مسکن در کاهش هزینه زندگی شهروندان گفت: سال ۹۰ تا ۹۱ به صورت میانگین بالغ بر ۳۰ هزار پروانه صادر می شد اما امسال 4500 پروانه صادر شده و میزان آن به یک هفتم رسیده است. ما با تاسیس یک قرارگاه جهادی ۱۸۰ هزار واحد یعنی شش برابر میزان ساخت امسال را هدف گذاری کردیم البته در طرح جهش مسکن برای شهرداری ها وظیفه ای دیده نشده اما ما با وزارت راه و شهرسازی تفاهم کردیم که در بافت فرسوده و زمینهای ذخیره شهری لکه گذاری هایی برای ساخت ۱۸۰ هزار واحد انجام دهیم.
شهردار تهران تاکید کرد: یک فرد در شرایط فعلی ۶۵ درصد از حقوق خود را باید برای اجاره نشینی هزینه کند. خرید خانه نیز با شرایط فعلی ۶۹ تا ۷۰ سال برای یک فرد طول می کشد. از این جهت اثر گذاری در موضوع مسکن را دنبال می کنیم. روز گذشته 3000 واحد کلنگ زنی شد و با طی این مسیر سال آینده سال گره گشایی از مسکن خواهد بود.
وی درباره چگونگی خانه دار شدن شهروندان گفت: عده ای ثبت نام می کنند و در کنار آن کسانی که در بافت فرسوده حضور دارند با نوسازی به یک محیط امنی که از زیبایی های بصری و استحکام برخوردار است، دست پیدا می کنند. درواقع بخش زیادی از افراد، شهروندانی هستند که منزل مسکونی آنها در بافت فرسوده بوده و از آنها تحویل گرفته شده است و به آنها خانه نو تحویل داده می شود.
زاکانی ادامه داد: امروز روز شهردار است. به این دلیل که شهادت شهید باکری است؛ شهید باکری حاشیه نشین نبود و خودش را صاحبخانه می دانست. شهرداری هم خودش را صاحبخانه می داند و قلبش برای شهر می تپد. نمی تواند ببیند کسی سر گرسنه بر بالین می گذارد، نمی تواند ببیند کسی بیخانمان است و مشکل معیشت دارد. این مسأله تفاوت جوهری یک نهاد خدمتگزار اجتماعی با یک نهاد خدمتگزار صرف است همچنین شهرداری با میدان داری مردم به دنبال مواجهه با فساد است. نقطه شروع این کار تغییر جهتی است که بر اساس آن با تحول نرم افرازی و سخت افزاری، با مشارکت مردم و بر مدار مردم به دنبال این هستیم که شهر را متحول کنیم.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع معتادان متجاهر و ساماندهی آنها اشاره کرد و افزود: از چهار ماه پیش قرارگاه اجتماعی را راه اندازی کردیم که در آن عملا با همه دستگاه ها از جمله استانداری، ناجا، سپاه و بسیج، بهزیستی ، کمیته امداد، دادستانی، دانشگاه های علوم پزشکی و... به صورت منظم هر هفته جلسه ای تشکیل دادیم به طوری که در مناطق ۲، ۴، ۵، ۱۲، ۱۵، ۱۶ و ۱۹ قرارگاه تشکیل شد، نتایج این قرارگاه این بود که از حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ معتاد متجاهر جمع آوری شده، حدود 6300 نفر به مراکز ماده ۱۶ منتقل شدند . ۳۰۰ خانه هم به عنوان پلاک قرمز شناسایی شد که بالغ بر ۲۰۰ خانه پلمب شد. کار بزرگی صورت گرفت و بالغ بر ۲۰۰ مصوبه در جلسات ابلاغ شد که بالای ۸۰ درصد آنها اجرایی شده است.
وی ادامه داد: باید برای معتادان بالای ۶۵ سال و زیر ۱۸ سال و بانوان الگوهای خاصی دنبال شود و هفته پیش مجوزهایی صادر کردند. اگر این موارد عملیاتی شود، 1500 نفر دیگر از معتادان نیز جمع آوری می شوند. امیدواریم در ماه های آینده بتوانیم پرونده این پدیده بسیار زشت را در شهر ببندیم البته این پایان ماجرا نخواهد بود و باید برای هر فرد چهار تا پنج سال پیگیری ها انجام شود؛ یعنی ضمن شناسایی و سم زدایی، بازسازی شخصیتی آنان انجام و با خانواده های خود مرتبط شوند، ضمن اینکه با مهارت آموزی و اشتغال، آنان را به جامعه برگردانیم. ما وظیفه داریم این افراد را جزو خانواده خود بدانیم.
