میرنیوز
به گزارش ایسنا جمشید محبت خانی در نشست خبری برخط که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد با ارائه گزارش عملکرد یکساله یگان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: ما امسال زودتر از سالهای گذشته اقداماتی را برای مبارزه با اقدامات مجرمانه در بازارهای فروش گونههای غیرمجاز مانند لاکپشت دریایی، ماردریایی و سمندر لرستانی انجام دادیم. برخورد محیط بانان ما نیز در مقابله با متخلفان جدیتر بوده است.
وی افزود: حفظ محیط زیست یک فعالیت دینی و انقلابی است. طبق قولی که داده بودیم، امسال برای اولین بار یگان حفاظت دارای ردیف مالی و بودجهای مستقل شد همچنین جیره غذایی محیط بانان به ارزش ۱۴ میلیارد و ۲۰۰ محیط بانان در استانها تقسیم شد و افزایش بیمه و سقف تعهدات بیمه محیط بانان نیز در دستور کار قرار گرفت.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: ما موضوع شهادت و جانبازی محیط بانان را نیز پیگیری کردیم و پس از دو نشست محیط بانان میکائیل هاشمی و علی خواجوی به عنوان شهید شناخته شدند و حقوق جانبازان ما نیز پیگیری شد.
محبتخانی ادامه داد: امسال ۶۰ میلیارد تومان هزینه موتورسیکلت کردیم و ۸۰۰ دستگاه موتورسیکلت بین محیط بانان تقسیم شد و در تلاش هستیم تا پس از انجام امور اداری، مابقی آنها را نیز بین محیط بانان تقسیم کنیم. این تجهیزات برای پیشگیری از جرائم بسیار مفید خواهد بود. برای سال آینده نیز موضوع تحول تجهیزات خودرویی دغدغه اول رییس سازمان حفاظت محیط زیست برای یگان حفاظت است.
وی با اشاره به مسئله برومند نجفی محیط بان کرمانشاهی گفت: ما برای حل مشکل برومند نجفی اقدامات خوبی انجام دادیم. تلاش کردیم تا با افراد پرنفوذ و مسئولان محلی بهخصوص شورای حل اختلاف استان تعامل داشت باشیم تا برای جلب رضایت خانواده شاکی تلاش کنیم. خواسته اول رییس سازمان حفاظت محیط زیست حل این مشکل همچنین پیگیری وکلای پرونده از طریق راههای قانونی آن است. امیدواریم تا با تلاش رسانهها و بزرگان و ریش سفیدان استان این پرونده را حل کنیم.
محبتخانی درباره اصلاح قانون بهکارگیری سلاح محیط بانان اظهارکرد: این موضوع در مجلس و رسانهها مطرح شد. در شرایط فعلی محیط بانان حتی برای حفظ جان خود در جریان ماموریت نمیتوانند از سلاح خود استفاده کنند. در واقع سلاحی که محیط بانان حمل میکنند، برعکس عمل میکند و جان آنان به خطر می اندازد. در همین رابطه لایحهای تنظیم و دستور پیگیری ویژه داده شده است. قانون قبلی که در این زمینه وجود داشت، بسیار محدود بود اما امیدواریم در سال آینده با تصمیمگیری عقلانی و علمی قانونی تصویب شود که جان محیط بانان حفظ و در نتیجه ماموریت بهدرستی انجام شود.
وی افزود: ما به هیچ وجه نمیخواهیم محیط بانان ما به واسطه سلاح تعریف شوند. محیط بانان که حافظان محیط زیست و جان گونههای جانوری و گیاهی هستند و نمیتوانند جان یک انسان را بگیرند اما در صورت درگیری آخرین راهکار استفاده از سلاح است همچنین ما در جریان دیداری که با رییس اینترپل کشور داشتیم؛ به نتایج خوبی رسیدیم. خروجی این جلسه تشکیل کمیته جلوگیری از قاچاق حیات وحش است تا به این وسیله بتوانیم افرادی که بیرون از کشور در زمینه قاچاق گونهها فعالیت میکنند را به کشور برگردانیم و با آنان برخورد کنیم.
محبت خانی ادامه داد: یگان حفاظت و شخص بنده در چهار سال اخیر در دو مرحله میان یگانهای حفاظت کشور در دستگاههای مختلف رتبه برتر را به دست اورده ایم که این دستاورد به سبب اقدامات قابل تقدیر محیط بانان ماست.
وی با اشاره به اجرای طرح نصب پنلهای خورشیدی در پاسگاههای محیط بانی اظهارکرد: یکی از موضوعات دیگری که در مدت اخیر پیگیری شده، نصب پنلهای خورشیدی برای پاسگاههای محیط بانی است. در حال حاضر همه ۶۰۰ پاسگاه ما با صرف هزینهای نسبتا بالا به پنل مجهز شدهاند تا بتوانند از انرژی پاک استفاده کنند همچنین چند پاسگاه جدید نیز در استانهای ایلام، همدان و مرکزی افتتاح شده است. ما ساختمان ویژه ای نیز برای محیط بانی تعریف کردیم تا مشخص شود که این مرکز متعلق به محیط بانی است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: موضوع بعدی که در دستور کار ماست نگاه اجتماعی به محیط زیست است. طرح همیارمحیطبانان دو سال است که اجرا میشود و هم اکنون ۱۶۵۸ همیار محیط بان داریم و تلاش میکنیم تا پوشش مالی و درمانی آنها را توسعه دهیم همچنین طرح کلاس آموزشی محیط بان در مدارس در دست اجراست و علی رغم شیوع ویروس کرونا تلاش کردیم تا بهصورت مجازی و الان بهتدریج به صورت حضوری این آموزشها را ارائه کنیم. ۳۱۲۵ ساعت کلاس در این زمینه برای همیار محیطبانان تشکیل شده است تا در راستای حفظ ارزشهای محیط زیست گام برداریم.
محبت خانی در ادامه گفت: مراسم روز ملی محیط بان که روز میلاد امام رضا(ع) است، هرساله با انتخاب محیط بان نمونه برگزار میشود. مطالبه ما ثبت روز محیط بان در تقویم رسمی کشور است. این پروسه فعلا در ایستگاه وزارت فرهنگ و ارشاد متوقف شده است و ما منتظر پیگیریهای مسئولان این نهاد هستیم.
وی درباره موضوع مطالبات محیط بانان اضافه کرد: ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان معوقات دیههای محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست بود که پیگیری شد. همچنین ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به آنها اختصاص یافت و ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان حق کشف نیز که متعلق به بازه زمانی سال ۹۲ تا ۹۸ است پرداخت شده است.
ادامه دارد
منبع : خبرگزاری ایسنا
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص