میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، مسعود منصور در دومین گردهمایی سراسری فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی کشور که روز دوشنبه بهصورت ویدئو کنفراس برگزار شد، گفت: نگاه سازمان جنگلها به حفاظت، حفاظت فنی و مدیریت حفاظتی است و در عرصههای منابع طبیعی که دارای طرح و مجری هستند، حفاظت از آن محدوده برعهده مجریان طرح است و نیروهای منابع طبیعی نقش نظارتی دارند.
وی افزود: هوشمندسازی حفاظت در منابع طبیعی از اهداف بلند سازمان است و یگان حفاظت به عنوان ضابط خاص با جرایم مشهود و جرم مقابله میکند.
منصور یکی از وظایف مهم دفتر فنی حفاظت را تهیه تجهیزات و پشتیبانی از یگان حفاظت برشمرد و گفت: دفتر حفاظت و حمایت با تهیه تجهیزات و توزیع آن در استانها از این بخش حمایت میکند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر پرداخت بهموقع حقوق جنگلبانان تصریح کرد: در چهار مورد پرداخت حقوق نیروهای حفاظتی، پیشگیری از آفات و بیماری درختان، حریق جنگلها و مراتع و هزینه دعاوی پروندهها هیچ گونه محدودیت منابع وجود نداشته است و مدیران برای پیشبرد امور در این موضوعات مهم نباید کارها را معطل اعتبارات و بودجه کنند.
منصور از فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی خواست بر کار نیروهای حفاظتی که در قالب شرکت کار میکنند، نظارت کامل داشته باشند زیرا شرکتها از سازمان پول میگیرند تا حقوق نیروهای حفاظتی را پرداخت کنند اما بسیاری از مواقع حقوق نیروهای حفاظتی دو تا سه ماه به تعویق میافتد و باید بر این کار نظارت لازم انجام شود.
وی تاکید کرد: یگان حفاظت تشکیلاتی مجزا از بدنه منابع طبیعی نیست و همانگونه که مدیر یک مجموعه مشکلات اداره جنگل را حل میکند باید به مشکلات یگان حفاظت نیز رسیدگی نماید.
منصور درباره قاچاق درختان جنگلی نیز گفت: چوب اکنون از قیمت بالایی برخوردار است و احتمال اینکه این پدیده افزایش پیدا کند، زیاد است. از این رو برای مقابله با قاچاق چوب موضوع مهم پیشگیری است و باید تلاش کنیم تا قاچاق چوب انجام نشود.
وی به ساماندهی نیروهای حفاظتی اشاره و اظهار کرد: اکنون حوزه استحفاظی نیروهای حفاظتی مشخص است و نیروها اکنون وظیفه خود را میدانند و ۲۰ اداره کل منابع طبیعی استانها تا پایان امسال به بیسیم دیجیتال مجهز میشود.
در ادامه این گردهمایی سرهنگ رضا اکبری - فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور- به روح شهدای بلند منابع طبیعی درود فرستاد و یاد و خاطره ۲۱ شهید و ۵۰۰ ایثارگر منابع طبیعی کشور را گرامی داشت.
وی افزود: وجود این جان نثاران و شهیدان راه انفال، نشان از عزم سازمان جنگلها و یگان حفاظت در راه پاسداری از عرصههای منابع طبیعی دارد و باب شهادت روی سازمان جنگلها باز است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور همچنین گفت: از ابتدای سال تاکنون ۸۰ هزار اخبار و گزارش توسط مردم از طریق سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ به مراکز فرماندهی یگان مخابره و اطلاع رسانی شده که همه این اخبار در مناطق مربوطه عملیاتی شده است.
وی افزود: برای جلوگیری از تخریب و تصرفات منابع طبیعی در سال جاری بیش ۳۵ هزار پرونده قضائی تشکیل و ۵۰۰۰ نفر از متعرضان به منابع طبیعی و زمین خواران دستگیر و در این رابطه ۳۵۰۰ دستگاه خودروی متخلف توقیف و با پروندههای متشکله جهت رسیدگی تحویل مراجع قضائی شده است.
