میرنیوز
کاوه حاجی علی اکبری در گفتوگو با ایسنا، در تشریح روند بازآفرینی محله نفرآباد شهرری گفت: محله نفرآباد در جنوب شرقی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، یکی از قدیمی ترین محلات تهران است که ۴۰۰ سال سابقه پیوسته سکونت دارد. با وجود تملک ها و تخریب های زیادی که در گذشته انجام شده، در حال حاضر بیش از ۱۰ خانه ارزشمند در آنجا وجود دارد.
وی افزود: در دهه ۸۰ رویکرد پاکسازی برای این محله درنظر گرفته شد؛ به شکلی که کل محله تخریب و تبدیل به باغ-مزار شود که خطای بسیار بزرگی بود و ویژگی های اجتماعی و فضایی و سابقه سکونت در محله را مورد توجه قرار نداده بود. از سال ۹۲ هم این محله به حال خود رها شده بود. یک محله با مساحت ۱۳ هکتار که شهرداری ۵ هکتار آن را تملک کرده و بعد محله را به حال خود رها کرده بود.
وی ادامه داد: سال ۱۳۹۸ این ماموریت به سازمان نوسازی شهر تهران داده شد تا راهبردی را برای برونرفت محله از وضعیت موجود بیاندیشیم. ما در گام نخست به سراغ بررسی زمینه های اجتماعی، فرهنگی و کالبدی رفتیم و به این نتیجه رسیدیم که باید نفرآباد به نفرآبادی که در گذشته بوده و به عنوان محله ای فعال و سرزنده در کنار حرم حضور داشته، بازگردد و برای سکونت و مجاورت در اطراف حرم حضرت عبدالعظیم مورد استفاده قرار گیرد. برهمین اساس، طرحی برای محله تهیه شد و دیماه سال گذشته به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید و اقدامات اجرایی آغاز شد.
وی تاکید کرد: عملیات اجرایی پروژه «سرای عموعباس» به عنوان مرکز محله شروع شده و در مورد چند پروژه مسکونی، در حال تفاهم با شرکت سرمایه گذاری مسکن وابسته به بانک مسکن برای شروع اجرای این پروژه ها هستیم. اما مهم ترین پشتوانه اجرای طرح نفرآباد، انتشار اوراق است؛ چون در قانون بودجه ۱۴۰۰ کشور در موضوعات بازآفرینی فقط برای اطراف حرم های چهارگانه مشهد، تهران، قم و شیراز امکان انتشار اوراق پیش بینی شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با تأکید بر اینکه اوراق مشارکت ابزار مناسبی برای پیشبرد اهداف بازآفرینی محله نفرآباد است، افزود: متأسفانه علی رغم مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، نامه شهردار تهران و پیگیری نمایندگان شورا و مجلس شورای اسلامی، تا به امروز وزارت کشور انتشار اوراق مشارکت برای محله نفرآباد را امضا و ابلاغ نکرده است تا به سراغ سازمان برنامه و بانک مرکزی برویم و بتوانیم انتشار اوراق را انجام دهیم و تامین منابع را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه شهرداری خودش اقدام به تخریب محله کرده است، خودش هم باید نوسازی را شروع کند و اینکه عنوان کند همانند سایر محلات صرفاً کار تسهیل گری می کند، لازم است، اما کافی نخواهد بود. بنابراین شهرداری ۲۱ پروژه محرک توسعه را برای این محله پیش بینی کرده و تصور ما این است که از منابعی که از محل انتشار اوراق تأمین می شود، می توانیم این کار را انجام دهیم.
حاجی علی اکبری تاکید کرد: اگر امکان انتشار اوراق فراهم شود، نوسازی محله سرعت خواهد گرفت و می توانیم ظرف مدت سه سال همه ۲۱ پروژه را اجرا کنیم و محرک بسیار جدی برای بازآفرینی محله نفرآباد می شود؛ ولی اگر شرایط آن فراهم نشود، با همین ابزارهای محدود که در اختیار داریم و با قرارداد با سرمایه گذاران سعی می کنیم کار را پیش ببریم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی