میرنیوز

اهدا جسد به دانشگاه‌های کشور

اهدا جسد به دانشگاه‌های کشور 2022-01-29T09:00:55+03:30

دکتر سعید شاه حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اهدای جسد در پزشکی قانونی گفت:‌ در مورد اهدای پیکر باید ابتدا یک مقدمه‌ای را عرض کنم، اهدای جسد ، تصمیمی است که اولیای قانونی فرد متوفی می‌گیرند، چرا که در زمان پس از مرگ فرد متوفی اختیار و اراده تصمیم گیری در مورد پیکرش را ندارد. بر اساس اعتقادات مذهبی، متوفی می‌تواند از این تصمیم خانواده، حظ و بهره‌ای معنوی نیز ببرد. البته مواردی هست که فرد قبل از اینکه وفات کند، وصیت می‌کند تا در فهرست اهدا کنندگان بالقوه پس از مرگ قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این حالت و برای قرار گرفتن در این فهرست، فرد داوطلب می بایست با واحد اهدای کالبد بانک سلول، بافت و عضو مرکز تحقیقات پزشکی قانونی تماس بگیرد تا پس از اطلاع از شرایط اهدا، فرم های مربوط را تکمیل و کارت داوطلب اهدای پیکر را دریافت کند؛ البته در این شرایط نیز بعد از درگذشت فرد داوطلب، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با خانواده نامبرده مرتبط شده و سایر اقدامات قانونی انجام می‌شود.

رضایت خانواده شرط اول اهدای جسد

شاه حسینی افزود: در واقع حتی اگر فردی در زمان حیات خود هم وصیتی در این خصوص کرده باشد، ما باز هم بعد از درگذشت ایشان، موظف هستیم رضایت خانواده وی را اخذ کنیم و به همین دلیل، از همان ابتدای ابراز تمایل فرد داوطلب برای قرارگیری در فهرست اهدا کنندگان بالقوه، ما با خانواده ایشان در ارتباط خواهیم بود و به آن ها مشاوره می‌دهیم تا حتی المقدور بتوانیم رضایت خانواده شان را نیز برای این امر خداپسندانه داشته باشیم.

رئیس بانک سلول، بافت و عضو مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با بیان اینکه نباید تصور کنیم که تماس با خانواده منجر به کاهش اهدای جسد خواهد شد، گفت: اتفاقا حتی مواردی هست که وقتی فرد داوطلبی با اطلاع و مشورت خانواده، چنین تصمیمی را می گیرد، این تصمیم به سایر اعضای خانواده نیز تسری پیدا می‌کند. مثلا در مورد یک خانواده در شیراز، ابتدا فردی در خانواده اعلام آمادگی کرد و مدتی بعد همسر و دو دختر و دو دامادش هم چنین فرمی را پر کرده و اعلام رضایت کردند که این اقدام جای تقدیر دارد و البته موارد متعددی از آن وجود دارد.

اهدای جسد به دانشگاه

شاه حسینی با بیان اینکه اهدای جسد سه نوع است، گفت: یکی از انواع اهدای جسد، اهدای جسد برای مقاصد آموزشی است. در واقع، نجات جان انسان ها در گروی آموزش و تربیت پزشکان و پرسنلی است که بتوانند در شرایط اضطراری به موقع و به درستی عمل کنند که از جمله نیازمند فراگیری عملی و واقف بودن به جزئیات آناتومیک کالبد انسان است و در همین راستا نیز این تصمیم یک تصمیم مهم و قابل تقدیر است.

در همین زمینه بخوانید

پیش‌شرط برداشت عضو و بافت از اجساد

وقتی اجساد تخته سیاه کلاس‌ها می‌شوند

اعلام آمادگی ۵۰۰ نفر برای اهدای جسدشان پس از مرگ

وی درباره اینکه بهترین زمان برای اهدا تا چه مدت پس از مرگ است، گفت: ما به طور متوسط با توجه به اعضا و نحوه نگهداری پیکر متوفی در کمتر از ۳۶ ساعت پس از فوت، باید این فرآیند را شروع کنیم.