اکبری همچنین از کاهش ۴۶ درصدی حریق در جنگلها و مراتع به لحاظ سطح و ۴۹ درصدی به لحاظ تعداد فقرات در مقایسه با سال گذشته خبر داد و خاطر نشان کرد: این میزان کاهش به خاطر تشدید اقدامات حفاظتی، مشارکت مردم و بهکارگیری از فناوریهای نوین روز مانند استفاده از بیسیم، نصب دوربین در مناطق بحرانی و مبادی جنگلی و استفاده از پهپاد است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور همچنین در این نشست به اقداماتی نظیر هوشمند سازی حفاظت، رصد و پایش خودروهای گشت و مراقبت با استفاده از جی پی اس، استفاده نیروهای حفاظتی از لباسهای فرم، افزایش اعتبارات بخش حفاظت و پرداخت به موقع حقوق نیروهای حفاظتی اشاره کرد.
اکبری همچنین خطاب به فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از پیشبینی افزایش احتمالی حریق در جنگلها و مراتع در سال آینده خبر داد و گفت: این احتمال میرود که با افزایش بارندگی و فراوانی پوشش گیاهی شاهد افزایش حریق در سال آینده باشیم، از این رو باید پیشبینیهای لازم با تهیه و تجهیز امکانات و تجهیز حوضچههای آب و دیگر امکانات لازم در مناطق بحرانی از وقوع آتش سوزی پیشگیری شود.
منبع : خبرگزاری مهر
سامانههای خدمات حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی باید طراحی شود
عزم قاطع ایران برای مشارکت در ساز و کارهای منطقهای و بینالمللی مبارزه با فساد
جریمه ۲۲ میلیاردی قاچاقچی سوخت
آزادی ۸ زندانی زندان تهران بزرگ
هشدار وزارت کار درباره پیام جعلی «اعطای وام ۳۰ میلیون تومانی بدون سود و ضامن»
از خرید و فروش عتیقه با سرمایه مردم تا پرداخت روزانه یک میلیارد تومان به خویشاوندان
زاکانی: ۱۸ درصد پروژههای اجراشده در تهران به پیشنهاد مردم بوده است
کاهش ۶ درصدی کشتههای تصادفات در طرح زمستانی ۱۴۰۲
تعمیرات تخصصی ۱۶۷ دستگاه پل و مقاومسازی ۳۵ تقاطع غیرهمسطح در پایتخت
تحویل ۱۲۳ اتوبوس تولید داخل به شهرداری تهران تا پایان سال
۳۲۰ عملیات امداد و نجات طی ۷۲ ساعت گذشته انجام گرفت
سیل در مالزی بیش از ۹۸۰۰۰ نفر را آواره کرد؛ ۳ نفر کشته شدند
به روز رسانی و بازنگری آئین نامه اجرایی مدارس
یک ماده دیگر از آییننامه فعالیت در حوزه تجهیزات پزشکی باطل شد
قطع درخت در منطقه ۱۱ تهران به دلیل ابتلا به سرطان
دلالان ارز خیابان منوچهری تهران نقره داغ شدند
منطقه ۳ تهران دارای بیشترین پیشنهاد مردمی در طرح «من شهردارم»
استقبال دختران پایتخت از مسابقات قرآنی «دختران ریحان»
اجرای طرح فوریتی سازمان مدیریت پسماند برای نظافت پایتخت
۱۲ نفر در تصادف اتوبوس در هند کشته شدند
رونمایی از ۳ کتاب مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در حوزه «من شهردارم»
نحوه ثبت نام برای «سنجش سلامت» نوآموزان بد ورود به اول ابتدایی
دستگیری ۹۶۲ سارق و ۴۳ مالخر در طرح سراسری مبارزه با سرقت های خرد
نمیتوانیم بپذیریم در مدرسهای نماز جماعت خوانده نمیشود
دانشآموزان باید درک و مواجهه با مخاطرات را آموزش ببینند
تکمیل ایستگاههای باقی مانده بخش اصلی خطوط ۶ و ۷ متروی تهران
بارش برف و یخبندان ۳ کشته در شمال افغانستان برجای گذاشت
دبیرخانه دائمی «من شهردارم» ایجاد میشود
قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار اعلام شد
خودروهای خارجی موجود در بنادر و گمرکات هرچه سریعتر ترخیص شود