میرنیوز
خبرگزاری مهر؛ فاطمه شجاعی کارشناس علوم سیاسی و کارشناسی ارشد مطالعات زنان و خانواده، با سابقهای که در حوزه زنان از فعالیتش دیده میشد، به برنامه جهانآرا دعوت میشود و از خدماتی که در حوزه زنان در دولتهای مختلف انجام شده صحبت میکند. از نکات مثبت و منفی که هر کدام از ادوار داشتهاند.
در دو برنامه پشت هم صحبتها انجام میشود که حتی از این موضوع هم تشکر میکند و میگوید: «اینکه ما همین الان معاونت بانوان داریم خودش یک نمونه از خدمات ارزنده دوران اصلاحات است که باید قدردان بود.» اما صحبتهای او در این برنامه تنها شامل نکات مثبت نمیشد.
برنامه در تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰۰ روی آنتن رفت و ۶ بهمن خانمها ابتکار و ملاوردی و زهرا شجاعی، مسئولین وقت امور بانوان ریاست جمهوری در بیانیهای به محتوای ارائه شده در برنامه شب گذشته اعتراض کردند و برای دفاع از مطالب خود تریبون برای دفاع از مواضع خود، درخواست کردند.
۱۲ بهمن برنامه جهانآرا میزبان خانمها ملاوردی و زهرا شجاعی بود و خانم ابتکار از حضور امتناع کردند. میانه وقت برنامه، با روی خط آمدن خانم فاطمه شجاعی برای شفافسازی موضوع و پاسخ به سوالات مجری، ملاوردی و زهرا شجاعی اعتراض کردند و به نشانه اعتراض برنامهای که پخش زنده بود را رها کردند و موضوع را ادامه ندادند.
مطالب قابل توجهی در این برنامه گفته شد که به دلیل اهمیت توجه و بررسی آنها از خانم فاطمه شجاعی دعوت کردیم که به خبرگزاری مهر بیایند و به سوالات خبرنگار ما پاسخ دهند:
مستند حرف میزنم
یکی از مطالبی که در ابتدای صحبتمان لازم است بگویم در مورد اسنادی است که در برنامه هم نشان دادم. در سالهای ریاست خانم زهرا شجاعی با همکاری یونیسف برنامهای مدون برای آگاهی زنان ایران از حقوق خود طراحی و اجرا شده است.
در این برنامه، کل کشور ایران به ۵ بخش تقسیم شده است و برای هر بخش برنامههایی ارسال شده است که جزوهای که در دست من است توضیحات محتوای ارائه شده در این طرح را کامل در اختیار گذاشته است.
علاوه بر این جزوه (که با نام «اقدام محلی، تغییر جهانی» که نشر مادر این را در قالب همین عنوان بهصورت یک کتاب منتشر کرده است.) تنظیم شده بود دو کتاب «سند اجلاس ویژه مجمع عمومی سازمان ملل، پکن +۵» و «سند چهارمین کنفرانس جهانی زن، کار پایه عمل و اعلامیه پکن» که توسط نمایندگی صندوق جمعیت ملل متحد تدوین و نشر شده، نیز اسنادی هستند که مطالب ارائه شده بنده را تأیید میکنند. بسیاری از حرفهای من نه تنها سند ملی بلکه سند بینالمللی قابل استناد دارند.
حتی از این اسناد مستند تصویریای هم ساخته شده با عنوان «فمینیسم و جنگ علیه خانواده» که تمام این اسناد را با تصویر بررسی کرده است. صحبتهای من هرگز بدون سند نبوده و مطمئناً بعد از اینهمه سال فعالیت و مطالعه در حوزه زنان از عواقب گفتن حرف بدون سند مطلع هستم.
مروری بر چند مطلب مهم
در برنامه جهانآرا در مورد مطالب با محتوای تنفروشی و روسپیگری صحبتهایی کردم که حتی از سمت همفکران خودم هم بابت آن مذمت شدم. اینکه یکسری از حرفها را نزنیم دلیل بر مورد تأیید بودن آنها نیست.
اصولگرایان حوزه زنان بخاطر مراعات در خیلی از موارد صحبتی نمیکنند و حالا که من حرفها را زدم خود بنده را هم مذمت میکنند. همین ابتدای امر از اینکه از عبارات خاصی استفاده خواهم کرد عذرخواهی میکنم.
