میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر «محمدرضا واعظ مهدوی» معاون سابق سازمان برنامه کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی در نشست تخصصی «تبیین علل بازماندگی از تحصیل و راهکارهای عملی کاهش آن در دوران پسا کرونا» در محل مرکز همایشهای معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه ساخت مدرسه باید براساس شاخص کمبود(شاخص فاصله با میانگین کشوری) انجام شود، در ادامه اظهار کرد: چون آموزش نخستین شرط حرکت در مسیر توسعه است از اینرو به تحصیل توجه و حساسیت زیادی میشود.
وی با بیان اینکه براساس قانون اساسی کشور همه حق دارند که از تحصیل بهرهمند شوند، افزود: تاکنون عوامل فراوانی برای بازماندگی از تحصیل کودکان شناسایی و تلاشهای بسیاری برای برطرف کردن آن شده است که میتوان با بسیج ظرفیتهای مختلف اجتماعی بر این پدیده غلبه کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه ۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی است، در ادامه خاطرنشان کرد: از سال ۲۰۰۷ مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای ایجاد بسیج همگانی و عزم بینالمللی جهت تحقق عدالت اجتماعی روزی را به نام روز جهانی عدالت اجتماعی نامگذاری کرده است.
واعظ مهدوی با بیان اینکه اهداف عدالت اجتماعی معطوف به تبعیض، نابرابری، نابرخورداری و مورد نکوهش است، گفت: براساس قانون اساسی دولت موظف است تا اهداف تحقق آموزش و پرورش و تربیت بدنی را برای همگان محقق کند همچنین براساس اصل ۴۳ قانون اساسی دولت مکلف به تأمین نیازهای اساسی مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش است.
متوسط درآمد شهرنشینان ۲ برابر روستاییان
وی با اشاره به نابرابری شهری و روستایی در کشور در این حوزه افزود: متوسط درآمد شهرنشینان ۲ برابر روستاییان است که البته بین نقاط مختلف کشور هم این نابرابری وجود دارد بهعنوان مثال درآمد استان سیستان و بلوچستان کمتر از ۵۰ درصد میانگین درآمد روستاییان است که بر روی سطح و کیفیت زندگی آنها تأثیر میگذارد.
معاون سابق سازمان برنامه کشور با بیان اینکه مطالعه برنامه ششم توسعه نشان داد که به شمار دانشآموزان ۱ میلیون نفر اضافه میشود، افزود: این در حالی است که با افزایش شمار جمعیت دانشآموزی با کاهش مخاطب دانشگاهی مواجه میشویم.
دستیابی به فضای آموزشی متناسب با جمعیت دانش آموزی نیازمند ۳۲ سال زمان!
واعظ مهدوی با اشاره به تفاوت سرانه زیربنای آموزشی در استانهای مختلف تصریح کرد: در برخی استانها نظیر یزد، کهگیلویه و بویر احمد، چهار محال بختیاری و حتی خراسان جنوبی این سرانه ۷ تا ۸ مترمربع به ازای هر دانشآموز است اما در استانهای البرز و سیستان و بلوچستان ۳.۲ مترمربع فضای آموزشی وجود دارد که باید به ۵.۲ تا ۵.۶ مترمربع ارتقاء یابد.
وی با بیان اینکه در این استانها به ۲.۴ متر مربع فضای آموزشی نیاز است، گفت: فضای آموزشی استانهای گلستان، گیلان، زنجان و قزوین بالاتر از خط میانگین است برای رسیدن به میزان مناسب فضای آموزشی در کشور به یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمربع بنا نیاز است که با احتساب هزینه ۷ میلیون تومان برای هر مترمربع به اعتباری بالغ بر ۱۶ هزار میلیارد تومان نیاز است که برای تحقق این میزان به ۳۲ سال زمان احتیاج است تا به متوسط کشوری برسیم.
