میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کلانشهر تهران با 730 کیلومتر مربع وسعت، 22 منطقه دارد که هر یک از آنها موقعیت قابل توجه و ویژگیهای متفاوتی دارند. منطقه 10 یکی از مناطق 22 گانه شهر تهران است که با 817 هکتار مساحت، کوچکترین منطقه شهرداری تهران بعد از منطقه 17 محسوب میشود و دارای 3 ناحیه و 10 محله است.
این منطقه از متراکمترین مناطق شهر تهران بین مناطق 22 گانه است که تراکم جمعیتی آن 4 برابر حد استاندارد و 2 برابر میانگین تراکم در شهر تهران است. از لحاظ موقعیت جغرافیایی نیز از شمال به خیابان آزادی، از جنوب به خیابان قزوین، از شرق به بزرگراه شهید نواب صفوی و از غرب به خیابان شهیدان منتهی میشود و بارگاه مقدس امامزاده معصوم (ع) ، مسجد حاج عبدالله، مسجد لولاگر و موزه طبیعی حیات وحش هفت چنار از مهمترین اماکن تاریخی این منطقه به شمار میآیند.
منطقه 10 در کنار بافت فشرده و جمعیت انبوهش با مشکلاتی مانند بافت فرسوده، کمبود سرانه سبز و غیره مواجه است که در راستای آگاهی از برنامههای دوره جدید مدیریت شهری برای کاهش این مشکلات به گفتوگو با رضا شرفی شهردار منطقه 10 پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان تسنیم میشود:
تسنیم: دوره گذشته مدیریت شهری اقدامات قابل توجهی انجام نشد و با تغییر ترکیب مدیریت شهری و روی کار آمدن آقای زاکانی سطح انتظارات مردم مانند زمان مدیریت قالیباف افزایش یافت؛ با این انتظارات، برنامه شما در سطح منطقه 10 چیست؟
زمانی که دوره مدیریت شهری گذشته روی کار آمد، اقدامات بسیاری در سالهای قبل از آن انجام شده بود؛ در زمان مدیریت قالیباف، بزرگراهها، دسترسیها و معابر، زیرساختهای فرهنگی مانند سرای محلات و مجموعههای ورزشی و زمینهای بازی ساخته و توسعه مترو با سرعت بالایی انجام شده بود، از این رو در مقابل این همه اقدامات انجام شده، تعریف پروژه سخت میشود.
از سوی دیگر آنها با زمان تدوین برنامه سوم مواجه و بلاتکلیف بودند که این برنامه را عملیاتی یا استراتژیک تدوین کنند به همین خاطر نتوانستند برای خودشان برنامه عملیاتی تعریف کنند.
در دوره جدید، آقای زاکانی به عنوان یک مدیر انقلابی و جهادی وارد میدان شد و ضمن تأکید بر اینکه در همه دورههای مدیریتی حتی دوره سابق دستاوردهایی وجود داشته است اعلام کرد تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد؛ این دیدگاه نشان از این دارد که زاکانی کاملا صاحب برنامه است و باید به سمت دورنمایی که با عنوان کلانشهر تهران، الگوی جهان اسلام ترسیم کرده است، حرکت کنیم.
در این راستا نیز تأکیدش بر حوزه فرهنگی و اجتماعی است چراکه آنچه در شهر تهران عقبماندگی فراوان دارد، مباحث مربوط به این حوزه است از این رو بر ایجاد قرارگاه اجتماعی تأکید داشت و نخستین موضوعی که به آن پرداخته شد جمعآوری معتادین متجاهر بود.
تسنیم: این موضوع در منطقه شما به چه صورت است؟
منطقه ما در بخش زرد قرار دارد و در اولویت نیست با این حال ما اساس قرارگاه را تحت عنوان شورای عالی فرهنگی در منطقه 10 راهاندازی کردهایم که در این راستا میتوانیم از ظرفیت حسینیهها و مساجد سطح منطقه بهرهمند شویم.
تسنیم: محور قرارگاه معاونت فرهنگی و اجتماعی است یا شهردار منطقه؟
محور معاونت فرهنگی و اجتماعی است اما به ریاست شهردار منطقه اتفاق خواهد افتاد؛ ما مقدمات اجرای کار را آغاز کردهایم و در عین حال اعتقادمان در منطقه 10 این است که اگر صحبت از کار فرهنگی و اجتماعی میکنیم باید از فعالیتهای پراکنده و جزیرهای پرهیز کنیم. ما به دنبال این هستیم که همه نقشآفرینان حوزه فرهنگی اجتماعی که در منطقه فعال هستند یک خروجی داشته باشند که البته کار سختی است زیرا کنار هم قرار گرفتن ارکان مختلف اجتماعی و نقشآفرینان، مدیریت خاص را میطلبد. علاوه بر این نیاز است بتوانیم یک ماتریس فرهنگی را در منطقه جا بیندازیم؛ منظورم از ماتریس این است که فعالیتها را در سطوح و ارکان را در سطور این ماتریس داشته باشیم.
