میرنیوز
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست تهران؛ همزمان با گرامیداشت هفته ملی هوای پاک با شعار هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی، مراسم افتتاح بوستان المپیک، با حضور معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس کمیته ملی المپیک، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مسئولین، قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور در پارک طبیعت پردیسان برگزار شد.
سید رضا صالحی امیری, رئیس کمیته ملی المپیک در این برنامه با اشاره به اینکه وقتی از المپیک صحبت میشود تصور این است که المپیک یعنی ورزش قهرمانی، سکو و سکه در حالی که معنای حقیقی المپیک فرهنگ، زیست و ورزش است، گفت: ورزش یعنی پهلوانی، فضیلت، اخلاق و معرفت. برنامهای که امروز به همت محیط زیست انجام میشود و باید صمیمانه از این مجموعه قدردانی کرد یک کار نمادین است که در 31 استان در قالب برنامهای مدون دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه از سال 2000 توسعه محیط زیست در کلیه برنامههای المپیک قرار گرفته و همه کمیتههای المپیک در 206 کشور موظف هستند که برنامههایی را برای توسعه محیط زیست میان جامعه ورزشی با همکاری دولتها و سازمانهای مربوطه تعریف کنند، اظهار کرد: اخیرا الزام جدیدی ایجاد کردهاند که بر اساس آن هر کشوری که متقاضی برگزاری یک رویداد ورزشی است باید برنامه توسعه محیط زیست را هم ارائه کند.
رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: یکی از معیارهای ارزیابی کمیته بینالمللی المپیک در کشورها، میزان توجه به حوزه محیط زیست است و در کنار هر برنامهای که برای توسعه ورزش قهرمانی در کشور داریم باید یک برنامه و نقشه راه محیط زیستی هم داشته باشیم.
صالحی با اشاره به اینکه تداوم این کار جنبشی را در سطح ملی ایجاد خواهد کرد که همان جنبش محیط زیست از طریق ورزش است، بیان داشت: بر اساس جلساتی که با سازمان حفاظت محیط زیست داشتهایم به این جمعبندی رسیدیم قهرمانان ما به عنوان نمادهای مردمی، مسئولیتی را در حوزه محیط زیست قبول کنند که یکی از آنها هم فرهنگسازی در این حوزه است.
رئیس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ما متعهد شدهایم برای توسعه محیط زیست در حوزه ورزش قهرمانی و حوزه پیشکسوتان منابع بودجهای مشخصی را هزینه کنیم.
نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این برنامه با اشاره به اینکه حدود 12 سال پیش به مانند امروز پردیس مدالآوران را تاسیس کردیم که قرار شد قهرمانان به شکل نمادین اقدام به درختکاری کنند، افزود: خوشحال هستم که امروز این موضوع به شکل وسیعتری تحقق پیدا کرده است. امروزه به معنای واقعی حس می کنیم که لازمه حفظ محیط زیست حضور ورزشکاران در این عرصه و موضوع مهم است.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ما در دوره جدید با توجه به این رویکرد که اساسا نمیتوانیم بدون کمک مردم کاری را انجام دهیم و نیروی کافی برای حفاظت محیط زیست نداریم، بهدنبال استفاده از همه ظرفیتها خصوصا پتانسیل ویژه ورزشکاران در این حوزه هستیم، تصریح کرد: درهای سازمان حفاظت محیط زیست به روی همه عزیزان باز است و هرکدام از این قهرمانان میتوانند علمدار یک حوزه محیط زیست باشند و کمک کنند تا محیط زیست مظلوم ما حفظ شود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه کشور ما هم کشور محیط زیستی است و هم کشور ورزش دوست، گفت: ما اعتقاد داریم که داشتن یک محیط زیست سالم میتواند به نشاط جامعه کمک کند.
مرادی افزود: در حوزه ترویج و توسعه درختکاری به دنبال کاشت گونه های بومی و سازگار با محیط در کشور هستیم و این اتفاق امروز در پارک پردیسان با حضور ورزشکاران و قهرمانان ورزشی و پیشکسوتان این حوزه محقق شده است.
مرادی در پایان با اشاره به یک باور بومی مردم منطقه کارائیب افزود: این مردمان معتقدند که وقتی آخرین دریا سمی شد، آخرین رودخانه خشکید و آخرین ماهی صید شد، آن وقت حس میکنیم که نمیتوانیم پول بخوریم و من امیدوارم با کمک هم بتوانیم محیط زیستی سالم داشته باشیم.
سعید محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مسائل محیط زیستی امروز برنامهریزان و حتی مردم کشورمان را با چالشهایی روبرو کرده، افزود: یکی از مهمترین مسائل امروز دنیا بحث گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی بهویژه در منطقه خاورمیانه است.