در سالهای ریاست خانم زهرا شجاعی در مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری، یعنی حدود ۲۴ سال پیش برنامهای تنظیم شده و توسط یونیسف به مرحله اجرا درآمد. برخی از مواردی که در این برنامه به آنها اشاره شده است را باهم مرور کنیم:
- نه به ازدواج زیر ۱۵ سال.
سازمان ملل میگوید ازدواج رسمی باید حتماً بالای ۱۵ سال باشد. با این تعریف که ازدواجهای زودهنگام بر تندرستی و استقلال دختران لطمه وارد میکنند. از طرفی تاکید میکند که نوجوان هم به نیاز جنسی خود باید بپردازد.
همچنین از عبارات شیک و تمییزی مثل «بهداشت جنسی» استفاده میکنند و در این رابطه میگوید که فقدان آموزشهای بهداشت جنسی در نوجوانان باید رفع شود و با روشهای پیشگیری از بارداری آشنا باشند تا در برقراری روابط جنسی خود از درگیری بیماریهای مقاربتی جلوگیری بهعمل آید.
از نظر حقوقی هم بر این موضوع تاکید شده که بدون قید و شرط صریح در مورد محدودیتهای جنسی و سنی و… میتوانند برای این ارتباط تصمیمگیری کنند. یعنی در روستاها و شهرستانها و شهرها آموزش داده شده است که شما بدون محدودیت میتوانید در مورد رابطه جنسی خود تصمیمگیری کنید.
- رفتار جنسی مسئولانه
با توجه به مطالب در جزوه، آمده که برای تأمین کامل بهداشت باروی همه مردم به استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری نیاز دارند و در ارتباط با انتخاب رفتارهای جنسی توسط افراد (اینکه شرعی و قانونی باشد یا نه)، دولت حق مداخله ندارد و حتی باید از دخالت والدین و آداب سنتی در رفتارهای جنسی آزادنه نوجوانان، جلوگیری کند.
- خشونت با زنان در محیط کار
اگر فکر کردید که منظور از این عبارت بدرفتاری با یک خانم کارمند در محیط کار و یا عدم همکاری با توجه به زن بودن شخص و همراهی نکردن کارفرما در محیط کاری است، بدانید و آگاه باشید که در اشتباهید. مقصود از این عبارت این است که روسپیان همه روزه در معرض خشونت هستند و با مطالعه ادامه مطلب (درج در جزوه) متوجه میشوید که روسپیگری را بهعنوان یک شغل در نظر گرفته و در مورد خشونت علیه این شغل است که دارد صحبت میکند. با این کار برای این گروه مصونیت ایجاد میکند.
- تن فروشی
آزادی در انتخاب چگونگی روابط جنسی باید باشد و تنها موردی که مهم است، بهداشت رفتار جنسی است. این میان چیزی که ممنوع است این است که روسپیگری اجبار نباشد. حتی انتخاب شغل روسپیگری برای یک شخص هم قانونی تلقی شده است و حق ممانعت این انتخاب از طرف دولت هم دیده نشده است.
نشست تنفروشی
۶ سال پیش در تاریخ مهر ۱۳۹۴ از سوی کارگروه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی معاونت بانوان ریاست جمهوری در مؤسسه مطالعات زنان و خانواده، در زمان معاونت خانم ملاوردی، ۱۳ کارگروه و اتاق فکری تشکیل میشود که از نمایندههای دستگاهها دعوت شده بود برای اینکه همایشی با عنوان تنفروشی برگزار کنند.
در مصاحبهای که این گروه انجام دادند گفته شده که هدف ما تبدیل شدن مطالبات ارائه شده در این همایش، به قانون میباشد. افراد مختلفی در این نشست حاضر بودند از جمله جامعه شناسهایی مثل خانم شادیطلب و پزشکهایی مثل خانم مینو محرز و جالب آنکه هیچکدام از افرادی که در نگاه اسلامی به این موضوعات پرداختهاند در این برنامه اجازه صحبت نداشتهاند.