فکر میکنم این ظرفیت در منطقه وجود دارد که به این سمت حرکت کنیم و قرارگاه را پوشش دهیم وقتی همه در قالب قرارگاه شروع به فعالیت کنند و همه امکاناتشان را در میدان به عمل بگیرند قطعا ما میتوانیم یک خروجی خوب داشته باشیم.
تسنیم: حضور آقای زاکانی در قالب «قرار خدمت» در منطقه 10 چه خروجیهایی داشت؟
آقای زاکانی در قالب قرار خدمت در مناطق حضور مییابد و از زاویههای مختلف مناطق را با حضور معاونانش رصد میکند؛ در منطقه 10 نیز قرار خدمت به خوبی انجام و تصمیمات خوبی اخذ شد.
در آن جلسه مصوبات خوبی برای منطقه در نظر گرفته شد که اگر با پیگیری و همراهی معاونان شهردار تهران همراه باشد، اتفاقات خیلی خوبی برای منطقه 10 رقم میخورد؛ یکی از موضوعاتی که انتظار داریم در صورت تحقق مصوبات قرارخدمت در منطقه 10 اتفاق بیفتد، نوسازی بافت جدارهای منطقه است.
57 درصد بافت منطقه 10 فرسوده است
وقتی وارد منطقه 10 میشوید احساس نمیکنید که منطقه 10 منطقه نوسازی شدهای است زیرا طبق آمار این منطقه حدود 57 درصد بافت فرسوده دارد و محله هاشمی جزو فرسودهترین محلات شهر تهران محسوب میشود. در طول فرایند نوسازی شهر تهران که در قالب آن بستههای تشویقی و تسهیلات وجود داشت حدود 40 درصد از بافت منطقه نوسازی شد اما وقتی وارد منطقه میشوید این حس به شما دست نمیدهد که این منطقه در حوزه نوسازی فعالیتی داشته است چراکه اکثر نوسازیها در داخل بافت اتفاق افتاده است و راستهها و جدارههای اصلی ورودی منطقه کاملا فرسوده است؛ امیدواریم با حضور زاکانی و تدابیر وی مجدداً تسهیلات جاری و ساری شود و شاهد آغاز فرآیند نوسازی در منطقه شویم.
ما برای این موضوع مصوبه خیلی خوبی از آقای زاکانی در قرار خدمت گرفتیم. به این خاطر که شما وقتی جدارهها را نگاه میکنید چرا نوسازی نشده چون اصلا برای مالکین، نوسازی جذابیت ندارد و دلیلش این است که ارزش ملک موجود، از آن چیزی که طبق ضابطه قرار است به او بدهند، بیشتر است!
تسنیم: با مصوبه تعیین شده قرار است چه اتفاقی بیفتد؟
بستههای تشویقی به کمک احیای بافت فرسوده میآیند
ما در قرار خدمت پیشنهاد دادیم و پذیرفته شد و امیدواریم تأییدیههای آن را بتوانیم اخذ کنیم؛ پیشنهاد ما این بود فارغ از اینکه ضابطه چه میگوید، بستههای تشویقی برای نوسازی راستهها و جدارههای اصلی تعیین کنیم.
به عنوان مثال یکی از مشکلات اساسی در راستههایی که نوسازی انجام نمیشود تأمین نشدن پارکینگ و کوچک بودن قوارههاست اما در صورتی که بسته تشویقی تأیید شود اتفاقات خوبی رخ میدهد؛ مانند خیابان امام خمینی (ره) که با یک بسته تشویقی وضعیت آن بهبود یافت. با این بسته تشویقی دو اتفاق رخ میدهد؛ نخست اینکه میتوانیم خط افق را 4 طبقه در نظر بگیریم و برای کسری پارکینگ، از مالک عوارض دریافت کنیم.
اما از آنجایی که یکی از معضلات ما کمبود پارکینگ است، در قرار خدمت مقرر شد از محل عوارض کسری پارکینگ که در یک حساب مشخص تجمیع میشود، نسبت به تأمین پارکینگ اقدام کنیم.
تبدیل 10 نقطه به پارکینگ در منطقه 10
برای تأمین پارکینگ نیز 10 نقطه وجود دارد که در طرح تفصیلی کاربری تثبیت شده آن پارکینگ است؛ با پیشنهادی که در جلسه قرار خدمت مطرح کردیم و پذیرفته شد، قرار است محل عوارض کسری پارکینگ، برای تملک این نقاط و ساخت پارکینگ استفاده شود بنابراین در قالب نهضت پارکینگسازی، ساخت پارکینگ محلهای در دستور کار قرار میگیرد. با توجه به اینکه منطقه 10 چندان وسیع نیست، توزیع اراضی مذکور به گونهای است که به راحتی نیاز منطقه به پارکینگ را پوشش میدهد.