شرایط اهدای جسد برای امور آموزشی چیست؟


رئیس بانک سلول، بافت و عضو مرکز تحقیقات پزشکی قانونی درباره شرایط و نحوه اهدای جسد برای مقاصد آموزشی که به اهدای کالبد آموزشی نیز مشهور است، به ایسنا گفت:‌ وقتی فردی که دارای کارت داوطلب اهدای جسد است، فوت می‌کند، پزشکی قانونی با خانواده این فرد مرتبط می‌شود، یا در مواردی با توجه به وصیت این افراد، خانواده به سراغ پزشکی قانونی آمده و درخواست اهدای جسد را مطرح می‌کنند. در ادامه پیکر فردی که برای انجام مقاصد آموزشی، اهدای کالبد کرده است، به بهشت زهرا(س) منتقل شده و بعد از انجام تشریفات مذهبی به پزشکی قانونی منتقل شده و سپس آماده سازی پیکر متوفی انجام می‌شود.

وی درباره نحوه واگذاری این پیکرها به دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز گفت:‌ دانشگاه‌ها به طور متمرکز از مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور تقاضای پیکر متوفی برای امور آموزشی می‌کنند و به‌طور معمول هر پیکر متوفی، حداقل چهار ترم تحصیلی در دانشگاه قرار می گیرد و البته ممکن است مدت زمان بیشتری هم در دانشگاه بماند. بعد از آن، این پیکرها مجددا به پزشکی قانونی تحویل داده می شود و ما پیگیر امور تدفین این متوفیان می‌شویم.

شاه‌حسینی درباره اینکه آیا پیکر فرد اهدا کننده به دانشگاه علوم پزشکی همان شهری که در آن فوت شده یا زندگی کرده اهدا می‌شود یا خیر؟ نیز گفت:‌ اینطور نیست و خیلی مواقع پیش می‌آید که پیکر متوفی پس از طی مراحل به شهر دیگری منتقل شده است، البته اگر فرد اهدا کننده وصیت خاصی داشته باشد ما به آن عمل خواهیم کرد.

وی درباره محل دفن اجساد اهداکنندگان پیکر نیز به ایسنا گفت:‌ اگر متوفی در وصیتنامه خود و یا خانواده‌اش هنگام مصاحبه جهت اهدا، قیدی نگذارند، این پیکرها معمولا در بهشت زهرا (س) تهران دفن می شوند والا اگر شرایطی درباره محل دفن باشد، آن شرایط جهت تدفین پیکر، لحاظ می‌شود.

پیگیری برای قطعه ویژه اهداکنندگان جسد در بهشت زهرا(س)

وی درباره اینکه آیا قطعه ویژه‌ای برای دفن این افراد در بهشت زهرا (س) وجود دارد یا خیر؟ افزود: ‌در حال حاضر قطعه ویژه‌ای نداریم، اما با تعامل خوبی که با مجموعه سازمان بهشت زهرا(س) داریم، در تلاش هستیم تا با همکاری نزدیک مسئولین آن سازمان، یک محل ویژه برای دفن این عزیزان مهیا شود.

شاه حسینی با بیان اینکه اهدای کالبد آموزشی، یعنی اهدای پیکر متوفی برای مقاصد آموزشی و فرهنگ سازی آن تا حدودی انجام شده و استقبال نسبتا خوبی هم در مقایسه با قبل از آن در جامعه شده است، گفت:‌ استان های تهران، فارس و خراسان رضوی بیشترین استقبال را از این طرح داشته اند. بعد از فرهنگ سازی و تبلیغات در این قسمت، رشد نسبتا خوبی داشتیم. مثلا اواخر سال گذشته و همزمان با هفته درختکاری و با هماهنگی یکی از مناطق شهرداری تهران، به نام هر فرد متوفی اهدا کننده پیکر و با حضور خانواده هایشان، یک اصله نهال درخت در یکی از بوستان‌های شهر کاشته شد که خانواده‌ها هم از این طرح استقبال کردند.