افزایش یک میلیون نفری جمعیت دانش آموزان سیستان و بلوچستان ظرف ۵ سال آتی
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی افزود: بر اساس برآوردها در استان سیستان و بلوچستان طی ۵ سال آینده یک میلیون نفر به جمعیت دانشآموزی اضافه میشود در حالی که سالانه ۶۰ هزار دانشآموز اضافه میشود و باید کمبود سرانه رها شده را هم جبران کرد از اینرو برای هر دانشآموز باید سالی ۲۰۰۰ کلاس درس ساخت با بزرگترین عملکرد در سال ۱۴۰۰ تنها توانستیم ۱۱۰۰ کلاس درس بسازیم که برای جلوگیری از افت شاخص این میزان باید به ۲ برابر افزایش یابد و البته معادل آن نیروی انسانی جذب شود.
واعظ مهدوی کوچکسازی را مفهومی منحط ارتجاعی و زیانبار دانست و خاطرنشان کرد: در سیاستهای کلان اداری که از سوی مقام عظم رهبری ابلاغ شده است نه به کوچکسازی و نه بزرگسازی بلکه به متناسبسازی تأکید شده است.
برآورد عدم پوشش تحصیلی ۷.۳۴ درصدی دانش آموزان
وی با بیان اینکه شاخص پوشش تحصیلی در سال ۹۲ حدود ۹۰.۴۹ درصد در سال ۹۳ حدود ۹۰.۶ درصد و در سال ۹۸ حدود ۹۲.۶۶ درصد بوده است، گفت: میانگین کشوری این شاخص ۹۸ درصد است پس عدم پوشش تحصیلی ۷.۳۴ درصد برآورد شده است.
رشد ۴۲ درصدی نرخ ماندگاری از تحصیل
معاون سابق سازمان برنامه کشور با بیان اینکه هماکنون باید ۵۳۵ هزار و ۳۸۰ دانشآموز سر کلاس باشند که نیستند، افزود: در استان سیستان بلوچستان دانشآموزان بازمانده از تحصیلات ابتدایی ۳۹ هزار و ۲۹۷ نفر است که البته این تعداد دانشآموزان شناسنامهدار هستند و بسیاری از دانشآموزان فاقد شناسنامه هستند.
واعظ مهدوی یادآور شد: نرخ ماندگاری از تحصیل از کلاس اول تا دیپلم ۴۲ درصد رشد داشته است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
موحدی: باید ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم
اختصاص ۲.۲ همت برای تکمیل پروژههای آموزشی سیستان و بلوچستان
وعده صادق ۳ در راه است/ دوره نوجوانی بهار معنویت است
جزییات واژگونی اتوبوس در محور زاهدان از زبان پلیس راه
صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی حامیان فلسطین است
صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت پیروزی است
همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها
افتتاح یاورشهر ۱۲ ویژه مردان معتاد جوان در تهران
نجات ۴ سرنشین محبوس در پی واژگونی اتوبوس
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
استقبال شهروندان از مرحله ثبت ایده «من شهردارم»
بازگشایی آزادراه تهران _ شمال و محور چالوس
زمانبندی آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
اجرای ۴۱۱ طرح بدون مجوز محیط زیست در کشور
اژهای درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
اژهای در پیامی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین شوشتری را تسلیت گفت
باندِ گروگانگیر در تهران متلاشی شد؛ رهاییِ گروگان
آموزش مهارتهای فنی در کنار مهارتهای امنیتی به نیروهای مسلح
صالحی امیری: ایران برای مرمت آثار تاریخی آذربایجان آمادگی دارد
میدری: با فرهنگ بسیجی میتوان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم تهران
با فرهنگ بسیجی میتوانیم بسیاری از مسائل را در کشور حل کنیم
حجت الاسلام قمی: مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
پیشگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در حریم شمالغرب
مفهوم مقاومت عجین شده با حرکت و امید است
نشست شهردار تهران و کرمان پیرامون سالگرد حاج قاسم سلیمانی
دستها را که از روی گوش بردارید صدای مظلومیت را میشنوید
کاهش زباله گردی و حذف پسماند خشک از مخازن زباله با طرح نوماند
دلیل واژگونی اتوبوس کارگران معدن سونگون اعلام شد
خوشبختی همیشه آن چیزی نیست که در ذهن ما میگذرد