میرنیوز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین جلسه محاکمه عباس ایروانی مالک شرکتهای معروف به "گروه عظام" در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه رئیس دادگاه ضمن اعلام رسمیت جلسه عباس ایروانی، عبدالرحیم گرامند، فریدون ساعی، همایون نکونام، حسین زارع و منصور مسعودی را متهمان این پرونده اعلام کرد و گفت: اتهام متهمان در این پرونده اخلال در نظام اقتصادی است که اصل تسهیلات دریافتی 5 هزار و 967 میلیارد و 257 میلیون و 465 هزار و 614 تومان بوده اما بر اثر بدهی و عدم بازپرداخت تسهیلات به 15 هزار و 753 میلیارد و 246 میلیون و 615 هزار و 428 تومان تبدیل شده است.
رئیس دادگاه با بیان اینکه اعتبارات مذکور از 6 بانک مسکن، سپه، ملت، صادرات، توسعه صادرات و ملی دریافت شده است از نماینده دادستان خواست برای قرائت کیفرخواست در جایگاه حضور یابد.
شاهمحمدی نماینده دادستان تهران در قرائت کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران اقتصادی اظهار کرد: در این پرونده شخصی به نام عباس ایروانی از طریق تبانی با مدیران بانکی بدون احراز صلاحیت و تودیع وثایق موفق به اخذ تسهیلات از 6 بانک ملی، مسکن، صادرات، توسعه صادرات و ملت بدون رعایت ضوابط و مقررات شده است.
وی افزود: متهم با بخشی از این وجوه اقدام به خرید چندین شرکت فعال مونتاژ و تولید قطعات خودرو کرده که شرکتهای مذکور به گروه عظام معروف هستند.
شاهمحمدی افزود: متهم 5 هزار و 967 میلیارد و 257 میلیون و 465 هزار و 614 تومان تسهیلات دریافت کرده که معوقات این تسهیلات تا پایان آبان امسال به 15 هزار و 753 میلیارد و 264 میلیون و 615 هزار 428 تومان رسیده است.
نماینده دادستان تهران تصریح کرد: متهم با نفوذ در شبکه بانکی و ایجاد ارتباطات ناسالم اقدام به گشایش اعتبارات اسنادی متعدد در شبکه بانکی کرده و با ارائه بارنامههای مجهول مبالغ کلان ارزی را از کشور خارج کرده است.
وی گفت: تحقیقات ضابطین حکایت از آن دارد که در ازای اعتبارات اسنادی گشایش یافته کالایی وارد نشده و سهامداران شرکتهای فروش قطعات خودرو در امارات نیز اقوام و بستگان ایروانی و یا کارمندان مورد وثوق وی بودند و به عبارتی خریدار و فروشنده یک شخص و یا ذینفع واحد بوده است.
شاهمحمدی افزود: خارج کردن مقادیر کلان ارز بدون ورود کالا موجب ورود لطمات شدید به نظام اقتصادی کشور شده است. نظر به علم ایروانی به تشدید تحریمهای بینالمللی و محدود شدن ذخایر ارزی متهم میدانسته که خارج کردن مبالغ کلان ارزی بدون ورود کالا تا چه اندازه برای نظام اقتصادی کشور مخرب است. نامبرده با خارج کردن ارز موجبات اخلال عمده در نظام اقتصادی را فراهم کرده و نظر به مراتب فوق و علم متهم مرتکب جرم اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی شده است.
نماینده داستان تهران گفت: گزارش 6 بانک مذکور، بانک مرکزی و ضابطان حاکی از آن است که در اغلب اعتبارات اسنادی گشایش یافته، مدیران وقت بانکی به اخذ سفته و چک و قراردادهای لازماجرا به عنوان تنها وثایق اعطای تسهیلات اکتفا کردند و از این طریق موجب عدم بازگشت منابع شدند.
شاهمحمدی ادامه داد: حسب استعلام از شرکت "گوتنگا" واقع در سوئیس، گمرک سلفچگان و اداره دریانوردی هرمزگان 36 فقره گواهی بازرسی صادره مجهول است و ایروانی به منظور صدور گواهی بازرسی مزبور مبلغ 20 هزار دلار آمریکا به فریدون ساعی مدیرعامل شرکت مشاورین کاویان پرداخت کرده و 36 گواهی بازرسی به همراه 69 فقره بارنامه جعلی برای دریافت اعتبار به بانک مسکن ارائه شده است.
وی رفتار متهمان پرونده حاضر را تحت عنوان اخلال در نظام اقتصادی قابل پیگرد دانست و گفت: اقدامات متهمان در این پرونده از مصادیق رفتارهای تمثیلی بند الف ماده اول قانون مجازات اخلالگران اقتصادی است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
نوسازی ۴۰۰ اتوبوس بی آر تی ۱۸ متری دیزلی در تهران
۲۶ سردیس چهرههای ماندگار تهران در خانه اتحادیه رونمایی شد
۶ خودروی خارجی متعلق به شرکت کوروش کمپانی به مزایده گذاشته میشود
حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر میشود
توفان برت بریتانیا را درنوردید/ ۳ نفر کشته شدند
بیانیه نشست کارگاهی ذخیرهگاههای زیست کره ایران
۴ نفر در پی بارش برف سنگین در ترکیه ناپدید شدند
قیمت انواع گوشت قطعه بندی و بسته بندی بوقلمون اعلام شد
متهم ردیف اول پرونده چای دبش در دادگاه چه گفت؟
ماجرای واریز یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان چه بود؟
برنامه بررسی تخلفات سردفتران با هوش مصنوعی تدوین میشود
افزایش قاچاق چوب با صدور مجوز برداشتن درختان شکسته
رمزارزها پر تکرارترین معضل مطرح شده در سامانه مشکلات حقوقی
کنترل تورم مطالبه بازنشستگان از دولت
فروش ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کالای تملیکی در ۸ ماهه امسال
دستگیری شیاد تلگرامی: دختران کمسن طعمه فریبکاران فضای مجازی شدند
کمک یک میلیاردی دیوان عالی کشور به پویش ایران همدل
هزینه ۲۰۰ میلیاردتومانی نگهداشت پلهای عابر
پروژه تونل شهید متوسلیان نیازمند سرمایهگذار است
توقیف سواری تویوتا به علت ۵۲۵ فقره تخلف و جریمه ۵۹ میلیون تومانی
نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی ابلاغ شد
برخورد قاطع با دستکاری پلاک خودروها
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
سند مالکیت چهلستون صادر شد
آخرین وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر و بزرگراههای تهران
بسیج مولود انقلاب، مکتب خداجویی و حق طلبی
رویکرد مبتنی بر گفتمان تحول پایهگذاری شد
برخورد قاطع پلیس با متخلفان دستکاری پلاک خودروها
اعلام نرخ قطعی حج تمتع تا ۲ ماه آینده
بارگیری ۵ هزار تخته پتو و ۲۰ تن مواد غذایی برای کمک به مردم مظلوم لبنان