شاه‌حسینی درباره اینکه آیا اجساد اهدا شده، نیاز دانشگاه‌های کشور را رفع می‌کند یا خیر؟ اظهار کرد: همانطور که گفتم استقبال بیشتر شده اما هنوز در این قسمت کمبود داریم. در واقع گرچه روند کلی اهدای کالبد برای مقاصد آموزشی، نسبت به گذشته صعودی شده و تلاش می کنیم که نیاز دانشگاه ها تامین شود؛ اما همچنان کمبودهایی هم وجود دارد مخصوصا آنکه در سال‌های اخیر با شیوع کرونا نیز روبه‌رو شدیم و این موضوع بر محدودیت‌های ما اضافه کرد.

رئیس بانک سلول، بافت و عضو مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی در مورد واردات پیکر متوفی جهت مقاصد آموزشی نیز اظهار کرد:‌ سازمان پزشکی قانونی در این حوزه ورود نمی‌کند و قبلا هم اینکار را انجام نداده است.

امکان اهدای اجساد مجهول‌الهویه وجود ندارد

وی درباره اینکه آیا از پیکر متوفیات مجهول الهویه نیز در این بخش‌ها استفاده می‌شود، یا خیر؟ گفت:‌ ما احتیاج به اخذ رضایت آگاهانه داریم و به همین دلیل، از پیکر افراد مجهول الهویه استفاده‌ نمی‌شود.

رئیس بانک سلول، بافت و عضو مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی درباره دو بخش دیگر اهدای پیکر متوفی گفت:‌ اهدای پیکر شرایطی دارد. مثلا برای مقاصد آموزشی یا تحقیقاتی این شرایط راحت‌تر و محدودیت‌های آن‌ها کمتر است، اما برای مقاصد درمانی حداکثر سن ۵۵ سال برای خانم‌ها و ۴۵ سال برای آقایان، مطرح است؛ البته همه افراد نمی‌توانند برای مقاصد آموزشی، اهدای پیکر کنند. مثلا اگر فردی دارای سرطان پیشرفته بود یا جراحی سنگینی انجام داده و دارای مشکلات عروقی متعدد باشد، مناسب اهدا برای مقاصد آموزشی نیست، اجساد ناشی از تصادف و ... نیز مناسب این اقدام نیستند و البته در مورد اهدای جسد برای امور آموزشی نیز شرایط کلی وجود دارد که از سوی پزشکی قانونی بررسی می‌شود.

شاه‌حسینی افزود: در واقع یکی دیگر از دلایلی که موجب کم شدن اجساد اهدایی می‌شود، همین مشکلات است. ما باید اجساد سالم را برای مقاصد آموزشی به دانشگاه‌های علوم پزشکی تحویل دهیم تا دانشجویان با ساختار طبیعی بدن آشنا شوند؛ البته این را هم بگویم که هر فردی که تمایل به اهدای جسد داشته باشد، می‌تواند آمادگی خود را اعلام کند و شرایط گفته شده صرفا مربوط به اهدای جسد برای امور آموزشی و دانشگاه‌هاست.

چگونه جسدمان را به دانشگاه اهدا کنیم؟
 

عضو مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با تأکید بر نیاز مبرم دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به کالبد انسان برای آموزش، درباره اینکه افراد داوطلب چگونه می‌توانند نسبت به اهدای جسد خود اقدام کنند؟، گفت: واحد اهدای کالبد بانک سلول، بافت و عضو مرکز تحقیقات پزشکی قانونی از خرداد ماه سال گذشته شروع به فعالیت کرده است. علاقه مندان به انجام این امر خداپسندانه می توانند با شماره تلفن های ۰۲۱۵۵۹۸۳۰۵۷ و ۰۲۱۵۵۹۸۳۱۴۹ در ساعات اداری تماس گرفته و اطلاعات تکمیلی را دریافت کنند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

تاکید ایران بر حمایت از حقوق کودکان و مبارزه با قاچاق و فروش آن‌ها

تاکید ایران بر حمایت از حقوق کودکان و مبارزه با قاچاق و فروش آن‌ها
2025-03-13T23:43:12+03:30
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده قوه قضائیه، در جلسه گفتگوی تعاملی با گزارشگر ویژه، بر تعهد جمهوری اسلامی ایران به حمایت از حقوق کودکان و مقابله با قاچاق و فر...