افرادی که مطالب ارائه دادند همه نگاهشان کاملاً منطبق بر نگاه غربی بوده است. در آخر، کار تا جایی پیش رفته که در مورد خانمهای کارتن خواب گفتند ایشان را باید عقیمسازی کنیم تا کارتنخوابها فقط بچهدار نشوند. بودجه و برنامهریزی برای این گروه فقط از همین روش باید انجام شود. که در مورد این مسئله مطالب به گوش مراجع تقلید میرسد و مراجع حکم میدهند که این کار درست نیست و جلوی اجرای آن گرفته میشود.
خلاصه اینکه مسئولین برگزاری در این همایش، تنها هدفشان این بوده است که از این کار و قشری که این کار را میکنند حمایت شود و بهعنوان یک شغل رسمی از آن نام برده شود.
نکته جالب این نشست این است که در آن صیغه بودن یک زن را با تنفروشی یکسان میخوانند و از تن فروشی که در دین ما با نام زنا بهعنوان حرام مطلق نام برده شده است، دفاع کردند.
کاندیداتوری ریاست جمهوری
سو استفاده تا آنجا پیش میرود که این خانمها (زهرا شجاعی و ملاداوودی) سوار بر عدم آگاهی مردم میشوند و برای کاندیداتوری ریاست جمهوری به وزارت کشور میروند و به راحتی پشت تریبون وزارت کشور میگوید در صورتی که ریاست جمهور بشوم، اهداف توسعه پایدار را میخواهم اجرا کنم. خب مردم ما نمیدانند که منظور از اهداف توسعه پایدار چیست؟
اهدافی که در سند آمده برای اجرا از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۳۰! یعنی همان سند ۲۰۳۰ که مردم ما با نام توسعه پایدار اگر بشنوند مشکلی در ذهنشان ایجاد نمیکند. پس بنای اجرایی ایشان در آن اقدام همان سند ۲۰۳۰ است.
بعد از این، شورای نگهبان که ایشان را رد صلاحیت میکنند، چه شانتاژی میکنند که جمهوری اسلامی با پیشرفت زنها مخالف است.
شورای نگهبان را مجبور میکند که بیاید و پشت تریبون بگوید: «ما احدی را بهخاطر جنسیتش رد صلاحیت نکردهایم.» چقدر رسانههایشان روی این موضوع مانور دادند و جو ناامیدی بین زنان ما ایجاد کردند که با خود بگویند ای بابا، زهرا شجاعی که آدم باتجربه در سیاست جمهوری اسلامی بود هم ردصلاحیت شد، ما در مقابل او تجربه و سابقهای نداریم بخواهیم کاری بکنیم. همین حال ناامیدی و بذر افسردگی نسبت به حمایت از حقوق بانوان در جامعه را زیاد میکند.
اینجا وظیفه نخبگان ما بود که سکوت را بشکنند و به میدان بیایند و برای مردم وضعیت را تبیین کنند که متأسفانه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در این زمینه بسیار کمکار بوده است.
این غبار را باید برداشت
معاهده خانواده سالم، صحبتی بود که خانم حاجی حسینی در برنامه روی خط تلفن آمدند و مطرح کردند و صحبتهای بسیار درستی داشتند. خانم ملاوردی در حوزه زنان اقدامات بیپروایی داشته که اگر وقت گذاشته شود به خیانتهای ایشان رسیدگی کنند خیلی خوب میشود.
مثلاً همین معاهده خانواده سالم و یا عدم اجرای سیاستهای مربوط به مرخصی زایمان ۹ ماهه و باقی سیاستهای ابلاغ شده که انبوهی از دستورات و سیاستهای ابلاغی از سمت دولت و رهبری داریم که همه دارند در معاونت زنان ریاست جمهوری خاک میخورند.
در ۲۴ سال اخیر که معاونت زنان ریاست جمهوری داشته، ۱۶ سالش در اختیار خانمها ملاوردی، ابتکار و زهرا شجاعی بوده است. با قطعیت میگویم هیچکدام از این ابلاغیهها انجام نشده است و هر کاری که خودشان خواستند انجام دادند.
همه اجراییات در زمان این ۱۶ سال، کلمه به کلمه منطبق بر قوانین بینالمللی بوده نه قوانین جمهوری اسلامی. البته عجیب هم نیست. خانم ملاوردی مدیرکل بینالملل خانم زهرا شجاعی بوده پس هر قراردادی که در زمان خانم شجاعی منعقد میکردند، در زمان مسئولیت خودشان در سطح بالاتری انجام میشد.