وی با بیان اینکه کشور ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین تاثیر را در بحث گرمایش جهانی دیده، اظهار داشت: اگر به پارامترهای اصلی اقلیم در کشور نگاه کنیم کشور ما 3 درجه از میانگین دمایی دنیا بالاتر بوده و در خصوص پارامتر بارندگی نیز بر اساس میانگین جهانی حدود یک چهارم بارش دنیا را دریافت میکنیم و این موضوعات در کنار هم نشاندهنده این است که کشور ما نسبت به دنیا با سرعت بیشتری در حال گرم شدن است و اینها مسائلی هست که باید مد نظر قرار گیرند.
محمودی ادامه داد: در کنار این، برنامهریزی نادرست در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی باعث شده امروز با مشکلات عدیدهای در این حوزه روبرو باشیم و اگر بخواهیم به آینده امیدوار باشیم حتما باید به مشارکت مردم در حوزه محیط زیست توجه بیشتری کنیم زیرا محیط زیستی که مردم در آن نقشی نداشته باشند ارزشی نداشته و موفق نخواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه اساس آموزش آگاهی است و آگاهی اساس دانش و و دانش پایه پیشرفت هر جامعهای است، تصریح کرد: باید شهروندان را در این حوزه آموزش دهیم و بیشتر با مسائل حوزه محیط زیست درگیر کنیم و این قبیل برنامهها میتواند بسیار موثر باشد.
محمودی در پایان با اشاره به اینکه موفقترین حضور کشور ما در المپیک در سال جاری اتفاق افتاده و باید از این فرصت برای پیوند زدن این موفقیت بزرگ با مسائل محیط زیستی بهره ببریم، خاطرنشان کرد: این موضوع اساس کار ما شد در اقدامی مشترک برای آگاهیرسانی به شهروندان در حفظ محیط زیست اقدام به درختکاری کنیم و این کارهای مشترک اتفاقی موفق و ماندگار خواهد بود و امیدواریم که برنامهای مدون و آیندهدار برای حفظ محیط زیست باشد.
لازم به ذکر است که در پایان این مراسم از یادمان بوستان المپیک رونمایی شد و ضمن قرائت میثاقنامه حفاظت از محیط زیست از سوی یکی از ورزشکاران المپیک، نهالهایی توسط حاضرین کاشته شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
براساس اعلام هواشناسی پلیس نسبت به سفرهای غیرضروری هشدار داد
ترافیک نسبتا سنگین شبانگاهی در معابر تهران
شهرداری تهران انتقال زبالههای ساری به تهران را تایید کرد
درجه بندی ۹ غار با اهمیت در کارگروه ملی غارشناسی
سیل در اندونزی جان دو نفر را گرفت
جلوگیری از تعطیلی ۶۰ واحد تولیدی و بیکاری ۳۰ هزار کارگر
بسیجی، الگویی کامل، بی نظیر و نمونه برای نسل جوان است
هواشناسی هشدار داد/ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
زبالههای ساری به تهران منتقل میشود؟
رونمایی از کتاب فرهنگ و بحران در دهمین کنگره سلامت در بلایا
هواشناسی هشدار داد؛ پلیس: از سفرهای غیرضروری خودداری کنید
جعل و کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
فراخوان دیوارنگاری «دیوارهای کوچک شهر من» تمدید شد
افزایش ۲ برابری درآمدهای مناطق شهرداری تهران
جعل و کلاهبردای ۲۰ میلیاردی با برنامه رسیدساز جعلی
قیمت میوه ۵۰ درصد ارزانتر در میادین میوه و تره بار
شهید فخریزاده باعث پیشرفت جهشوار علمی کشور شد
۶ پیشنهاد ضروری اجرایی برای تحول در نظام مدیریت بحران کشور
محکومیت یک واحد آلاینده محیط زیست در ملارد
جزئیات تصادف خودروی استاندار استان مرکزی در آزادراه خلیج فارس اراک
اتصال دو منطقه ١٧ و ١٨ تهران از طریق باغراه حضرت فاطمه
پیگیری قاطع اجرای طرح شهید آرمان در تهران
رفع موانع ساخت پروژه آزمایشگاه و سالن تشریح پزشکی قانونی
جزییات پرونده یک شرکت خودرویی، خرید ملک ۳۰ میلیاردی در امارات توسط متهم ردیف اول
حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تشییع پیکر وزیر پیشین دادگستری
ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛مهمترین چالش مدیریت بحران
جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی
بندر خمیر یکی از ۱۲ شهر برگزیده یونسکو شد
انسداد مرز با جدیت در مرزبانی پیگیری و دنبال میشود
جزای نقدی ۱۶ میلیاردی فرجام قاچاقچی لوازم خانگی