برگزاری نمایشگاه «ایران، قربانی تروریسم» در ژنو

برگزاری نمایشگاه «ایران، قربانی تروریسم» در ژنو
2025-03-13T19:42:57+03:30
انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در حاشیه اجلاس پنجاه‌وهشتم شورای حقوق بشر سازمان ملل نمایشگاهی با عنوان ایران، قربانی تروریسم در میدان ملل ژنو برگزار کرده است.

درختان تاریخی تهران به عنوان آثار طبیعی ملی معرفی شوند

درختان تاریخی تهران به عنوان آثار طبیعی ملی معرفی شوند
2025-03-13T18:09:38+03:30
مدیرکل محیط زیست استان تهران با اشاره به ضرورت تقویت دیده‌بانی محیط زیست و مشارکت مردمی برای حفظ درختان تاریخی تهران گفت: درختان تاریخی پایتخت به عنوان آثار ...

شیوه‌نامه جدید مسیر ارتقای شغلی در سطوح ارشد، خبره و عالی ابلاغ شد

شیوه‌نامه جدید مسیر ارتقای شغلی در سطوح ارشد، خبره و عالی ابلاغ شد
2025-03-13T16:36:19+03:30
با دستور معاون شهردار تهران، شیوه‌نامه جدید مسیر ارتقای شغلی در سطوح ارشد، خبره و عالی ویژه کارمندان ابلاغ شد.

خدمات ویژه اتوبوسرانی تهران در آخرین پنجشنبه و جمعه سال

خدمات ویژه اتوبوسرانی تهران در آخرین پنجشنبه و جمعه سال
2025-03-13T16:23:11+03:30
روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در اطلاعیه‌ای، از ارائه خدمات ویژه در آخرین پنجشنبه و جمعه سال به منظور تسهیل جابجایی شهروندان و خانواده‌های شهدا در ب...

۵۵ درصد زائران حج آتی زنان هستند

۵۵ درصد زائران حج آتی زنان هستند
2025-03-13T15:42:58+03:30
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه ۵۵درصد زائران حج آتی زنان هستند، گفت: از ظرفیت فکری بانوان در تصمیمات عملیات حج استفاده خواهیم کرد.

تسریع در اجرای پروژه‌های مدیریت پسماند و تصفیه فاضلاب در استان تهران

تسریع در اجرای پروژه‌های مدیریت پسماند و تصفیه فاضلاب در استان تهران
2025-03-13T15:42:57+03:30
مدیرکل محیط زیست استان تهران بر ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های مدیریت پسماند و تصفیه فاضلاب تاکید کرد.

خداحافظی «پرویز» با ارم

خداحافظی «پرویز» با ارم
2025-03-13T15:29:40+03:30
«پرویز»، یکی از مسن ترین شامپانزه‌های جهان، با بیش از ۷۰ سال سن بر اثر کهولت سن و عوارض ناشی از آن جان باخت.

واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری آغاز شد

واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری آغاز شد
2025-03-13T15:29:39+03:30
معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری از آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان و ذینفعان کشوری خبر داد.

وظیفه کارفرما در صورت قطع رابطه استخدامی تبعه خارجی مجاز چیست؟

وظیفه کارفرما در صورت قطع رابطه استخدامی تبعه خارجی مجاز چیست؟
2025-03-13T15:16:19+03:30
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران اعلام کرد: کارفرما مکلف است در صورت قطع رابطه استخدامی تبعه خارجی مجاز، مراتب را در ۱۵ روز به اداره...