ما میخواهیم به بهانه این موجی که بعد از برنامه جهانآرا راه افتاده است انشاالله این غبار را از جمهوری اسلامی برداریم و اصول و قانون این حکومت را با شفافیت اجرا کنیم.
کذبهایی که گفته شد
از بی حرمتی و تهمت به مسئولین نظام گرفته و دستگاههای نظارتی و امنیتی، تا تکریم سران فتنه در این برنامه از سمت ملاوردی و زهرا شجاعی دیده میشد که خود نکات قابل توجهی بود. اما از حرفهای کذبی که گفتند بگذریم، باید به کار ناشایست ایشان در برنامه برسیم که حتی نتوانستند صدای بنده را تحمل کنند و پشت خط مرا بپذیرند چه برسد به حضوری.
مشکل ما با محتوایی است که این خانمها در ذهن زنان و دختران ایرانی در دوران مسئولیتشان وارد کردهاند. شکل ظاهری کار خوب و قابل تقدیر به نظر میآید ولی محتوای کارها کاملاً ضد اسلام و ضد موازین انقلاب است.
مثلاً دوره توانمندسازی زنان مدیر اگر برگزار شود ما فی نفسه مشکلی نداریم. زمانی مشکل پیدا میشود که کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان را در این دوره جای دادند. کنوانسیونی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب نشد! چرا باید چنین چیزی در جزوه توانمندسازی زنان مدیر جای گیرند؟ ملاوردی و یار دیرینش در برنامه از این حرف زدند که ما سیاستهای ابلاغی را اجرا میکردیم. در صورتیکه بالاتر هم گفتم، هیچکدام را اجرا نکردند.
اتفاق خوب حاصل برنامه جهانآرا این بود که بعد از آن پیامهایی به من میرسید که امید به روشنتر شدن این بخش از اقدامات مسئولین امور بانوان ایجاد شد! خیلی از فعالین حوزه زنان حرفهایی در این زمینه دارند و نمیزنند. امیدوارم که این اتفاق شروع جریان شفافسازی و تبیین مطالب امر باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
اژهای: تأثیر گرانی بر امنیت اجتماعی جامعه؛ به قولهایی که میدهید عمل کنید
فرهنگ نماز باید توسعه پیدا کند
دستگیری گروگانگیران اتباع خارجی
۱۷ نفر در تصادف اتوبوس در شرق برزیل کشته شدند
۱۳ کشته و ۱۸ زخمی بر اثر رانش زمین و سیل در اندونزی
زاکانی: حمل و نقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد ارتقا مییابد
آیلیگ ، یک نرم افزار هیجان انگیز
فضاهای حاشیه رود دره اوین به مجموعه گردشگری باغ سبز تبدیل میشود
رئیس جدید پلیس امنیت عمومی فراجا منصوب شد
قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و ترهبار
از دلیل انتصابات مداوم در شهرداری تهران تا سرانجام بهبود حمل و نقل عمومی
از دلیل انتصابات مداوم در شهرداری تهران تا افتتاح خانه روزنامهنگاران
در آستانه اقدامات جدید در حوزه خدمترسانی به شهروندان هستیم
در آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمترسانی به شهروندان هستیم
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
آستانه اقدام جدیدی در حوزه خدمترسانی به شهروندان هستیم
مجتمع هزار واحدی مروارید غرب تهران سنددار شد
بانک تجارت نحوه محاسبه جریمه دیر کرد تسهیلات را اصلاح کرد
ایجاد مسیر گردشگری ۴۷ کیلومتری در حد فاصل بوستانهای فدک
نمایش آثار زیرلعابی و بدل چینیهای استادان نایین در عصر قاجار
طرح بهزیست محله از سوی بهزیستی اجرا میشود
هشدار به مسافران مترو در خصوص فروش کارت بلیت با شارژ نامحدود
اداره پایتخت بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست
سخنگوی شهرداری تهران به کلیسای ارامنه رفت
باند سارقان سند نمره کار متلاشی شد
رونمایی از دیوارنگاره شهید ترور سید مجتبی هاشمی
دستگیری باند دلالان ارز تقلبی در میدان آزادی
محمدی: انتقال زباله از ساری به تهران برای حل بحران در این شهر بود
تعاونی روستایی حامی طرحهای نوین کشاورزی