زاکانی افزود: کودکان خیابانی و متکدیان، مرحله بعدی این اقدامات خواهد بود. برای کارآمدی این کودکان جاهای بزرگی در نظر گرفته شده از جمله اینکه ۱۰ هزار متر سوله آماده می شود تا بتوانیم چهره شهر را تغییر دهیم. دره فرحزاد نیز در مسیری قرار گرفته که تبدیل به یک بوستان و بخش سوم بوستان نهج البلاغه شود.
شهردار تهران تصریح کرد: تهران به 7000 اتوبوس نیاز دارد. در ابتدای این دوره 2225 دستگاه اتوبوس تحویل ما شد و ما ۱۷۵ دستگاه اتوبوس خریدم و اضافه کردیم همچنین حدود ۵۰۰ دستگاه را با تعویض مخازن مورد بازسازی قرار داده ایم. در کنار آن نیز برای سال آینده 1350 اتوبوس بازسازی می شوند و 1000 دستگاه نیز وزارت کشور خریداری می کند علاوه بر این برای شهریور سال آینده قرارداد ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی را برای تردد از میدان جمهوری تا بهارستان بسته ایم. درمجموع به این ظرفیت ها امسال ۶۵۰ دستگاه و سال آینده ۲۴۰۰ اتوبوس اضافه می شود و ظرفیت اتوبوس ها تا یک سال و نیم دیگر بیش از دو برابر می شود ، در کنار این اقدامات ۲۱۰ خط اتوبوسرانی را بازبینی و توسعه خواهیم داد.
ادامه دارد...
منبع : خبرگزاری ایسنا
همکاری قوه قضاییه و بسیج در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی
۲ ماهیگیر هندی پس از برخورد کشتی با زیردریایی مفقود شدند
ایران در هفتمین نمایشگاه صنعت گردشگری آنکارا شرکت کرد
تجهیز زمین ورزش برای زنان و دختران روستایی
اصلاح ساختارها راه حل رفع موانع موجود در بخشهای حوزه تولید است
مقابله با جاعلین و سوءاستفادهکنندگان از امضای مجعول مقامات
جزییات جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی
آمار جانباختگان تصادفات زمستان سال پیش کاهشی بود
آمادگی برای اجرای طرح زمستانی؛ تقویت خدماترسانی در محورها
ارزهای قاچاق مانع پرواز مسافر شد
جزییات جدید از حق بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی
۴۰۰ دستگاه خودرو و موتور امدادی برای طرح زمستانی آماده شده است
۶ مصدوم در تصادف ۵ وسیله نقلیه در مرکز ژاپن
الزام کاهش ۱۰ درصدی سرعت در زمان بارندگی برای کاهش حوادث جادهای
تامین احساس امنیت لازمه حضور مستقل زنان در اجتماع است
زنگ خطر افزایش آلایندهها در تهران؛ وضعیت هوا در آبان امسال
افزایش ۴۰ درصدی تصادفات جرحی در تابستان ۱۴۰۳
هشدار به خریداران املاک با «سند سبز»
بهرهبرداری از پارکینگ محله اتابک در پویش امید و افتخار
قیمت انواع سبزیجات برگی و غیر برگی در تهران اعلام شد
آمار جانباختگان حوادث ترافیکی در زمستان سال پیش کاهشی بود
اورهال و نوسازی ۳۴ دستگاه آسانسور متروی تهران برای بهبود خدمات
مدیریت تعارض منافع مستلزم قانونی خاص است
چمران: در حال حاضر پسماندی از ساری به آرادکوه نمیآید
کمیته هماهنگی اجرای طرحهای ویژه ترافیک زمستان ۱۴۰۳ برگزار شد
اجرای پویش «قوای محمد رسول الله» برای حمایت از آوارگان جنگ+ کلیپ
کیفرخواست متهمان پرونده چای دبش صادر شد
جهانگیر: جرم سرقت در کشور بعد ۱۳ سال کاهش یافته است
چگونه از نقض تعهدات در قراردادها پیشگیری کنیم؟
واژگونی پژو ۲۰۷ در مسیر شمال به جنوب بزرگراه شهید باکری تهران