میرنیوز
به گزارش ایسنا، مطابق بند ج تبصره ۶ لایحه مصوب کمیسیون تلفیق، بخشی از درآمدهای شرکت برق از محل قبوض برق شهروندان باید به توسعه انرژی پاک منجر شود. مسالهای که برای چندمین سال متوالی در قانون بودجه آمده و تاکنون موجب راهاندازی بیش از ۳۰۰۰ نیروگاه خورشیدی برای مددجویان کمیته امداد شده است.
متن قانون به این شرح است که «عوارض موضوع ماده (۵) قانون حمایت از صنعت برق کشور مصوب ۱۰ آبان سال ۱۳۹۴ به میزان ۱۰ درصد مبلغ برق مصرفی در سقف ۶۰ هزار میلیارد ریال تعیین میشود. منابع حاصله ۳۵ درصد به حساب شرکت توانیر نزد خزانهداری کل کشور برای حمایت از توسعه و نگهداری شبکههای برق روستایی و تقویت پدافند غیرعامل و بهبود مقاومت زیرساختهای مخابراتی صنعت برق و ۶۵ درصد به حساب سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور به صورت کامل برای تولید برق تجدیدپذیر و پاک و توسعه فناوریهای تجدیدپذیر با اولویت روستایی، عشایری خانوارهای کمدرآمد تحت پوشش کمیته امداد امام(ره) و سازمان بهزیستی و تکمیل و بهرهبرداری نیروگاه بادی میل نادر استان سیستان و بلوچستان صرف شود.»
در این بند از لایحه بودجه ۱۴۰۱ به طور خلاصه تاکید شده است که ۱۰ درصد مبلغ برق مصرفی شهروندان برای توسعه و تولید برق تجدیدپذیر و پاک و توسعه فناوریهای تجدیدپذیر با اولویت روستایی، عشایری، خانوارهای کم درآمد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هزینه شود.
به استناد همین بند قانونی، طرح راهاندازی نیروگاههای خورشیدی برای مددجویان، از سال ۹۴ با عنوان «برکت آفتاب» و راهاندازی ۱۵ نیروگاه خورشیدی، در خراسان رضوی پایهگذاری شد و پس از آن مددجویان استانهای دیگر به آن پیوستند. در همین راستا مرتضی فیروزآبادی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد به ایسنا میگوید: مددجویان کمیته امداد و مجریان طرحهای نیروگاه خورشیدی در مناطق مختلف کشور سالانه ۷۲۰۰ تا ۱۰ هزار و ۷۰۰ کیلووات برق تولید میکنند که درآمد دستکم ۱۰ میلیون تومانی را در طول سال برای آنان رقم میزند.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۳۰۰۰ نیروگاه راهاندازی شده که ظرفیت مجموع آن معادل ۱۴ هزار مگاوات است، اظهار میکند: تاکنون ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برای مددجویان نصب شده است که اگر سهم این نهاد از ماده ۵ قانون حمایت از صنعت برق کشور و همچنین نرخ خرید تضمینی افزایش یابد، امکان توسعه این نیروگاهها تا ۱۰۰ هزار نیروگاه کوچک مقیاس نیز فراهم خواهد شد.
به گفته معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، تاکنون در ۱۸ استان، نیروگاه راه اندازی شده است که با توجه به اقلیم کشور که آفتابگیر است در بیشتر استانها قابل راهاندازی است.
طبق اعلام کمیته امداد، هزینه راهاندازی نیروگاه حدود ۱۰۰ میلیون تومان است که این هزینه به صورت وام به مددجوها پرداخت میشود و مددجویان میتوانند از محل فروش برق تولیدی اقساط را پرداخت کنند.
منصور آرامی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در همین مورد با اشاره به درآمدزایی از طریق نصب پنلهای خورشیدی و فروش برق توسط مددجویان کمیته امداد در اقلیمهای مختلف کشور میگوید: این نوع از تولید انرژی، یک فرصت برای کشور ماست چراکه آفتاب زیادی به بخشهای وسیعی از سرزمین ما میتابد. خوشبختانه دانش و علم مورد نیاز برای استفاده از فناوریهای انرژی خورشیدی را داریم و چندان کار سختی نیست که از این تکنولوژی استفاده کنیم.
واقعیت این است که استفاده از انرژی خورشیدی نیازمند اراده مسئولان است تا از فرصت اقلیمی موجود در کشورمان برای تولید انرژی و همزمان ایجاد اشتغال و درآمدزایی استفاده کنیم. استفاده از پنلهای خورشیدی، خودکفایی در تولید برق را هم به دنبال دارد و البته استفاده از این ابزار و تجهیزات برای محرومان و اقشار کمدرآمد و همچنین روستاییان کشور فرصتی است که موجب خودکفایی آنها میشود و این کاری است که کمیته امداد انجام میدهد. موضوعی که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نیز به آن اشاره شده و منتظر تصویب در صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
عامل مسلح نفوذی به کلانتری بمپور به هلاکت رسید
انسداد آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
مسدودیت آزادراه منجیل - رودبار تا ۳۰ آذر
معلمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
معمان ایرانی خطاب به اندیشمند آمریکایی: خود را از ننگ حامیان نسلکشی در غزه برهانید
کشف ۸۰ میلیاردی لوازم آشپزخانه قاچاق در جنوب تهران
۷ هزار تخت جهت ساماندهی معتادان متجاهر به بهره برداری رسید
تخریب ۴ هزار و ۶۰۰ منزل مسکونی لبنان توسط اسرائیل
لزوم شکل گیری چرخه پیشگیری و درمان معتادان متجاهر
زورگیران پارکوی در سه استان دستگیر شدند
۳۵۰۰ متر مربع ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه ۱۹ رفع خلاف شد
۱۱ مجروح در پی تصادف زنجیره ای ۵۳ وسیله نقلیه در کره جنوبی
کودکان مناطق کمتر برخوردار امکان تحصیل در دوره پیش دبستانی را ندارند
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
سردار رحیمی: قاچاق کالا سهم عمدهای در مشکلات اقتصادی دارد
۳۰ مورد سازش در مراکز مهر خانواده از ابتدای سال
ترافیک روان در معابر بزرگراههای پایتخت
در حوزه مقابله با قاچاق کالا، پلیس امنیت اقتصادی محوریت دارد
چرایی ممنوعیت رانندگی موتورسیکلتسواران در شرایط بارندگی
دیدار بهروزآذر با معاونان زنان و خانواده ۵ دوره قبلی ریاست جمهوری
ترافیک سنگین و پر حجم شبانه در معابر و بزرگراههای پایتخت
افتتاح ۳۰ هزار واحد مسکونی شهری در بافتهای فرسوده تهران
تاکنون بیش از ٢٥٠٠ تن اقلام زیستی برای مردم مظلوم لبنان ارسال شد
تحقق ۸۶ درصدی بودجه در ۶ ماهه نخست سال
۸ آذر بهعنوان روز کشتار نوزادان غزه توسط رژیم صهیونیستی ثبت جهانی شود
اعظم کریمی سرپرست اداره کل طرح های ملی وفراگیر جوانان شد
تفاوت مدت قرارداد و مدت تعهد چیست؟
واژگونی اتوبوس در محور نجف آباد به تیران ۱۲ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت
هم افزایی نهادها برای حل چالشهای مدیریت بحران تهران ضروری است
قاچاقچی خودرو جگوار به پرداخت ۱۱۴ میلیارد محکوم شد