این تدابیر میتواند مشوق موثری برای نوسازی بافت فرسوده در منطقه باشد ضمن اینکه تعداد طبقات را از 3 به 4 طبقه افزایش دادهایم و ممکن است برای متراژ بالای 100 متر 5 طبقه در نظر گرفته شود که این امر نیز مشوق خوبی محسوب میشود.
تسنیم: با تجمیع پلاکها اگر متراژ به 100 متر یا بیشتر افزایش یابد اما هر طبقه به 2 یا 3 واحد تبدیل شود در نهایت به جمعیتپذیری منطقه و افزایش نیاز به سرانههای سبز، ورزشی و فرهنگی منجر میشود که در نهایت کاهش کیفیت زندگی در منطقه را به دنبال دارد.
برداشت ما این است که این طرح سرانه جمعیتی را افزایش چندانی نمیدهد البته از لحاظ طرح تفصیلی ما در سقف جمعیتپذیری هستیم و با توجه به اینکه اراضی خاصی برای تأمین سرانه نداریم به نظر میرسد به بنبست رسیدهایم و نمیتوانیم سرانههای مورد نیاز را تأمین کنیم اما در این زمینه نیز اقداماتی مدنظر داریم به عنوان مثال برای تأمین سرانه فضای سبز تملک همه باغات سطح منطقه را در دستور کار قرار دادهایم.
تملک 7 باغ برای تبدیل به فضای سبز/جمعیت منطقه 10 4 برابر استاندارد
حدود 7 باغ وجود دارد که تاکنون 3 مورد از آنها را از محل کمیسیون باغات تملک کردهایم، یکی از آنها ساخته شده، کلنگ یکی دیگر از آنها نیز در جریان جلسه قرار خدمت به زمین زده شد، باغ سوم نیز در مرحله طراحی قرار گرفته است.
با تملک 7 باغ مذکور که جمعاً حدود 3 هکتار است، 0.2 درصد به سرانه فضای سبز افزوده میشود و باید این نکته را در نظر داشت که این منطقه، 400 هزار جمعیت که تراکم جمعیتی آن 2 برابر متوسط تهران و 4 برابر استاندارد است.
علت برخی مخالفتها با بستههای تشویقی نیز به دلیل موضوعات جمعیتی است اما نمیتوان با این محدودیت، خودمان را متوقف کنیم و باید به دنبال راهی باشیم.
متأسفانه یکی از ایراداتی که همواره در روند نوسازی بافتهای فرسوده وجود داشته این بوده که فقط پلاک نوسازی شده نه معبر البته نوسازی پلاکها نیز برای شروع خوب است اما باید منطقه را به صورت یک پکیج در نظر گرفت؛ به عنوان مثال در حال حاضر محور خیابان قزوین که صاحب اراضی بسیار خوبی است، طرح تعریض 45 متری دارد که اجرای آن در دستور کار قرار دارد.
خیابان قزوین که در مقطعی یک شریان اقتصادی خوب و فعال برای تهران بود، امروز گویی خاک مرده روی آن پاشیده شده و واحدها نیمه فعال هستند اما با اجرای طرح تعریض 45 متری وضعیت بهتری در آن شاهد خواهیم بود.
در طرح نهضت مسکن سازی که تأکید زاکانی نیز بر بافتهای فرسوده بود میتوانیم نوسازی را به صورت بلوکی انجام دهیم؛ در واقع با جلب نظر مردم، میتوان سازندههای قَدَر و انبوهساز را وارد منطقه کرد در این صورت تأمین سرانهها در یک بلوک نیز امکانپذیر است؛ البته تحقق این ایده حتما به یک سند و مشارکت مردم نیاز دارد و باید در نظر داشت که اجرای آن با مشکلاتی مواجه است و شاید نتوان همه منطقه را به آن اختصاص دارد و فقط در بخشهایی شاهد اجرای آن بود که فرسودگی بیشتری دارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد
انتصاب رئیس میز تخصصی پرستاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اهدای ۴۲۲ تن خرما و ۵ کیلو طلا برای کمک به لبنان توسط بوشهریها
زمین لرزه ۵.۱ ریشتری آئوموری ژاپن را لرزاند؛خطر سونامی وجود ندارد
بایستههای سیاستگذاری رسانهای برای روایت اقناعی از حجاب
عفو ۷ هزار نفر طی امسال؛ کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی
وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور؛ انسداد جاده چالوس
۴ کشته بر اثر رانش زمین در مرکز اندونزی
شهرداری تهران جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر را دریافت کرد
واکنش ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه علیه ایران چه بود؟
سفارتخانه مقاومت با حضور نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص/آسیبشناسی تدوین فهرستهای عفو مناسبتی
آزادی و اعطای مرخصی به بیش از ۸ هزار زندانی در استان تهران
نظارت اژهای بر روند بررسی پروندههای خاص