رویداد تأثیر تحریم‌ها بر حقوق زنان در شورای حقوق بشر برگزار شد

رویداد تأثیر تحریم‌ها بر حقوق زنان در شورای حقوق بشر برگزار شد
2025-03-13T15:16:19+03:30
رویداد جانبی تأثیر تحریم‌ها بر حقوق زنان در اجلاس ۵۸ شورای حقوق بشر برگزار شد.

شیوه نامه نحوه ساماندهی پسماندها به اشخاص حقیقی و حقوقی ابلاغ شد

شیوه نامه نحوه ساماندهی پسماندها به اشخاص حقیقی و حقوقی ابلاغ شد
2025-03-13T13:56:19+03:30
مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های خدمات شهری شهرداری‌های کشور گفت:شیوه نامه نحوه ساماندهی و واگذاری عملیات اجرایی پسماندها به اشخاص حقیقی و حقوقی ابلاغ شد.

ضرورت خودداری از توقف غیرمجاز در مسیرهای منتهی به بهشت زهرا

ضرورت خودداری از توقف غیرمجاز در مسیرهای منتهی به بهشت زهرا
2025-03-13T13:56:19+03:30
جانشین پلیس راهور تهران بزرگ ضمن اشاره به استقرار پلیس راهور در بهشت زهرا، بر خودداری از توقف غیرمجاز و غیرضروری در مسیرهای منتهی به بهشت زهرا تاکید کرد.

۳۰۱ میلیون مأموریت نیروی انتظامی کشور در ۱۰ ماهه سال‌جاری

۳۰۱ میلیون مأموریت نیروی انتظامی کشور در ۱۰ ماهه سال‌جاری
2025-03-13T13:56:18+03:30
فرمانده کل انتظامی کشور گفت: در ۱۰ ماهه سال‌جاری، نیروی انتظامی کشور نزدیک به ۳۰۱ میلیون مأموریت و خدمت در سراسر کشور انجام داده است.

۲۸۶ مصدوم و ۵ فوتی در پی حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری

۲۸۶ مصدوم و ۵ فوتی در پی حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری
2025-03-13T13:16:18+03:30
اورژانس کشور اعلام کرد: حوادث مرتبط با چهارشنبه‌ آخر سال از ۱۰ تا ۲۲ اسفند، ۲۸۶ مصدوم و ۵ مورد فوتی بر جای گذاشته است.

۲۸۶ مصدوم و ۵ فوتی در پی حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳

۲۸۶ مصدوم و ۵ فوتی در پی حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳
2025-03-13T13:02:57+03:30
اورژانس کشور اعلام کرد: حوادث مرتبط با چهارشنبه‌ آخر سال از ۱۰ تا ۲۲ اسفند، ۲۸۶ مصدوم و ۵ مورد فوتی بر جای گذاشته است.

لزوم تغییر و بهینه سازی الگوی مصرف

لزوم تغییر و بهینه سازی الگوی مصرف
2025-03-13T12:49:38+03:30
مشاور رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در یادداشتی به لزوم تغییر و بهینه سازی الگوی مصرف پرداخت.

ساعت کاری دفاتر ثبت اسناد رسمی تا پایان سال افزایش یافت

ساعت کاری دفاتر ثبت اسناد رسمی تا پایان سال افزایش یافت
2025-03-13T12:49:37+03:30
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: تا پایان سال، ساعت کاری دفاتر ثبت اسناد رسمی از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ خواهد بود.

خدمات رسانی۲۷۰ هزار نفر از هلال احمری‌ها در روزهای پایانی سال

خدمات رسانی۲۷۰ هزار نفر از هلال احمری‌ها در روزهای پایانی سال
2025-03-13T12:22:59+03:30
معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر از خدمات رسانی هلال احمر در روزهای پایانی سال با کمک ۲۷۰ هزار نفر از پرسنل و امدادگران خبر داد.

شنبه ۳ ایستگاه بزرگ شارژ خودروهای برقی در تهران افتتاح می‌شود

شنبه ۳ ایستگاه بزرگ شارژ خودروهای برقی در تهران افتتاح می‌شود
2025-03-13T12:22:58+03:30
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران از افتتاح ۳ ایستگاه بزرگ شارژ خودروهای برقی در روز ۲۵ اسفندماه سال جاری با حضور شهردار تهران خبر داد.

توزیع میوه شب عید تهرانی‌ها از امروز آغاز شد

توزیع میوه شب عید تهرانی‌ها از امروز آغاز شد
2025-03-13T11:42:58+03:30
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران از توزیع میوه شب عید به قیمت تنظیم بازار در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار از امروز خبر داد.

از اختصاص مسکن برای نخبگان ایثارگر تا راه اندازی برج فناوری

از اختصاص مسکن برای نخبگان ایثارگر تا راه اندازی برج فناوری
2025-03-13T11:29:39+03:30
اختصاص مسکن برای نخبگان ایثارگر و راه اندازی برج فناوری در بنیاد شهید بزودی انجام می‌شود.

انهدام باند حرفه‌ای کلاهبرداری در شرق تهران+ عکس

انهدام باند حرفه‌ای کلاهبرداری در شرق تهران+ عکس
2025-03-13T11:29:38+03:30
فرماندار پایگاه چهارم پلیس آگاهی پایتخت از انهدام باند حرفه‌ای کلاهبرداری در شرق تهران، خبر داد.

تاکید پلیس راهور به شهروندان برای مدیریت زمان جهت زیارت اهل قبور

تاکید پلیس راهور به شهروندان برای مدیریت زمان جهت زیارت اهل قبور
2025-03-13T11:16:18+03:30
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: از شهروندان که از امروز برای زیارت اهل قبور می آیند خواهشمندیم که مدیریت زمان داشته باشند.

برگزاری جشن بزرگ میلاد امام‌ حسن(ع) در آستان مقدس امامزاده یحیی

برگزاری جشن بزرگ میلاد امام‌ حسن(ع) در آستان مقدس امامزاده یحیی
2025-03-13T10:43:00+03:30
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: جشن بزرگ میلاد امام‌ حسن(ع) در روز شنبه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ در آستان مقدس امامزاده یحیی(ع) برگزار می‌شود.

وضعیت ترافیکی پایتخت در آخرین پنجشنبه سال

وضعیت ترافیکی پایتخت در آخرین پنجشنبه سال
2025-03-13T10:29:38+03:30
رئیس مرکز جامع اطلاع‌رسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، از ترافیک روان در معابر و بزرگراه‌های پایتخت در روز پنج شنبه بیست و سوم اسفند ماه ۱۴۰۳ خبر داد.

اختلالات مصرف مواد مخدر از چالش‌های اساسی اکثر کشورها است

اختلالات مصرف مواد مخدر از چالش‌های اساسی اکثر کشورها است
2025-03-13T10:29:38+03:30
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اختلالات مصرف مواد مخدر یکی از چالش‌های اساسی اکثر کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران است.

بازبینی آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش و قبولی ۵۷۰۰ نفر

بازبینی آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش و قبولی ۵۷۰۰ نفر
2025-03-13T10:29:37+03:30
وزیر آموزش و پرورش گفت: به این نتیجه رسیدیم که کل آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی را بازبینی کنیم و پس از بازبینی حدود ۵۷۰۰ نفر دیگر مجدداً به‌عنوان قبول شدگان اعل...

اختلالات مصرف مواد مخدر یکی از چالش‌های اساسی اکثر کشورهای جهان است

اختلالات مصرف مواد مخدر یکی از چالش‌های اساسی اکثر کشورهای جهان است
2025-03-13T10:16:20+03:30
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اختلالات مصرف مواد مخدر یکی از چالش‌های اساسی اکثر کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران است.

۸۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق توسط دریابانی استان هرمزگان کشف شد

۸۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق توسط دریابانی استان هرمزگان کشف شد
2025-03-13T10:03:00+03:30
رئیس کل دادگستری هرمزگان از کشف ۸۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق توسط دریابانی استان هرمزگان خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)